Prvo u Sarajevu sa okolinom znači: Ilidža, Hadžići, Vogošća ima oko 1.000.000 stanovnika.
Drugo u Srbiji je na snazi zakon da se može uvesti automobil sa i preko Euro 3 standarda a teško je naći auto ispod 2002 godišta koje ispuanjava taj standard.
treće vezano za naša putovanja kroz teritorij EU, već sada autobusi koji nemaju EURO 4 stndarde nemogu ulaziti na teritorij EU, šta mislite što je centrotrans kako je odjednom podmladio svoj vozni park za vanjske linije a unutar Bosne i Hercegovine koriste kršve stare po 15 godina.
Mi smo se svi ovdje jako brzo prebacili u neki mentalitet potrošačkog dušt6va i odjednom nam svima treba uato da idemo svako jutro na posao i sve radimo i gdje god da idemo idemo sa autom nikako pješke, kad tome još dodamo komplexe našeg društva pa ono dodješ u kafic i odmah staviš ključeve od auta i mobitel na sto da svi vide da ti imaš heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

burazere moj .
sa druge strane bunimo se kada treba nešto napraviti da bi se sačuvala naša okolina za našu djecu jer mi prostor na kojem živimo u stvarnosti pozajmljujemo od naše djece , i od naših potomaka. tada se bunimo jer svi hoćemo da vozimo golfa 2 jer nemožemo da skupimo više para za bilo šta drugo, ali kada se treba pobuniti protiv bolesti društva u kojem živimo da bi nam plate bile kao u "Finskoj" onda imam 101 lice (neko je jednom rekao dobro je dok si dvoličan sve dok nisi stoličan) i tada se nebunimo nego govorimo šuti i trpi ( u prijeodu: ja volim da se naguzim) i kada svoju djecu od malena učimo da se sve završav tako što će se dati " na kafu" pa to je uredu burazere tu nema nikakvih problema to je ispravno 100% nama je dobro tako jer ćemo tako što šutimo i trpimo moći sebi kupiti golfa 2 za 5000km

, a pošto non stop dajemo "na kafu" da bi ljudi radili poslove za koji su plaćeni nemožemo ni sanjati o nekom mlađem autu od jedno 5-6 godina starosti.
treba staviti još jači zakon još oštriji zakon za uvoz polovnih automobila i tu nema dvojbe, pa šta je vama koji hoćete da vozate auto koje staro 10 godina i više jeste vi zdravi, ljudi ako već nemate auta pa imate kompleks kao što ga 99% djece sa grda na miljacki ima ( hoću auto da vozim sa 18 a mm mi još guzicu pere

) da dođite sebi , što ja sutra treba da se neiram svaki put kad prelatim ulicu i da kontam hoće li me neki krš raznijeti na pješačkom prijleaz7u jer vlasnik dotičnog četvorotočkaša ga je plaio 4-5000 km ali buraz nema par da ga servisira niti mu pda na pamet, ili još gora situaijacija da vozim svoje auto koje staro 5 godina i da me raznese neki levat sa autom starim 15 godina a niti ima osigurnja a niti para da mi plati za štetu.
zakon treba još više pooštriti svidjelo se to nama ili mne činjenica je da je pitanje ekologije i životne okoline jako bitno, ovo nije naš svijet opet ponavljam mi ga posuđujemo od svoje djece, i naša djeca od svoje djece i sve tako nikada nam neće biti bolje sve dok budemo samo o/na sebe mislili
toliko od mene za sada