easy wrote:eh posto je tema zapocela sa X Files, nadovezat cu se kao veliki ljubitelj Sci-Fi (iako ne preveliku ljubitelj spomenute serije). evo liste nekih serija koje sam gledao u zadnje vrijeme i koje su me se veoma dojmile:
1. Lost - apsolutni hit i moj No. 1
2. Doctor Who - a sta reci o starom/novom dobrom Dr. Who
3. The 4400 - Nazalost ukinuta nakon 4 izvanredne sezone!
4. Torchwood - odlicno se uklapa u kombinaciji sa Dr. Who
5. Battlestar Galactica - gledao sam po sezonu na dan!
6. Jericho - Ukinuta nakon famozen prve sezone, i ozivljena nakon akcije sa kikirikijima koje su fanovi u enormnim kolicinama slali producentskoj televiziji, nazalost zatvorena ponovno nakon 2 sezone
7. Stargate SG-1 i Atlantis - izvanredna ideja
8. Star Trek The Next Generation, Voyager, Enterprise, DS9 - svaki komentar je suvisan!
9. Primeval - jos jedna odlicna britanska scifi serija u kojoj se radnja vrti oko anomalija koje se javljaju u vremenu i prostoru. inace britanci imaju slifa za ove natprirodne i vanzemaljske tematike.
10. Heroes - veoma dobro promovirana serija, ali licno mislim da su neke serije koje su bile ukinute imale mnogo bolje ideje, ali zahvaljujuci losem marketingu nisu uspjele.
11. Supernatural - iako 11. i nije neki broj za top liste nisam mogao da izostavim ovu seriju u kojoj se tematika vrti oko vampira, vukodlaka i ostalih ovozemaljskih misterioznih bica
Ima tu vjerovatno jos par koje sam gledao i vrijedne su spomena ali trenutno mi ne padaju napamet. Takodjer ima i par izvanrednih mini serija, kao sto su lost room, 5 days to midnight, Taken, Nightmares and Dreamscapes, Fear Itself, itd.
U svakom slucaju za ljubitelje scfi predlazem da obavezno provjere gore navedeno, naravno nije sve za svaciji ukus! A vi?! Hajmo fanovi imate li vi neke svoje favorite koji nisu izlistani ovdje?
Stargate SG1 je bio jedno vrijeme na OBNu pa ga bez ikakvog razloga ukinuse. Pored Star Treka definitivno jedan od najboljih i najorginalnijih serijala SciFi...
Fringe gledao svaku epizodu do sada i mogu samo reci pretjerano sranje, wonnabe x-files...