Razgovaramo li to s Georgom jer onaj, kao politicki ucitelj i mentor Mirnesa Ljigavca, iz Gradacca, odavno je medju mrtvima?[/quote]tuzla-list wrote:ps. tuzla list je formirao stranku BOOS
je razgovaras sa imenovanim, nikad se nisam krio pod pseudonimima. dopustao sam novinarima da se kriju, ali jos uvijek imam njihove izvorne tekstove. Oni su svi naplacivali svoj "patriotizam" (honorare), a ja sam ga placao. U zmaju su bili jos gori, urednik ljiljana je pisao u zmaju, "hamza basagic", emir hadziafisbegovic vaha, pa cak je pod pseudonimom pisao i fatmir alispahic. Cak je jedan broj zmaja stampan u tuzla listu. Ako niste znali, ja sam pokrenuo tuzlansko izdanje vecernjih novina i oslobodjenja, sve vecernje novine su se takodje stampale u tuzla listu, kao i 50% izdanja oslobodjenja. I kad su prestale sa izlaskom vecernje u sarajevu, izlazile su u tuzli. Stampali smo i soda so novine, zvornicku tribinu, hrvatski glasnik, glas branitelja, dovijali se na razne nacine da nabavimo papir. ali nikada nismo dopustili da se ucutka-ugasi pisana rijec u tuzli. Kad su svi stali obratili su se meni. nikad nisam trazio "zasluge", nit se laktao time. Uradio sam sto sam uradio i ponosim se time. Po prvi put to sad javno kazem "hvalim se".
a i cinjenica je da sam pokrenuo sa sejfom BOOS, kao i sa alojzom Stranku penzionera, obadvije finansirao i usao sa obje u federalni parlament. - nikad nisam iz toga izvukao korist, a nisam ni htjeo.Samo sam dokazao da jedan "mali" covjek sa malim financijskim sredstvima, moze vladajucima staviti kamencic u cipelu, da ih zulja!
Svaka cast, nemate me potrebe uvjeravati, znam to, da nam je bilo vishe GG, bolje bi nam bilo.. Pamtim kad ste bili u Sestoj bosanskoj, zar ne, a nekoliko puta sam i platio slanje elektronske poste jer daleko je tada bilo interneta u mojoj kuci.
Sve sto pisete znam