Šta je ono što nas stvarno muči?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#51 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Ja se stvarno pitam kada ce narod skontati neke stvari i masovno krenuti na ulice. Osnovne zivotne namirnice konsantno poskupljuju (one stvari koje moras svakodnevno kupovati), a ove druge stvari koje se i mozes odreci konstantno je ista cijena (piva, cigare).
Svjesno nas tjeraju u jos vecu sirotinju, a mi glupi pa glupi
Trenutno realna cijena nafte bi bila negdje oko 1,95-2,00KM, a kod nas je preko 2,25.
Naftashi i pekari su zlo da ne mogu biti vece, a vlada po tom pitanju nishta ne radi, iako oni vec godinama svjesno krse sve moguce zakone o sprecavanju konkurencije
Svjesno nas tjeraju u jos vecu sirotinju, a mi glupi pa glupi
Trenutno realna cijena nafte bi bila negdje oko 1,95-2,00KM, a kod nas je preko 2,25.
Naftashi i pekari su zlo da ne mogu biti vece, a vlada po tom pitanju nishta ne radi, iako oni vec godinama svjesno krse sve moguce zakone o sprecavanju konkurencije
Last edited by Admir_1984 on 08/10/2008 19:08, edited 1 time in total.
-
jefferson
#52 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Mircerka, mene to uopce nemuci, a evo sto.mIRCerka wrote:Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.
Hljeb je bio 0,50 KM, pa 0,60KM sad je 0,90.
Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.
Ulje je bilo od 1-1,80 KM sad je preko 3,00 KM.
Whiskas krekeri su bili 1,5 kg 7-8KM sad su najjeftiniji 10KM.
Jedno vrijeme sam kontala da je to samo na forumu tako, da se nekako našla grupa ljudi kojoj smeta jedna određena grupa stvari, ali razgovarajući i sa neforumašima vidim da čovjek može i smrditi i ne jesti i to je ok , samo ne daj Bože komšije vehabije ili još gore pedera!
Ako cijena nafte skoci na 147 dolara, cijena psenice skozi za nekih 40%, kukuruza, itd, pa onda u to sve ukalkulises cijenu nafte, dobije hljeb od marke! OK! Nemam nist aprotiv, tako ide cijena na svjetskom trzistu.
Ono sto nikako nemogu shvatti je kada te iste cijene pocnu padati kod nas raja samo cuti.
Cijena nafte je sada 87 dolara po barelu, i realno bi litar benzina trebao biti 1.85-1.95 kao i dizela.
Cijan psenice i kukuruza je rapidno pala, a nasi pekari se ne obaziru na to.
Povrh svega, izadje neka bukva iz sekcije udruzenja distributera naftom i kaze sljedece:
"Posto je sada slobodno trziste, mi se SLOBODNO MOZEMO DOGOVARATI o cijeni goriva"
Mislim, halo? Gdje je tuzilastvo? Koknurencijsko vijece? itd, itd!
Ali Mircerka, narod hoce tako, evo izbori bili i 40% ljudi izaslo na izbore! Vjerovatno onih 60% konta kako ce pobjec iz drzave ili jednostavno vise ih nije briga ili im je dobro!
- alica.k
#53 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
i meni! u konzumu!amyxy wrote:meni hljeb uredno naplaćiju 1KM
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#54 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Umjetnik A ako ti ja dođem iz Foče ima da perje i kistovi i platna lete svuda po ateljeuUmjetnik a wrote:stvarno mircerka imaš li ti išta drugo da radiš osim da otvaraš nove teme na forumu, po mogućnosti one gdje će se dosta pisati ,svađati...
ovo treba promijenti iz sarajevo-x.com u mircerka-x.com, pa dokle više, šta ti misliš da si pokupila svu pamet svijeta, daj radi nešto drugo korisno po mogućnosti
NEMOJ MIRCY DA MI DIRAŠ
-
Leonid Breznjev
#55 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
hajd trimi ne zezaj, nego nam ponesi sta fino iz foce.. ima kod Krsa ili kod Bica..

- Skyfox
#56 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Nazalost cijle zemlja nam je u banani, a posljedice ce osjecati jos najmanje 2-3 generacije.... Laicki gledano, zaista su male sance da mi docekamo bolja vremena... 
- mrAnderson
#57 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Skyfox wrote:Nazalost cijle zemlja nam je u banani, a posljedice ce osjecati jos najmanje 2-3 generacije.... Laicki gledano, zaista su male sance da mi docekamo bolja vremena...
<Mozda i docekamo ba.... ali prije da necemo, problem je virtualan a ne realan u tome je razlika u odnosu na ranije krize, no povjerenje.... Ovi strucnjaci mogu pricati sta hoce al ovo je novi oblik krize te se treba neko pojaviti kao John Maynard Keynes (1929-33), a nije ni cudo buduci da se nalazimo se na jednom fluktuacionom vrhu sad slijedi kontrakcija svetske privrede, prema nekim teoreticarima to se desava svakih <10< godina, a ako se sjetimo 1997 da je takodje bilo previranja na Wall Street-u...
-
shalaedin
#58 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Moja mirci nama je bitnije s kime smo od onoga sto cemo popiti i pojesti i koliko to kosta... kad bi hljeb kod nas bio 10 maraka mi bi nasli nacin da ga od suhog izmeljenog radica napravimo. "Od kad to nisam jeo... al sto je dobar." bi bio prvi komentar. Jos je nama i suvise dobro. Mi smo od onih koji non stop govore sebi dobro je sve dok se nedesava nama.Sada je problem medju nama ali mi ga zelimo zaobici. Masa smo bez glasa jer nismo solidarni, a na kolektivnu nevolju gledamo neujednaceno. Tudju nevolju ne smatramo nasom. Zato nam je ovako kako jest. Zato sto bez poziva zrtve njoj nebismo ni pomogli. Zato sto sami neprepoznamo gladnog i zednoga niti njegov vapaj. Postali smo robovi vlastitih zelja i od njih nevidimo zelje i potrebe drugoga. Svako vidi svoj interes. Koliko je ovdje ljudi spremno bezuvjetno na svoju stetu pomoci nekome? Malo ko. Sve dok se solidarnost ne vrati i kolektivno dobro ne postane glavni prioritet mi cemo biti ti koji gubimo. Nama parlamentarci dignu svoja primanja, obezbjede dobru otpremninu kada odu iz politike, a penzionerima nisu u stanju da obezbijede dobru penziju i pate ih sa hiljadu nekih poreza i sa milijun nekih taksi. Pitanje je vremena kada ce nam i dan bez magle naplatiti. Zato moja mirci ove teme su sve suvisne ako cemo samo uprazno pricati. Mislim da je zadnje sto nam treba mirni protesti jer nasa mirnoca je bila ravna sutnji. Mislim da treba da ih snazno poljuljamo kakvim burnim protestima da bi osjetili sta mi zaista zelimo u ovoj drzavi.mIRCerka wrote:Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.
Hljeb je bio 0,50 KM, pa 0,60KM sad je 0,90.
Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.
Ulje je bilo od 1-1,80 KM sad je preko 3,00 KM.
Whiskas krekeri su bili 1,5 kg 7-8KM sad su najjeftiniji 10KM.
Jedno vrijeme sam kontala da je to samo na forumu tako, da se nekako našla grupa ljudi kojoj smeta jedna određena grupa stvari, ali razgovarajući i sa neforumašima vidim da čovjek može i smrditi i ne jesti i to je ok , samo ne daj Bože komšije vehabije ili još gore pedera!
- Robyn
#59 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Ne dirajte MirCi,
tema je OK, a ja bih kao jedno od najvecih navedenih zala naveo Bankare I Berzanske meshetare , koji nam pravo zakuhase po svijetu.
A kod nas u dark willayet nikada ljudi nece krenuti u mas proteste, plase se ljudi, wlast je opasna.Plus kod nas je letargija poprimila masovni oblik, svi su kao drogirani, svi su Hi. Barel nafte ode skoro duplo dole, a kod nas ce cijena gore???
Ja lopovske drzave!!!!!
tema je OK, a ja bih kao jedno od najvecih navedenih zala naveo Bankare I Berzanske meshetare , koji nam pravo zakuhase po svijetu.
A kod nas u dark willayet nikada ljudi nece krenuti u mas proteste, plase se ljudi, wlast je opasna.Plus kod nas je letargija poprimila masovni oblik, svi su kao drogirani, svi su Hi. Barel nafte ode skoro duplo dole, a kod nas ce cijena gore???
Ja lopovske drzave!!!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#60 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Neka, nek se opet prica o Kosovu...
- uvjek dobar gost
#61 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Smeta mi što smo postali miševi, smeta mi što mi plata stoji gdje stoji, a do nove godine (ove 2008-me) je sve poskupilo pravo, od režija, preko osnovnih namjernica pa sve ostalo, smeta mi što ova neka moderna omladina više priča o skijanju u austriji nego o nepismenosti i stvarnim problemima ove zemlje, a na tu modernu omladinu se ugledaju studenti i mladi generalno...
Smeta mi sve više i više ova okolina koja kao da je hipnotisana... izluđuje me to tokiko da kontam se spakovati i razguliti jer neću da mi djeca rastu u nečemu što je danas postala Bosna i Hercegovina zemlja tužna, ali sretna za lopove, mešetare, političare, mafijaše i spletkaroše....
Smeta mi što je skočila ski karta ... smeta mi što su igrice za PS3 oko 150Km...
Smeta mi sve više i više ova okolina koja kao da je hipnotisana... izluđuje me to tokiko da kontam se spakovati i razguliti jer neću da mi djeca rastu u nečemu što je danas postala Bosna i Hercegovina zemlja tužna, ali sretna za lopove, mešetare, političare, mafijaše i spletkaroše....
Smeta mi što je skočila ski karta ... smeta mi što su igrice za PS3 oko 150Km...
- madner
#62 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Ohvo potpisujemuvjek dobar gost wrote: Smeta mi što je skočila ski karta ... smeta mi što su igrice za PS3 oko 150Km...
- sekiracija
#63 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Kapitalisticka ekonomija je zapala u krizu i recesiju.
Vlade tih zemalja vade pare iz cupa da spase ekonomiju.
Pitam se sta ce spasiti BiH ekonomiju kad se ovaj problem po inerciji prenese na ove prostore?
Posto ce onda biti litar zejtina?
Pitam se sta ce spasiti BiH ekonomiju kad se ovaj problem po inerciji prenese na ove prostore?
- uvjek dobar gost
#64 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Sumnjivi privatnici koji će priskočiti i pokupovati sve iole lijepe geografske prostore i prirodne potencijale....sekiracija wrote:Kapitalisticka ekonomija je zapala u krizu i recesiju.
Ebali smo mi ježa u leđa...!
-
sarajevo63
#65 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Goste, goste smeta li ti i što će nam od bubrega od 01.01.2009. odbijat još više? Al neka. Ma nema veze, hljeb je marka, ljudi se brinu samo oko toga....
-
mIRCerka
#66 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Ministar Vrankic je svim porodiljama ukinuo platu ovaj mjesec...aferim, za lijekova im trebalo a ne bilo im dovoljno!!!!
-
sarajevo63
#67 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Pa ko im reče da rađaju? Odakle im pravo da povećaju natalitet?mIRCerka wrote:Ministar Vrankic je svim porodiljama ukinuo platu ovaj mjesec...aferim, za lijekova im trebalo a ne bilo im dovoljno!!!!
- uvjek dobar gost
#68 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Jedino me veseli što će od tada vjerovatno cigare poskupiti barem 20%.. pa to možda u krajnjoj instanci rezultira socijalnim nemirima...!sarajevo63 wrote:Goste, goste smeta li ti i što će nam od bubrega od 01.01.2009. odbijat još više? Al neka. Ma nema veze, hljeb je marka, ljudi se brinu samo oko toga....
Dok ovi ljudi ne počnu cijeniti sebe, svoj život, svoj novac, svoju djecu... nema nama naprijed....
Ili po onoj staroj narodnoh neda se usranom do potoka....
- sekiracija
#69 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Nista nisu naucili od Mozesasarajevo63 wrote:Pa ko im reče da rađaju? Odakle im pravo da povećaju natalitet?mIRCerka wrote:Ministar Vrankic je svim porodiljama ukinuo platu ovaj mjesec...aferim, za lijekova im trebalo a ne bilo im dovoljno!!!!
On je 40 godina pravio podjelu onog zlatnog teleta,a svake godine zivima se povecavao komad,zahvaljujuci mortalitetu
-
sarajevo63
#70 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Mene će veselit kad hljeb/kruh/hleb bude 100,00KM. Do tad za cigara će se naći.uvjek dobar gost wrote:Jedino me veseli što će od tada vjerovatno cigare poskupiti barem 20%.. pa to možda u krajnjoj instanci rezultira socijalnim nemirima...!sarajevo63 wrote:Goste, goste smeta li ti i što će nam od bubrega od 01.01.2009. odbijat još više? Al neka. Ma nema veze, hljeb je marka, ljudi se brinu samo oko toga....
Dok ovi ljudi ne počnu cijeniti sebe, svoj život, svoj novac, svoju djecu... nema nama naprijed....
Ili po onoj staroj narodnoh neda se usranom do potoka....
-
mIRCerka
#71 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
moje kumce ima malog brata, pa je njihova mama morala da prekine porodiljsko da i ovaj mjesec ne bi ostala bez plate...sarajevo63 wrote:Pa ko im reče da rađaju? Odakle im pravo da povećaju natalitet?mIRCerka wrote:Ministar Vrankic je svim porodiljama ukinuo platu ovaj mjesec...aferim, za lijekova im trebalo a ne bilo im dovoljno!!!!
opet kazem, dabogda parlamentarcima i vrankicu i svima njima ya lijekova trebale te pare a ne bilo im dovoljno...
meni ljudi moji vise pod kozu stati ne moze....
-
sarajevo63
#72 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?
Mirci, mojne tako. Sve je ovo dobro, za nešto.
Mene muči to što Tajo ostaje na ledu. Izjava sedmice. radio 202, na 93.1.
Mene muči to što Tajo ostaje na ledu. Izjava sedmice. radio 202, na 93.1.