Ja sam pobjednik...

Stolac92

#51 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

VjecitiStudent wrote:
Stolac92 wrote:Vječiti... je li ovo gore dovoljno konkretno za tvoj ukus?
Nije lose, za pocetak. Ali i dalje ne kontam, zasto je lik toliko negativan?
Durakovic jeste bio zreo za smjenu i da, Zlatko jeste bio najbolji izbor u tom trenutku, i da, Zlatko je, vec odavno, zasluzio da uprazni tu fotelju, i ne kontam sta je tu lose kad to skontas i unutar stranke kojoj pripadas to i trazis?

Da, Grozd jeste jos jedna, vama prvo neformalnim i zatim i potpuno iscezlim DOSTA-sima, mrska NGO, ali zar nije zahvaljujuci njima i CCI-u (nisam siguran, ali cini mi se da su Grozd i CCI jedno te isto), konacno izmjeren nerad nasih politicara? Zar ne dobivamo redovne i kvalitetne izvjestaje o tome ko od njih i koliko radi i ne radi?

Sta je, po tebi, NS trebala da bude? Jos jedna anarho-liberalna organizacija, ili nesto drugo?
Vječiti... Nemam vremena, a trenutno ni volje, da ti pokušam objasniti odgovore na gore postavljena pitanja, ali ću ti odgovoriti da je NS trebala da bude jedina politička opcija u BiH koja će ujediniti sve neiskvarene potencijale ove države. Naravno da je trebala da bude disciplinovana politička stranka, a ne još jedna anarho-liberalna organizacija, sa vizijom, željom, odlučnošću, nadom... koja će zaista privući sve od studenata do penzionera... Gdje su silni bendovo i njihova podrška NS-u? Nisam vidio nijedan koncert nijednog benda ili bilo koji drugi događaj od strane "nesvrstanih" koji su, vjeruj mi... bili spremni da se konačno i otvoreno svrstaju! NS je trebala da bude pobjednička stranka... Trebala je uzeti Sarajevo! Da je izašlo još 10 posto građana Sarajeva to bi i uradila!

Nažalost, opet "bježim", jer moram klati piliće... Pokušat ću sutra nastaviti ovu temu radi onih koji su možda zainteresovani.
Stolac92

#52 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

in33sa wrote:Pa ja znam citati, sasvim dobro.

Tebi je plus na kontu Lijanovica to sto nisu fasisti, a "sto se bore da zastite svoje carstvo, pa jebiga"... ja samo dodah kako su izgradili carstvo.

Inace, tom logikom "bar nisu fasisti" mozemo argumentirati i Lagumdziju, i Seru, i SDP i NS. Cvrsto vjerujem da tu niko nije fasista, a sto se bore da zastite svoja carstva, pa.. jebiga.
Hej, nemam nikakve veze sa Lijanovićima i NSRB (vjerovao ti ili ne), ali mi se sviđa ono što se desilo u Mostaru i razmišljam o njima kao budućoj političkoj snazi. Ako imaš neke podatke kako se tačno razvijalo carstvo Lijanovića molim te da proslijediš... Javno ili meni na email... Ne mislim da ta logika baš priliči za argumentiranje Lagumdžije, i Sere, i SDP-a i NS-a, jer koliko ja znam (ispravi me ako griješim) Lijanovići su carstvo naslijedili od svog ćaće, starog Lijana, koji ga je izgradio za vrijeme onog sistema, radeći sve i svašta pa je zbog toga dobio nadimak Lijan, pa su ga onda razvili i nadogradili. Da li je sve čisto? Nemam dokaza da jeste niti da nije, ali sam isto tako ja mogao nasljediti carstvo od mog ćaće u Stocu i nastaviti ga razvijati da nismo protjerani i da nam nije sve spaljeno, oteto i uništeno... Iskreno me interesuje ova priča i prije nego što donesem bilo kakav zaključak želim da čujem različita mišljenja. Pomozi...
nokia6170

#53 Re: Ja sam pobjednik...

Post by nokia6170 »

nasa stranka je mlada stranka i za sada ona ima najvece uporiste u opstinama grada sarajeva. tu su i koncentrisani i najpozitivniji likovi nase stranke.

zaista nema potrebe napadati nasu stranku nakon pola godine djelovanja...ona jos mora proci i prelezati djecije bolesti sa trazenjem adekvatnih pozitivnih ljudi. ako je taj Sero problem, vrlo brzo ce se nasa stranka zahvaliti tom istom seri jer joj nije u interesu da odbija ljude, vec da ih privlaci u svoje redove.

ako narodna stranka radom za boljitak nudi u hercegovini prave ljude i ako radi u interesu ljudi, onda treba glasati za nju. dakle za ljude treba glasati, a ne samo za ime neke stranke. nije pod moranjem sada (politika partijske poslusnosti) da se mora glasati za neku stranku.

u svakom slucaju uvijek mislim da ce nasa stranka biti bliza nsrzb nego nekoj nacionalistickoj i etnicki cistoj partiji.
mostarac

#54 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mostarac »

nokia6170 wrote:nasa stranka je mlada stranka i za sada ona ima najvece uporiste u opstinama grada sarajeva. tu su i koncentrisani i najpozitivniji likovi nase stranke.

zaista nema potrebe napadati nasu stranku nakon pola godine djelovanja...ona jos mora proci i prelezati djecije bolesti sa trazenjem adekvatnih pozitivnih ljudi. ako je taj Sero problem, vrlo brzo ce se nasa stranka zahvaliti tom istom seri jer joj nije u interesu da odbija ljude, vec da ih privlaci u svoje redove.

ako narodna stranka radom za boljitak nudi u hercegovini prave ljude i ako radi u interesu ljudi, onda treba glasati za nju. dakle za ljude treba glasati, a ne samo za ime neke stranke. nije pod moranjem sada (politika partijske poslusnosti) da se mora glasati za neku stranku.

u svakom slucaju uvijek mislim da ce nasa stranka biti bliza nsrzb nego nekoj nacionalistickoj i etnicki cistoj partiji.
ona je u hercegovini jedino ponudila 100 KM za glas, al jos ih nisu isplatili i nadam se da nece :D
Liste bar za Mostar su liste totalnih anonimusa za koje nikad niko nije cuo, a siguran sam da je i u ostalim mjestima tako.
Dakle oni su ponudili samo 100 KM za glas, al eto ni to jos nisu isplatili
nokia6170

#55 Re: Ja sam pobjednik...

Post by nokia6170 »

mostarac wrote:
nokia6170 wrote:nasa stranka je mlada stranka i za sada ona ima najvece uporiste u opstinama grada sarajeva. tu su i koncentrisani i najpozitivniji likovi nase stranke.

ona je u hercegovini jedino ponudila 100 KM za glas, al jos ih nisu isplatili i nadam se da nece :D
Liste bar za Mostar su liste totalnih anonimusa za koje nikad niko nije cuo, a siguran sam da je i u ostalim mjestima tako.
zanimljiva ponuda i marketinski trik da navuces nas narod da glasa za tebe:)

nesto slicno kao sportska prognoza da sigurno dobijas:)

ma oni i da hoce ne smiju isplatiti ljudima tih obecanih 100 KM. to je pravno neizvodivo i sa jedne i sa druge strane..niti ljudi mogu potrazivati ista od nsrzb po osnovu obecanja, niti su ovi duzni isplatiti ikome ista.

koliko vidim nsrzb je postala sada relevantna partija u mostaru ili grijesim?
VjecitiStudent

#56 Re: Ja sam pobjednik...

Post by VjecitiStudent »

mostarac wrote: ona je u hercegovini jedino ponudila 100 KM za glas, al jos ih nisu isplatili i nadam se da nece :D
Jedni nude 100km za glas, pa im uspije, drugi im nude nacionalnu utjehu, pa jos bolje prodju, a vi im ne nudite niti prvo, niti drugo, a sto je najgore, niti nesto trece, pa onda prolazite kako prolazite.
vratnik

#57 Re: Ja sam pobjednik...

Post by vratnik »

Ama ne moze se fino sa stokom ljudi! Nije problem ovaj covjek koji koristi internet, treba razmisliti kako uzeti glas u selima oko istocne bosne, u mahalama gdje ljudi regularno pocnu drzat straze kad ih lepi, ili neko slican nalozi.
POPULIZAM!
( po meni jedino rjesenje.. Poklanjati seljacima kokosi, kupiti neki traktor i dolaziti jednom mjesecno da se pomogne raskrciti nesto / naravno samo dok fino glasaju / ucjenjivati / nema fino. / kupiti one male kamione za ciscenje ulica kao sto semihica pokloni semihovcu, ofarbati ga u boje stranke jerbo slova svakako niko ne razumije / i prolaziti jednom hefticno s istim po mahalama /. druge nema.. u stvari ima, vrijeme)
mostarac

#58 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mostarac »

VjecitiStudent wrote:
mostarac wrote: ona je u hercegovini jedino ponudila 100 KM za glas, al jos ih nisu isplatili i nadam se da nece :D
Jedni nude 100km za glas, pa im uspije, drugi im nude nacionalnu utjehu, pa jos bolje prodju, a vi im ne nudite niti prvo, niti drugo, a sto je najgore, niti nesto trece, pa onda prolazite kako prolazite.
SDP je puno toga nudio i na lokalnom nivou na ovim izborima, a i na globalnom na proslim izborima tako da ti je to suplja prica, al tebe ne zanima nista drugo nego da pucas po SDP-u, koji i ove godine na tvoju zalost pokazuje da ide uzlaznom putanjom u broju glasova i taj broj se u odnosu na prije 4 godine povecao za oko 30-40 posto. Znam ja da se mnogi groze pri samoj pomisli al CRVENI polako i sigurno DOLAZE
VjecitiStudent

#59 Re: Ja sam pobjednik...

Post by VjecitiStudent »

mostarac wrote: SDP je puno toga nudio i na lokalnom nivou na ovim izborima, a i na globalnom na proslim izborima tako da ti je to suplja prica, al tebe ne zanima nista drugo nego da pucas po SDP-u, koji i ove godine na tvoju zalost pokazuje da ide uzlaznom putanjom u broju glasova i taj broj se u odnosu na prije 4 godine povecao za oko 30-40 posto. Znam ja da se mnogi groze pri samoj pomisli al CRVENI polako i sigurno DOLAZE
- Prvo sracunaj procente, pa nam se opet javi, da prodiskutujemo uspjesnost
- Kamo srece da dolaze, pod uslovom da su uopste crveni.
- Kad izbacite vlasnika pivare iz vlastitih redova, javi se, mozda tada i povjerujem u vasu iskrenu ljubav prema crvenoj boji.
in33sa

#60 Re: Ja sam pobjednik...

Post by in33sa »

Stolac92 wrote:
in33sa wrote:Pa ja znam citati, sasvim dobro.

Tebi je plus na kontu Lijanovica to sto nisu fasisti, a "sto se bore da zastite svoje carstvo, pa jebiga"... ja samo dodah kako su izgradili carstvo.

Inace, tom logikom "bar nisu fasisti" mozemo argumentirati i Lagumdziju, i Seru, i SDP i NS. Cvrsto vjerujem da tu niko nije fasista, a sto se bore da zastite svoja carstva, pa.. jebiga.
Hej, nemam nikakve veze sa Lijanovićima i NSRB (vjerovao ti ili ne), ali mi se sviđa ono što se desilo u Mostaru i razmišljam o njima kao budućoj političkoj snazi. Ako imaš neke podatke kako se tačno razvijalo carstvo Lijanovića molim te da proslijediš... Javno ili meni na email... Ne mislim da ta logika baš priliči za argumentiranje Lagumdžije, i Sere, i SDP-a i NS-a, jer koliko ja znam (ispravi me ako griješim) Lijanovići su carstvo naslijedili od svog ćaće, starog Lijana, koji ga je izgradio za vrijeme onog sistema, radeći sve i svašta pa je zbog toga dobio nadimak Lijan, pa su ga onda razvili i nadogradili. Da li je sve čisto? Nemam dokaza da jeste niti da nije, ali sam isto tako ja mogao nasljediti carstvo od mog ćaće u Stocu i nastaviti ga razvijati da nismo protjerani i da nam nije sve spaljeno, oteto i uništeno... Iskreno me interesuje ova priča i prije nego što donesem bilo kakav zaključak želim da čujem različita mišljenja. Pomozi...
Pa nisam ni rekao da imas veze sa Lijanovicima, cisto mi smeta sto njih uzimas kao primjer pozitivaca u politici.

Ne znam kakav dokaz zelis vezano za njihove kriminalne djelatnosti, zar nije dovoljna cinjenica da su prije osnivanja stranke bili glavni finansijeri HDZ-a na Sirokom.

A sto su naslijedili imetak od Lijana... danas imaju stotinu puta veci imetak, zanimljivo bi bilo cuti kako su ga ustostrucili.

Ja ga jos ne vidjeh koji je u posljeratnoj BiH imetak visestruko uvecao na posten nacin. Samo ako poznas birokratske zavrzlame, znas da je to nemoguce na posten nacin ostvariti. Ako nemas da potplatis, podmitis, ako ne znas hvatati okuke kad treba, ako nisi dobar sa lokalnim mocnicma, nema te na mapi.

Sve ostalo sto pises zvuci lijepo, ali i nestvarno. Posten politicar, postoji li veci oksimoron na planeti Zemlji?
Banksy

#61 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Banksy »

Ja sam mislila da je najveća tragedija ovih izbora (u Federaciji) mali broj glasača u većim centrima i ponovno jačanje SDA. Kad ispade da je najveći problem Naša stranka? :?

Mislila sam da je jačanje ljevice u BiH prioritet, koji će, kad bude ostvaren, podjednako radovati sve mlade, napredne snage u državi.

Nigdje ni riječi o jačanju nacionalnih stranaka ... ili se to SDA promijenila - pa je postala prihvatljiv koalicioni partner - ili se to promijenila naša percepcija.
Ili je granica između ljevice, centra i desnice nestala, pa su svi jedni drugima i prijatelji i neprijatelji, i saveznici i protivnici. Ne bi bilo dobro da je tako.

O Šeri i ostalim likovima sa protesta, od kojih su neki, ako sam dobro shvatila, pristutni na forumu, saznala sam više iz pisanja Slobodne Bosne. Nisam bila oduševljena onim što sam pročitala (pod pretpostavkom da je tačno, a ne mora biti). Ali, ako je samo Šero sporan, mislim da nemaju problem. Sve ostale stranke su toliko opterećene lopovlukom i kriminalom, da priča o Šeri postaje sasvim neumjesna.
Liberalism

#62 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Liberalism »

Stolac92 wrote:
tataratira wrote:samo da napomenem da mi je Stolac bio stvarno drag kao borac protiv vjetrenjača
ali ovo da on pjuje NS ne mogu da svarim

izvini na neprikladnom izražavanju, malo sam pretjerao
Reci mi, molim te... da li je bolje da sada pljujem po NS-u i eventualnu ukažem na njihove najveće greške ili propuste... ili sam to trebao javno uraditi prije izbora? Sad imaju dvije godine da srede situaciju u svojoj kući... i vrate se idealim i moralnim vrijednostima zbog kojih je i potekla priča o osnivanju stranke.

Fadil Šero, bivši SDP-ovac, koji je sa jaranima srušio Nijaza Durakovića i doveo Zlatka Lagumdžiju... pa onda kad se Zlatko oteo kontroli pokušao njega da sruši, ali nije uspio i napušta SDP. Nakon toga se naglavačke baca u duboke i mutne vode NVO-a u Bosni i Hercegovini. Pokreće sa jaranima projekat GROZD, velikodušno finansiran od strane međunarodne zajednice, prikuplja 500 000 potpisa građana i sa tim potpisima već dvije godine briše sopstveno dupe... Malo prije nego što će uopšte doći do priče oko osnivanja Danisove stranke sa kolegama uglavnom iz GROZD-a radi na osnivanju GROZD-ove stranke... Na prvom sastanku ljudi koji su se okupili sa idejom da osnuju političku stranku sa Danisom Tanovićem Bojan Bajic insistira, a ja se tada i na tom sastanku usprotivio, ali moje nije prošlo, da se spoje Šerina inicijativa i inicijativa oko Danisa Tanovića... Tri mjeseca nakon toga NS postaje nešto potpuno drugačije nego što je na početku bila namjera.

Za sada neću više i detaljnije... Možda još uvijek ima nade. Možda shvate da nisu uzeli tri sarajevske opštine, kao što su namjeravali... i da moraju uraditi dobru analizu zašto Gratz nije sada načelnik, jer je i on također bio jedan od nada stranke za NS. Što se tiče Hajdera... odličan lik. Nevjerovatan... koji će čuda uraditi. Ima takvih ljudi još u NS-u, ali nema Muhameda Mešića (a mogao je biti), nerma Nesiba Muratovića (a mogao je biti)... nema još stotine i hiljade Hajdera, koji su htjeli i bili spremni, ali su odbijeni...

Nadam se da će doći do dobrog zemljotresa u NS-u, jer ako ne dođe do toga u narednih par mjeseci moje mišljenje je da će zauvijek ostati minorna stranka umjetnika, intelektualaca, NVO-aca, propalih i oronulih političara... i definitivno neće ništa pokrenuti.

Fadil Šero mu smeta što je:

1996. godine bio u SDP-u, jer je doveo Zlatka Lagumdziju koji je nakon 3-4 godine prvi i jedni put skinuo nacionaliste sa vlasti

Fadil ne valja sto je usao u duboke i mutne vode NVO. Fadil Šero je uvijek bio član SDP i NVO, od kada je zavrsen rat. Sta li si ti to radio proteklih 13 godina u interesu građana BiH kad ti je NVO sektor duboka i mutna voda. I valjda ti je sve mutno u NVO sektoru osim tvog pokreta Dosta, ili je i on i dubok i mutan?

Cuj smeta ti Fadil Šero, što je inicirao proces u kojem je učestvovalo preko 200 nevladinih organizacija iz cijele BiH i koje je podrzalo pola miliona građana. Bas bi volio cuti sta tebi valja.

I na osnovu ovoga pljuvati po čovjeku je dno dna. Neznam kako te nije stid, pogotovo govoriti da su to bolesne ambicije. Seres po svemu sto je do sad uradilo civilno drustvo u ovoj jebenoj zemlji. Boze sacuvaj
buzzer

#63 Re: Ja sam pobjednik...

Post by buzzer »

mostarac wrote:SDP je puno toga nudio i na lokalnom nivou na ovim izborima, a i na globalnom na proslim izborima tako da ti je to suplja prica, al tebe ne zanima nista drugo nego da pucas po SDP-u, koji i ove godine na tvoju zalost pokazuje da ide uzlaznom putanjom u broju glasova i taj broj se u odnosu na prije 4 godine povecao za oko 30-40 posto. Znam ja da se mnogi groze pri samoj pomisli al CRVENI polako i sigurno DOLAZE
malo te prebacuje, hej mostarche :-)
onako globalno (globe = zemljina kugla) ;-) hodeci tvojom uzlaznom putanjom, nece proci ni dva-tri desetljeca, a vec cemo uzivati u blagodetima socijalne pravde. jebiga druze...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#64 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mIRCerka »

mostarac wrote: SDP je puno toga nudio i na lokalnom nivou na ovim izborima, a i na globalnom na proslim izborima tako da ti je to suplja prica, al tebe ne zanima nista drugo nego da pucas po SDP-u, koji i ove godine na tvoju zalost pokazuje da ide uzlaznom putanjom u broju glasova i taj broj se u odnosu na prije 4 godine povecao za oko 30-40 posto. Znam ja da se mnogi groze pri samoj pomisli al CRVENI polako i sigurno DOLAZE
znas, ono sto mi generalno ide na zivce je kad se spram mrtve glave brani NESTO...
SDP je od mog prvog glasa bio moja opcija, ali imam i njima hiljadu i jednu zamjerku...i ne libim se da kazem...
ali ne treba nama SDP ovdje...nama ovdje trebaju nacionalne stranke, malo je jedan rat bio, jos jedan, taman da se "oslobode stanovi i teritorije a bogam i radna mjesta"...

Ovaj narod ovdje nece doci pameti dok nam neko izvana ne nametne ono sto je za nas najbolje...
buzzer

#65 Re: Ja sam pobjednik...

Post by buzzer »

Stolac92 wrote:Sve u svemu ja sam pobjednik... i zbog toga što nisam dozvolio manipulatoru Fadilu Šeri da me iskoristi za svoje bolesne ambicije, kao što je iskoristio i potrošio Danisa Tanovića. NS je po meni definitivno gubitnik i to iz više razloga, ali jedan od najvećih razloga je to što su ovako jeftino prodali jedini kec iz rukava... naravno da mislim na Danisa Tanovića. Nikad više neće postići efekat uzbuđenja i iznenađenja kao što su to postigli kad se objavilo da Danis Tanović osniva stranku. On je sada potrošen, više nije novost, a nisu ništa dobili kako bi zaista pokazali promjene. Šteta! Zaista šteta! NS je sada samo još jedna stranka na našoj političkoj sceni, jeftina kopija SDP-a, propala ideja, oteta šansa...

http://stolac92.blogger.ba/
stranka sa jednim kecom iz rukava i ne zasluzuje vlast. ns nije i ne smije biti takva stranka. ne ulazeci u diskusiju o fadilu kojeg ne poznajem, cijenim da stranka u nastajanju ima pravo i na greske. i obavezu da ih ispravi. bez ljudi koji bi te ispravke napravili one se nece ni desiti. zato je iznimno vazno da pametni i dobronamjerni ljudi kao ti ne predaju bitku i istraju u profiliranju ovoga vjerovatno posljednjeg voza koji zemlju moze spasiti propasti. sdp to ne moze bez zesce rekonstrukcije koja je puno teze provodiva nego ispravljanje krivih mlijecnih zuba ns-a.
dakle, ako si jos pri kuvetu, kad pokoljes pilice, vrati se tamo gdje ti je i mjesto.

svako dobro!
Asana

#66 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Asana »

O Šeri i ostalim likovima sa protesta, od kojih su neki, ako sam dobro shvatila, pristutni na forumu, saznala sam više iz pisanja Slobodne Bosne. Nisam bila oduševljena onim što sam pročitala (pod pretpostavkom da je tačno, a ne mora biti). Ali, ako je samo Šero sporan, mislim da nemaju problem. Sve ostale stranke su toliko opterećene lopovlukom i kriminalom, da priča o Šeri postaje sasvim neumjesna.Banksy
Off topic: Da si duze prisutna ovdje, znala bi da su protesti i nastali zbog mnogih likova na forumu, bila bi na izvoru informacija i ne bi ti trebala Slobodna Bosna da procjenjujes te likove ... u mom slucaju protesti mjesto gdje sam upoznala mnoge ljude s foruma... pa tako i autora teme, kojeg dozivljavam kao postenog covjeka i entuzijastu...
damirm

#67 Re: Ja sam pobjednik...

Post by damirm »

Samo sto Sero, Stolac i ostali iz SB nemaju bas nekakve veze s nama (osim da su otrpili plesku). Oni tj. njihovi su se vratili nakon mjesec dana.
Last edited by damirm on 08/10/2008 14:29, edited 1 time in total.
Banksy

#68 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Banksy »

Asana wrote:...
ne bih o protestima, najvažnije ...
Banksy wrote: Ja sam mislila da je najveća tragedija ovih izbora (u Federaciji) mali broj glasača u većim centrima i ponovno jačanje SDA. Kad ispade da je najveći problem Naša stranka?
Mislila sam da je jačanje ljevice u BiH prioritet, koji će, kad bude ostvaren, podjednako radovati sve mlade, napredne snage u državi.
... ako je samo Šero sporan, mislim da nemaju problem. Sve ostale stranke su toliko opterećene lopovlukom i kriminalom, da priča o Šeri postaje sasvim neumjesna.
mostarac

#69 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mostarac »

Her Flick wrote:
mostarac wrote:Ne nego je glupo da ja dodjem iz Mostara u Sarajevo i nekom organizujem demonstracije. Drugo ovo je forum i nije za samoreklamiranje al ako te zanima nesto mozes slobodno pitati na pp. Trece slazem se da je tajo jebena seljacina al ti si ga predstavio jebenim likom. Cetvrto, ja nisam kritikovao ono sto je stolac radio nego sam kritikovao njegov nacin rada koji je po meni nezreo i totalno s nedostatkom bilo kakvog osjecaja odgovornosti i bilo kakve analize mogucih posljedica. Vec odavno sam govorio da je pokret dosta skup djece koja bi se igrala politike, al nije negativan pokret, al u svakom slucaju pokret ljudi koji bi se igrali velikih igara i ucestvovali u velikim odlukama i dogadjajima al da neko drugi preuzme odgovornost za njihova djela.
mostarac po tvojoj logici tito je trebao dizati ustanak samo u kumrovcu a ne u dva dana razlike u citavoj kraljevini
mislim da ti imas iste probleme kao i ja samo sto u mostaru nemate travaj gdje se desavaju ubistva

uredu je kritikovati ali ne i omalovazavati a znamo da se niko naucen nije rodio
kakv god da je pokret dosta (citat:"da je pokret dosta skup djece koja bi se igrala politike", makar se igraju ozbiljnih stvari i ne supljiraju po kafama)
i kakvi god njegovi ciljevi bili oni su bili dovoljno hrabri i poletni da dignu glas, sto nam fali, jer da je nas nekoliko 100 hiljada diglo glas nebi imali ovakve politicare
tako da im i ne zamjeram ako hoce da se igraju velikih igara
a da bi se igrao velikih igara negdje treba i poceti
Da, pokret dosta jeste skup djece koja bi se igrala politike i ozbiljnih igrica. Ja ih svakako u tome podrzavam, ali samo u slucaju da ta djeca znaju, shvate i prihvate da za to sto rade postoji nesto sto se naziva ODGOVORNOST. Nazalost u ovom slucaju to nije bila istina i naravno da je glupo da ja dolazim u Sarajevo organizovati demonstracije povodom problema koji je tu ipak bio lokalne prirode. Naravno, desava se to i nama svima u nasim gradovima, al to jeste bio lokalni problem, a pokret DOSTA nije znao ili nije imao snage i hrabrosti da taj problem izdigne na jedan veci nivo. Smrt denisa mrnjavca je mogla biti povod za krupnije promjene i opste promjene u drustvu, al protesti koji se iskljucivo zadrzavaju na maloljetnickom nasilju nisu imali priliku da prodju mnogo bolje nego su prosli. Umjesto da proteste pretvore u opste proteste protiv ovakve vlasti, pokret DOSTA se prepao odgovornosti i zatvorio se u cahuru i proteste koji su kasnije prestali imati svaki smisao i naravno propali su. Da je pokret uzeo punu odgovornost za sve sto se desavalo na protestima pred kantonalnom skupstinom i jos k tome prosirio skupinu stvari protiv kojih se protestuje i stao pred skupstinu bez najmere da ode, sve bi se odvijalo u drugom pravcu, al to onda vise ne bi bila djecija igra i igranje politikom, nego ozbiljna stvar za koju cak i ako ne bi htjeli dostasi bi morali da preuzmu odgovornost.
damirm

#70 Re: Ja sam pobjednik...

Post by damirm »

Banksy wrote:
Asana wrote:...
ne bih o protestima, najvažnije ...
Banksy wrote: Ja sam mislila da je najveća tragedija ovih izbora (u Federaciji) mali broj glasača u većim centrima i ponovno jačanje SDA. Kad ispade da je najveći problem Naša stranka?
... ako je samo Šero sporan, mislim da nemaju problem. Sve ostale stranke su toliko opterećene lopovlukom i kriminalom, da priča o Šeri postaje sasvim neumjesna.
Da budemo direktni, sve je to bezidejna fukara koja gleda da se uhljebi...To sto ce se ona zvati SDP, SDU ili SDA mi je u pet dkg.
Apostate

#71 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Apostate »

ne znam kako iko moze se proglasiti "pobjednikom" nakon ovih rezultata. Na zalost, maticne nacionalisticke stranke HDZ, SDA i SNSD (koja je totalno zasjenila i zamjenila SDS) su se konsolidirale i ojacale. Dok god su postojale stranke koje su otkidale glasace od njih (SBiH na primjer), ljevica je imala kakvu-takvu sansu takmiciti se sa njima. Zahvaljujuci podijeli HDZ i HDZ 1990, Komsic je uspio osvojiti mjesto u Predsjednistvu. Sada smo se vratili na status u kojem smo bili 1990. godine. Nacionalne stranke su dobile mandat da nastave sa svojom tvrdolinijaskom politikom koja je pogubna za BiH kao drzavu. Na zalost, ljevica u BiH, kao gradjanska alternativa nacionalistickom ludilu, i u najoptimalnijoj poziciji gdje svi odlicno suradjuju u jednoj jakoj koaliciji, nemaju snage u ovakvom politickom miljeu da urade ista veliko. Jos poraznija cinjenica je ta da je NVO sektor je podijeljen, da se vise vremena trosi ganjajuci grantove i u procesu podapinjujuci jedni drugima. Tako to meni bar izgleda kao posmatracu sa strane. :bih:
mostarac

#72 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mostarac »

Her Flick wrote:mostarac pa bi li ti stao na celo slicnog pokreta i snosio odgovornost
ako bi odlucio da se tim bavim bi naravno. Ja ljude ne bi pozvao da dodju na demonstracije, a onda za njih govorio da to nisu moji ljudi.
vjesticanametli

#73 Re: Ja sam pobjednik...

Post by vjesticanametli »

nista neformalni nisu organizovali...............pregledaj opet snimke tadasnje...........
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#74 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:
Her Flick wrote:mostarac pa bi li ti stao na celo slicnog pokreta i snosio odgovornost
ako bi odlucio da se tim bavim bi naravno. Ja ljude ne bi pozvao da dodju na demonstracije, a onda za njih govorio da to nisu moji ljudi.
Grijesis.
Stolac nije onaj koji je pozivao pa se ne pojavljivao ili odbacivao one koji su dosli na proteste.
To se desilo s Gradjanima, nekoliko puta :D

A sto se Onih demonstracija tice, Stolac nije organizator. On je samo pozvao ljude da se pridruze necemu za sta se zaista moze reci da je SPONTANO OKUPLJANJE LJUDI KOJI SU POPIZDILI...na kratko...i onda ko zlatne ribice ZABORAVILI...

Jer svaki protest koji je Stolac organizovao je bio uredno prijavljen policiji sa spiskom redara i nikad za nikad ni opusak nije bacen, kamoli kamen.
vjesticanametli

#75 Re: Ja sam pobjednik...

Post by vjesticanametli »

ko je bio tada organizator
Post Reply