STRANKE KOJE SU PROPALE...

Risto Kuglarić

#51 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Risto Kuglarić »

komeba wrote:Obzirom na znacajno povecanje glasova,uprkos maloj izlaznosti,SDP se moze smatrati pobjednikom izbora.
taaako je, sve je relativno :D

Edit: nešto kontam, nije da je bitno, neg nako, po toj logici je i izvjesni Hame (kandidat za načelnika opštine centar) jedan od najvećih pobjednika, jer matematički, ako je dobio ijedan glas, ima povećanje u iznosu koji teži beskonačno % :D
Mikado

#52 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Mikado »

amrica wrote:Uvazena gdja prof je izvrsila politicki harakiri kad je pristala na koaliciju sa SDU..... Sve istroseni kadrovi, sa puno repova i oraha u dzepovima. I od to malo glasova sto je SDU osvojio, 2/3 su u koaliciji.
Ja samo znam da je SDU BiH trn u oku vecini SDP-ovaca koji se nemogu pomiriti sa nastankom te stranke. Kad SDP pomete svoje redove, onda ce imat pravo da pridikuje drugima, a do tad ce zajedno sa svojim partnerima iz SDA cvrsto cuvati vlast u sarajevskim opcinama. Koalicija SDA-SDP je ona koja uistinu vlada u KS.
Last edited by Mikado on 08/10/2008 16:34, edited 1 time in total.
Risto Kuglarić

#53 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Risto Kuglarić »

Mikado wrote:
amrica wrote:Uvazena gdja prof je izvrsila politicki harakiri kad je pristala na koaliciju sa SDU..... Sve istroseni kadrovi, sa puno repova i oraha u dzepovima. I od to malo glasova sto je SDU osvojio, 2/3 su u koaliciji.
Ja samo znam da je SDU trn u oku vecini SDP-ovaca koji se nemogu pomiriti sa nastankom te stranke. Kad SDP pomete svoje redove, onda ce imat pravo da pridikuje drugima, a do tad ce zajedno sa svojim partnerima iz SDA cvrsto cuvati vlast u sarajevskim opcinama. Koalicija SDA-SDP je ona koja uistinu vlada u KS.
ne mogu reć da sam SDP-ovac, pa samim tim ne mogu govoriti u njihovo ime, al jebem ga ja kome je SDU trn i u čemu :D
The 51st State

#54 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by The 51st State »

Mikado wrote:
Ja samo znam da je SDU trn u oku vecini SDP-ovaca koji se nemogu pomiriti sa nastankom te stranke. Kad SDP pomete svoje redove, onda ce imat pravo da pridikuje drugima, a do tad ce zajedno sa svojim partnerima iz SDA cvrsto cuvati vlast u sarajevskim opcinama. Koalicija SDA-SDP je ona koja uistinu vlada u KS.
Tokicev ili Pecaninov? :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#55 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Dado dijasporitus »

Licno se nadam da ce se ove stranke ili konsolidovati u jednu ili raspasti. Ionako izbori u BiH lice na vasar po broju stranaka.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#56 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

mostarac wrote:
Umjetnik a wrote:gubitnici:
SBIH
SDP
SDS
Najbolji su mi ovi pacenici sto se jave samo da napisu nesto protiv SDP-a :D
Po cemu je SDP gubitnik i zar tvoja mrznja prema SDP-u ide do tih granica da moras boldirati ime SDP medju ostalim strankama :D

Odakle tebi da je svako ko se usudi reći nešto protiv Zlaje i njegove raje plaćenik? Evo, ja ti kažem da nisam plaćenik, pa ne volim Zlaju, jer ga znam kad je u ratu živio u tuđem stanu, a danas ih ima nekoliko. Od profesorske plate ih nije mogao nikako kupiti. Ne znam hoće li me sutra uhapsiti na ulici i negdje poslati, a ne smijem niti pomisliti šta bi se desilo da dobije vlast. Zaista se zatresem pri toj pomisli. Samo ako se neko usudi reći nešto protiv Zlaje odmah je plaćenik, na forumu je do izbora i nikada, baš nikada simpatizeri ili članovi SDP neće da saslušaju šta to ljudi imaju protiv SDP, nego ih po automatizmu etiketiraju. Kada je PP u Španijji izgubio izbore onda je bila šala i na ulicama.... ONi ni sa Arzallusom ne pobijeđu. A Arzallus je bio novinar na državnoj Tv koji je lažirao informacije u korist PP (desnice). Tako i ovdje Zlaja ni sa Bakirom ne pobijeđuje, a ko ih ne voli ili je neuk i primitivan ili je plaćenik. Oslobodite se Zlaje, dovedite ljude tipa Komšića, oslobodite se prijateljstava sa Oručima i inim tajkunima, pa ćeš vidjeti kako narod nije tako neuk i primitivan, a ti pametan i kako nisu svi plaćenici.
elSaik

#57 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by elSaik »

Па главно што имају против СДПа јесте Златко. Ваљда једу златним кашикама па им је његова појава једини проблем у животу. ;-)
Corto Maltese

#58 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Corto Maltese »

Jel' istina ono što se po Čaršiji priča da Stranka za BiH mijenja ime u Dubioza Kolektiv?

OPŠTINA NOVO SARAJEVO

2008 godine- 1693 glasova

2006 godine - 8324 glasova

OPŠTINA NOVI GRAD

2008- 3046

2006- 15046

OPŠTINA CENTAR SARAJEVO

2008- 1765

2006- 7370

OPŠTINA STARI GRAD

2008- 1082

2006- 6307

http://plamenko.blogger.ba
KatarinaKosaca

#59 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

elSaik wrote:Па главно што имају против СДПа јесте Златко. Ваљда једу златним кашикама па им је његова појава једини проблем у животу. ;-)
Ne jedem zlatnim kašikama, ali se bojim da ih ne bi ni imala nikakvih da mi je Zlatko na vlasti. Ujedno koji je to argument da bi mi bilo puno bolje da je on na vlasti? Da, onda bi oprevdanje bilo vjerovatno loše nasljeđe.
elSaik

#60 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by elSaik »

KatarinaKosaca wrote:
elSaik wrote:Па главно што имају против СДПа јесте Златко. Ваљда једу златним кашикама па им је његова појава једини проблем у животу. ;-)
Ne jedem zlatnim kašikama, ali se bojim da ih ne bi ni imala nikakvih da mi je Zlatko na vlasti. Ujedno koji je to argument da bi mi bilo puno bolje da je on na vlasti? Da, onda bi oprevdanje bilo vjerovatno loše nasljeđe.
Па како ствари стоје и којим правцем идемо, и нема никакве потребе за било каквим кашикама - ускоро нећемо имати шта њима јести. ;-) Али, нека, водите се ви сви и даље са "нећу ја за комуњаре", "види Златку носа" и "ко ми то може гарантовати да би било боље од дна у којем смо тренутно". 8-) Како оно једном један паметан човјек отпјева "какав народ таква власт"...
KatarinaKosaca

#61 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

ja nisam rrekla vidi Zlatku nosa, ali ne vidim niti jedan jedini njegov rezultat, pa da kažem, e vala baš znam da bi nam bilo dobro. Njegov vrlii prijatelj Selver Oruč kojem je dao zemlju gdje je stigao ima pola radnika neprijavljenih, zulum pravi i nikom ništa. Od mojih poreza se plaća FTV koja je njegova skoro vlastita agencija. Sjedio je cijeli rat u ulici Mehmeda Spahe, u tuđem stanu, odakle mu sad vile i nekoliko stanova? Da li je platio porez i kako ih je zaradio? Za naše prilike imam dobru platu (u privatnoj firmi i pod pritiskom svakodnevnih rezultata), pa sam jedva kupila stan na kredit. O alžirskoj grupi sad i neću. I kako da ne mislim da bi bilo gore? Imao je dvije godine vlasti, pa kaže da je kriv koalicioni partner za to što ništa nije uradio. Sutra bi mu bio kriv predhodnik i loše nasljeđe, a kineski gigant neprijavljenih radnika bi vjerovatno ušao i u moj stan a ne bi plaćao hipoteku. MOjne, bolan, te šuplje, pa nismo kreteni da ne vidimo, i nije to vidi Zlatku nosa, nego vidi Zlatku obraza, kojeg nema. Vama kad se daju argumenti za Zlatka, vi ih jednostavno preskočite i nastavite pjesmu da je narod lud, a Zlatko dobar, pošten i lijep :D . Kada budete ovdje imali Zapatera čija je partija prije pobjede smijenila dva predsjednička kandidata zbog jako malih aferima, koji živi u stanu i školuje djecu u državnoj školi, javite se i niko vam neće reći ništa za komunjare. Ali imate čovjeka koji ostavku kao moralni čin ne poznaje niti priznaje niti sporvodi. Prije je bar nudio kad izgubi, sad je i to prestao :D
amrica

#62 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by amrica »

Risto Kuglarić wrote:
Mikado wrote:
ne mogu reć da sam SDP-ovac, pa samim tim ne mogu govoriti u njihovo ime, al jebem ga ja kome je SDU trn i u čemu :D

Ni ja nisam SDP-ovac, i to sto sam napisala je samo zato sto mislim da jednoj osobi poput prof Tanovic nije mjesto medju namazanim lopuzama, ego-likovima, interesdzijama...

A ovo boldirano kaze samo za sebe.
Dendrlix

#63 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Dendrlix »

Corto Maltese wrote:Jel' istina ono što se po Čaršiji priča da Stranka za BiH mijenja ime u Dubioza Kolektiv?

OPŠTINA NOVO SARAJEVO

2006 godine - 8324 glasova

OPŠTINA NOVI GRAD

2008- 3046

2006- 15046

OPŠTINA CENTAR SARAJEVO

2008- 1765

2006- 7370

OPŠTINA STARI GRAD

2008- 1082

2006- 6307

http://plamenko.blogger.ba
Nije ti ovo relevantno. Bilo bi da su podaci iz 2004.
Corto Maltese

#64 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Corto Maltese »

Dendrlix wrote:Nije ti ovo relevantno. Bilo bi da su podaci iz 2004.
Bogme, izgleda da i Fahro misli da je znakovito ili kako ti kažeš- relevantno:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... -bila-jaca
Risto Kuglarić

#65 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Risto Kuglarić »

amrica wrote:
Risto Kuglarić wrote:
Mikado wrote:

Ni ja nisam SDP-ovac, i to sto sam napisala je samo zato sto mislim da jednoj osobi poput prof Tanovic nije mjesto medju namazanim lopuzama, ego-likovima, interesdzijama...

A ovo boldirano kaze samo za sebe.
ma jasno, samo sam htio reći da je SDU toliko irelevantan u svakom pogledu, da jednostavno nemaju kapacitet da na bilo koji način smeta bilo kome.
Madame de Pompadour

#66 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Madame de Pompadour »

Definitivno propala SBiH

Pogledajmo samo kako su provedeni izbori u Trnovu i kako je SBiH na kriminalan nacin dosla do pobjede gdje je lokalno stanovnistvo ogorceno! :x :x
Dendrlix

#67 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Dendrlix »

Corto Maltese wrote:
Bojim se da se nismo razumjeli. :-D Ti si stavio podatke iz 2006, a tada su bili opsti izbori. Za koji nivo si uzeo podatke? Kanton, Federacija, BiH?

Ne znam kako si dosao do ovih brojeva. Nije valjda da si sabirao po birackim mjestima? Ili imaju negdje rezultati po opstinama? :?

Nije mi bilo mrsko pa sam iskopao podatke za 2004. Ukupan broj glasova ukljucujuci glasove i u odsustvu i postom. 2008. nisam ni provjeravao, vjerujem ti. :D

OPŠTINA NOVO SARAJEVO

2004 godine - 1932 glasova

OPŠTINA NOVI GRAD

2008- 3046

2004- 2283

OPŠTINA CENTAR SARAJEVO

2008- 1765

2004- 1696

OPŠTINA STARI GRAD

2008- 1082

2004- 1576

Bilo kako bilo, rezultati su losiji nego 2004. Gdje je onih 50% vise sto je lepi vabio o njima?

p.s.
Nisam zabihovac! :D
rajvosa1

#68 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by rajvosa1 »

Ja stvarno ne znam koliko malo glasova treba da osvoji Ibro Spahić pa da ga više ne gledamo? U Novom Gradu je čak i SNSD bolji od njega! Ibro, bilo te dosta, otkači više!
tranquil

#69 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by tranquil »

rajvosa1 wrote:Ja stvarno ne znam koliko malo glasova treba da osvoji Ibro Spahić pa da ga više ne gledamo? U Novom Gradu je čak i SNSD bolji od njega! Ibro, bilo te dosta, otkači više!
Ne dirati Ibru Legendu! :x :x :x :x

Bez njega politička scena jednostavno ne bi bila ista :lol:

P.S.: Koja je razlika izmađu kantonalnog i općinskog GDS-a ?

Svi članovi općinskog mogu da stanu u mali, a kantonalnog u teretni lift. :lol: :lol: :lol:
amrica

#70 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by amrica »

sasa_t wrote:
amrica wrote:zaboravio si BOSS M.A.,ili sam ja nesto promasila???? Mozda su negdje nesto osvojili?
BOSS ima uvijek jednu bazu biraca iz Tuzle i Tuzlanskog kantona pa si uvjek priskrbe jedan mandat za Mirnesa... I sad su usli u opstinko vijece Tuzle. Rezultati u ostatku BiH su mozda i gori od navedenih stranaka.

U nekoj mostarskoj izbornoj jedinici BOSS je dobio 0 glasova, cak ni nosilac liste nije glasao sam za sebe :D :D :D :D
ja.neron

#71 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by ja.neron »

amrica wrote:zaboravio si BOSS M.A.,ili sam ja nesto promasila???? Mozda su negdje nesto osvojili?
u opštini Novi Grad (Sarajevo) mislim dva mandata

jeste dva provjereno 5,31% glasova
amrica

#72 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by amrica »

zar nije 3% izborni prag?
rajvosa1

#73 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by rajvosa1 »

tranquil wrote:
rajvosa1 wrote:Ja stvarno ne znam koliko malo glasova treba da osvoji Ibro Spahić pa da ga više ne gledamo? U Novom Gradu je čak i SNSD bolji od njega! Ibro, bilo te dosta, otkači više!
Ne dirati Ibru Legendu! :x :x :x :x

Bez njega politička scena jednostavno ne bi bila ista :lol:

P.S.: Koja je razlika izmađu kantonalnog i općinskog GDS-a ?

Svi članovi općinskog mogu da stanu u mali, a kantonalnog u teretni lift. :lol: :lol: :lol:
Svaka ti čast, baš si me nasmijao!
MuaDib

#74 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by MuaDib »

Stabilna je ona demokratija, u kojoj ima najviše 5 stranaka!
Corto Maltese

#75 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Corto Maltese »

Dendrlix wrote:
Corto Maltese wrote:
Bojim se da se nismo razumjeli. :-D Ti si stavio podatke iz 2006, a tada su bili opsti izbori. Za koji nivo si uzeo podatke? Kanton, Federacija, BiH?

Ne znam kako si dosao do ovih brojeva. Nije valjda da si sabirao po birackim mjestima? Ili imaju negdje rezultati po opstinama? :?
I po opštinama i po biračkim mjestima ako treba:

http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... 09&kod=133
http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... 09&kod=136
http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... 09&kod=137
http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... 09&kod=139

Ovi rezultati jesu relevantni(ji) je se svaka stranka poredi prvenstveno sa svojim rezultatima na prethodnim izborima, koji god to nivo bio. Nerijetko evropske vlade odstupe u po mandata nakon poraza njihovih stranaka na izborima lokalnog nivoa. Bez obzira što ne utječu na broj poslanika u državnim parlamentima, ti izbori su važan indikator popularnosti, a samim tim političke težine neke političke opcije. A u ovoj priči je nabolji indikator taj što je, nakon ovih izbora, Fahro Hareta otpisao. A Fahro nikad nije sip'o u more iz bokalića.
Post Reply