Sve je moguće! Ne bi me iznenadilo da dovedu još po neko "zvučno" ime, budući da su finansijski najajči klubu u bosanskom dijelu Federacije (još nije ranga hercegovačkog dijela).Apostate wrote:Navodno da bi Duro i Pelak mogli zavrsit u Olimpiku. Moguce da je ubleha, ali tako sam cuo pa prenosim...
F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
papacja
#51 Re: F.K. Olimpik
-
zoka213
#52 Re: F.K. Olimpik
Godišnji budžet klubova koji se bore za evropu kreće se zvanično od 2 do 2.5 tog iznosa. miliona km. Nezvanično mislim još 30% od tog iznosa. Za opstanak u ligi minimum je 800.000km.
-
The 51st State
#53 Re: F.K. Olimpik
mislim da je malo prenapuhano, ne vjerujem da FCS u ovoj godini ima toliki budzet prije negdje da je upola od navedene cifre, a hladno ce se boriti za 2,3 mjesto.zoka213 wrote:Godišnji budžet klubova koji se bore za evropu kreće se zvanično od 2 do 2.5 tog iznosa. miliona km. Nezvanično mislim još 30% od tog iznosa. Za opstanak u ligi minimum je 800.000km.
-
zoka213
#54 Re: F.K. Olimpik
Možda je pretjerano ali predsjednik Zrinjskog je javno rekao da su u godini 2007 platili 350.000km pdv koji je 17%.
-
kontibih
#55 Re: F.K. Olimpik
The 51st State wrote:mislim da je malo prenapuhano, ne vjerujem da FCS u ovoj godini ima toliki budzet prije negdje da je upola od navedene cifre, a hladno ce se boriti za 2,3 mjesto.zoka213 wrote:Godišnji budžet klubova koji se bore za evropu kreće se zvanično od 2 do 2.5 tog iznosa. miliona km. Nezvanično mislim još 30% od tog iznosa. Za opstanak u ligi minimum je 800.000km.
-Hladno će se Sarajevo boriti za 2,3 mjesto dogodine ili možda nekad!!!Ove godine hladno se neće boriti.Za te pozicije se bore ekipe koje bilježe 8.pobjeda zaredom(zrinjski),8 utakmica bez poraza(Slavija) i oni timovi koji su već u vrhu a imaju utakmicu manje.Hladno pogledaj na tabelu.
- armin_tz
#56 Re: F.K. Olimpik
Ima li ko kakve slike tog stadiona sto se pravi (koliko sam ja skonto) i kako ce izgledati kad bude gotov..
-
ljubilac
#57 Re: F.K. Olimpik
Radovi valjda tek počinju na proljeće.
I ne zaboravite da će se ove godine Olimpik boriti za Evropu.

I ne zaboravite da će se ove godine Olimpik boriti za Evropu.
- zecko_kupuz
#58 Re: F.K. Olimpik
Ma Olimpik ima da "iskoči" u Sarajevu, pored Sarajeva i Želje, kao recimo Chelsea pored Arsenala i Tottenhama, u Londonu
.
- 1941.
#59 Re: F.K. Olimpik
Sve me strah da to s Olimpikom i Vukovima ne završi kao Đerzelez sa Đezerima i drugim Obilić-klonovima.
Nek Olimpik osvoji prvenstvo,nek igra i kup Uefa,pa šta?
Nemam ništa protiv,ali mislim da će brzo nestati sa scene.Džaba je bez navijača.
Nemam ništa protiv,ali mislim da će brzo nestati sa scene.Džaba je bez navijača.
-
El_comadante
#60 Re: F.K. Olimpik
ma šta si ti sad vidovita đemila pa znaš da če se raspasti za 2-3 godine?! sačekaj pa čemo vidjeti svi zajedno šta če se desiti sa Olimpikom1941. wrote:Sve me strah da to s Olimpikom i Vukovima ne završi kao Đerzelez sa Đezerima i drugim Obilić-klonovima.
- Luke Perry
#61 Re: F.K. Olimpik
Mislis li na navijace kao HZ, Manijaci ili ljude koje bi htjeli gledati dobar fudbal ako im se za to pruzi prilika?Nemam ništa protiv,ali mislim da će brzo nestati sa scene.Džaba je bez navijača.
-
papacja
#62 Re: F.K. Olimpik
Ja bi ih gledao i o PL i u Europi, ako im se ukaže prilika da tamo igrajuLuke Perry wrote:Mislis li na navijace kao HZ, Manijaci ili ljude koje bi htjeli gledati dobar fudbal ako im se za to pruzi prilika?Nemam ništa protiv,ali mislim da će brzo nestati sa scene.Džaba je bez navijača.
- 1941.
#63 Re: F.K. Olimpik
Negativnih iskustava s tim instant-klubovima ima bezbroj,pa ih ne bih ni navodio.El_comadante wrote:ma šta si ti sad vidovita đemila pa znaš da če se raspasti za 2-3 godine?! sačekaj pa čemo vidjeti svi zajedno šta če se desiti sa Olimpikom
Ali evo,uzmi za primjer NK Zagreb,koji ima mnogo dužu tradiciju od mnogo poznatijih klubova.
Uzmi još u obzir da je Zagreb veći od Sarajeva za par stotina hiljada ljudi.
Sve vrijeme igraju u 1.HNL,u više navrata su igrali i u prvoj saveznoj ligi Jugoslavije,u drugoj ligi SFRJ su možda jedan od najpoznatijih i najuspješnijih klubova.
Osvojili su prvenstvo HNL,malo se igrali Evrope i šta?I dalje ih niko ne uzima za ozbiljno kao i ranije.
Na njihove utakmice dolaze dokonjaci koji žive u blizini i taj dan nemaju pametnija posla,par fanatika-nostalgičara i mudraca koji filozofiraju kako se tu igra ljepši fudbal nego na Maksimiru,poneki lokalni cuger i to je to.Džaba im je da postignu ne znam šta.
Ima još sličnih primjera : Novi Sad,Čukarički,pa i naš Famos...da ne čeprkam sad po Evropi.
I sad neko tu govori kako će Olimpik osnovan '93. steći navijače i ugled i biti u vrhu.How yes no.
Više bi izgleda za uspjeh u tom smislu imali klubovi s dužom tradicijom,kojima gravitiraju izdvojena veća naselja,npr.Unis,Famos,Igman...ali ni oni ne bi imali većih izgleda.Već viđeno s Famosom.
Ako želiš gledati dobar fudbal,upalićeš TV.Dobar fudbal se poodavno ovdje prestao igrati.Luke Perry wrote:Mislis li na navijace kao HZ, Manijaci ili ljude koje bi htjeli gledati dobar fudbal ako im se za to pruzi prilika?
Na utakmice Olimpika dolaziće HZ i Manijaci po potrebi,kada budi igrali Željo i Sarajevo ili njihovi konkurenti koje treba psovati.
Usprkos podršci opštine NG i dobrog položaja stadiona,šanse za sticanje nekakve reputacije i uspjeha na duže staze su im skoro nikakve.
-
Ali_G
#64 Re: F.K. Olimpik
Potrebni su im NAVIJACI, a ne ljudi zeljni dobrog fudbala. Ti sto su zeljni dobrog fudbala ce cim malo crijevo nalijevo da odu. Nemaju ni ostali u nasoj jadnoj ligi neku aman posjetu, al tu je otprilike neka masa 2-3 hiljade ljudi koji su uvijek tu. A Olimpiku za tu masu treba jedno 10-ak godina takmicenja.
-
elSaik
#65 Re: F.K. Olimpik
U našem kvazifudbalu, nisu bitni navijači. Primjer: Široki Brijeg.
-
El_comadante
#66 Re: F.K. Olimpik
kad to več spominješ onda daj i ove druge primjere. eto Velež ima tradiciju i navijače i gdje su sad? isti je sličaj i sa Borac (BL) i još dosta drugih. dalje koliko navijača bude na Koševu i Grbavici? vrlo mali broj u odnosu na grad koliki je i veličinu stadiona. Široki, Modriča i Brotnjo su mali klubovi pa su opet bili šampioni igraju u Europi pogotovo Široki koji je trenutno najveći klub u BH ako gledamo učešča u europi a stadion Koševo ima kapacitet veći nego ovi što imaju stanovnika. navijaći su bitni ali nisu nikakvo mjerilo i živi se od sponzora danas a ne od navijača.1941. wrote:Negativnih iskustava s tim instant-klubovima ima bezbroj,pa ih ne bih ni navodio.El_comadante wrote:ma šta si ti sad vidovita đemila pa znaš da če se raspasti za 2-3 godine?! sačekaj pa čemo vidjeti svi zajedno šta če se desiti sa Olimpikom
Ali evo,uzmi za primjer NK Zagreb,koji ima mnogo dužu tradiciju od mnogo poznatijih klubova.
Uzmi još u obzir da je Zagreb veći od Sarajeva za par stotina hiljada ljudi.
Sve vrijeme igraju u 1.HNL,u više navrata su igrali i u prvoj saveznoj ligi Jugoslavije,u drugoj ligi SFRJ su možda jedan od najpoznatijih i najuspješnijih klubova.
Osvojili su prvenstvo HNL,malo se igrali Evrope i šta?I dalje ih niko ne uzima za ozbiljno kao i ranije.
Na njihove utakmice dolaze dokonjaci koji žive u blizini i taj dan nemaju pametnija posla,par fanatika-nostalgičara i mudraca koji filozofiraju kako se tu igra ljepši fudbal nego na Maksimiru,poneki lokalni cuger i to je to.Džaba im je da postignu ne znam šta.
Ima još sličnih primjera : Novi Sad,Čukarički,pa i naš Famos...da ne čeprkam sad po Evropi.
I sad neko tu govori kako će Olimpik osnovan '93. steći navijače i ugled i biti u vrhu.How yes no.
Više bi izgleda za uspjeh u tom smislu imali klubovi s dužom tradicijom,kojima gravitiraju izdvojena veća naselja,npr.Unis,Famos,Igman...ali ni oni ne bi imali većih izgleda.Već viđeno s Famosom.Ako želiš gledati dobar fudbal,upalićeš TV.Dobar fudbal se poodavno ovdje prestao igrati.Luke Perry wrote:Mislis li na navijace kao HZ, Manijaci ili ljude koje bi htjeli gledati dobar fudbal ako im se za to pruzi prilika?
Na utakmice Olimpika dolaziće HZ i Manijaci po potrebi,kada budi igrali Željo i Sarajevo ili njihovi konkurenti koje treba psovati.
Usprkos podršci opštine NG i dobrog položaja stadiona,šanse za sticanje nekakve reputacije i uspjeha na duže staze su im skoro nikakve.
-
The 51st State
#67 Re: F.K. Olimpik
Siroki Brijeg ima podrsku svoje lokalne zajednice dok Olimpik ne moze racunati na podrsku ni od raje sa Otoke.elSaik wrote:U našem kvazifudbalu, nisu bitni navijači. Primjer: Široki Brijeg.
-
kijameta
#68 Re: F.K. Olimpik
Ne lupaj gluposti,nema Siroki nikakvu 'podrsku lokalne zajednice' nego je jedan od rijetkih klubova u BiH u kojem je rijesen vlasnicki status.Siroki je klub u vlasnistvu firme Mepos. Kada se privatizuju klubovi sa mnogo vecim finansijskim potencijalom poput Sarajeva,Celika,Slobode,Borca onda ce Siroki biti stavljen na mjesto koje mu pripada-mjesto simpaticnog malog kluba iz zabacene selendre.The 51st State wrote:Siroki Brijeg ima podrsku svoje lokalne zajednice dok Olimpik ne moze racunati na podrsku ni od raje sa Otoke.elSaik wrote:U našem kvazifudbalu, nisu bitni navijači. Primjer: Široki Brijeg.
A prica o Olimpiku je smijesna,samo mala muljatorska pljacka starog lopinasa Gracica.
-
herbion
#69 Re: F.K. Olimpik
Veoma ruzno pricas o covjeku kojeg ne poznajes,samo odajes sliku svoje jadne duse.Radi se o mladom avanturisti biznismenu koji od nicega pravi nesto a dokaze o lopovluku trazi na mjestu koje uzdises do nebesa.Nazalost ti si slika retrogradne mahale.
-
The 51st State
#70 Re: F.K. Olimpik
ne budi glup dok prdis po internetu (da se ne osjecas inferiorno pa da komuniciramo na slicnom nivou), da si vidio na koji sam post replicirao mogao si zakljuciti kada sam napisao "lokalna zajednica" da sam mislio na stanovnike sirokog brijega, a ne na organe lokalne samouprave. ostatak tvog drobljenja je poznat i pticama na grani....kijameta wrote:Ne lupaj gluposti,nema Siroki nikakvu 'podrsku lokalne zajednice' nego je jedan od rijetkih klubova u BiH u kojem je rijesen vlasnicki status.Siroki je klub u vlasnistvu firme Mepos. Kada se privatizuju klubovi sa mnogo vecim finansijskim potencijalom poput Sarajeva,Celika,Slobode,Borca onda ce Siroki biti stavljen na mjesto koje mu pripada-mjesto simpaticnog malog kluba iz zabacene selendre.The 51st State wrote:Siroki Brijeg ima podrsku svoje lokalne zajednice dok Olimpik ne moze racunati na podrsku ni od raje sa Otoke.elSaik wrote:U našem kvazifudbalu, nisu bitni navijači. Primjer: Široki Brijeg.
A prica o Olimpiku je smijesna,samo mala muljatorska pljacka starog lopinasa Gracica.
-
kijameta
#71 Re: F.K. Olimpik
quote="kijameta"]
A prica o Olimpiku je smijesna,samo mala muljatorska pljacka starog lopinasa Gracica.[/quote]
ne budi glup dok prdis po internetu (da se ne osjecas inferiorno pa da komuniciramo na slicnom nivou), da si vidio na koji sam post replicirao mogao si zakljuciti kada sam napisao "lokalna zajednica" da sam mislio na stanovnike sirokog brijega, a ne na organe lokalne samouprave. ostatak tvog drobljenja je poznat i pticama na grani....[/quote]
Svako pominjanje lokalne zajednice u bilo kojem kontekstu i fudbalskoga kluba u istoj recenici je glupost. A btw stanovnici Sirokoga navijaju za Hajduk i poneki za Dinamo a prema Sirokom kao klubu imaju osjecaj kao i 'lokalna zajednica' Sarajeva prema Olimpiku.Ono kao simpaticni su i neka ih ali nikome nije stvarno stalo .
Ne lupaj gluposti,nema Siroki nikakvu 'podrsku lokalne zajednice' nego je jedan od rijetkih klubova u BiH u kojem je rijesen vlasnicki status.Siroki je klub u vlasnistvu firme Mepos. Kada se privatizuju klubovi sa mnogo vecim finansijskim potencijalom poput Sarajeva,Celika,Slobode,Borca onda ce Siroki biti stavljen na mjesto koje mu pripada-mjesto simpaticnog malog kluba iz zabacene selendre.The 51st State wrote:Siroki Brijeg ima podrsku svoje lokalne zajednice dok Olimpik ne moze racunati na podrsku ni od raje sa Otoke.elSaik wrote:U našem kvazifudbalu, nisu bitni navijači. Primjer: Široki Brijeg.
A prica o Olimpiku je smijesna,samo mala muljatorska pljacka starog lopinasa Gracica.[/quote]
ne budi glup dok prdis po internetu (da se ne osjecas inferiorno pa da komuniciramo na slicnom nivou), da si vidio na koji sam post replicirao mogao si zakljuciti kada sam napisao "lokalna zajednica" da sam mislio na stanovnike sirokog brijega, a ne na organe lokalne samouprave. ostatak tvog drobljenja je poznat i pticama na grani....[/quote]
Svako pominjanje lokalne zajednice u bilo kojem kontekstu i fudbalskoga kluba u istoj recenici je glupost. A btw stanovnici Sirokoga navijaju za Hajduk i poneki za Dinamo a prema Sirokom kao klubu imaju osjecaj kao i 'lokalna zajednica' Sarajeva prema Olimpiku.Ono kao simpaticni su i neka ih ali nikome nije stvarno stalo .
- JThomas
#72 Re: F.K. Olimpik
@kijameta, nije baš tako. koliko sam ja načuo, svaki "poduzetnik" u širokom brijegu (a tamo je svako "poduzetnik") daje pare za klub svake sezone...nešto kao harač 
-
Diplomata
#73 Re: F.K. Olimpik
-LIBERO- wrote:Ako su imalo svjesni ljudi iz uprave Olimpika,svoju domacu utakmicu u nastavku kupa ce odigrati ili na Kosevu ili na Grbavici.
Mislim da bi bilo barem par hiljada zainteresovanih na toj utakmici kupa.
Olimpik je trebao igrati utakmice na stadionu Kosevo, ali nazalost nije im dozvoljeno.
Inace Olimpik je osnovan 1993 godine, a na vjecnoj tabeli po bihsoccer.com nalazi se na 24 mjestu po uspjesnosti sa odigrane 4 sezone, 132 ukupno odigrane utakmice, 44 pobjede, 23 remija, te 65 poraza. Postigli su ukupno 164 gola, a primili 200, te sveukupno imaju 155 bodova.
Olimpik nijednu sezonu nije igrao u PLBiH otkako su se RS klubovi ukljucili, tj. od sezone 2002/2003.
Klub je dosao do najkriticnije tacke - do samog gasenja, kada je Damir Hadzic intervenirao i postao predsjednik kluba. Klub je usao iz Druge lige Centar u Prvu, ali nazalost ponovo ispao. Tada je na scenu stupio Nijaz Gracic i postao novi predsjednik. Nije ga mogao privatizovati, ali poceo je pomalo ulagati, dovoditi nove igrace i klub se ponovo vratio u Prvu ligu. Takodje namjere Olimpika su da se preko kupa izadje u Europu, a sudeci po dosadasnjim rezultatima dobro im ide, mada je tesko ocekivati sami vrh.
Ono sto je mana Nijaza Gracica jeste neulaganje u omladinski pogon. Naime, proslogodisnja generacija juniora rodj. 1989 je sigurno jedna od najtalentiranijih u cijeloj drzavi (Osvojili kup Kantona Sarajevo), ali nazalost niko od te generacije nije uspio dobiti priliku u prvom timu. Primjera radi, Radnik iz Hadzica je oformio drugu ekipu za koju igraju juniori i mladji igraci i koja se takmici u Ligi kantona Sarajevo.
Ono sto zasigurno smeta vjerne igrace kluba, kojih vjerujte ima, jeste da su trenutno u klubu ljudi iz interesa, a ne iz ljubavi, a za istog Gracica se prica da je htio graditi komplex stanova i moderni centar i da je upravo zbog tog razloga "poklopio" Olimpik da bi lakse dobio dozvolu. Takodje se prica da je prosle sezone gurao Orlic da bi cistio put Olimpiku ka povratku u Prvu ligu.
Olimpik nema ''ono nesto'' sto imaju Zeljo i Sarajevo, ali zbog svojih ambicija i veoma jake i sposobne uprave, vjerujem da ce uspjeti napredovati do te tacke da cak bude ispred ovih klubova, sudeci po sadasnjem stanju istih.
- Emir_tm87
#74 Re: F.K. Olimpik
Apostate wrote:Navodno da bi Duro i Pelak mogli zavrsit u Olimpiku. Moguce da je ubleha, ali tako sam cuo pa prenosim...
to je tacno na polusezoni bi trebali preci u olimpik
-
herbion
#75 Re: F.K. Olimpik
Olimpik uopste nije zainteresovan za Dudu i Pelaka.Pojacanja ce biti ali to samo Gracic zna a od njega sam cuo da ga oni ne interesuju pogotovo Pelak koji ima konekciju sa ljudima iz FK Sarajevo.Ponudjen je Dochi i o njemu ozbiljno razmislja i ako je problematican.Gracic ima velikih problema sa premijerligasima iz grada jer ga se boje i rade sve protiv ulaska Olimpika u premijerku.Na zadnjoj utakmici sa Buducnosti iz Banovica sudija bukvalno uz amanet Saveza opljackao Olimpik.Gracic iz inata zeli dovesti najjace igrace(3-4)koji ce na proljece nositi zeleno bijele dresove.Otkacio ga je Rovcanin iz Zelje jer zeli u inostranstvo.