"cool"cool wrote:komi wrote:MIJENJAM TEGLU AJVARA ZA KUĆU NA HAVAJIMA
U PROFILU KONTAKT MEJL
![]()
![]()
Mošti Svetoga Vasilija i naučna oblast iz fizike
Joj jarane ti si skroz ispromašivao. Ovaj tvoj odgovor bi trebao biti upućen Semjuelu Hantingtonu, a ne meni. Ja sam samo preširoko htio objasniti kakva je sličnost između vašingtona i Srba, a ne da su im zajednički ciljevi rat protiv islama. Moja poenta je da i mi i Amerikanci pripadamo HRIŠĆANSTVU (to je naveo i Semjuel Hantington ya pravoslavne, protestante i katolike) i da je to zajednička nit, a ne neprijateljstvo prema nekom drugome.JBT wrote:"pa jebo ga ti odgovor ti je jasan ko dan. zato sto u washingtonu, parizu, moskvi, londonu - mujezin ne govori da je alah najveci bog i to preglasno i po nekoliko puta na dan, cime vrijedja pripadnike drugih religija - to je tamo ZABRANJENO. zato je rs slicnija zapadu - jer toga ako nista ima manje nego u federaciji. a to sto pricas o prorokovanju, rat islama i zapada je (nazalost) stvarnost a nikakva buducnost i intenzivniji je od hladnog rata."
- Ne znam za Moskvu ali o ovim drugim gradovima, koje si nabrojao, ti pojma nemas. U svim tim gradovima mujezin se cuje. I to na vise mjesta nego u cijeloj BiH. Nakon rata. U Londonu vehabije imaju svoj generalni stab za cijeli svijet. I nije to tamo zabranjeno. Zbog toga RS razlikuje od civilizovanog svijeta. To me bas previse i ne zanima. Mislim, vjerske rasprostanjenosti. Meni nebitna stvar.
Kazes, rat islama i zapada. Cudno je to da je covjek toliko zagrizao u mrznju i zlobu pa cijelu jednu vjeru pokusava prikazati kao najvece zlo ove planete. Ni Hitler te se ne bi postidjeo.
Koliko ja znam, mada mi to nije jaca strana, ima puno vise zemalja i na zapadu i na istoku (kako ti kazes snaga islama) koje ne ratuju nego onih koje ratuju. Uzmi malo kartu svijeta pa pogledaj malo. Informisi se. I nemoj srkleta. Nije jos objavljen rat islamu. To da ne bi krenuo opet u boj misleci da je sad zapad na tvojoj strani. Moze te djavo odnijeti.
Zato sto se zapad nije borio protiv islama nego protiv fasizmaJBT wrote:I jos uvijek nisam dobio odgovor zasto je Washington, London, Pariz, Amsterdam, Toronto..... bombardovao RS i Srbiju a ne federaciju.
Tvrdnje da je to zbog toga sto je zapad objavio rat islamu je bezze. Zar ne? Nema logike.
TI NEMAS POJMA - imaju vehabije i sastaju se u podrumima ili dzamijama na periferijama gradova, ali SE NE SMIJU OGLASAVATI !!!!!!! ne na vise mjesta, nego NA NIJEDNOM. JER JE TO ZAKONSKI REGULIRANO !!! pricas napamet a glavni argumet ti je napad !!! nije bitno jeli rat opci i koliko zemalja ratuje, bitno je da je tu i to je cinjenica. a i te zemlje koje ne ratuju, nisu javno. a djavo moze odjeti i tebe, kad ga vec spominjas i volis.JBT wrote:
- Ne znam za Moskvu ali o ovim drugim gradovima, koje si nabrojao, ti pojma nemas. U svim tim gradovima mujezin se cuje. I to na vise mjesta nego u cijeloj BiH. Nakon rata. U Londonu vehabije imaju svoj generalni stab za cijeli svijet. I nije to tamo zabranjeno. Zbog toga RS razlikuje od civilizovanog svijeta. To me bas previse i ne zanima. Mislim, vjerske rasprostanjenosti. Meni nebitna stvar.
Kazes, rat islama i zapada. Cudno je to da je covjek toliko zagrizao u mrznju i zlobu pa cijelu jednu vjeru pokusava prikazati kao najvece zlo ove planete. Ni Hitler te se ne bi postidjeo.
Koliko ja znam, mada mi to nije jaca strana, ima puno vise zemalja i na zapadu i na istoku (kako ti kazes snaga islama) koje ne ratuju nego onih koje ratuju. Uzmi malo kartu svijeta pa pogledaj malo. Informisi se. I nemoj srkleta. Nije jos objavljen rat islamu. To da ne bi krenuo opet u boj misleci da je sad zapad na tvojoj strani. Moze te djavo odnijeti.
ja sam rekao nazalostCpncku wrote:Joj jarane ti si skroz isproma¹ivao. Ovaj tvoj odgovor bi trebao biti upuæen Semjuelu Hantingtonu, a ne meni. Ja sam samo pre¹iroko htio objasniti kakva je sliènost izmeðu va¹ingtona i Srba, a ne da su im zajednièki ciljevi rat protiv islama. Moja poenta je da i mi i Amerikanci pripadamo HRI©ÆANSTVU (to je naveo i Semjuel Hantington ya pravoslavne, protestante i katolike) i da je to zajednièka nit, a ne neprijateljstvo prema nekom drugome.JBT wrote:"pa jebo ga ti odgovor ti je jasan ko dan. zato sto u washingtonu, parizu, moskvi, londonu - mujezin ne govori da je alah najveci bog i to preglasno i po nekoliko puta na dan, cime vrijedja pripadnike drugih religija - to je tamo ZABRANJENO. zato je rs slicnija zapadu - jer toga ako nista ima manje nego u federaciji. a to sto pricas o prorokovanju, rat islama i zapada je (nazalost) stvarnost a nikakva buducnost i intenzivniji je od hladnog rata."
Jel sad konta¹?
Zato što je na vlasti bio Milošević kao posljednji komunistički dinosaurus u Evropi, i još se drznuo da glumi ruskog piona na Balkanu.JBT wrote:I jos uvijek nisam dobio odgovor zasto je Washington, London, Pariz, Amsterdam, Toronto..... bombardovao RS i Srbiju a ne federaciju.
Tvrdnje da je to zbog toga sto je zapad objavio rat islamu je bezze. Zar ne? Nema logike.
pa zasto onda kritizirate isti taj zapad kad se bori protiv islamskog tipa fasizma i terorizma. kad se dodje na forum stotine obrazlozenja, a tek islamski krugovi. kako to te 2 potpuno drugacije slike o zapadu nije mi jasno ?JBT wrote:"Joj jarane ti si skroz isproma¹ivao. Ovaj tvoj odgovor bi trebao biti upuæen Semjuelu Hantingtonu, a ne meni. Ja sam samo pre¹iroko htio objasniti kakva je sliènost izmeðu va¹ingtona i Srba, a ne da su im zajednièki ciljevi rat protiv islama. Moja poenta je da i mi i Amerikanci pripadamo HRI©ÆANSTVU (to je naveo i Semjuel Hantington ya pravoslavne, protestante i katolike) i da je to zajednièka nit, a ne neprijateljstvo prema nekom drugome.
Jel sad konta¹?"
-Izgleda da zapad ne zarezuje bas previse Haningtona jer je i pored te niti bombardovao RS i Srbiju a nije federaciju. Sa kojom nema haningtovskih niti.
Zao mi je sto je cool dao tacan odgovor. To sam zelio cuti od tebe.
muslimani, islamska zajednica !JBT wrote:Ko to "vi"? Sto ljudi, sto cudi.
Borbu protiv terorizma kritikuje islamska zajednica, a ako mislis na Irak, svoj sud o tome su dale i vecinski krscanske drzave, pa cak i dosta samih Amerikanaca, tako da to nema veze sa sukobom religija.u_prolazu2 wrote:muslimani, islamska zajednica !JBT wrote:Ko to "vi"? Sto ljudi, sto cudi.
zato ti imas - otidji sad na njihove stranice ako vec ne ides u dzamiju pa poslusaj sta govore prije nego sto pocmes srati ponovo !!!JBT wrote:"muslimani, islamska zajednica !"
-hehehehe..... Nemas ti pojma. Zatucan si.
DA, namjerno sam te svrstao jer i ti mene svrstavas i to pogresno (a i drugi na forumu). hrvate jos i nekako trpe dok pricaju sto zele cuti a srbe uglavnom ismijavaju na forumu i prodaju im se jeftini trikovi (nevezano za ovaj topic - opcenito). postovi se od hrvata i srba brisu kako vidim, a vasi ostaju iako su uvredljivi. tako da je u biti svima sve jasno. a ovo pametnjakovicu je bio podsmijeh !JBT wrote:"ja nisam rekao da je rat objavljen islamu, ali ga je on svima objavio !!
a ako pogledas sta "vasa" strana kaze pametnjakovicu, vidjet ces da je po njima vec davno objavljen - cak i ako ne uzmemo ove fanatike u obzir !"
- "vasa strana"???????
Mislim da su ti mjerila vrijednosti totalno neprilagodjena vremenu u kojem zivis. Mozda su trenutno u modi na prostoru na kojem zivis ali su jako nepopularna na zapadu. Zato si ti i tebi slicni bombardovani.
Da li ono "pametnjakovicu" treba shvatim kao znak respecta ili kao podsmijeh?
nek su tvoje vrijednosti neporemecene, za moje se ne brini. to uopce nije suprotno s EU, ali mi se ne da tebi objasnjavati. boze me sacuvaj ovih "s europskim" pogledima - strahota !!!JBT wrote:A ja se bas ponadao da sam dobio kompliment.
Tvoje shvatanje foruma je naravno iskrivljeno kao posljedica poremecenih mjerila vrijednosti.
Razumijem da bi ti zelio da je forum podjeljen u tri grupe po nacionalnoj osnovi. To nije tako i zao mi je ako te to nervira.
Najveca podjela na forumu je izmedju ljudi koji imaju europska mjerila vrijednosti, multietnicka, i ljudi koji imaju primitivna mjerila vrijednosti, fasisticko-sovonisticka.
Dakle, na ljude koji vide BiH kao svoju domovinu, clanicu EU i ljudi koji je zele pocijepati i prisvojiti u svoje monoeticne, srednjovjekovne tvorevine.