Edin 24,5 wrote:Kratko i jasno:
Ja sam za odlucnost i akciju bez filozofiranja. Dakle, odgovor DA.
I ja sam se izjasnila za DA. Teska su vremena, ljudi se plase. Svi cekaju da neko prvi krene, pa ce k'o biva i oni se prikljuciti. Ne ide to tako, svako mora poci od samog sebe, postaviti se u situaciju da mu mogu biti ugrozena ljudska prava. O tome, izgleda malo ljudi razmislja, zavladao je komformizam i sebicnost. To znaci da ocekuju da neko drugi za njih izbori neka prava, neko drugi protestira, dok ce oni iz sjene kao odobravati ili cak podstrekivati ljude na akciju.
Vidi se da je vecina u anketi izjavila DA, iako je malo anketiranih, ali mnogi su ovdje napisali ohrabrujuce rijeci.
Jucer sam bila na bajramskom rucku kod moje prijateljice. Nisam se vidjela i cula s njom od juna mjeseca. Dozivila sam sok. Moja prijateljica je operisana od raka dojke koji joj je u kratkom roku ugrozio zivot. Ljekari su joj pod hitno savjetovali operaciju i ona je odmah htjela uraditi to. Ali avaj, prvi slobodan termin su joj zakazali 2 tek mjeseca poslije postavljanja dijagnoze, jer su svi termini bili zauzeti. A njoj je bila vazna svaka minuta, jer je bolest galopirala. Jadna ona, zaduzila se za 3.000 KM da u privatnoj klinici se operise, kod doktora koji radi na klinici.
Sada je krenula na hemoterapiju, sva joj je kosa opala (zena je 10 godina mladja od mene), ja sam se sjebala k'o foka, da oprostite na izrazu, ne mogu sebi doci jer ona nikada u zivotu nije pusila, pila ili se drogirala. Na njeno pitanje sta radim i kako zivim rekoh joj da protestujem i druzim se sa divnim ljudima koji su hrabri i ne boje se bagre na vlasti i ukratko opisala nase aktivnosti. Samo je rekla: "Cim mi malo bude bolje, eto i mene sa vama".
Kako je zivot sranje, jedno obicno sranje, ja vise necu ni sekunde gubiti na premisljanje hocu li protestovati, ni sekunde. Niko ne zna sta nosi dan a sta noc. Opet kazem, teska su vremena, treba imati petlju ili sto nas narod kaze, treba imati muda i odluciti se i izaci na ulicu, jer nam je to za sada jedino preostalo!
Neko je vec rekao: SRECA PRIPADA HRABRIMA