Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
- valterbranisarajevo
#51 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Sada sam baš pogledao. Na facebook grupi gdje se slavi pobjeda SD najviše je onih koji u prezimenu nemaju Č ni Ć, ako je to neko mjerilo...
- Bihac_4_ever
#52 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Mostarac hvvala jos jednom,imam sad sve info 
- Bihac_4_ever
#53 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Koji su to onda...? Austrijanci?valterbranisarajevo wrote:Sada sam baš pogledao. Na facebook grupi gdje se slavi pobjeda SD najviše je onih koji u prezimenu nemaju Č ni Ć, ako je to neko mjerilo...
-
zavrzlama
#54 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Bihac_4_ever wrote:Mostarac hvvala jos jednom,imam sad sve info
bas kontas bosnjacki entitet da trazis u Sloveniji pa te to interesuje
- valterbranisarajevo
#55 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Moju tetku čefurku u Ljubljani maltretiraju sa penzijom od preko hiljadu eura. Tolika primanja ukupno nema čitava moja uža familija... 
- Bihac_4_ever
#56 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
zavrzlama wrote:Bihac_4_ever wrote:Mostarac hvvala jos jednom,imam sad sve info
bas kontas bosnjacki entitet da trazis u Sloveniji pa te to interesuje
gledam gdje smo najgusce naseljeni
- valterbranisarajevo
#57 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Ma ne Slovenci sa prezimenima kao što su ih imali: Križaj, Franko, Kučan, Pahor.To su valjda izvorni Slovenci. Prezimena bez Č i ĆBihac_4_ever wrote:Koji su to onda...? Austrijanci?valterbranisarajevo wrote:Sada sam baš pogledao. Na facebook grupi gdje se slavi pobjeda SD najviše je onih koji u prezimenu nemaju Č ni Ć, ako je to neko mjerilo...
- Bihac_4_ever
#58 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Ja znam da su oni fole izvorno iz danasnjeg Kärnten-a,Koroski Slovenci i oni nemaju ni ch ni ono drugovalterbranisarajevo wrote:Ma ne Slovenci sa prezimenima kao što su ih imali: Križaj, Franko, Kučan, Pahor.To su valjda izvorni Slovenci. Prezimena bez Č i ĆBihac_4_ever wrote:Koji su to onda...? Austrijanci?valterbranisarajevo wrote:Sada sam baš pogledao. Na facebook grupi gdje se slavi pobjeda SD najviše je onih koji u prezimenu nemaju Č ni Ć, ako je to neko mjerilo...
- valterbranisarajevo
#59 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Nemam pojma kako to fura sa prezimenima, Znam jedino da onaj ko želi u pasošu može zadržati svoje pravo prezime sa Ć. imaju slovo Ć u kompjuteru.
Hajde laku noć. Pozdrav Sloveniji mojoj deželi kojoj će sutra osvanuti lijepa rumena zora....Iako ja od svega toga neću imati nikakve koristi, ovo mi je baš "popravilo" dan...
Opraštam se sa izjavom dana:
A že javljajo o kolonah proti Karavankam???
Hajde laku noć. Pozdrav Sloveniji mojoj deželi kojoj će sutra osvanuti lijepa rumena zora....Iako ja od svega toga neću imati nikakve koristi, ovo mi je baš "popravilo" dan...
- Bihac_4_ever
#60 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Sta to? Skijanje na Karavankama?valterbranisarajevo wrote:Nemam pojma kako to fura sa prezimenima, Znam jedino da onaj ko želi u pasošu može zadržati svoje pravo prezime sa Ć. imaju slovo Ć u kompjuteru.![]()
Hajde laku noć. Pozdrav Sloveniji mojoj deželi kojoj će sutra osvanuti lijepa rumena zora....Iako ja od svega toga neću imati nikakve koristi, ovo mi je baš "popravilo" dan...![]()
-
Klodovik
#61 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Možda se zadovolje i druženjima u okviru Socijalističke Internacionalezavrzlama wrote:bas me interesuje da li ce se Slovenski SD bratimiti sa Dodikovim socidemokratama
- Maraschino
#62 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
znas onaj vic kako je nastao SlovenacJa znam da su oni fole izvorno iz danasnjeg Kärnten-a,Koroski Slovenci i oni nemaju ni ch ni ono drugo ,ozbiljno sad,kad su onda dobili te nastavke?
Bihac_4_ever
- valterbranisarajevo
#63 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
To njih zeza jedan SD-ovac. Koliko ja kontam. Pita Ima li kolona pred tunelom Karavanke - Odnosno bježe li od komunista u Austriju.
Eh da koliko ja znam Bosanaca najviše ima u Jesenicama...
Ajd laku noc...
Ajd laku noc...
- Bihac_4_ever
#64 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Maraschino wrote:znas onaj vic kako je nastao SlovenacJa znam da su oni fole izvorno iz danasnjeg Kärnten-a,Koroski Slovenci i oni nemaju ni ch ni ono drugo ,ozbiljno sad,kad su onda dobili te nastavke?
Bihac_4_ever
-
mostarac
#65 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Zagorju ob Savi i Novom Mestu i naravno Ljubljanivalterbranisarajevo wrote:To njih zeza jedan SD-ovac. Koliko ja kontam. Pita Ima li kolona pred tunelom Karavanke - Odnosno bježe li od komunista u Austriju.![]()
Ajd laku noc...
- Bihac_4_ever
#66 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Laku noc...valterbranisarajevo wrote:To njih zeza jedan SD-ovac. Koliko ja kontam. Pita Ima li kolona pred tunelom Karavanke - Odnosno bježe li od komunista u Austriju.![]()
Ajd laku noc...
-
in33sa
#67 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Zivio u Sloveniji, 5 godina.mostarac wrote:Jesi ti nekad bila u sloveniji? Ne mislis li da je ova tvoja izjava fasisticka? Da li ti znas malo istoriju te zemlje? Ko je tebi uopste napunio glavu sa ovim glupostima?in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Nista novo, to su najobicniji salonski fasisti u rukavicama. Dovoljno je pogledati njihov odnos prema Romima, u onom poznatom slucaju segregacije romske djece.
Ali, uspjesno se prodaju pod europljane i intelektualce.
Inace, smjena vlasti u Sloveniji je neminovna zbog katastrofalnih rezultata Jansine vlade. Unazadio je drzavu ekonomski i gospodarstveno, cijene skacu konstantno, standard je sve slabiji, korupcija cvjeta (koje je do prije par godina u Sloveniji bilo tek u tragovima)
Slovenci su cudo narod i na njih bi se svi trebali ugledati. Imaju kao i svi svojih musica, al generalno su miroljubivi i gostoljubivi, a to sto mi ne mozemo podnijeti da oni gledaju svoj interes i ne prodaju maglu to je nas a ne njihov problem.
Sad ce se ovdje potegnuti pitanje ljubljanske banke, al ja vas generalno pitam da ste vi na mjestu slovenaca sta bi uradili. pa ni vi tu lovu ne bi vratili nego bi je ubacili u predmet sukcesije. Na kraju krajeva sta je sa jugobankom i ostalim bankama i zasto je samo ljubljanska banka trn u oku. Mislim da je vecina ljudi ovdje puna predrasuda o slovencima i da smo jako ljubomorni na njih.
Ja sam zivio u sloveniji 2 godine i ljudi su bili i vise nego super, a kako smo se mi tamo ponasali je za posebnu pricu i to njihov super odnos prema nama pretvara u SUPER.
Znam ih kao zlu paru.
Nigdje nisam rekao da je ponasanje nasih ljudi tamo idealno, zapravo je nas primitivizam sveprisutan (i o tome sam na forumu vise puta pisao) pa pisao sam i o tome na sto se trebamo ugledati na slovence.
Ali cinjenica je cinjenica, vecina slovenaca su najobicniji salonski fasisti kada je na tapetu pitanje odnosa prema svim ex YU komsijama, po principu sto juznije, to tuznije.
Spomenuh i slucaj sa romskom djecom.
- zimzelen
#68 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Volio bih da je to istina, jer sam cuo suprotnu pricu. Kazu da su najistrajniji Srbi u zadrzavanju mehkom ch, a da Bosancima to nista ne znaci.valterbranisarajevo wrote:Nemam pojma kako to fura sa prezimenima, Znam jedino da onaj ko želi u pasošu može zadržati svoje pravo prezime sa Ć. imaju slovo Ć u kompjuteru.![]()
Hajde laku noć. Pozdrav Sloveniji mojoj deželi kojoj će sutra osvanuti lijepa rumena zora....Iako ja od svega toga neću imati nikakve koristi, ovo mi je baš "popravilo" dan...![]()
- Banksy
#69 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
in33sa, tako nekako
drago mi je samo zbog Janše, Patrija mu je došla glave,
ne vjerujem da će ovo nešto bitno promijeniti odnos prema BiH, Slovenija je saveznik Srbije i RS-a, i to je zakucano, svejedno ko je na vlasti.
drago mi je samo zbog Janše, Patrija mu je došla glave,
ne vjerujem da će ovo nešto bitno promijeniti odnos prema BiH, Slovenija je saveznik Srbije i RS-a, i to je zakucano, svejedno ko je na vlasti.
-
in33sa
#70 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
A i taj njihov odnos prema Srbiji... tragikomicno.
Zapravo oni nisu saveznici Srbiji, vec im je Srbija najbolje trziste. Cijeli rat su krsili embargo i surovali sa Srbijom, Fruktal je okrenuo milione na toj trgovini (sjecam se te afere)
Nas shvataju kao budale, ono, koliko god oni nas handre i udaraju nogom u dupe, toliko se mi vise namjestamo. Pa tako je bilo jos i u Jugoslaviji, od nas su kupovali sirovine jeftino (drvo, recimo, najcesci primjer) i onda Jelovica ili Slovenijales od BH drveta napravi finalni proizvod, da bi ga onda vratili u BiH u vidu kauca, vrata, prozora i naplatili to isto nase drvo po visestruko vecoj cijeni.
A u principu ne vole oni ni Srbijance ni nas u BiH. Prema svima nama se odnose bukvalno kao kolonisti prema svojim kolonijama, kao prema egozoticnim krajevima, rade safari ture, prvo na Gucu gdje se slikaju sa kokardama na glavi (za njih je to zanimljiv i nadasve simpatican folklor) i na povratku u dezelu svrate na bascarsiju na cevape, burek, tufahije i da pokupe jos koji vic o glupim Bosancima, da ga mogu prepricavati medjusobno i smijati se na nas racun, kad vec na svoj ne znaju.
Puke cinjenice.
Ne generalno svi Slovenci, jasno, ali jedna znacajna vecina da.
Zapravo oni nisu saveznici Srbiji, vec im je Srbija najbolje trziste. Cijeli rat su krsili embargo i surovali sa Srbijom, Fruktal je okrenuo milione na toj trgovini (sjecam se te afere)
Nas shvataju kao budale, ono, koliko god oni nas handre i udaraju nogom u dupe, toliko se mi vise namjestamo. Pa tako je bilo jos i u Jugoslaviji, od nas su kupovali sirovine jeftino (drvo, recimo, najcesci primjer) i onda Jelovica ili Slovenijales od BH drveta napravi finalni proizvod, da bi ga onda vratili u BiH u vidu kauca, vrata, prozora i naplatili to isto nase drvo po visestruko vecoj cijeni.
A u principu ne vole oni ni Srbijance ni nas u BiH. Prema svima nama se odnose bukvalno kao kolonisti prema svojim kolonijama, kao prema egozoticnim krajevima, rade safari ture, prvo na Gucu gdje se slikaju sa kokardama na glavi (za njih je to zanimljiv i nadasve simpatican folklor) i na povratku u dezelu svrate na bascarsiju na cevape, burek, tufahije i da pokupe jos koji vic o glupim Bosancima, da ga mogu prepricavati medjusobno i smijati se na nas racun, kad vec na svoj ne znaju.
Puke cinjenice.
-
čičamiča
#71 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
in33sa wrote:A i taj njihov odnos prema Srbiji... tragikomicno.
Nas shvataju kao budale, ono, koliko god oni nas handre i udaraju nogom u dupe, toliko se mi vise namjestamo. Pa tako je bilo jos i u Jugoslaviji, od nas su kupovali sirovine jeftino (drvo, recimo, najcesci primjer) i onda Jelovica ili Slovenijales od BH drveta napravi finalni proizvod, da bi ga onda vratili u BiH u vidu kauca, vrata, prozora i naplatili tonase drvo po visestruko vecoj cijeni.isto
Puke cinjenice.
To nije ISTO drvo. To se zove dodana vrijednost.Uči se o tome, pa negdje 4-5 razred. OŠ naravno.
-
čičamiča
#72 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Ležim u krevetu pa sam malo "zbrljao" redove.
Sad oni šupci zato što amo mi glupi, što od svog drveta neznamo napraviti namještaj.....
Sad oni šupci zato što amo mi glupi, što od svog drveta neznamo napraviti namještaj.....
- Mikado
#73 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Hm... Koalicija Socijaldemokrata i Liberala u Sloveniji dosla na vlast.
Koalicija SDU BiH - LDS BiH s te strane izgleda odlican potez i jos kad bi se tu pripojile ostale stranke lijeve orijentacije mozda bi se nekad mogla promjenit desnicarska vlast s kojom je perspektiva totalno garava.
Koalicija SDU BiH - LDS BiH s te strane izgleda odlican potez i jos kad bi se tu pripojile ostale stranke lijeve orijentacije mozda bi se nekad mogla promjenit desnicarska vlast s kojom je perspektiva totalno garava.
-
Umjetnik a
#74 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Nista novo, to su najobicniji salonski fasisti u rukavicama. Dovoljno je pogledati njihov odnos prema Romima, u onom poznatom slucaju segregacije romske djece.
Ali, uspjesno se prodaju pod europljane i intelektualce.
Inace, smjena vlasti u Sloveniji je neminovna zbog katastrofalnih rezultata Jansine vlade. Unazadio je drzavu ekonomski i gospodarstveno, cijene skacu konstantno, standard je sve slabiji, korupcija cvjeta (koje je do prije par godina u Sloveniji bilo tek u tragovima)
-
homar
#75 Re: Pobjeda Socijalnih demokrata u Sloveniji
Uvijek smo spremni da držimo lekcije drugima a ne pogledamo kakvo stanje imamo u BiH. Politička situacija katastrofalna, eknomska još i gora,korupcija i kriminal na svakom koraku, na ovakav način ćemo ući u EU za 20-30 godina. Državni Prlament BiH je u ovoj godini ostvario plan negdje oko 10% planiranog, a plate imaju više od parlamentaraca Slovenije. Ja bih bio sretan kada bi smo našu BiH napravili bar deseti dio kao što su to uradili Slovenci. Slovenački birači odmah kazne svoju vlast čim ne ispune svoja obećanja, a kod nas ista garnitura već 18 godina (izuzev 2 godine alijanse) nas vodi u ambis i uvijek dobijaju izbore. Nadam se da ovaj put će socijaldemokratija u BiH dobiti svoju šansu na općinskim izborima a za dvije godine na opčim izborima.