Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
turban

#51 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

dr.gog wrote:
turban wrote:Kongres Bosnjaka i slicnih spodoba... :?
Ne mislim bukvalno na sve ljude u toj organizaciji..nisam lud, ni toliko bahat...nego na likove koji se iz te organizacije eksponiraju sa svojim agresivnim tekstovima i proklamacijama(kojima je to proklamovanje duševna hrana..)..ima tu izvjesnih sociopatskih izljeva "patriotizma" o,@Turbane :) ..
valterbranisarajevo wrote:Ja sam postavio onaj tekst sa avazovog bloga zato što mi se svidjelo razmišljanje osobe koja ga je pisala, a posebno taj dio koji je boldiran... :)
hvala na odgovoru,bijah brzoplet..
@dr.gog
Hvala na pojasnjenju... :)
valterbranisarajevo

#52 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by valterbranisarajevo »

Sada je bilo na dnevniku FTV. Prijetnju je dobio i BH radio 1
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#53 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by -LIBERO- »

Jesu to oni isti sto su nam prijetili kada smo izlazili protestvovati ZA sigurnost na ulicama nasega grada,i za smjenu Semihe i Samira!!??

Interesantan neki skup prijeteci raspolozeni "deckica"

Sada cemo vidjeti kako funkcijonise policija,i sudstvo nase nam drage domovine. :bih:

A mi bi k'o u Evropu,aaaa!!!?? :D :D :D
Last edited by -LIBERO- on 19/09/2008 20:43, edited 1 time in total.
emra_a

#54 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by emra_a »

Ovaj drugi dio priče će definitivno pokazati da li je Sarajevo "evropski Jerusalem" u šta se kunu mnogi, uključujući i mene, ili je od "evropskog Jerusalema" ostao samo "Zid plača".
pa sarajevo je definitivno evropski jeruzalim

znas li kad se narod Jeruzalima ujedinio kao nikad? kad je bio zakazan gay pride...tada su i krscani i jevreji i muslimani zajednicki protestvovali po gradu :D
Bušman

#55 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Bušman »

@mircerka: O meni ne znaju nista :D :D . Stoga cu ja i dalje podrzavati Queer festival i pljuvati na hipokrite koji se oblace ko pederi, a prosipaju "noz, zica, srebrenica" fazon queeru.

A ako neko iz vlasti cita ovaj post, pripremite policiju. Ovo izgleda nece na dobro. Zastitite ljude...
spreca

#56 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by spreca »

Ne podrzavam nikakve prijetnje i mislim da inace nece imati nikakvog efekta jer mismo takav narod sto nam vise prijete mismo jaci i hrabriji sto smo dokazali mnogo puta.

Mediji ,mozda je ovo malo uvrijedljivo bar za casne medije (ako ih ima ),svrstavajuci ih sviju na jednu KAMARU.
amrica

#57 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by amrica »

Da vidimo hoce li i njima poslati prijetece pismo :D :D

Sarajevo
UN u BiH podržava Queer Festival
U vezi s nedavnim medijskim izjavama u kojima se osuđuje pravo Udruženja Q da organizuje prvi Queer Festival u BiH, Ujedinjene nacije (UN) u BiH žele da izraze svoju posvećenost poštivanju ljudskih prava i pozovu bh. građane da stanu u kraj diskriminaciji seksualnih manjina u ovoj zemlji, saopćeno je danas iz UN-a u BiH.
Agencije Ujedinjenih nacija u BiH pozivaju na puno poštivanje osnovnih prava ljudi neovisno o njihovoj rasi, etničkoj pripadnosti, spolu ili seksualnoj orijentaciji.

"Seksualna orijentacija je stvar ličnog izbora. Medijske izjave u kojima se tvrdi da je homoseksualizam bolest predstavljaju predrasudu i krše ljudska prava pripadnika ovih zajednica. Takve predrasude predstavljaju i direktno kršenje međunarodnih konvencija, ali i zakona ove zemlje. Javnost bi trebala znati da Član 2. Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH zabranjuje dikriminaciju zasnovanu na rodnoj ili seksualnoj pripadnosti, dok Član 14. Evropske konvencije o ljudskim pravima zabranjuje diskiminaciju na bilo kojim osnovama", navodi se u saopćenju.
stochar

#58 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by stochar »

Compact wrote:Juhu evo opet se priča o Queer festivalu!!! Mircerka, ti meni ukinu temu o peticiji protiv pedera, i reče da nema priče o festivalu, a nakon samo jednog dana posula (ili posuo, više sam zbunjen) si se katranom i perjem!!!
Odgovara ti da se pljuje na one koji su protiv pedera!!! A ako neko pljune na pedere prijetiš banovanjem!!! Toliko primitivizma i malograđanštne odavno nisam vidio!
ljudi ovdje fakat ne citaju ono sto pise, vec ono sto zele procitati. ovo nije 'tema o pederima' vec tema o teroristickoj prijetnji medijima koji su pisali ili govorili o queer festivalu sto je 'skrozile' druga tema! u prijetecem pismu su iznesene ozbiljne prijetnje, prijeti se napadima na novinare, na njihove kuce i porodice te na 'poslovne prostore' (valjda misle na redakcije), i to uopste nije stvar za zafrkanciju vec spada pod krivicno djelo 'ugrozavanje sigurnosti'. u nasoj drzavi je ocito normalno da se ljudima prijeti i da se bez ikakve odgovornosti ugrozavau medijske slobode koje su btw. jedan od glavnih preduslova za EU.

ako mislis da ovdje treba da budu oni koji su za i koji su protiv prijetnji, onda ti slobodno budi za i iznesi nam argumente zbog kojih prema tvom misljenju treba pobiti novinare i minirati njihove kuce i zbog cega su ovi 'hrabri veterani' u pravu. nemam rijeci...
Compact

#59 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Compact »

stochar wrote:
Compact wrote:Juhu evo opet se priča o Queer festivalu!!! Mircerka, ti meni ukinu temu o peticiji protiv pedera, i reče da nema priče o festivalu, a nakon samo jednog dana posula (ili posuo, više sam zbunjen) si se katranom i perjem!!!
Odgovara ti da se pljuje na one koji su protiv pedera!!! A ako neko pljune na pedere prijetiš banovanjem!!! Toliko primitivizma i malograđanštne odavno nisam vidio!
ljudi ovdje fakat ne citaju ono sto pise, vec ono sto zele procitati. ovo nije 'tema o pederima' vec tema o teroristickoj prijetnji medijima koji su pisali ili govorili o queer festivalu sto je 'skrozile' druga tema! u prijetecem pismu su iznesene ozbiljne prijetnje, prijeti se napadima na novinare, na njihove kuce i porodice te na 'poslovne prostore' (valjda misle na redakcije), i to uopste nije stvar za zafrkanciju vec spada pod krivicno djelo 'ugrozavanje sigurnosti'. u nasoj drzavi je ocito normalno da se ljudima prijeti i da se bez ikakve odgovornosti ugrozavau medijske slobode koje su btw. jedan od glavnih preduslova za EU.

ako mislis da ovdje treba da budu oni koji su za i koji su protiv prijetnji, onda ti slobodno budi za i iznesi nam argumente zbog kojih prema tvom misljenju treba pobiti novinare i minirati njihove kuce i zbog cega su ovi 'hrabri veterani' u pravu. nema rijeci...
Legendo moja, nemam ja ništa protiv ljudi koji pošteno zarađuju svoj hljeb!!! I sam ti imam veze sa novinarstvom već desetak godina. Što se tiče prijetnji neka policija radi svoj posao, a siguran sam da od toga neće biti ništa. Ali moraš priznati da je malo deplase braniti ljudima da pričaju za ili protiv festivala, ja sam samo htio na to skrenuti pažnju. Ali kako god me shvatio, nekako su mi veterani uvijek u pravu. Ipak su oni veterani koji su zaslužni da mi ovdje tipkamo po tastaturama.
Odisej

#60 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Odisej »

compact u novinarstvu...majko moja , tuge.
LadyBear

#61 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by LadyBear »

Compact wrote:
stochar wrote:

ako mislis da ovdje treba da budu oni koji su za i koji su protiv prijetnji, onda ti slobodno budi za i iznesi nam argumente zbog kojih prema tvom misljenju treba pobiti novinare i minirati njihove kuce i zbog cega su ovi 'hrabri veterani' u pravu. nema rijeci...
Legendo moja, nemam ja ništa protiv ljudi koji pošteno zarađuju svoj hljeb!!! I sam ti imam veze sa novinarstvom već desetak godina. Što se tiče prijetnji neka policija radi svoj posao, a siguran sam da od toga neće biti ništa. Ali moraš priznati da je malo deplase braniti ljudima da pričaju za ili protiv festivala, ja sam samo htio na to skrenuti pažnju. Ali kako god me shvatio, nekako su mi veterani uvijek u pravu. Ipak su oni veterani koji su zaslužni da mi ovdje tipkamo po tastaturama.
Iako nevjerujem da se ovdje uopste radi o bilo kakvim ratnim veteranima, prijetiti na onakav nacin, od bilo koga dolazilo, moze samo ludak a nikakav normalan covjek, a pogotovo ne jedan ratni veteran. Procitaj zadnji tekst pa ce ti biti jasno da li se radi o nekome ko je normalan, o nekome ko bi mozda bio "u pravu" ili o jednom obicnom ludaku. Da li su ljudi koji su protiv festivala dobivali ovakva ili slicna prijeteca pisma, gdje im se cak prijeti smrcu?

"Od ovog vremena, u kojem ste sami sebi presudili, pa u beskraj buducnosti, necete biti mirni. Ni kada izlazite na ulicu, ni u povratku kuci. Nece biti sigurne ni vase kuce ni vasi poslovni objekti. Sve ce nestati u prahu i pepelu u koji ce te se, na kraju i svi pretvoriti.

Svi odgovaraju za svoja djela, pa tako ce te i vi, nepostovana gospodo, zbog podrske ovim gnusnim oblicima zivota iskusiti gnjeg od kojeg se necete moci sakriti."
turban

#62 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

"Od ovog vremena, u kojem ste sami sebi presudili, pa u beskraj buducnosti, necete biti mirni. Ni kada izlazite na ulicu, ni u povratku kuci. Nece biti sigurne ni vase kuce ni vasi poslovni objekti. Sve ce nestati u prahu i pepelu u koji ce te se, na kraju i svi pretvoriti.

Svi odgovaraju za svoja djela, pa tako ce te i vi, nepostovana gospodo, zbog podrske ovim gnusnim oblicima zivota iskusiti gnjeg od kojeg se necete moci sakriti."

Nisam u toku,ali ovaj autor je nesto pobrkao.

Ti koji si ovo napisao javi mi se na pp,da ja i ti nesto razjasnimo.
Fair Life

#63 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Fair Life »

Homofobičnim izjavama političari krše Ustav

Predsjedništvo BiH se još uvijek nije oglasilo o prijetnjama upućenim gay
populaciji povodom organiziranja Queer Sarajevo Festivala. Međutim,
Damir Arnaut, savjetnik za ustavnopravna pitanja bošnjačkog člana
Predsjedništva i predsjedavajućeg Harisa Silajdžića, deklarativno je
podržao Udruženje Q i tako se svrstao među rijetke, ako ne i jedine
predstavnike vlasti koji su iskazali zavidan nivo političkog liberalizma,
korektnosti, tolerancije te poštivanja ne samo drugog i drugačijeg već
i domaće legislative.

Image
metal_rules_cura

#64 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by metal_rules_cura »

Izbjegavala sam davati komentar o ovome, a proteze se ovo pitanje vec dugo... Dovoljno je procitati naslove tema. Mogu pricati cijelu istoriju o licemjerstvu ovog naroda. Ako ostavimo to po strani, i moje licno misljenje, i prirodu dogadjaja (koju mnogi ne kontaju) nije mi jasno jedno... Ko ima tako malo problema u zivotu, tako malo obaveza da se svaki dan pita o doticnom dogadjaju i trosi silne kolicine energije ubijediti nekog u nesto? Ko to nocima ne spava i ima kamen u cipeli zbog ovog, uzgred receno, za normalne gradjane trivijalnog dogadjaja ako cemo ga staviti u kontekst necijeg zivota?? I na kraju... Ko to ima pravo oglasavati se povodom pisanja medija? Koliko sam razumijela i jos uvijek razumijem, novinarstvo je slobodno, nije pod bilo kakvim rezimom, barem sto se ustavnih odredbi tice. Postoji PRAVO OGLASAVANJA I IZRAZAVANJA MISLJENJA. Ograniceno je iskljucivo vrijedjanjem drugog. E sada, ako se neko tu nadje uvrijedjen i misli da ce to negativno uticati na njegovo dijete (pa pobogu, neko sa 30 je valjda svjestan, pa se ogranicavam na djecu) neka se malo okrene tom istom djetetu. U kontekst religije necu da ulazim uopce.
turban

#65 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

Fair Life wrote:Homofobičnim izjavama političari krše Ustav

Predsjedništvo BiH se još uvijek nije oglasilo o prijetnjama upućenim gay
populaciji povodom organiziranja Queer Sarajevo Festivala. Međutim,
Damir Arnaut, savjetnik za ustavnopravna pitanja bošnjačkog člana
Predsjedništva i predsjedavajućeg Harisa Silajdžića, deklarativno je
podržao Udruženje Q i tako se svrstao među rijetke, ako ne i jedine
predstavnike vlasti koji su iskazali zavidan nivo političkog liberalizma,
korektnosti, tolerancije te poštivanja ne samo drugog i drugačijeg već
i domaće legislative.

Image
Ja smatram da ako nije bolest jeste neki poremecaj.Ali nikada necu pozivati na linc.Pitao bi one koji bi da mlate i biju homose sta bi bilo da je istima djete homo, cerka,sestra,brat itd.Ne vidim da homoseksualci ugrozavaju bilo koga.Da mogu da iritiraju to mi je razumljivo.

I na kraju javno kazem.Niko na zemaljskoj kugli ne moze da se oslobodi svojih seksualnih poriva,ma kakvi da su.Na kraju ako je bog stvorio sva bica sto bi onda zamjerali bogu sto je stvorio homoseksualce,valjda ON bolje zna.
stochar

#66 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by stochar »

da podjsjetim da ovdje nije tema queer festival, vec prijetnje upucene novinarima.

Image

znaci, ovdje je vec na djelu ono sto je neko pricao: ako odredjena skupina odluci da nesto zabrani, to joj nece biti dovoljno pa ce odluciti zabraniti nesto drugo. znaci, ne da im smeta queer festival i da odredjuju kad ce ko organizirati neki festival, sad su se odlucili mijesati i u to sta ce novinari pisati. sta je onda sljedece? upadi u kuce?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#67 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by dr.gog »

metal_rules_cura wrote:Izbjegavala sam davati komentar o ovome, a proteze se ovo pitanje vec dugo... Dovoljno je procitati naslove tema. Mogu pricati cijelu istoriju o licemjerstvu ovog naroda. Ako ostavimo to po strani, i moje licno misljenje, i prirodu dogadjaja (koju mnogi ne kontaju) nije mi jasno jedno... Ko ima tako malo problema u zivotu, tako malo obaveza da se svaki dan pita o doticnom dogadjaju i trosi silne kolicine energije ubijediti nekog u nesto? Ko to nocima ne spava i ima kamen u cipeli zbog ovog, uzgred receno, za normalne gradjane trivijalnog dogadjaja ako cemo ga staviti u kontekst necijeg zivota?? I na kraju...
Ko to ima pravo oglasavati se povodom pisanja medija? Koliko sam razumijela i jos uvijek razumijem, novinarstvo je slobodno, nije pod bilo kakvim rezimom, barem sto se ustavnih odredbi tice. Postoji PRAVO OGLASAVANJA I IZRAZAVANJA MISLJENJA.
Ograniceno je iskljucivo vrijedjanjem drugog. E sada, ako se neko tu nadje uvrijedjen i misli da ce to negativno uticati na njegovo dijete (pa pobogu, neko sa 30 je valjda svjestan, pa se ogranicavam na djecu) neka se malo okrene tom istom djetetu. U kontekst religije necu da ulazim uopce.
Što bi moj prof.Omer iz srednje škole rekao: "u malo riječi mnogo rečeno".Ja sam tu još uvjek za kečinu,tebi je uspjelo :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by dr.gog »

komeba wrote:Mislim da bi ovom Compactu trebalo zabiljeziti ip adresu posto sigurno zna ko je pisao prijetnje.
Po čemu to zaključuješ :D ..čini mi se da čovjek piše sa potrebnom(i dobro uvježbanom) distancom.I još nešto...jeli ovo neka vrsta deathmatcha temama,lov na vještice desničarskih shvatanja..šta?.Čini mi se da se zaboravlja pravilo društvene hrabrosti koje uključuje i spremnost na posljedice vlastitog pisanja.
Gledao sam dva puta premlaćene novinare,za jednog od njih bih sutra hladno potegao oružje ,jer , da budem jasan, svoj veteranski status koristim samo kad je konkretna prijetnja i nebuloza u pitanju.
Naivno je shvatati ovo pismo kao veliku prijetnju, što zbog njegovog stila, što zbog pretjerane halabuke oko istoga.Svete krave opozicionog novinarstva moraju jednom utuviti da ima dosta kivnih trolova koji će im slomiti vilicu prvom prilikom, jer sa izmanipulisanim ljudima nema kompromisa tipa sjedeljki uz capuccino i croissante u pomodnim urbanim kafanama(gdje se sve izgladi licemjerjem)
.Ponavljam,za svaki javni novinarski angažman ,pa i ovaj internetski treba imati svijest o posljedicama, i biti spreman na probleme.
Niko se ne bi osvrnuo sutra da neko počne gaziti Zoku Ćatića na sred ceste kao što se nisu osvrnuli kad je mog prijatelja Kristijana Ivelića,odlikovanog heroja Specijalne jedinice i novinara, gazilo nekoliko nabildanih pitbulova.Ni pored svoje ogromne snage i borbene vještine nije bio kadar savladati kišu bejzbol palica s leđa.
I nikad ništa da se razjasni...dakle, niti vjerujem ovim dvoličnim pozivima i zgražavanju građana nad ksenofobijom, niti vjerujem ili se bojim agresivaca koji bi se kao nešto mlatili sa pederima uz moralnu podlogu sa zastavom Armije BiH.I jedni i drugi su za mene tašti i licemjerni.
Ja sam usput svoje guljenje uniforme shvatio kao zalog da u ovom gradu svako može da slobodno uživa u životu,odakle je kod i kakav je god, sve dok ne počne nešto glumiti neku silu, uzimati neke rekete,galamiti na pedere&židove&crnce&jehovince,ili pak proglašavati ČITAV grad ksenofobnim i zaostalim jer mu bože ne daju da javno iskaže homoseksualnu ljubav...da pojasnim,ti i takvi su za mene legitimni nasljednici onih na koje sam sa zadovoljstvom pucao :x ,urbani paraziti čija halabuka truje ionako siromašno i unezvjereno stanovništvo Sarajeva...
Topla voda

#69 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Topla voda »

sve je to vako-nako,moze se pricati,raspravljati,svadjati ako treba
al onaj ko je ovo napisao ucinio je vise krivicnih djela.

ne svidja se ni meni mnogo sta,pa ne prijetim ubistvima,paljenjem imovine i terorom na svakom koraku.
klixober

#70 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by klixober »

dr.gog wrote:
komeba wrote:Mislim da bi ovom Compactu trebalo zabiljeziti ip adresu posto sigurno zna ko je pisao prijetnje.
Po čemu to zaključuješ :D ..čini mi se da čovjek piše sa potrebnom(i dobro uvježbanom) distancom.I još nešto...jeli ovo neka vrsta deathmatcha temama,lov na vještice desničarskih shvatanja..šta?.Čini mi se da se zaboravlja pravilo društvene hrabrosti koje uključuje i spremnost na posljedice vlastitog pisanja.
Gledao sam dva puta premlaćene novinare,za jednog od njih bih sutra hladno potegao oružje ,jer , da budem jasan, svoj veteranski status koristim samo kad je konkretna prijetnja i nebuloza u pitanju.
Naivno je shvatati ovo pismo kao veliku prijetnju, što zbog njegovog stila, što zbog pretjerane halabuke oko istoga.Svete krave opozicionog novinarstva moraju jednom utuviti da ima dosta kivnih trolova koji će im slomiti vilicu prvom prilikom, jer sa izmanipulisanim ljudima nema kompromisa tipa sjedeljki uz capuccino i croissante u pomodnim urbanim kafanama(gdje se sve izgladi licemjerjem)
.Ponavljam,za svaki javni novinarski angažman ,pa i ovaj internetski treba imati svijest o posljedicama, i biti spreman na probleme.
Niko se ne bi osvrnuo sutra da neko počne gaziti Zoku Ćatića na sred ceste kao što se nisu osvrnuli kad je mog prijatelja Kristijana Ivelića,odlikovanog heroja Specijalne jedinice i novinara, gazilo nekoliko nabildanih pitbulova.Ni pored svoje ogromne snage i borbene vještine nije bio kadar savladati kišu bejzbol palica s leđa.
I nikad ništa da se razjasni...dakle, niti vjerujem ovim dvoličnim pozivima i zgražavanju građana nad ksenofobijom, niti vjerujem ili se bojim agresivaca koji bi se kao nešto mlatili sa pederima uz moralnu podlogu sa zastavom Armije BiH.I jedni i drugi su za mene tašti i licemjerni.
Ja sam usput svoje guljenje uniforme shvatio kao zalog da u ovom gradu svako može da slobodno uživa u životu,odakle je kod i kakav je god, sve dok ne počne nešto glumiti neku silu, uzimati neke rekete,galamiti na pedere&židove&crnce&jehovince,ili pak proglašavati ČITAV grad ksenofobnim i zaostalim jer mu bože ne daju da javno iskaže homoseksualnu ljubav...da pojasnim,ti i takvi su za mene legitimni nasljednici onih na koje sam sa zadovoljstvom pucao :x ,urbani paraziti čija halabuka truje ionako siromašno i unezvjereno stanovništvo Sarajeva...
Svako ima svoje misljenje.Ja ipak smatram da ako se nesto od prijetnji sprovede u djelo(a 99% sam uvjeren da nece)..da prva adresa na kojoj treba zakucati je kod Compacta i ostalih koji su pokrenuli peticiju.Ne kazem da je neko od njih pisao,ali je vrlo moguce da znaju ko je pisao.Cista predostroznost...
portfast

#71 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by portfast »

Topla voda wrote:sve je to vako-nako,moze se pricati,raspravljati,svadjati ako treba

ne svidja se ni meni mnogo sta,pa ne prijetim ubistvima,paljenjem imovine i terorom na svakom koraku.
Sa obzirom na ogroman procenat PSTD poremacaja kod boracke populacije pitanje je koliko ce neko biti odgovoran za moguce krivicno djelo.
Topla voda

#72 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Topla voda »

portfast wrote:
Topla voda wrote:sve je to vako-nako,moze se pricati,raspravljati,svadjati ako treba

Sa obzirom na ogroman procenat PSTD poremacaja kod boracke populacije pitanje je koliko ce neko biti odgovoran za moguce krivicno djelo.
ako onaj ko ucini krivicno djelo,prije pocinjenja krivicnog djela ima uspostavljenu dijagnozu ptsp...onda se to uzima kao olaksavajuca okolnost.
portfast

#73 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by portfast »

Topla voda wrote:
portfast wrote:

ako onaj ko ucini krivicno djelo,prije pocinjenja krivicnog djela ima uspostavljenu dijagnozu ptsp...onda se to uzima kao olaksavajuca okolnost.
Ja ne znam koliko su ljudi danas svijesni da ulicom hodaju na pola ludi ljudi ?'?

PTSP je veoma ozbiljan poremecaj i moze imati grozne posljedice.

Mislim da se namjerno krije broj oboljelih u Sarajevu i u citavoj BiH.

Sa tim ljudima se nije igrati.
valterbranisarajevo

#74 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by valterbranisarajevo »

Da li se neko oglasio i pružio podršku ljudima kojima su stigla prijeteća pisma? ja do sada nisam na Internetu našao ništa...
sarajevac071

#75 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by sarajevac071 »

najblaža kritika pedera izaziva masu uvreda na račun upučivača kritike
pojedini mediji i novinari prednjače u tome primjer je asim bešlija
homofob ksenofob desničar radikalac nazi fašista glupan papak nazadnjak primitivac itd itd ...
što opet povlači za sobom da oni koji podržavaju pedere ili što moj stari kaže pederoljubci su sve suprotno od gore pobrojanog
znate ono da bi sakrio vlastitu glupost i neznanje kažeš suparniku "ma šta ti znaš ti si glup" i tako si pobijedio u raspravi jer ti kao "znaš i nisi glup"
pederoljubci me napraviše homofobom svojim isključivim stavovima jer svojim uvredama i etiketiranjem onih koji ne vole pedere kod mene izazivaju kontra efekat
pedere nikad nisam ni volio a sada ih pomalo i počinjem mrziti više zbog ovog primitivizma i agresivnosti pederoljubaca nego zbog samih pedera
p.s. fakat me ne zanima šta če pederoljubci reči na ovo al eto ne mogu im zabraniti da komentarišu pa bujrum ...
Locked