komeba wrote:Mislim da bi ovom Compactu trebalo zabiljeziti ip adresu posto sigurno zna ko je pisao prijetnje.
Po čemu to zaključuješ

..čini mi se da čovjek piše sa potrebnom(i dobro uvježbanom) distancom.I još nešto...jeli ovo neka vrsta deathmatcha temama,lov na vještice desničarskih shvatanja..šta?.Čini mi se da se zaboravlja pravilo društvene hrabrosti koje uključuje i spremnost na posljedice vlastitog pisanja.
Gledao sam dva puta premlaćene novinare,za jednog od njih bih sutra hladno potegao oružje ,jer , da budem jasan, svoj veteranski status koristim samo kad je konkretna prijetnja i nebuloza u pitanju.
Naivno je shvatati ovo pismo kao veliku prijetnju, što zbog njegovog stila, što zbog pretjerane halabuke oko istoga.Svete krave opozicionog novinarstva moraju jednom utuviti da ima dosta kivnih trolova koji će im slomiti vilicu prvom prilikom, jer sa izmanipulisanim ljudima nema kompromisa tipa sjedeljki uz capuccino i croissante u pomodnim urbanim kafanama(gdje se sve izgladi
licemjerjem)
.Ponavljam,za svaki javni novinarski angažman ,pa i ovaj internetski treba imati svijest o posljedicama, i biti spreman na probleme.
Niko se ne bi osvrnuo sutra da neko počne gaziti Zoku Ćatića na sred ceste kao što se nisu osvrnuli kad je mog prijatelja Kristijana Ivelića,odlikovanog heroja Specijalne jedinice i novinara, gazilo nekoliko nabildanih pitbulova.Ni pored svoje ogromne snage i borbene vještine nije bio kadar savladati kišu bejzbol palica s leđa.
I nikad ništa da se razjasni...dakle, niti vjerujem ovim dvoličnim pozivima i zgražavanju građana nad ksenofobijom, niti vjerujem ili se bojim agresivaca koji bi se kao nešto mlatili sa pederima uz moralnu podlogu sa zastavom Armije BiH.I jedni i drugi su za mene tašti i licemjerni.
Ja sam usput svoje guljenje uniforme shvatio kao zalog da u ovom gradu svako može da slobodno uživa u životu,odakle je kod i kakav je god, sve dok ne počne nešto glumiti neku silu, uzimati neke rekete,galamiti na pedere&židove&crnce&jehovince,ili pak proglašavati ČITAV grad ksenofobnim i zaostalim jer mu bože ne daju da javno iskaže homoseksualnu ljubav...da pojasnim,ti i takvi su za mene legitimni nasljednici onih na koje sam sa zadovoljstvom pucao

,urbani paraziti čija halabuka truje ionako siromašno i unezvjereno stanovništvo Sarajeva...