ako sa njom ne mislis provesti citav zivot ne ljubi je na karlovom mostucoek wrote:Odoh ja aBd sa zenom u Prag autom laganini one tamo hefte: 11-18.10. Rezervisali hotel preko HRS-a /www.hrs.de/. 40 EUR za nas dvoje po osobi - dobre ocjene gostiju. Ostalo cemo "ucoravo". To za Lonely planet je dobra ideja - odok u BuyBook.
Na ovom forumu svasta korisno cujes
putovanje u PRAG
Moderator: anex
-
fixer
#51 Re: putovanje u PRAG
- coek
-
fixer
#53 Re: putovanje u PRAG
idi pred samu noc, negdje oko 8-9 sati najranije - imat ces veliki izbor lijepih nota koji ce ti sluziti kao muzicka podloga veoma romanticnom poljupcu...coek wrote:Mislim
-
bauhaus
#54 Re: putovanje u PRAG
upozoravam sve koji idu u prag,da dobro paze na novac i novcanik.nikad novcanik ne nositi u dzepu.
poseban oprez na svim mjestima gdje se ljudi skupljaju:trgovi,trzni centri ,prodavnice itd.
grad je doslovno pun lopova-dzeparosa.i novac ne mijenjati na ulici.ma kako povoljno vam ponudili.samo banka i oficijelna mijenjacnica.
opeko sam se dobro par puta.ma to je uzas jedan.
inace prvi put u pragu 91,decembar.poslije toga nekoliko puta.prag od prije 18 godina je bio pravi ceski prag.fasade stare i lijepe,grad smeka na socijalizam,pivo pola marke,jelo dzabe,restorani da se razvaljujes.i ostalo sto ide uz to.
danas je prag grad potpuno novih fasada,bljestav i sredjen,barovi i restorani sredjeni na najvisem nivou, ali nema onog smeka kao prije.sve sablonski,ovi trzni centri,austrijske banke,sve poskupo, cesi arogantni i bezobrazni...
OPREZ sa novcem da ne dobijete opeljesen novcanik postom,kao ja.lijep boravak!
poseban oprez na svim mjestima gdje se ljudi skupljaju:trgovi,trzni centri ,prodavnice itd.
grad je doslovno pun lopova-dzeparosa.i novac ne mijenjati na ulici.ma kako povoljno vam ponudili.samo banka i oficijelna mijenjacnica.
inace prvi put u pragu 91,decembar.poslije toga nekoliko puta.prag od prije 18 godina je bio pravi ceski prag.fasade stare i lijepe,grad smeka na socijalizam,pivo pola marke,jelo dzabe,restorani da se razvaljujes.i ostalo sto ide uz to.
danas je prag grad potpuno novih fasada,bljestav i sredjen,barovi i restorani sredjeni na najvisem nivou, ali nema onog smeka kao prije.sve sablonski,ovi trzni centri,austrijske banke,sve poskupo, cesi arogantni i bezobrazni...
- Jara
#55 Re: putovanje u PRAG
Jasno da je sve poskupo u odnosu na "prije" kad je "jugovićima" u "istočnim" zemljama bilo bolje nego sad, hadžijali zbog crnog kursa marke i dolarabauhaus wrote:upozoravam sve koji idu u prag,da dobro paze na novac i novcanik.nikad novcanik ne nositi u dzepu.
inace prvi put u pragu 91,decembar.poslije toga nekoliko puta.prag od prije 18 godina je bio pravi ceski prag.fasade stare i lijepe,grad smeka na socijalizam,pivo pola marke,jelo dzabe,restorani da se razvaljujes.i ostalo sto ide uz to.![]()
A to za džeparoše je tačno...svugdje obavijesti, i na engleskom jeziku -"čuvajte se džeparoša" - u javnom prevozu, garderobama i WC-ima u kafanama itd.
! Džeparoši najviše "rade" pred Orlojem kad stotine ljudi očekuje otkucaje sata i pojavljivanje pokretnih figura...svi koncentrišu pažnju na minutni "performans", gledaju gore, slikaju, gužva, a ovi "bunare"...
I da, meni Česi nisu ni arogantni ni bezobrazni. A ako misliš na konobare, prodavače i taksiste - nisu nimalo gori od naših.
-
bauhaus
#56 Re: putovanje u PRAG
meni su kod karlovog mosta neke 99 ,zurilo mi se, fino bugari (mislim da se o njima radi) "zamijenili" 2000 kruna za 100 DM.nisam tad bio u ceskoj odavno pa mi je trebalo 5 minuta da skontam da se cirilica ne upotrebljava u ceskoj
."kupio sam " fino 2000 bugarskih leva,koje su bile vrijende mozda par DM tada.ismijao sam se sam sebi,i dan danas cuvam tu novcanicu za uspomenu!
onda u okotbru 2006 sam opet zestoko " nastradao".na jedan dan skoknuo do praga( iz austrije) da nesto poslovno obavim.ma nisam prohodao cestito gradom.u jednom trznom centru,maznise mi novcanik iz dzepa.uvjeren sam prilikom voznje liftom u podzemnu garazu.dzeparosi prate zrtve,prpoznaju ih po "hodu" na 100 m,i cekaju svoj momenat.steta ,imao sam dosta casha,oko 900 eur,jer sam trebao nesto platiti u gotovom.plus otkazivanje kartica itd.,dodotni problemi.poslije mi se tip javio mailom (bila mi vizitka u novcaniku) nasao novcanik u parku blizu tog centra.
i poslao mi ga fino postom,sa svim karticama.
onda u okotbru 2006 sam opet zestoko " nastradao".na jedan dan skoknuo do praga( iz austrije) da nesto poslovno obavim.ma nisam prohodao cestito gradom.u jednom trznom centru,maznise mi novcanik iz dzepa.uvjeren sam prilikom voznje liftom u podzemnu garazu.dzeparosi prate zrtve,prpoznaju ih po "hodu" na 100 m,i cekaju svoj momenat.steta ,imao sam dosta casha,oko 900 eur,jer sam trebao nesto platiti u gotovom.plus otkazivanje kartica itd.,dodotni problemi.poslije mi se tip javio mailom (bila mi vizitka u novcaniku) nasao novcanik u parku blizu tog centra.
i poslao mi ga fino postom,sa svim karticama.
- jedna
#57 Re: putovanje u PRAG
Mi se vozili na brodicu Vltavom, a na mostu stoje Cesi. Mi im fino mahnusmo odozdo, a oni nas odozgo zasuse pljuvacnom paljbom. Jos neki jadnici stadose kukat "Ctoto je? Ctoto je?"
Elem, to je jedino sto smo znali reci na Ceskom, pored "slikaj" ili ti "skini se" (to nas je vodic upozorio da ne trazimo slikanje od nekog na ulici) 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#58 Re: putovanje u PRAG
Da ne otvaram novu temu, postavit cu ovde jednu molbu vezanu za Prag i Cesku. Molim da mi se javi neko ko zna ceski jezik, a jos bi bolje bilo da se nalazi u ceskoj.
Nadam se da ce mi neko pomoci
Nadam se da ce mi neko pomoci
- Lucie
#59 Re: putovanje u PRAG
pozdrav svima, nova sam tu polako da razgledam, privukla me ova tema. pricam ceski i trenutno sam i u pragu. ako bi neko bio zainteresovan za neke tipove naprimjer o jako lepim ali jeftinim apartmanima tu sam
pozdrav iz Praga
pozdrav iz Praga
-
opet ja
#60 Re: putovanje u PRAG
Daleko najljepsi grad u Evropi
- Lucie
#61 Re: putovanje u PRAG
bas sam detailnije procitala vasa iskustva sa pragom i iskreno sam se cesto od srdca nasmijala.
Ima tu mnogo savjeta kde ocigledno neko prosetao turisticku trasu koja naravno privlaci sve i svakoga i odmah je strucnjak na taj grad
))
To je kao da prosetam bascarsiju i odmah sve znam fenomenalnom Sarajevu.
Prag jeste divan grad i jako zivim u samom epicentru, moje srce ostalo u Sarajevu. Ali jako je dobro videti prag i upoznati ga. nije Prag samo Karlov most i Vaclavak. Ima puno divnih restorana sa normalnim cenama, sa divnim ljudima i u prodavnicama hrana stalno jeste jeftinija nego u SA.
Inace jelo u Pragu nije i nemoze biti nikako ukusnokao ono bosansko, ceski sladki kupus ogadi svakoga ali nebrinite ima i tu buregdzince i bosna grilove
Put najradije idem autom i to ne preko madjarske ali preko ZG. Autoput, covek zaustavi kde mu cejf. Isla sam i kombiem sa Goranom. Jako super momak i jako se posreci da nisu kola puno bas je i ugodno. 10 -12 sati i ste na namesti miru kod pozorista.
Ako bi neko stvarno putovao rado preporucujem divne apartmane koje su bas 10 minuta od mjesta kde zaustavlja kombi
http://www.beautifulhome.cz/
Mislim da posjeta ceskog ZOO je jako vredna, jer zoo je jedan od najlepsih u evropi, posjetiti pjevajucu fonatnu u holesovicama /nije mjesto samo za muskarce
/ pored nje mnogo atrakcia. U pragu iza karlovog namesti je predivna botanicka basta i ceska pozorista su puna /mjuzicke revie, gluma, opera, koncerte/, nacionalno pozoriste vredi paznje i svaki turisti odu odmah u kafanu Slavia koja je jako los ai jako skupa ali ima fenomenalne prozore na hradcane.
i sigurno je dobro pogledati sta priprema sposrtska T mobile arena jer je ogromna sa mnogo tehnickih stvari i ima super koncerte i super show.
pa ljudi ako kog zanima jos prag samo pitajte. turisticke tipove FOR FREE :- ))))))))
ipak vise volim bosnu sta cu
Ima tu mnogo savjeta kde ocigledno neko prosetao turisticku trasu koja naravno privlaci sve i svakoga i odmah je strucnjak na taj grad
To je kao da prosetam bascarsiju i odmah sve znam fenomenalnom Sarajevu.
Prag jeste divan grad i jako zivim u samom epicentru, moje srce ostalo u Sarajevu. Ali jako je dobro videti prag i upoznati ga. nije Prag samo Karlov most i Vaclavak. Ima puno divnih restorana sa normalnim cenama, sa divnim ljudima i u prodavnicama hrana stalno jeste jeftinija nego u SA.
Inace jelo u Pragu nije i nemoze biti nikako ukusnokao ono bosansko, ceski sladki kupus ogadi svakoga ali nebrinite ima i tu buregdzince i bosna grilove
Put najradije idem autom i to ne preko madjarske ali preko ZG. Autoput, covek zaustavi kde mu cejf. Isla sam i kombiem sa Goranom. Jako super momak i jako se posreci da nisu kola puno bas je i ugodno. 10 -12 sati i ste na namesti miru kod pozorista.
Ako bi neko stvarno putovao rado preporucujem divne apartmane koje su bas 10 minuta od mjesta kde zaustavlja kombi
http://www.beautifulhome.cz/
Mislim da posjeta ceskog ZOO je jako vredna, jer zoo je jedan od najlepsih u evropi, posjetiti pjevajucu fonatnu u holesovicama /nije mjesto samo za muskarce
i sigurno je dobro pogledati sta priprema sposrtska T mobile arena jer je ogromna sa mnogo tehnickih stvari i ima super koncerte i super show.
pa ljudi ako kog zanima jos prag samo pitajte. turisticke tipove FOR FREE :- ))))))))
ipak vise volim bosnu sta cu
-
BajrinNajmladji
#63 Re: putovanje u PRAG
I ♥ JEDNU VISOKU TATRANKU
- Lucie
#64 Re: putovanje u PRAG
visoku tatranku ??? pa to si onda fuljao drzavu, zar ne???
- Jara
- ja_cura_
#66 Re: putovanje u PRAG
ali sami naziv vusoke tratranke asocira na planine visoke tatre koje su u slovackoj. i ja sam namah bila pomislila da je fulio drzavu...
ali nema veze, probala sam ove cokoladice - super su!
- Jara
-
delightful
#68 Re: putovanje u PRAG
mozemo li se lagano vratiti na temu, da ne ogladnimo....
hvala
hvala
-
BajrinNajmladji
#69 Re: putovanje u PRAG
I ♥ Terezinku!
Fino je majka govorila Gavri:
-Gavro sine, ne idi u asasine, Evropska unija, pardon,...KundK ima zatvore za maloljetne delinkvente,...
Koliko je udaljen zatvor Terezin od Zlatnog grada?
Fino je majka govorila Gavri:
-Gavro sine, ne idi u asasine, Evropska unija, pardon,...KundK ima zatvore za maloljetne delinkvente,...
Koliko je udaljen zatvor Terezin od Zlatnog grada?
- Lucie
#70 Re: putovanje u PRAG
Da onda to ok mene to evociralo da neka visoka tatranka tj neka visoka cura iz slovacke ukrala tvoje srceLucko, ne vjerujem da je fulio državu u Pragu tatranke na svakom koraku
pa jesmo na temi ko ide u ceskoj neka zna sta je dobro :- )))) ja glasam za fidorku, becherovku i bohemia demi sect : - ))))) i mattoni je zakon sa svim okusima
- Lucie
#71 Re: putovanje u PRAG
ako mislis onaj poznati spomenik Terezin onda oko 3O km od PragaKoliko je udaljen zatvor Terezin od Zlatnog grada?
-
opet ja
#72 Re: putovanje u PRAG
Zivjela sam u Pragu. Zato i govorim da je najljejpsi grad u Evropi.... vratila bih se -MOMENTALNO!!!
- Lucie
#73 Re: putovanje u PRAG
da se mjenjamo??? ja bi smesta za SA
)))))
-
opet ja
#74 Re: putovanje u PRAG
Haj..moze...ODMAH nemoj samo za sest mjeseci traziti zamjenu...toliko otprilike treba dok ti se "adrelin" vrati na staro pa progledas i uvidis stvarnu slikuLucie wrote:da se mjenjamo??? ja bi smesta za SA)))))
-
Mr Hiccup
#75 Re: putovanje u PRAG
u neznanju otvorih novi topic, pa evo, nastavicu ovdje
dakle:
zanima me da li je jos u "funkciji" ovaj kombi i je li i dalje varijanta utorak-petak?
postoji li mozda autobuska linija iz sarajeva i zagreba i po kojoj cijeni?
dakle:
zanima me da li je jos u "funkciji" ovaj kombi i je li i dalje varijanta utorak-petak?
postoji li mozda autobuska linija iz sarajeva i zagreba i po kojoj cijeni?