Goran Bregović prodao "Durdevdan"
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Izjavi li ikad bregović da su sarajevo u opsadi držali cetnici,srbi,jna,i da to nije u redu,da suosjeca sa "svojim sarajlijama"?,ili je ipak šutio o tome i pravio muziku za underground parama miloševićevog ministarstva kulture?
-
Ljuci
#53 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne smeta mi sto je Bregovic izbjegao iz Sarajeva ali smeta mi sto se kobajagi pravi da ne zna svirati rock.
- tandmand
#54 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Dani ponosa i slave

Last edited by tandmand on 13/08/2019 19:20, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#55 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Došao U2 svirati za alijino sarajevo
-
Bodkin
#56 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Nije problem. Ne odes na koncert.LBVIEW wrote:Cek, o cemu mi ovdje pricamo, o licemjerstvu politike ili kako doticnog ljudi dozivljavaju s moralnog aspekta?Bodkin wrote:Niie jedini koji nije pricao. Njemu su najvise zamjerili i zdravo. I onda mu 2000 karata u sarajevukakavdanakneiskustvu wrote:to npr. ne valjaju petar luković,sonja biserko,filip david,teofil pančić,ljudi koji nikakve veze nemaju sa "bregovicevim sarajevom",pa su imali muda javno godinama govoriti,pisati šta se dešava sa kao njegovim gradom??
Lik mrtav - hladan za "Srbe na jeftinijim sedistima" zjavi kako je Radovana priupitao "kako ide nasa stvar", da bi nakon par godina placipickasto ustvrdio kako je "Sarajevo moj grad".
I sta znaci to "nije jedini pricao"? Zvuci naravno kao pravdanje u smislu "kad mogu drugi sto ne bi i on".
Ne znam nesto da se ovoliko palis na to sto je ono licemjerno govno merlin isao da svira u bg
-
kakavdanakneiskustvu
#57 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
I davorin popović je vjerovatno pjevao i predstavljao alijino sarajevo i BiH na eurosongu 1995., a i to je radio u pauzama izmedju bacanja srpske djece lavovima u zoo vrtu
- CPT
#58 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Jos da je njemu Beograd ono sto je Sarajevu Bregovicu. Dino jeste ... ali za Bregovica ja moralni gigant.Bodkin wrote:Nije problem. Ne odes na koncert.
Ne znam nesto da se ovoliko palis na to sto je ono licemjerno govno merlin isao da svira u bg
- sinuhe
#59 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Vidim i on ima 70 godina. Ali stizu novi narastaji i Zvezde Granda bez opterecenja. And waltz goes on...
- LBVIEW
#60 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Prvo, koja minuta, ne da mi se gledati cijelu emisiju smecara Marica.Škobo Habu wrote:Fakat nekad čovjek dođe u situaciji da brani nešto što mu ni na kraj pameti da čini.LBVIEW wrote:Znaci, ako "ne valjaju oni sto su protestovali"(a znamo kojem profilu ti ne valjaju), automatski valjaju oni sto nisu?![]()
Dalje, ovaj ne samo da nije, vec je pitao i osudjenog ratnog zlocinca: "kako ide nasa stvar", sto bi u prijevodu znacilo "ocel' Sarajevo i BiH biti samo srpski", te jeste protestovao za Milosevicev Beograd.
Upravo zbog gore citirane rečenice Bregoviću sam pregledao dva i po sata njegove priče sa Marićem u "Ćirilici".
Na kraju skontam da je riječ o klasičnom čupanju iz konteksta:
51 minut emisije.
Dalje, to da je Bregović protestovao ili svirao za Miloševićev Beograd je laž. On je to sam demantovao u njegovom intervjua "Danima", koji su i na naslovnici tada objavili naslov - Nisam želio svirati za Alijino Sarajevo. Rečeno je to davne 2005. godine.
Tačnije, nastupao je u Solunu na koncertu koji je organizovan tada za sve žrtve ratova na prostoru bivše Jugoslavije.
Zanimljivo da niko ne spominje činjenicu da Bregović u Sarajevu nije prvi put nastupao sa "Bijelim dugmetom", već je to bilo 1997. godine.
Druga stvar, još je više zanimljivo da niko od ovih bošnjački ideologa, tipa propalog Danijala Hadžovića, tog svestranog ljubitelja Regana i Tačerice, koji je izrezao snimak i objavio ga na You Tubeu, nije obratio pažnju na jednu drugu anegdotu, koju je ispričao Mariću, a to je da su ga u Beogradu početkom devedesetiih umalo pretukli u jednoj diskoteci zbog njegove izjave, koju je upravo Marić objavio u jednimn beogradskim novinama ( je l' ono Marić biješe u Dugi? ), da će Milošević Srbiju unazaditi sto godina.
Malo mi je i besmislana stvar da se Bregović optužuje za podršku Karadžiću ako se zna da mu je žena Đenana provela prvih deset mjeseci pod opsadom u Sarajevu?
Drugo, u Solunu je organiziran koncert u znak protesta protiv bombardiranja Srbije, kakve zrtve svih ratova i to u Micotakisovoj Grckoj.
A sto se tice podrske Milosevicu, hebi ga, to je logicki slijed Bregoviceve izjave o tome da "nisam htio svirati za Alijino Sarajevo" koje jeste dao u intervjuu s Pecaninom - potrazi sam u arhivi ako sumnjas. E sad, sto klosar ima problem a s logickim rasudjivanjem je samo njegov problem.
-
Škobo Habu
#61 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Nastup U2 u Sarajevu nije nosio nikakav ideološki predznak, osim humanitarnog.kakavdanakneiskustvu wrote:Došao U2 svirati za alijino sarajevo
Niti je Bono došao u Sarajevo zbog Alije, niti je Alija uopšte znao ko su i šta su U2, već je Bono došao zbog solidarnosti sa građanima opkoljenog grada.
Nastupe i zalaganje pojedinih svjetskih zvijezda možemo zahvaliti ličnim poznastvima i vezama, tako u slučaju U2 - Mo Šaćirbeyu.
Sjećam se nekih reakcija nakon što je Bruce Dickinson došao u opkoljeno Sarajevo, kako su neki laprdali o tome kako pravi sebi reklamu nad leševima mrtvih ljudi. Fakat baš se treba neko zaputiti od Splita do Sarajeva, da se smrzava pod ceradom UN kamiona, rizikuje svoj život po bosanskim vreletima e da bi imao zapaženu reklamu u svijetu.
Ako se išta Bregoviću može zamjeriti jeste to što je građane opkoljenog Sarajeva promatrao kroz ideološki okvir tadašnjeg Presjednika BiH - Alije Izetbegovića. Kao nešto u smislu - izabrali ste takvu ideološku poziciju - ko vas jebe.
U svom famoznom intervjuu "Danima" izjavio je da je njegova stranka dobila oko 3% glasova, da je sa Sidranom i ostalim krstario cijelom zemljom u pokušaju da se tadašnji "reformisti" pokažu kao alternativa nadolazećem nacionalističkom ludilu.
Ostatak priče znamo...
- Hajvan
#62 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
ma nek dodje, ha ja
neka chetnichkih glasnogovrnika.
kao potsjetnik
a ko mu ode na koncert, za mene je prodano govno..
neka chetnichkih glasnogovrnika.
kao potsjetnik
a ko mu ode na koncert, za mene je prodano govno..
- CPT
#63 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Da ce kroz rat prati to "nacionalisticko ludilo"? Da ce preseliti u drzavu odakle je dolazilo to "nacionalisticko ludilo"?Škobo Habu wrote:pokušaju da se tadašnji "reformisti" pokažu kao alternativa nadolazećem nacionalističkom ludilu.
Ostatak priče znamo...
- CPT
#64 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Usput, nastup U2 je itekako imao idealoski predznak i samo zanemarljiv humanitarni. Bregovicu se moze zamjeriti jos svasta nesto...Škobo Habu wrote:Nastup U2 u Sarajevu nije nosio nikakav ideološki predznak, osim humanitarnog.kakavdanakneiskustvu wrote:Došao U2 svirati za alijino sarajevo
Niti je Bono došao u Sarajevo zbog Alije, niti je Alija uopšte znao ko su i šta su U2, već je Bono došao zbog solidarnosti sa građanima opkoljenog grada.
Nastupe i zalaganje pojedinih svjetskih zvijezda možemo zahvaliti ličnim poznastvima i vezama, tako u slučaju U2 - Mo Šaćirbeyu.
Sjećam se nekih reakcija nakon što je Bruce Dickinson došao u opkoljeno Sarajevo, kako su neki laprdali o tome kako pravi sebi reklamu nad leševima mrtvih ljudi. Fakat baš se treba neko zaputiti od Splita do Sarajeva, da se smrzava pod ceradom UN kamiona, rizikuje svoj život po bosanskim vreletima e da bi imao zapaženu reklamu u svijetu.
Ako se išta Bregoviću može zamjeriti jeste to što je građane opkoljenog Sarajeva promatrao kroz ideološki okvir tadašnjeg Presjednika BiH - Alije Izetbegovića. Kao nešto u smislu - izabrali ste takvu ideološku poziciju - ko vas jebe.
U svom famoznom intervjuu "Danima" izjavio je da je njegova stranka dobila oko 3% glasova, da je sa Sidranom i ostalim krstario cijelom zemljom u pokušaju da se tadašnji "reformisti" pokažu kao alternativa nadolazećem nacionalističkom ludilu.
Ostatak priče znamo...
- Hajvan
#65 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Treba mu u Sarajvu dici spomenik cim umre i tako mu se oduziti za njegovo propagiranje turbo seljackog folk rocka..
na istom da pise:
Goran Bregovich
Cetnichki Glasnogovornik
na istom da pise:
Goran Bregovich
Cetnichki Glasnogovornik
-
Neregistrirani
#66 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Cupanje iz konteksta? Daj, majke ti.Škobo Habu wrote: Fakat nekad čovjek dođe u situaciji da brani nešto što mu ni na kraj pameti da čini.
Upravo zbog gore citirane rečenice Bregoviću sam pregledao dva i po sata njegove priče sa Marićem u "Ćirilici".
Ostaje cinjenica da se on obratio Radovanu, a da to obracanje nije bilo da mu se napsuje matere sto terorise njegov dojucerasnji grad u kojem mu je pod opsadom jedno vrijeme bila i zena. Da ga je barem ignorisao, bolja bi anegdota bila.
- LBVIEW
#67 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ma jebo te Merlin, jel' on gdje podrzavao zlocininacki rezim k'o ovaj smrad, da bi nakon toga otisao onima koji su zrtva istog? Supak jeste, samo ni blizu ovoga, zasto poredis neusporedivo?Bodkin wrote: Nije problem. Ne odes na koncert.
-
Hafis
- LBVIEW
#72 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Tako nekako.kakavdanakneiskustvu wrote:Došao U2 svirati za alijino sarajevo
-
kakavdanakneiskustvu
#73 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Škobo Habu wrote:Nastup U2 u Sarajevu nije nosio nikakav ideološki predznak, osim humanitarnog.kakavdanakneiskustvu wrote:Došao U2 svirati za alijino sarajevo
Ostatak priče znamo...
a bregović je šutio o svemu tome,ja ne cuh da je nekad izjavio da je sarajevo,njegovo sarajevo bilo opkoljen grad,u opsadi skoro 4 godine,od strane karadžićeve,miloševićeve vojske,mislim to su izjavljivali pojedini beograđani,a on ne
-
Bodkin
#74 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ma da. Uvijek je u pitanju supak, debil ili pojedinac. Znam ja da tebi odgovarati nema svrhe jer ti imas svoju matricu i ni mm vani al eto, dosadno vecerasLBVIEW wrote:Ma jebo te Merlin, jel' on gdje podrzavao zlocininacki rezim k'o ovaj smrad, da bi nakon toga otisao onima koji su zrtva istog? Supak jeste, samo ni blizu ovoga, zasto poredis neusporedivo?Bodkin wrote: Nije problem. Ne odes na koncert.
-
kakavdanakneiskustvu
#75 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Neregistrirani wrote:Cupanje iz konteksta? Daj, majke ti.Škobo Habu wrote: Fakat nekad čovjek dođe u situaciji da brani nešto što mu ni na kraj pameti da čini.
Ostaje cinjenica da se on obratio Radovanu, a da to obracanje nije bilo da mu se napsuje matere sto terorise njegov dojucerasnji grad u kojem mu je pod opsadom jedno vrijeme bila i zena. Da ga je barem ignorisao, bolja bi anegdota bila.