Nisam htio otvoriti novu temu, ali ako moderator misli da bi to trebalo neka ovaj post slobodno negdje drugo prebaci. Rijec je o Sarajevo Taxi sluzbi na Ilidzi. Ne znam ko ima kakva iskustava sa taxijem opcenito ali ja sam u nekoliko navrata dozivio takve neugodnosti da mi vise ne pada napamet zvati taxi, barem ne 'SAtaxi'. Taxi inace ne koristim, osim kad se bas mora. Na ilidzi sebi ne smijete dozvoliti da sjednete u SAtaxi prije nego covjeka pitate gdje on HOCE da vozi, jer postoje dionice gdje vas nece voziti! Tako npr. NECE vas niti jedan odvesti recimo u S.Koloniju jer mu se NE ISPLATI! Hrasnica, e to vec moze! Kolonija je udaljena oko 3,5 km od Ilidze (dakle kilometraza + pocetna to dodje 5-7 KM zavisno od tacne lokacije). Tu vas nijedan nece odvesti! Nece vas odvesti ni kad je sam na standu, nije isplativo
Iako znam da ih moram pitati gdje su voljni da voze, na koju isplativu lokaciju, jer mi je nesto fakat iskrslo, danas se krenem praviti budala i prvo sjednem u auto. Kontam, relacija je Blazuj, dalje je od Kolonije, mora voziti da je ne znam sta. Kad lik, ni manje ni vise pita a gdje tacno u Blazuj? Ja kazem kod mosta u Blazuju. Kaze lik NECU da vozim tamo jer ima tamo ima makadama! E to je bila kap koja mi je prelila casu, svasta sam mu nagovorio. Pa ne vozis me dzaba u Blazuj, halo idiote jedan, naplatit ces mi skoro 10 KM i jos neces voziti zbog 200 m izrovane ceste tj. ceste pripremljene za asfaltiranje (znam bio prekljucer tamo) Ma orila se cijela stanica, bezobraznici, bjednici koji brukaju ime grada od kojeg pare uzimaju lopatom... Ne cudim se sto postoji 20 razlicitih taxi sluzbi i firmi, ma nek postoji i 300, samo da jednici tipa ovog mogu manje hajrovati jer to ne zasluzuju!