Sarajevotaxi je pobijedio!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

caes

#51 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by caes »

Draga, jesi li pokušala da se voziš taksijem sa beogradskog aerodroma? "Aerodromski" su im taksisti drski i bezobrazni jednako kao sarajevski. Ali, tamo bar imaš alternativu - JAT-ov autobus do grada.
Jeste, bezobrazni su i oni koji su na autobuskoj stanici, ali to je slucaj sa vecinom gradova.
Poenta je u izboru.
Odes ulicu nize, zaustavis taxi i zabole te. :)
aiko

#52 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by aiko »

Koji su to slucajevi kad je taxi neophodan i kakva li se to gospoda voze taxijem. Ovo je logika i taxi vozaca i onih koji im dopustaju da nabijaju cijene. Jedno je sigurno- taxi koriste oni koji nemaju automobil. Pa zar ima i takvih , neko ce od vas koji ga imate reci. E pa da znate da su vecina taxi musterija zene, koje kod nas u 80% slucajeva nemaju licni automobil iako su zaposlene. E te zene voze u jutarnjem ludilu djecu u vrtiće,ili gluho bilo ljekaru, zure na posao da se neki naroguseni sef ne bi na njih istresao zbog pet minuta kasnjenja, mrtve umorne s posla ponekad sjednu u taxi da im ne bi prevoz Grasom uzeo ono malo preostale energije, da bi kod kuce mogle spremiti djeci rucak i obaviti sve poslove koji ih cekaju. Pa uz zene dodajte sve stare i bolesne ljude koji idu na mucne medicinske pretrage, i slicno. E onda na kraju ostaju oni putnici za autobusku stanicu ili aerodrom, koji ne mogu koristiti svoj automobil, i svi kojima se negdje zuri, ili treba da stignu u dio grada koji im nije pokriven gradskim prevozom, a oni nisu sampioni u maratonu. Ja tu ne vidim bas puno obijesne gospode koja se iz ceifa voza taxijem, sto neki ovdje misle.
JThomas

#53 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by JThomas »

misle plavokrvne kćerke taksista :)

koje gledaju s visoka na nas običan narod :lol:
chuchumbamayumbe

#54 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by chuchumbamayumbe »

aiko wrote:Koji su to slucajevi kad je taxi neophodan i kakva li se to gospoda voze taxijem. Ovo je logika i taxi vozaca i onih koji im dopustaju da nabijaju cijene. Jedno je sigurno- taxi koriste oni koji nemaju automobil. Pa zar ima i takvih , neko ce od vas koji ga imate reci. E pa da znate da su vecina taxi musterija zene, koje kod nas u 80% slucajeva nemaju licni automobil iako su zaposlene. E te zene voze u jutarnjem ludilu djecu u vrtiće,ili gluho bilo ljekaru, zure na posao da se neki naroguseni sef ne bi na njih istresao zbog pet minuta kasnjenja, mrtve umorne s posla ponekad sjednu u taxi da im ne bi prevoz Grasom uzeo ono malo preostale energije, da bi kod kuce mogle spremiti djeci rucak i obaviti sve poslove koji ih cekaju. Pa uz zene dodajte sve stare i bolesne ljude koji idu na mucne medicinske pretrage, i slicno. E onda na kraju ostaju oni putnici za autobusku stanicu ili aerodrom, koji ne mogu koristiti svoj automobil, i svi kojima se negdje zuri, ili treba da stignu u dio grada koji im nije pokriven gradskim prevozom, a oni nisu sampioni u maratonu. Ja tu ne vidim bas puno obijesne gospode koja se iz ceifa voza taxijem, sto neki ovdje misle.
Samo da dodam da koristim taxi kada se ranom zorom vracam iz kafane... :)
Layne

#55 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Layne »

chuchumbamayumbe wrote:Samo da dodam da koristim taxi kada se ranom zorom vracam iz kafane... :)
Ja jok, više volim uzet par piva i lagano :D
E jedino ako BAŠ ne mogu hodat :oops: :D :D
chuchumbamayumbe

#56 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by chuchumbamayumbe »

Layne wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Samo da dodam da koristim taxi kada se ranom zorom vracam iz kafane... :)
Ja jok, više volim uzet par piva i lagano :D
E jedino ako BAŠ ne mogu hodat :oops: :D :D
Pa i ja sam mislio na ono BAŠ!
Kad ne znam gdje mi je glava a gdje guzica, onda taxi.
Dok mogu drzati ruke na volanu, sam se vozim!
:D
Leonid Breznjev

#57 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Leonid Breznjev »

malo je ovo, treba jos podici cijene.. :) zamislite samo koliko treba platiti za odrzavanje onako dobrih vozila, kao sto ih imaju sarajevotaxi i ostali ofarbani.. :-)
Neelix

#58 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Neelix »

Arslan wrote:malo je ovo, treba jos podici cijene.. :) zamislite samo koliko treba platiti za odrzavanje onako dobrih vozila, kao sto ih imaju sarajevotaxi i ostali ofarbani.. :-)
ejs, a ja kliknuh na temu da vidim koga si banovao...kakvi su ovo komentari ba :D
gaius

#59 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by gaius »

naša udruženja za zaštitu potrošača ništa ne rade.. samo je potrebno pokrenuti proceduru kod Konkurencijskog vijeća i frcale bi kazne na sve strane.. ovo samo kod nas ima da se naftaši dogovaraju o cijeni nafte a taksisti o "cijeni ispod koje se ne može ići"..

zakoni postoje ali se ne primjenjuju.. a onaj uhljup iz udruženja za zaštitu potrašača izađe na tv svaki put kada ulje (kojeg četvoročlana porodica troši litar mjesečno) poskupi za 2 i po feniga..
dushmanka_sa

#60 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by dushmanka_sa »

aiko wrote:Koji su to slucajevi kad je taxi neophodan i kakva li se to gospoda voze taxijem. Ovo je logika i taxi vozaca i onih koji im dopustaju da nabijaju cijene. Jedno je sigurno- taxi koriste oni koji nemaju automobil. Pa zar ima i takvih , neko ce od vas koji ga imate reci. E pa da znate da su vecina taxi musterija zene, koje kod nas u 80% slucajeva nemaju licni automobil iako su zaposlene. E te zene voze u jutarnjem ludilu djecu u vrtiće,ili gluho bilo ljekaru, zure na posao da se neki naroguseni sef ne bi na njih istresao zbog pet minuta kasnjenja, mrtve umorne s posla ponekad sjednu u taxi da im ne bi prevoz Grasom uzeo ono malo preostale energije, da bi kod kuce mogle spremiti djeci rucak i obaviti sve poslove koji ih cekaju. Pa uz zene dodajte sve stare i bolesne ljude koji idu na mucne medicinske pretrage, i slicno. E onda na kraju ostaju oni putnici za autobusku stanicu ili aerodrom, koji ne mogu koristiti svoj automobil, i svi kojima se negdje zuri, ili treba da stignu u dio grada koji im nije pokriven gradskim prevozom, a oni nisu sampioni u maratonu. Ja tu ne vidim bas puno obijesne gospode koja se iz ceifa voza taxijem, sto neki ovdje misle.
:thumbup:

Slobodno se smijem svrstati u ovu grupu "žena". Sarajevski gradski prevoz je za q. Jučer ujutro... havarija... Pala kiša, a GRAS se sjeb**. Nema trole ni za lijeka. Dijete u vrtić, žuri na posao, hajde, halal bilo tih 17,40 KM (od kojih je barem 3 KM viška jer je lijepi taxista fulio), ali hajde... meni je taxi bio neophodan. I bio mi je neophodan nebrojeno puta dok sam dijete po kisi vodila u Dom Zdravlja, jer to zamislite niko neće uraditi umjesto mene. Ne osjećam se gospođom, ali se osjećam budalom kada me oderu za relaciju od 300 m.
Fordas

#61 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Fordas »

Nisam htio otvoriti novu temu, ali ako moderator misli da bi to trebalo neka ovaj post slobodno negdje drugo prebaci. Rijec je o Sarajevo Taxi sluzbi na Ilidzi. Ne znam ko ima kakva iskustava sa taxijem opcenito ali ja sam u nekoliko navrata dozivio takve neugodnosti da mi vise ne pada napamet zvati taxi, barem ne 'SAtaxi'. Taxi inace ne koristim, osim kad se bas mora. Na ilidzi sebi ne smijete dozvoliti da sjednete u SAtaxi prije nego covjeka pitate gdje on HOCE da vozi, jer postoje dionice gdje vas nece voziti! Tako npr. NECE vas niti jedan odvesti recimo u S.Koloniju jer mu se NE ISPLATI! Hrasnica, e to vec moze! Kolonija je udaljena oko 3,5 km od Ilidze (dakle kilometraza + pocetna to dodje 5-7 KM zavisno od tacne lokacije). Tu vas nijedan nece odvesti! Nece vas odvesti ni kad je sam na standu, nije isplativo :?
Iako znam da ih moram pitati gdje su voljni da voze, na koju isplativu lokaciju, jer mi je nesto fakat iskrslo, danas se krenem praviti budala i prvo sjednem u auto. Kontam, relacija je Blazuj, dalje je od Kolonije, mora voziti da je ne znam sta. Kad lik, ni manje ni vise pita a gdje tacno u Blazuj? Ja kazem kod mosta u Blazuju. Kaze lik NECU da vozim tamo jer ima tamo ima makadama! E to je bila kap koja mi je prelila casu, svasta sam mu nagovorio. Pa ne vozis me dzaba u Blazuj, halo idiote jedan, naplatit ces mi skoro 10 KM i jos neces voziti zbog 200 m izrovane ceste tj. ceste pripremljene za asfaltiranje (znam bio prekljucer tamo) Ma orila se cijela stanica, bezobraznici, bjednici koji brukaju ime grada od kojeg pare uzimaju lopatom... Ne cudim se sto postoji 20 razlicitih taxi sluzbi i firmi, ma nek postoji i 300, samo da jednici tipa ovog mogu manje hajrovati jer to ne zasluzuju! :x
Troll_Happens

#62 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Troll_Happens »

Pa sta treba da i one pocnu vozati ionako je grad zakrcen automobilima problem parkiranja jos gori a o zagadjenju da ne govorim pogotovo u zimskom periodu, pa ce biti ko u Kini sa gas maskama i bocama ce se hodati jos malo po ulicama.
Svugdje je lakse stici s prevozom barem u svijetu kod nas cas vako cas nako. :run:
shuriken

#63 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by shuriken »

ne zaboravite da je sadasnja kantonalna vlast, presudila u korist tih istih taksista a protiv 450 000 stanovnika da se cijene ne smiju snizavati. to su uradili neposredno pred izbore. danas sjednite u zuti taxi i cijene su po starom. sarajevotaxi je moralno dno drustva,a politicari su nekoliko stepenica ispod. i da se ponovno izvinem onim (20%) normalnim taksistima koji imaju nesrecu da su u istom udruzenju sa probisvijetima.
Adriatic

#64 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Adriatic »

Puno je ovih 20% što si rekao. Nema ih ni 1%.
Sarajevotaxi, to je najveća bagra. I nemam namjeru da vam sad pricam o iskustvima sa njima, jer su mnogi pisali o tome.
Jednom riječju, prava banda, sa podrškom vlasti.
Irelevantan

#65 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Irelevantan »

Fordas wrote:Nisam htio otvoriti novu temu, ali ako moderator misli da bi to trebalo neka ovaj post slobodno negdje drugo prebaci. Rijec je o Sarajevo Taxi sluzbi na Ilidzi. Ne znam ko ima kakva iskustava sa taxijem opcenito ali ja sam u nekoliko navrata dozivio takve neugodnosti da mi vise ne pada napamet zvati taxi, barem ne 'SAtaxi'. Taxi inace ne koristim, osim kad se bas mora. Na ilidzi sebi ne smijete dozvoliti da sjednete u SAtaxi prije nego covjeka pitate gdje on HOCE da vozi, jer postoje dionice gdje vas nece voziti! Tako npr. NECE vas niti jedan odvesti recimo u S.Koloniju jer mu se NE ISPLATI! Hrasnica, e to vec moze! Kolonija je udaljena oko 3,5 km od Ilidze (dakle kilometraza + pocetna to dodje 5-7 KM zavisno od tacne lokacije). Tu vas nijedan nece odvesti! Nece vas odvesti ni kad je sam na standu, nije isplativo :?
Iako znam da ih moram pitati gdje su voljni da voze, na koju isplativu lokaciju, jer mi je nesto fakat iskrslo, danas se krenem praviti budala i prvo sjednem u auto. Kontam, relacija je Blazuj, dalje je od Kolonije, mora voziti da je ne znam sta. Kad lik, ni manje ni vise pita a gdje tacno u Blazuj? Ja kazem kod mosta u Blazuju. Kaze lik NECU da vozim tamo jer ima tamo ima makadama! E to je bila kap koja mi je prelila casu, svasta sam mu nagovorio. Pa ne vozis me dzaba u Blazuj, halo idiote jedan, naplatit ces mi skoro 10 KM i jos neces voziti zbog 200 m izrovane ceste tj. ceste pripremljene za asfaltiranje (znam bio prekljucer tamo) Ma orila se cijela stanica, bezobraznici, bjednici koji brukaju ime grada od kojeg pare uzimaju lopatom... Ne cudim se sto postoji 20 razlicitih taxi sluzbi i firmi, ma nek postoji i 300, samo da jednici tipa ovog mogu manje hajrovati jer to ne zasluzuju! :x
Ne bih te ni ja vozio 200m po makadamu, vožnja kako ti reče nepunih 10 KM a pranje auta posle takve vožnje nepunih 10 KM :-D, a to što je izrovano auuuu, pa zanš li ti koliko košta održavanje vozila.

Paša moj lijepi ti lijepo zovi Žuti taxi jer su oni najpristupačniji i oni voze po makadamu, jer im je 90% auta obične kante koje predstavljaju samo opasnost na putu, vozači većinom balavci (obratite pažnju) , a gazda ne uplaćuje doprinose na plate svojim radnicima (rad na crno), ne plaća porez državi (utaja) što vodi jednoj stvari bogaćenju jednog jedinog čovjeka VLASNIKA ŽUTOG TAXIJA.
A kada neko zakida državu ne ispašta samo država nego svi mi zajedno, nastavnici, penzioneri, budžetski korisnici i ko sve ne,

A na kraju što mene zaboli ..... pa ja nisam sjeo u GRAS ili taxi godinama, jer u porodici imam tri dobro dobra auta :D
tataratira

#66 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by tataratira »

Image

:thumbup:
shuriken

#67 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by shuriken »

Mihajlo Krmpotic, kantonalni ministar saobracaja je rekao taksistima da se tokom decembra dogovore oko cjenika pa da mu ga dostave?!?
Dogovorili su se da cijene budu jedinstvene ?!?!
Pa u Evropi se za dogovaranje cijena placaju kazne i ide u zatvor.

U nekim gradovima postoji samo jedna taxi sluzba ali da u nekom gradu ima toliko taxi firmi i da svi imaju iste cijene, to moze samo kod MIhajla Krmpotica.
The 51st State

#68 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by The 51st State »

vozio sam se u zadnjih par dana sa dvije firme istom rutom, crveni i zuti taksi su u pitanju, kolodvorska-cobanija, crveni me doso 6,40 km dok kod kolege u zutom taksimetar je otkuco 5 km, dakle zuti nije vratio cijene na staro tako da su od sada moj jedini izbor.
in33sa

#69 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by in33sa »

Nije Zuti vratio cijene na gore, kako se govorilo da ce uraditi nakon Bajrama.

Vjerovatno zato mafijasi iz SA taxija pizde, pa je Krmpotic porucio udruzenjima da se dogovore.

Zutom niko ne moze narediti da poveca cijene, logicno, pravna drzava eto postoji bar na odredjeno vrijeme (jer nazalost, pitanje je do kada ce trpiti verbalne napade od SA taxi mafijasa) mislim da ce na kraju oni ipak pobijediti jer mi je prije jedno cirka mjesec dana taxista od Zutog pricao da oni, dakle taxisti koji rade za njega, zele ponovno povecanje cijena cisto sto ne mogu trpiti teror SA taxista, presrecu ih po cesti, psuju, maltretiraju. Bas dok me on vozio, prolazimo pored SA taxi standa kod vojne bolnice (odozdo od Zeljinih prostorija izlazimo na Kranjcevicevu), skupilo se njih desetak i namjerno se rasirili po cesti, da ovaj ne moze proci, i stoje tako sigurno pola minute-minutu, ometaju saobracaj, covjek ne moze proci a ne smije im trubiti jer su oni gazije, zajebani kao.

Bagra je to.
kockica_kockica

#70 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by kockica_kockica »

kod nas ni taxi ne smije imati konkurenciju ... ne kontam ja sve ovo... mozda moja sposobnost logike u ekonomiji ne valja..
ufffffffffffffffffff :x bezveze se nerviram... :oops:
weed

#71 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by weed »

Svi na arbajt van BiH, pa vam nece biti puno koliko god da ovi lopovi kazu! :D
ljubav_aha

#72 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by ljubav_aha »

milivoje wrote:
mIRCerka wrote:[
PRIJAVI ME!

NE RADI MI TIPKALO POSTO SAM GA SPUCALA STOCEM!
ODO POPRAVIT

IZVINJAJEM SE :D

Ahaaaaaaaa
sta ima siledžijo

Najlakše je tipkalo
'ajd mene ak' smijesh
:lol: :lol: :lol:
:lol:
zeleno volim te

#73 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by zeleno volim te »

chuchumbamayumbe wrote:
Samo da dodam da koristim taxi kada se ranom zorom vracam iz kafane... :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
shuriken

#74 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by shuriken »

nastavlja se prica oko cijena

MInistar Krmpotic je lijepo rekao taksistima da se sami dogovore oko cijene i svi su se dogovorili da start ostane 2 KM i da smanje kilometar sa 1,5 na 1,2
a Zuti taxi i Paja taxi zele cijenu od 1 KM start i 1 KM kilometar

pokusajte pogoditi na ciju stranu ce stati ministar Krmpotic?

kaze lik iz udruzenja taksista, "Zuti i Paja ne podrzavaju vise cijene iz nekih svojih interesa."
Interes je da konkuriraju nizom cijenom i tako imaju vise posla i tako vise zarade.
To je cini mi se u ovoj zemlji zabranjeno.
Fordas

#75 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Fordas »

elmer wrote: Ne bih te ni ja vozio 200m po makadamu, vožnja kako ti reče nepunih 10 KM a pranje auta posle takve vožnje nepunih 10 KM :-D, a to što je izrovano auuuu, pa zanš li ti koliko košta održavanje vozila.

Paša moj lijepi ti lijepo zovi Žuti taxi jer su oni najpristupačniji i oni voze po makadamu, jer im je 90% auta obične kante koje predstavljaju samo opasnost na putu, vozači većinom balavci (obratite pažnju) , a gazda ne uplaćuje doprinose na plate svojim radnicima (rad na crno), ne plaća porez državi (utaja) što vodi jednoj stvari bogaćenju jednog jedinog čovjeka VLASNIKA ŽUTOG TAXIJA.
A kada neko zakida državu ne ispašta samo država nego svi mi zajedno, nastavnici, penzioneri, budžetski korisnici i ko sve ne,

A na kraju što mene zaboli ..... pa ja nisam sjeo u GRAS ili taxi godinama, jer u porodici imam tri dobro dobra auta :D
Voznja 200 metra po cesti pripremljenoj za asfaltiranje NECE isprljati auto vise od mokre ceste, a na izlazu iz Blazuja svakako ima praonica gdje za 1 KM sve to mozes sam popraviti (a tuda svakako mora proci). Ovdje je stvar BEZOBRAZLUKA! Jesu li auta ispravnija ili nisu u to ne ulazim jer ne znam ne proucavam ih. Ono sto znam tj vidim je da imaju prilicno BJESNA auta, sto se od 'taxi crkavice' sigurno ne moze priustiti. A kako ce biti 'crkavica' kad od pomenute relacije u S.Koloniji do Ilidze naplate 7,5 KM i onda se jos nesto bune?!
Sto se mene tice sto vise konkurencije to bolje
Post Reply