FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
botanicar

#51 Re: FK Zeljeznicar

Post by botanicar »

nek je nama bog na pomoci!!!!

UPRAVA NAPOLJE!!!

SAMIRE ODLAZI!!!!
campa_xxx

#52 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

direktor77 wrote: Kao navijac Slobode, nekada reagujuci na neke izjave napisem glupost, ali stvarno mislimda je Zeljo jedan veliki klub za velikom tradicijom i da zaista ne zasluzuje ono sto mu se trenutno desava. To isto mislim i za Sarajevo. Izgleda da su svi veliki klubovi u nekoj krizi. Eto vidite Borac BL i sta im se desava, a onaj Borac je treso sirom ex yu. Da ne odugovlacim: SRETNA GODISNJICA TE DA VAM NAREDNA BUDE USPJESNIJA, pa da opet gledam Newcastle :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
Svaka cast kralju :thumbup:
LSD

#53 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

direktor77 wrote:
campa_xxx wrote:Sretna 87. godisnjica najboljeg kluba u drzavi....

Umjesto da nam ovi jadovi iz uprave podare titulu za godisnjicu oni nam srozavaju klub ... :x :x :x

UPRAVA NAPOLJE !!!
Kao navijac Slobode, nekada reagujuci na neke izjave napisem glupost, ali stvarno mislimda je Zeljo jedan veliki klub za velikom tradicijom i da zaista ne zasluzuje ono sto mu se trenutno desava. To isto mislim i za Sarajevo. Izgleda da su svi veliki klubovi u nekoj krizi. Eto vidite Borac BL i sta im se desava, a onaj Borac je treso sirom ex yu. Da ne odugovlacim: SRETNA GODISNJICA TE DA VAM NAREDNA BUDE USPJESNIJA, pa da opet gledam Newcastle :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
Respect :thumbup: :thumbup:
tazmaniaBAN

#54 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN »

direktor77 wrote:

Umjesto da nam ovi jadovi iz uprave podare titulu za godisnjicu oni nam srozavaju klub ... :x :x :x

UPRAVA NAPOLJE !!!
Kao navijac Slobode, nekada reagujuci na neke izjave napisem glupost, ali stvarno mislimda je Zeljo jedan veliki klub za velikom tradicijom i da zaista ne zasluzuje ono sto mu se trenutno desava. To isto mislim i za Sarajevo. Izgleda da su svi veliki klubovi u nekoj krizi. Eto vidite Borac BL i sta im se desava, a onaj Borac je treso sirom ex yu. Da ne odugovlacim: SRETNA GODISNJICA TE DA VAM NAREDNA BUDE USPJESNIJA, pa da opet gledam Newcastle :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
Svaka cast !!! :thumbup:

VOLIM TE KO BOGA ZIVOTA MI MOGA !!! SRETAN TI RODJENDAN SUNCE MOJE DRAGO :D 8-)
armin_tz

#55 Re: FK Zeljeznicar

Post by armin_tz »

direktor77 wrote:

UPRAVA NAPOLJE !!!
potpisujem :thumbup:
LongDong

#56 Re: FK Zeljeznicar

Post by LongDong »

Danas čovjek ne može napraviti ni najmanji gest dobre volje, a da ga zlobnici ne dočekaju na nož. Tuzlak sam i simpatizer Slobode i uvijek ću odati počast nečemu što smatram da je vrijedno, a F.K. Željezničar to zaista i jeste. Sutra ću to isto napraviti i ostalim fudbalskim institucijama u BiH... happy birthday Željo!
edin_Basket

#57 Re: FK Zeljeznicar

Post by edin_Basket »

ma nista ba, pitari se javljaju pa zbunjuju tuzlake.
sta mislite moze li odovic ista uraditi u ovakvoj situaciji?
ja mislim da simo nije jedini krivac(al nije zreo da vodi prvi tim kluba od kojeg se najvise ocekuje), tu je uprava koja se krije iza njega i igraca. Bojim se da ce nam bit ko sa savezom. Naci ce neko rjesenje i onda se javljat po novinama i pricat da rade dobar posao.
sramota sta se radi na grbavici!
Šibicar

#58 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

edin_Basket wrote:ma nista ba, pitari se javljaju pa zbunjuju tuzlake.
sta mislite moze li odovic ista uraditi u ovakvoj situaciji?
ja mislim da simo nije jedini krivac(al nije zreo da vodi prvi tim kluba od kojeg se najvise ocekuje), tu je uprava koja se krije iza njega i igraca. Bojim se da ce nam bit ko sa savezom. Naci ce neko rjesenje i onda se javljat po novinama i pricat da rade dobar posao.
sramota sta se radi na grbavici!

Za sve smo sami mi(Manijaci) krivi,niko drugi,jer smo im dopustili da nam klub dovedu na ivicu uništenja i sad moramo na Grbavici strahovati svako kolo da sačuvamo remi,a o pobjedi na regularan način da i ne pričam....E moj Željo na šta si spao.... :x :(
MELBOURNE_SARAJEVO

#59 Re: FK Zeljeznicar

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Nisam mogao da ne odolim a da ne napisem nesto...Rodjen davne 79 i od prvog dana samo poznajem samo jedan klub FCZELJEZNICAR..Stari me je od malena vodio na tekme i tako mi se ZELJO uvukao pod kozu..Davne 89 pocinjem da treniram fudbal u mom dragom klubu i da bi zatim me kao talentovanog klinca preuzelo fksarajevo tocnije Mirsad Fazlagic je dosao po mene i odveo me nikad to nisam sebi oprostio :D bio sam mlad i zelen salu na stranu prosao sam skolu fudbala kod komsija treneri se mjenjali od Pirica do Janjosa itd ali dzaba ja sam bio jedini koji je navijao za Zelju u mojoj generaciji :D sjecam se jedne prilike 90-91 godine pred derbi na kosevu dohvacao sam lopte u trenerci bordo kluba prisao mi je Piric i rekao ...nemoj da ti jebem tetku ako Zeljo bude dao gol a ti se budes veselio :D cik pogodite sta se desilo :D dzaba kroz mene tece plava boja :D Pocinje rat i ja kao klinjo odlazim u daleku Australiju i tu sam dugo zivio i nije bilo dana nije bilo noci da mi Zeljo nije bio u mislima.Svaku tekmu poslije 96 sam ustajao rano ujutru po lokalnom vremenu da bi pratio gledao tekmu Zelje..Sa ponosom sam nosao plavi dres uvjek kad sam igrao u raznim klubovima kako u Australiji tako i u Swedskoj i u Grckoj i u Singapore.Svaki put kad sam dao gol samo sam ljubio grb na dresu Zeljeznicara a ne kluba za koji sam igrao..Cak sam i dosta problema imao radi toga ali nije me to zanimalo.Dolazi Newcastle ja iz Australije dolazim samo radi tekme i takodje sam otisao u Newcastle da gledam uzvratnu tekmu vjerovali ili ne iz te daleke Aus sam dolazio radi derbija svake godine, sve za ljubav mog kluba zivio sam za njega ma gdje god bio.A sad kad sam se vratio kuci u Sarajevo da zivim uopce ne idem na tekme vise, jer su neki ljudi ubili zelju u meni da gledam jad i cemer i nemam vise snage da gledam sta su uradili od kluba :x :x Sad fudbal igraju neki ljudi za koje nisam siguran da su uopce i fudbaleri a klub vode ljudi za koje ne bi rekao da su ljudi... FKZELJEZNICAR je veci od nas sviju pa tako i ovih ljudi koji vode klub..Hvala kretenima hvala upravi sto su uradili ono sto nikad nisam mislio da ce se desiti a to je da su u meni ubili svaki atom snage za gledanje ovog jada i cemera od fudbala, ja sam svoje zivce davno potrosio na ove kao lafo fudbalere koji ne bi imali mjesta kod mene u raji da igraji na Skenderiji..Jos jednom gospodo hvala vam dabogda vam za lijeka falilo.....
direktor77

#60 Re: FK Zeljeznicar

Post by direktor77 »

strong69 wrote:Joj ovih Tuzlaka. Gdje ste bili ovako dobronamjerni kad su vas Manijaci ganjali po Tuzli? Ili kad su bili u boljoj formi?
Ko zna mozda cemo se opet sutra ganjat mi njih ili oni nas, al ovo je godisnjica i treba postivati instituciju kluba sa velikom tradicijom. To cu uraditi prema svakome klubu koga postujem i cijenim bez obzira sto smo na terenu ljuti protivnici. Po meni trebalo je uvesti da u zvanicnoj utakmici koju igra klub koji slavi godisnjicu ili titulu lijepo igraci spalir i cestitanje. Tada cu znati da mozda ima i nade za fudbal u BiH. Ako volimo taj sport treba nase protivnike cijenit. Ja ih cijenim, za druge neznam.
botanicar

#61 Re: FK Zeljeznicar

Post by botanicar »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Nisam mogao da ne odolim a da ne napisem nesto...Rodjen davne 79 i od prvog dana samo poznajem samo jedan klub FCZELJEZNICAR..Stari me je od malena vodio na tekme i tako mi se ZELJO uvukao pod kozu..Davne 89 pocinjem da treniram fudbal u mom dragom klubu i da bi zatim me kao talentovanog klinca preuzelo fksarajevo tocnije Mirsad Fazlagic je dosao po mene i odveo me nikad to nisam sebi oprostio :D bio sam mlad i zelen salu na stranu prosao sam skolu fudbala kod komsija treneri se mjenjali od Pirica do Janjosa itd ali dzaba ja sam bio jedini koji je navijao za Zelju u mojoj generaciji :D sjecam se jedne prilike 90-91 godine pred derbi na kosevu dohvacao sam lopte u trenerci bordo kluba prisao mi je Piric i rekao ...nemoj da ti jebem tetku ako Zeljo bude dao gol a ti se budes veselio :D cik pogodite sta se desilo :D dzaba kroz mene tece plava boja :D Pocinje rat i ja kao klinjo odlazim u daleku Australiju i tu sam dugo zivio i nije bilo dana nije bilo noci da mi Zeljo nije bio u mislima.Svaku tekmu poslije 96 sam ustajao rano ujutru po lokalnom vremenu da bi pratio gledao tekmu Zelje..Sa ponosom sam nosao plavi dres uvjek kad sam igrao u raznim klubovima kako u Australiji tako i u Swedskoj i u Grckoj i u Singapore.Svaki put kad sam dao gol samo sam ljubio grb na dresu Zeljeznicara a ne kluba za koji sam igrao..Cak sam i dosta problema imao radi toga ali nije me to zanimalo.Dolazi Newcastle ja iz Australije dolazim samo radi tekme i takodje sam otisao u Newcastle da gledam uzvratnu tekmu vjerovali ili ne iz te daleke Aus sam dolazio radi derbija svake godine, sve za ljubav mog kluba zivio sam za njega ma gdje god bio.A sad kad sam se vratio kuci u Sarajevo da zivim uopce ne idem na tekme vise, jer su neki ljudi ubili zelju u meni da gledam jad i cemer i nemam vise snage da gledam sta su uradili od kluba :x :x Sad fudbal igraju neki ljudi za koje nisam siguran da su uopce i fudbaleri a klub vode ljudi za koje ne bi rekao da su ljudi... FKZELJEZNICAR je veci od nas sviju pa tako i ovih ljudi koji vode klub..Hvala kretenima hvala upravi sto su uradili ono sto nikad nisam mislio da ce se desiti a to je da su u meni ubili svaki atom snage za gledanje ovog jada i cemera od fudbala, ja sam svoje zivce davno potrosio na ove kao lafo fudbalere koji ne bi imali mjesta kod mene u raji da igraji na Skenderiji..Jos jednom gospodo hvala vam dabogda vam za lijeka falilo.....

divan post svaka cast brate!!!!
pravo_brz

#62 Re: FK Zeljeznicar

Post by pravo_brz »

Ne znam šta je izlaz, ali mislim da je najbolje rješenje ako Odović bude novi trener, a vidim neki portali su najavili tu mogućnost da on zamjeni Krunića...
nikad_izvini

#63 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Željo je pod Odovićem igrao prejak fudbal.Onda smo pitarima okretali rezultat.Onda su nam pjevali biće gusto, biće 0:2, pa dobili po ustima :D

Sretan rođendan Željo.
kontibih

#64 Re: FK Zeljeznicar

Post by kontibih »

M.Odović:
1.trener Želje:27.sept.03-29.maj 04
2.preuzeo Želju nakon 4 uzastopna poraza(A.Osim)
3.u prvih 5 utakmica nije zabilježio poraza(derby,Koševo 1-1,Željo-Herts 0-0),stabilizacija ekipe
4.pregovara sa Obućom(odlazi u Sarajevo),ostaje bez Jahića (Las Palmas,150 000 km,zarada) ekipa nastavlja drmati
5.nastavlja sa promocijom kvalitete(ĐŽeko,Vuksanović,Zeba) Razvaljuju Sarajevo(biće gusto biće 0:2,ĐŽelo postiže 100-i gol)
6.igraju mu znalci i borci(Hađžić,potpuna afirmacija)(Raščić u 8 kola postiže 8 golova,sa po dvojicom na leđima zabija golove)
7.Oda: pobjede 16,nerješeno 4,porazi 4
8.u svim utakmicama na Grbavici tokom proljeća pobjede
9.27. sept. 03 Željo 10-i na tabeli ???????? 29.maj.04 Željo 2-i 1.Široki 61
2.Željo59 izborena Evropa
Nakon svih ovih podataka i nakon degradacije od strane ljudi koji su tada a čini mi se i sada sjede u Želji pitanje je šta bi taj Gospodin odgovorio na upit o ponovnom preuzimanju njegovog voljenog kluba.Možda bi se tal razvalio!!!!!!
Uglavnom, voljenom klubu sretan rođendan ,,a nama svima ova statistika da nas podsjeti na neke lijepa dobra stara vremena, koja će se nadamo se brzo vratiti.
Pozdrav dobronamjernim.Tuzlak svaka ti dala!!!!!
Vaso

#65 Re: FK Zeljeznicar

Post by Vaso »

Zeljo pred pocetak svake sezone treba kupit sve( ili vecinu) naboljih igrace iz nase lige. Ne trazim da mi dovode Ronaldinha, ali mogu radit ono sto rade Zvijezda, Dinamo, Partizan, Hajduk. To ce mi biti pokazatelj da postaju ozbiljniji klub. Uprava koja ne moze izdvojit 400-500 milja za pojacanja, treba da se tornja u pičku materinu. A ovi punoglavci nama uvoze smece, cistih papira(fakticki dzaba) Uopste me ne zanima sto npr. jedan Spalevic kosta 100.000. Eura. Ima da ga dovedes, a ako nisi u stanju, ne znam sta radis u klubu.

Ja bojkotujem, a vi kako hocete...
Santos

#66 Re: FK Zeljeznicar

Post by Santos »

Vidim nije nam lako.E moj Melburn i ja sam ti takav.Ovako omatorio a jos uvjek pratim Zelju,zivka me fata kad gubi od ovih novokompovanih klubova.Dugo ovo traje ovako,predugo.Covjek ceka godinu,dvije konta bice bolje ali ovo se oduzi.Neznam sta i kako ali kontam sta raditi.Sto ovaj rece bojkotovat to ne pomaze klubu,mislim da bi se cak masovno trebali vratit na tribine,jebavat upravu a igracima pomoc jer nevoli niko igrat bez navijaca,ovako bi bar uz navijace smanjili nedostatak kvaliteta borbenoscu.Neznam jebeno i nadam se da ce Zeljo pobjedit.
Neelix

#67 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

ni meni nikad nije bilo jasno sto otpustiste odovica :roll:
JThomas

#68 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

nikome nije bilo jasno :-)
tokar

#69 Re: FK Zeljeznicar

Post by tokar »

Moje mišljenje je da Simo Krunić nije nikakav trener. Odgledao sam tri-četiri utakmice i vidio da na terenu nema nikakve strategije i taktike, i ima se osjećaj kao da igračima prije utakmice kaže: Nemojte mene pitati igrajte kako znate.

Što se tiče Odovića, svakako je bolji od Krunića, ali isto tako ne mislim da je rješenje za Želju. Odović je dobar samo ako ima dobre igrače. U Želji trenutno nema niti jednog dobrog igarača- na žalost.

Nama zaista treba dobar trener. Čudi me da to Telebećirević ne vidi, ili se od magle koju uprava prosipa u Želji, ništa ne vidi...Bit će da je to. Ali, prvi dobar potez je dovesti dobrog trenera, a takvih u BiH trenutno nema...Pa sada, to je tako...

Druga stvar jeste ustabili ti tim do prelaznog zimskog roka...I onda kupiti najbolje igrače u BiH, a ove poluamatere tipa Dudić, Šešlija, i slični poslati da briljiraju u Travniku ili Leotaru...

Ako se ovako nešto ne napravi, to će samo potvrditi da upravi zaista nije stalo do Želje nego do kokošarenja oko onih para što se dobiju od Štilića i Bube... Također, gašenja požara samo navijačima idu na živce....

Željo treba ljude koji ga vole i kojima ušićariti pet-šest hiljada maraka od nekog transfera izgleda kao grijeh...

Sve ostalo vodi ka Prvoj ligi F BiH ili obračunu navijača sa upravom...A niti jedno niti drugo nije dobra stvar...
veteran74

#70 Re: FK Zeljeznicar

Post by veteran74 »

Nevjerujem u povrataK Odovica dok je Telibećirević tu gdje jeste.Svojim ušima sam čuo da je to izgovorio.Bilo bi dobro da promjeni odluku.
edin_Basket

#71 Re: FK Zeljeznicar

Post by edin_Basket »

ja o onom "biznismenu" telibecirevicu ili ti ga mr litex nista pametno nikad nisam mogao naci na netu, samo neki tekst u kojem ga hvale da je uspjesan u BiH, poznat u Hr i da je "najuspjesniji i najbolji celnik Zelje" NIDJE VEZE.
Ja mislim da je to covjek koji je imao ludu srecu da se nesto pozitivno oko renoviranja stadiona deseva za vrijeme njegovih mandata.
Prvi put-navijaci se organizovali i kupili stolice
Drugi put-opcina dala lovu za reflektore i plasticnu travu
Za te stvari se on hvali da obnavlja Grbavicu, kad zagusti, nema ga...
Kriv je Simo sto ne zna da postavi ekipu na terenu, ali nije kriv sto mi propadamo...mislim da mu nije mjesto na nasoj klupi ali mi je zao sto je on paravan za sve lose sto se desava u klubu
elSaik

#72 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Nije on "ilitiga Litex". I šta imaš tražiti po netu, eto ti LogoSofta, pa vidi koliko je uspješan ili ne.
klixober

#73 Re: FK Zeljeznicar

Post by klixober »

strong69 wrote:Ako neko ima link za Lyon takoder bih zamolio da postavi... komeba, sto izbrisa sve postove?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2145779
nikad_izvini

#74 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Da nam je bod u Lukavici :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Jesmo jadni :roll:
LSD

#75 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

nikad_izvini wrote:Da nam je bod u Lukavici :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Jesmo jadni :roll:
Kakav bod jarane...pušiona zagarantovana,nažalost :x
agonija se nastavlja,a uprava se i dalje pravi luda i naivna...ko fol ne znamo igrati protiv bunkera i slicne Simine laži i obmane....valjda se sutra slavija nece braniti bunkerom protiv nas...ja sranja price..ko da smo Barcelona u najmanju ruku :x
Post Reply