Kako zivite ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dinosaur

#51 Re: Kako zivite ?

Post by dinosaur »

Zivim sretno,jer srecu cine male stvari i u tim stvarima uzivam. Znate kako kaze ona narodna izreka:"zdravlja,srece i veselja..." Prvo imam,a sve ostalo dolazi za tim... Para nikad dosta al to nije nista novo.

S muzikom se budim,s muzikom provodim dan i odlazim na spavanje... pa cak i kad sam na forumu ja slusam muziku, da li je to znak srece i unutrasnjeg mira?
Skyfox

#52 Re: Kako zivite ?

Post by Skyfox »

metal_rules_cura wrote:
Hajde da sagledamo sa druge strane... :) Problemi su kompleksniji svakako, ali zar ne mislis da covjek koji ima 15 godina moze sebi "naci" probleme kojih nema? Takodjer, covjek koji ih stvarno ima ih moze maksimalno pojednostaviti u svojoj glavi. S druge strane, "tezina" problema je srazmjerna godinama. Odrastao covjek je mnogo zreliji (trebalo bi biti) pa, ako nista, ima mogucnost da se bolje organizuje.
to je jedino sto i moze uciniti, "nek' hala gori", necu se zivcirati, problemi su tu htio ja to ili ne... Ali da su tu svakako jesu i sastavni su dio zivota vecine nas. Dakle ne tvrdim da ih ne bi trebalo biti vec da je zivot ipak komplikovaniji kako staris, that's all... Ali u zivotu ucis i kako ih rijesiti usput...
metal_rules_cura

#53 Re: Kako zivite ?

Post by metal_rules_cura »

Skyfox wrote:
metal_rules_cura wrote:
Hajde da sagledamo sa druge strane... :) Problemi su kompleksniji svakako, ali zar ne mislis da covjek koji ima 15 godina moze sebi "naci" probleme kojih nema? Takodjer, covjek koji ih stvarno ima ih moze maksimalno pojednostaviti u svojoj glavi. S druge strane, "tezina" problema je srazmjerna godinama. Odrastao covjek je mnogo zreliji (trebalo bi biti) pa, ako nista, ima mogucnost da se bolje organizuje.
Ali u zivotu ucis i kako ih rijesiti usput...
Daaa. I oni koji ne nauce adekvatno ili ne zele govore kako je za to kriv sam zivot :-) :-D
Skyfox

#54 Re: Kako zivite ?

Post by Skyfox »

ili idu na seminare tipa "How to save Your life" :D
Sunrise00

#55 Re: Kako zivite ?

Post by Sunrise00 »

Skyfox wrote:djelomicno, s druge strane s 15 (godina) nemas problema (mozda koju srednju izabrati, sta obuci u subotu navecer, zasto jos nemas "nekoga", dobro malo generalizujem... A sa 30 je to kada ce plata moras plati ratu od kredita, mrzis svoj posao/sefa, trazis drugi, djete je bolesno, pas je na umoru, auto kod majstora, jos uvijek nemas stan/ili imas ali je gol ko pista jer dajes pola plate na ratu... i jos uvijek nemas "nekoga" :D ili imas i to je jedino dobro u zivotu.

Poenta je da si ne kompilikujes sam zivot vec se on komplikuje sam od sebe jer imas kompleksnije probleme, i koji su (da ne odlutam skroz sa teme) skuplji!
Da, slazem se ja da sa 15 godina ne mozes imati prave probleme. Ali mnogo petnaestogodisnjaka ne dijeli misljenje sa mnom. Oni se stalno zale, preuvelicavaju sve svoje male probleme, misle da im je zivot izgubio svaki smisao :? A onda, kada ne dobiju svaki dan detaljan izvjestaj o mom emocionalnom stanju kazu da nemam srca :D Imam srce, ali ne vidim razloga da nekog zamaram svojim problemima. :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56 Re: Kako zivite ?

Post by Chmoljo »

Sunrise00 wrote:
Skyfox wrote:djelomicno, s druge strane s 15 (godina) nemas problema (mozda koju srednju izabrati, sta obuci u subotu navecer, zasto jos nemas "nekoga", dobro malo generalizujem... A sa 30 je to kada ce plata moras plati ratu od kredita, mrzis svoj posao/sefa, trazis drugi, djete je bolesno, pas je na umoru, auto kod majstora, jos uvijek nemas stan/ili imas ali je gol ko pista jer dajes pola plate na ratu... i jos uvijek nemas "nekoga" :D ili imas i to je jedino dobro u zivotu.

Poenta je da si ne kompilikujes sam zivot vec se on komplikuje sam od sebe jer imas kompleksnije probleme, i koji su (da ne odlutam skroz sa teme) skuplji!
Da, slazem se ja da sa 15 godina ne mozes imati prave probleme. Ali mnogo petnaestogodisnjaka ne dijeli misljenje sa mnom. Oni se stalno zale, preuvelicavaju sve svoje male probleme, misle da im je zivot izgubio svaki smisao :? A onda, kada ne dobiju svaki dan detaljan izvjestaj o mom emocionalnom stanju kazu da nemam srca :D Imam srce, ali ne vidim razloga da nekog zamaram svojim problemima. :)
a jesi li ti sigurna da je tebi 15? :lol: :lol: :lol:
Sunrise00

#57 Re: Kako zivite ?

Post by Sunrise00 »

Chmoljo wrote:
Sunrise00 wrote:

a jesi li ti sigurna da je tebi 15? :lol: :lol: :lol:
Jesam :D
Kjajević Majko

#58 Re: Kako zivite ?

Post by Kjajević Majko »

Bilo koja tema o životu me podsjeti na ovu scenu iz filma Good Will Hunting. :)

Sean: Thought about what you said to me the other day, about my painting. Stayed up half the night thinking about it. Something occurred to me... fell into a deep peaceful sleep, and haven't thought about you since. Do you know what occurred to me?
Will: No.
Sean: You're just a kid, you don't have the faintest idea what you're talkin' about.
Will: Why thank you.
Sean: It's all right. You've never been out of Boston.
Will: Nope.
Sean: So if I asked you about art, you'd probably give me the skinny on every art book ever written. Michelangelo, you know a lot about him. Life's work, political aspirations, him and the pope, sexual orientations, the whole works, right? But I'll bet you can't tell me what it smells like in the Sistine Chapel. You've never actually stood there and looked up at that beautiful ceiling; seen that. If I ask you about women, you'd probably give me a syllabus about your personal favorites. You may have even been laid a few times. But you can't tell me what it feels like to wake up next to a woman and feel truly happy. You're a tough kid. And I'd ask you about war, you'd probably throw Shakespeare at me, right, "once more unto the breach dear friends." But you've never been near one. You've never held your best friend's head in your lap, watch him gasp his last breath looking to you for help. I'd ask you about love, you'd probably quote me a sonnet. But you've never looked at a woman and been totally vulnerable. Known someone that could level you with her eyes, feeling like God put an angel on earth just for you. Who could rescue you from the depths of hell. And you wouldn't know what it's like to be her angel, to have that love for her, be there forever, through anything, through cancer. And you wouldn't know about sleeping sitting up in the hospital room for two months, holding her hand, because the doctors could see in your eyes, that the terms "visiting hours" don't apply to you. You don't know about real loss, 'cause it only occurs when you've loved something more than you love yourself. And I doubt you've ever dared to love anybody that much. And look at you... I don't see an intelligent, confident man... I see a cocky, scared shitless kid. But you're a genius Will. No one denies that. No one could possibly understand the depths of you. But you presume to know everything about me because you saw a painting of mine, and you ripped my fucking life apart. You're an orphan right?
[Will nods]
Sean: You think I know the first thing about how hard your life has been, how you feel, who you are, because I read Oliver Twist? Does that encapsulate you? Personally... I don't give a shit about all that, because you know what, I can't learn anything from you, I can't read in some fuckin' book. Unless you want to talk about you, who you are. Then I'm fascinated. I'm in. But you don't want to do that do you sport? You're terrified of what you might say. Your move, chief.
Chmoljo

#59 Re: Kako zivite ?

Post by Chmoljo »

sjajan film sa sjajnim završetkom :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mojgrad

#60 Re: Kako zivite ?

Post by mojgrad »

Zivot ili sudbina sta vec me odnio tamo gdje nisam ni sanjala da cu biti, nisam se nikada pokajala. Super mi je i daj Boze da ovako ostane :-D
mamica papucarka

#61 Re: Kako zivite ?

Post by mamica papucarka »

zena21 wrote:Hm.. kako zivim??
Super zivim :D

Zivim onako kako mi se svidja, trenutno sam zadovoljna. Malo toga bih promijenila, a i to stzo bi promijenila zavisi od drugih ljudi, i ja tu ne mogu bas puno uiticati.. tako da se ne opterecujem tim stvarima.
Imam neki svoj ustaljeni ritam... volim da se salim, da se smijem.. pokusavam naci u svakom danu nesto sto ce me obradovati i dobro nasmijati.. Stalno pjevusim.. nekad cak i iz "petnih zila" :lol: :lol: :lol: , pa me ljudi na semaforu cudno gledaju :lol: :lol: :lol:
Idem na posao, druzim se sa meni dragim ljudima i pozitivnim ljudima.. ne volim mrgude i one tipove kojima vazda neki k**** fali :roll:
Para naravno vazda fali.. ali to je mislim problem koji svi imamo... ali ja se vodim onom - pokrij se koliko ti je jorgan dug :-D

Uglavnom, nista mi ne fali... i sretna sam :-D

ej super ovo za pjevanje. I meni dodje da se derem iz petnih zila :D i kad nekom kazem svi me blijedo gledaju :mrgreen:

muz i ja nekada smo svake nove godine pisali spisak zelja i moram reci da su nam se skoro sve ispunile i nekako me hastra jer su nam tek po 33 godine :mrgreen:
jedino da ja jos uradim nesto na profesionalnom planu i to je uglavnom to. Nek smo zivi i zdravi pa bit ce svega. :)
ljubav_aha

#62 Re: Kako zivite ?

Post by ljubav_aha »

mamica papucarka,vas spisak zelja je bas interesantan dio,vrlo motivirajuci

ovdje osobe otvaraju goal setter account,/ukljucujem i sebe/znaci stednju sa postavljenimn ciljem,upitah je ,mogu li otvoriti jos jedan za drugu zelju,a menadzerka je rekla kako vec ima 4 ,zasto ne :lol: sustina price je skromnost,ali ne iskljucivo :-)
Lauryn Hill

#63 Re: Kako zivite ?

Post by Lauryn Hill »

Danas preživljavam,.. a nadam se boljem sutra! ;-)
moguce je

#64 Re: Kako zivite ?

Post by moguce je »

...jurisam kroz zivot...kad se malo osvrnem vidim i neke tragove...trenutno zaradjujem 200-300 KM, ali ne zalim se jer jurisam, radno aktivan sam u prosijeku po 15-tak sati, sinoc mi se drugi put nije digo u predvidjenom roku , valjda od izmorenosti, potom sam svrsio za minutu ili dvije...ali jurisam...budem los pa budem dobar...okupiraju me misli o tome sta poslije smrti...jer tad necu moci jurisati...
Sunrise00

#65 Re: Kako zivite ?

Post by Sunrise00 »

moguce je wrote:...jurisam kroz zivot...kad se malo osvrnem vidim i neke tragove...trenutno zaradjujem 200-300 KM, ali ne zalim se jer jurisam, radno aktivan sam u prosijeku po 15-tak sati, sinoc mi se drugi put nije digo u predvidjenom roku , valjda od izmorenosti, potom sam svrsio za minutu ili dvije...ali jurisam...budem los pa budem dobar...okupiraju me misli o tome sta poslije smrti...jer tad necu moci jurisati...
Hvala sto si nas obavijestio :)
Chmoljo

#66 Re: Kako zivite ?

Post by Chmoljo »

Sunrise00 wrote:
moguce je wrote:...jurisam kroz zivot...kad se malo osvrnem vidim i neke tragove...trenutno zaradjujem 200-300 KM, ali ne zalim se jer jurisam, radno aktivan sam u prosijeku po 15-tak sati, sinoc mi se drugi put nije digo u predvidjenom roku , valjda od izmorenosti, potom sam svrsio za minutu ili dvije...ali jurisam...budem los pa budem dobar...okupiraju me misli o tome sta poslije smrti...jer tad necu moci jurisati...
:lol: :lol: :lol: joj sunrise kad budeš punoljetna oženiću te :)
clav

#67 Re: Kako zivite ?

Post by clav »

:-)
Last edited by clav on 11/09/2008 12:39, edited 1 time in total.
madner

#68 Re: Kako zivite ?

Post by madner »

Chmoljo wrote:
Sunrise00 wrote:
:lol: :lol: :lol: joj sunrise kad budeš punoljetna oženiću te :)
Sto si konzervativan :D pa nasa nadasve mudra drzava je odlucila da se smije zenit i ranije. :skoljka:
Chmoljo

#69 Re: Kako zivite ?

Post by Chmoljo »

madner wrote:
Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol: joj sunrise kad budeš punoljetna oženiću te :)
Sto si konzervativan :D pa nasa nadasve mudra drzava je odlucila da se smije zenit i ranije. :skoljka:
jok, prvo nek dijete školu završi...
madner

#70 Re: Kako zivite ?

Post by madner »

Chmoljo wrote:
madner wrote:
Mislim da u ovoj varijanti to i nije bas pozeljno. Zavrsi skolu pa trazi naka prava. :skoljka:
KYLIE

#71 Re: Kako zivite ?

Post by KYLIE »

Chmoljo wrote:
madner wrote:
kaze kod mene kolega cim moze otici do granapa po hljeb odmah se moze udati :lol:
Chmoljo

#72 Re: Kako zivite ?

Post by Chmoljo »

KYLIE wrote:
kaze kod mene kolega cim moze otici do granapa po hljeb odmah se moze udati :lol:
moj kolega opet kaže: sve što može šteku (kvaku na vratima) dohvatit treba je*bati :roll:

nije mi više kolega
madner

#73 Re: Kako zivite ?

Post by madner »

Chmoljo wrote:
KYLIE wrote:
moj kolega opet kaže: sve što može šteku (kvaku na vratima) dohvatit treba je*bati :roll:

nije mi više kolega
:roll:
Koji kreteni.

:x
Sunrise00

#74 Re: Kako zivite ?

Post by Sunrise00 »

Nisam ja jos za udaju, ne znam kuhat, prat, pitu razvijat :D Sacekat cemo jos malo :razz: :D
zastoqsviram

#75 Re: Kako zivite ?

Post by zastoqsviram »

Sunrise00 wrote:Nisam ja jos za udaju, ne znam kuhat, prat, pitu razvijat :D Sacekat cemo jos malo :razz: :D
sve ces ti to fino na forumu nauciti....
Post Reply