Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

WizzardFromBOZ

#51 Re: Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

Post by WizzardFromBOZ »

zlatan01 wrote:
WizzardFromBOZ wrote: 1. cuj, "svjetski sampion u profesionalnom boksu 2000. godine" - kakva je njegova "svjetska titula" i kakva je federacija u kojoj je osvojio tu titulu najbolje pokazuje to sto je odmah nakon osvajanja UBF titule peljto imao mec s covjekom koji do tada nije imao nijedan mec (dakle pocetnik profesionalni), a u drugom mecu nakon toga pobijedio je covjeka koji je do tada imao 5 meceva i SVIH pet je bio izgubio. Naravno izgubio je sesti i tu se Peljto oprostio "nepobijedjen" od profesionalnog boksa. da vidite da ne lazem evo i evidencije: http://www.boxrec.com/list_bouts.php?hu ... &cat=boxer
2. zakasnio je peljto cijelih 18 godina, ali ok, zna on sad ne treba ici ni u sumu, a ni u izbjeglistvo (gdje je proveo rat), sad se kupe penezi.
3. "Peljto je rekao da se osjeca ponosnim covjekom,sportistom i bosancem jer pristupa u najdrzavotvorniju, najjacu i najbolju stranku.Tom prilikom je istakao da nezeli da postigne materijalnu korist" - mnogo vise bih ga cijenio njegov ponos da se uclanio npr. u liberalnu stranku (ili neku drugu gdje se ne vrte pare).
4. peljtu poznajem OSOBNO i u najmanju ruku osjecam se razocaranim jer je drukciju pjesmu pjevao kad je po europi pocetkom devedesetih izigravao postenog izbjeglicu koji bjezi od onih koji su drzavu uvukli u rat (a i sda je kao nacionalna stranka bosanskih muslimana, na celu s njenim predsjednikom, bila jedna od njih). dakle, vjerujem da je upravo i JEDINO materijalna korist ta koja je njega dovela do toga da potpise pristupnicu sda stranki. samo to se se odmah maltene ispricava zbog toga, tj. zna on sam da ce ga mnogi prozreti.

BLJAK!!! :x
Covjeka sam sreo pocetkom rata u Srebreniku, koji je tih ljetnih mjeseci '92. funkcionirao kao neka vrsta pozadinske baze za Brcko, Gradacac, Celic pa donekle i Gracanicu. Kako je tamo dospio, ne znam, ali sam siguran da od mobilizacije nije bjezao. Da li se radi o istom covjeku o kojem ti pises? Ja nisam siguran, ovaj je bio iz Brckog, porijeklom mislim iz Sandzaka (sto u Brckom nije rijetkost). To je bilo mislim u avgustu '92.
jeste, o njemu se radi. on je iz brckog. a velis nije bjezao od mobilizacije...sta je onda trazio 4 godine u njemackoj?! ja jesam bjezao od mobilizacije i toga se nimalo ne stidim, posebno ako se uzme u obzir mjesto iz kojega sam.
zlatan01

#52 Re: Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

Post by zlatan01 »

WizzardFromBOZ wrote:
zlatan01 wrote:Covjeka sam sreo pocetkom rata u Srebreniku, koji je tih ljetnih mjeseci '92. funkcionirao kao neka vrsta pozadinske baze za Brcko, Gradacac, Celic pa donekle i Gracanicu. Kako je tamo dospio, ne znam, ali sam siguran da od mobilizacije nije bjezao. Da li se radi o istom covjeku o kojem ti pises? Ja nisam siguran, ovaj je bio iz Brckog, porijeklom mislim iz Sandzaka (sto u Brckom nije rijetkost). To je bilo mislim u avgustu '92.
jeste, o njemu se radi. on je iz brckog. a velis nije bjezao od mobilizacije...sta je onda trazio 4 godine u njemackoj?! ja jesam bjezao od mobilizacije i toga se nimalo ne stidim, posebno ako se uzme u obzir mjesto iz kojega sam.
Sjecam se dobro tog neobicnog prezzimena, ali detalje ne mogu bas 100 % vratiti. Mislim da je bio u nekoj osnovnoj skoli gdje je tada bila smjestena Vojna policija sa tog podrucja. Da li je imao uniformu na sebi, to se ne sjecam a nije ni relevantno jer je mnogi tada nisu imali. E sada, mozda je razgulio poslije toga jer su putevi jos uvjek bili otvoreni (na sjever se nije moglo ali do proljeca 1993 se moglo izaci na jug).
pipliček

#53 Re: Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

Post by pipliček »

Baš je Peljto kriterij za opredjeljenje prema bilo čemu pa i političkim stranaka.
Area_51

#54 Re: Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

Post by Area_51 »

nije se peljto uclanio iz zelje za tim, nego ga zaposlilo u sportskom savezu kantona sarajevo a tamo rade samo sda kadrovi pod budnim okom nekog sete. kad se zaposlislo onda je malo peljti reklo da je red da se uclani, pa je on kao iz solidarnosti dosao. ovi sto agituju za sda, jel oni stvarno misle da ovim smjesnim likovima mogu privuci glasace. ludnica.
Topla voda

#55 Re: Mensur Peljto potpisao pristupnicu u SDA

Post by Topla voda »

cuj svjetski prvak :-)
isto ko sta sam ja svjetski prvak u sahu,a u mojoj federaciji sem mene su mi rahmetli nana i od amidze mali
Post Reply