Ko ne uzima mito ?
Moderator: anex
-
Ali_G
#51 Re: Ko ne uzima mito ?
Uz doktora Begica jos jedan prije svega covjek je dr. Sdrjan Gornjakovic sa gastra.
-
Downunda
#52 Re: Ko ne uzima mito ?
Odlična tema.
Jedini problem je kako doći do tih doktora koji ne uzimaju mito.
Mene je lično ljekar iz ambulante uvijek "slao" specijalisti na KC "Koševo", a nikad u Vojnu bolnicu.
Obični građani, obično i nalete na one koji otvoreno traže novac.
Nego, predlažem, ako se slažete (odnosi se naravno i na administratore i "sve ljude dobre volje"
) da svi mi koji smo imali ličnog iskustva samo nastavimo sa nabrajanjem doktora (od ambulanti do klinika) koji ne uzimaju mito (bez suvišnih komentara) i nakon određenog vremena (nekoliko stranica?) sumiramo i nekako saberemo rezultate pa ih pošaljemo nekoj medijskoj kući (oni svakako jedva i čekaju na ovakve vijesti) i Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo ili nekoj drugoj nadležnoj instituciji.
Mislim da je svakako konstruktivnije da se bar nešto uradi po ovom pitanju, od samog navođenja činjenica.
Molio bih da se suzdržite od neprimjerenih i neozbiljnih omentara.
Ako neko nemože pomoći, neka ni ne odmaže.

Jedini problem je kako doći do tih doktora koji ne uzimaju mito.
Mene je lično ljekar iz ambulante uvijek "slao" specijalisti na KC "Koševo", a nikad u Vojnu bolnicu.
Obični građani, obično i nalete na one koji otvoreno traže novac.
Nego, predlažem, ako se slažete (odnosi se naravno i na administratore i "sve ljude dobre volje"
Mislim da je svakako konstruktivnije da se bar nešto uradi po ovom pitanju, od samog navođenja činjenica.
Molio bih da se suzdržite od neprimjerenih i neozbiljnih omentara.
Ako neko nemože pomoći, neka ni ne odmaže.
-
encian
#53 Re: Ko ne uzima mito ?
amer smailbegovic (ili tako nekako), maksilofacijalna. odbio. rekao "ja primam platu za ovo sto radim".
ismet gavrankapetanovic novac dobija mnogo suptilnije za ultrazvuke kukova novorodjoncadi koji se kod njega na klinici ne mogu zakazati dok vec nije kasno. ultrazvuke obavlja u ordinaciji svog prijatelja. svakih pet minuta po jedan, cijelu subotu.
ismet gavrankapetanovic novac dobija mnogo suptilnije za ultrazvuke kukova novorodjoncadi koji se kod njega na klinici ne mogu zakazati dok vec nije kasno. ultrazvuke obavlja u ordinaciji svog prijatelja. svakih pet minuta po jedan, cijelu subotu.
- Jara
#54 Re: Ko ne uzima mito ?
Nas su čak pitali u koju ćete...A i da ne pitaju, ako određeni specijalisti postoje u obje sarajevske bolnice, pacijent ima pravo izabrati.Downunda wrote: Mene je lično ljekar iz ambulante uvijek "slao" specijalisti na KC "Koševo", a nikad u Vojnu bolnicu.
-
bordo u srcu
#55 Re: Ko ne uzima mito ?
homar wrote:Sve pohvale ljekarima u Općoj bolnici Sarajevo. Sve više izbjegavam KC Sarajevo, zbog haosa, neorganizacije, maltetiranja pacijenata po hodnicima. U neorganizaciji prednjače Urologija i Enterološko na DIP-u. Ako želiš neki složeniji pregled u KC a nemaš para nećeš nikada dočekati pregled. Imao sam zakazan pregled Colonoskopija (retroskopija), dva dana prije toga vršio pripreme, javim se na Enterološko DIP-a, čekam sat vremena i onda mi kažu ne radi aparat. Pitam je li to jedini aparat na KC, kažu jeste, idite pa neki drugi put. Počnem pozivati privatne poliklinike, kad tamo rade isti ljekari koji rade na KC, cijena od 120 do 150 KM. Oni koji znaju o kakvom se pregledu radi, znaju da su pripreme za taj pregled vrlo mučne. Tako pripremljen odem u Opću bolnicu, bez najave, nađem dr.Bašića, čovjek me primi poslije zakazanih pacijenata, napravi pregled, što me je pozitivno iznenadilo. Volio bih da neka neovisna komisija obiće KC (DIP) Sarajevo i snimi stanje, kako se ponašaju sa pacijentima, to je u najmanju ruku nehumano i neljudski.
samo kad je hitno ili u neka doba noci,ta opca bolnica zatvori vrata i ni slucajno ne moze hitna tamo odvuci pacijente,uredno ih vrate i kazu saljite na cum,znam jer mi neko jako blizak radi u hitnoj pomoci ,ma ima tu svega...a sto se tice odnosa prema pacijentu slazem se da je opca bolnica na vecem nivou al razmisli o broju pacijenata u jednoj i u drugoj bolnici...
- otherside
#56 Re: Ko ne uzima mito ?
nema to veze sa tim koje je doba dana ili noci. opca bolnica ima daleko manji kapacitet od KUCS i logicno da ne moze primiti vise pacijenata nego sto ima kreveta.bordo u srcu wrote: samo kad je hitno ili u neka doba noci,ta opca bolnica zatvori vrata i ni slucajno ne moze hitna tamo odvuci pacijente,uredno ih vrate i kazu saljite na cum,znam jer mi neko jako blizak radi u hitnoj pomoci ,ma ima tu svega...a sto se tice odnosa prema pacijentu slazem se da je opca bolnica na vecem nivou al razmisli o broju pacijenata u jednoj i u drugoj bolnici...
- moler
#57 Re: Ko ne uzima mito ?
Dr Mandilović Dr Suljić-Mehmedika Dr Gornjaković Dr Dizdarević-neurohirurg lik je za svaku pohvalu 
-
iman06
#58 Re: Ko ne uzima mito ?
Pozdrav svima. S obzirom da se radi o zdravlju i placanju za 'kvalitetnu' uslugu nasla sam za shodno da napisem da svi koji imaju namjeru obratiti se Dr. Kandicu (Zuvdiji) u privatnoj klinici "Alea" blizu Inat kuce da se dobro pripaze. Ne mogu tvrditi da li Dr. Zuvdija Kandic uzima ili ne uzima mito, ali iz licnog iskustva znam da naplacuje nepotrebne preglede i 'zastrasi' pacijente nepotpunom dijagnozom. Da pojasnim - odete na pregled zbog bolova u donjem dijelu trbuha. Uradi vam se gastroskopija, endoskopija, ginekoloski pregled, ultrazvuk maternice (bez rukavica i pranja ruku!!!), nalazi krvi i svaki put kad pitate kakva je dijagnoza, nalazi - STA ZNACE brojevi - odgovor je "ma sta cu vam to objasnjavati kad se vi ne razumijete."
Naravno - u brizi za zdravlje placate i dalje (NE)potrebne testove koji - ruku na srce - nemaju veze jedni sa drugim. Trazila sa da vidim Dr. Kandica da mi objasni sta se desava i kakve veze ima ultrazvuk maternice sa gastroskopijom koja je u redu, i zasto se rade nalazi krvi dva puta (svaki pregled je 135 KM!) da ne bih dobila direktan odgovor. Zatim mi je receno da se nalazi krvi rade da se vide TUMOR MARKERI! Naravno - nije vam svejedno kad vam se spomene TUMOR, zar ne? Istraumirani ste, zabrinuti i pare nisu bitne . . . samo da ste zdravi.
Tumor markeri u redu . . . Preporuceno mi je da uradim magnetnu rezonancu (400 KM) bez da mi je receno zbog cega, a zatim laparopski pregled stomaka . . . Nakon mrcvarenja danima i placanja preko 1000 KM otisla sam kod drugog doktora, koji je pregledao sve nalaze (OBAVEZNO SACUVAJTE SVE NALAZE I PRIZNANICE O PLACANJU PREGLEDA!), napravio ultrazvuk ponovo i rekao da nema pojma o tumoru - da je ultrazvuk maternice jednostavno pokazao uvecanje jajnika zbog mjesecne ovulacije, sto se desava svakog mjeseca . . .
Lekcija: dobro se pazite i pitajte zasto i kako se rade nalazi i KOLIKO KOJI PREGLED kosta u ordinaciji "Alea" - pitala sam da mi se da lista/cjenovnik usluga sto je odbijeno. Mojoj rodici su naplatili pretrage/nalaz stolice 240 KM koji se inace placa oko 30 KM. Takodje joj je uradjena gastroskopija, pri cemu se moja rodica onesvjestila. Pregled nije obavljen, uredno je naplacen i u slucaju da se ponovi (sto je naravno POTREBNO) mora se ponovo platiti.
Dobro se informisite i ne ustrucavajte se zahtjevati od doktora da vam objasni - cak i nacrta - sta se desava sa vama, kakvi su testovi/nalazi potrebni i zbog cega. Dr. Kandic moze biti vodeci strucnjak u svojoj oblasti ali nakon mog iskustva sam pricala sa vise osoba koje su imale isto i/ili slicno iskustvo.
U ZDRAVLJE!
Naravno - u brizi za zdravlje placate i dalje (NE)potrebne testove koji - ruku na srce - nemaju veze jedni sa drugim. Trazila sa da vidim Dr. Kandica da mi objasni sta se desava i kakve veze ima ultrazvuk maternice sa gastroskopijom koja je u redu, i zasto se rade nalazi krvi dva puta (svaki pregled je 135 KM!) da ne bih dobila direktan odgovor. Zatim mi je receno da se nalazi krvi rade da se vide TUMOR MARKERI! Naravno - nije vam svejedno kad vam se spomene TUMOR, zar ne? Istraumirani ste, zabrinuti i pare nisu bitne . . . samo da ste zdravi.
Tumor markeri u redu . . . Preporuceno mi je da uradim magnetnu rezonancu (400 KM) bez da mi je receno zbog cega, a zatim laparopski pregled stomaka . . . Nakon mrcvarenja danima i placanja preko 1000 KM otisla sam kod drugog doktora, koji je pregledao sve nalaze (OBAVEZNO SACUVAJTE SVE NALAZE I PRIZNANICE O PLACANJU PREGLEDA!), napravio ultrazvuk ponovo i rekao da nema pojma o tumoru - da je ultrazvuk maternice jednostavno pokazao uvecanje jajnika zbog mjesecne ovulacije, sto se desava svakog mjeseca . . .
Lekcija: dobro se pazite i pitajte zasto i kako se rade nalazi i KOLIKO KOJI PREGLED kosta u ordinaciji "Alea" - pitala sam da mi se da lista/cjenovnik usluga sto je odbijeno. Mojoj rodici su naplatili pretrage/nalaz stolice 240 KM koji se inace placa oko 30 KM. Takodje joj je uradjena gastroskopija, pri cemu se moja rodica onesvjestila. Pregled nije obavljen, uredno je naplacen i u slucaju da se ponovi (sto je naravno POTREBNO) mora se ponovo platiti.
Dobro se informisite i ne ustrucavajte se zahtjevati od doktora da vam objasni - cak i nacrta - sta se desava sa vama, kakvi su testovi/nalazi potrebni i zbog cega. Dr. Kandic moze biti vodeci strucnjak u svojoj oblasti ali nakon mog iskustva sam pricala sa vise osoba koje su imale isto i/ili slicno iskustvo.
U ZDRAVLJE!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#59 Re: Ko ne uzima mito ?
@iman06,iman06 wrote:Pozdrav svima. S obzirom da se radi o zdravlju i placanju za 'kvalitetnu' uslugu nasla sam za shodno da napisem da svi koji imaju namjeru obratiti se Dr. Kandicu (Zuvdiji) u privatnoj klinici "Alea" blizu Inat kuce da se dobro pripaze. Ne mogu tvrditi da li Dr. Zuvdija Kandic uzima ili ne uzima mito, ali iz licnog iskustva znam da naplacuje nepotrebne preglede i 'zastrasi' pacijente nepotpunom dijagnozom. Da pojasnim - odete na pregled zbog bolova u donjem dijelu trbuha. Uradi vam se gastroskopija, endoskopija, ginekoloski pregled, ultrazvuk maternice (bez rukavica i pranja ruku!!!), nalazi krvi i svaki put kad pitate kakva je dijagnoza, nalazi - STA ZNACE brojevi - odgovor je "ma sta cu vam to objasnjavati kad se vi ne razumijete."
U ZDRAVLJE!
Indikativno je ovo da pacijent/ica ''ne razumije'' ili da dr. ''nema vremena'' da objašnjava.
Moj zaključak iz tvog posta je da kada privatni ljekar konstatuje da pacijent ''ne razumije'' ili da on/ona ''nema vremena za objašnjenja'',...Potražiti drugog ljekara koji je objašnjenja već ''uračunao'' u cijenu svoje usluge.
Što se tiče nepotrebnih pregleda:
P.S.
Možda je ovo moglo ići na drugu temu o ljekarima,...Banda nezainteresovana,.... jer ovdje bi na ovoj temi trebale biti samo pohvale i preporuke,...
- moler
#60 Re: Ko ne uzima mito ?
gdje i dosad radio i to je gužva većea nego prije aferePipiDugaDevetka wrote:Edin H. wrote:Nisu ljekari krivi za uzimanje mita nego oni koji im nude novac i poklone.
Ukoliko same zatraze postoje nadlezni organi kojima se treba obratiti.
Dr. Zijad Lagumdžija
Pacijenti se obratili, nadležni organi presudili, Ljekarska komora....???
Je li mu LJ. K. oduzela licencu? Gdje radi dr. Zijad sada?
- South Blue Mama
#61 Re: Ko ne uzima mito ?
South Blue Mama wrote:Dr Miseljic (ginekologija i akuserstvo, vojna bolnica)
Dr Nanna (hitna pomoc, hirurgija)
Dr Lutvo (sef pedijatrijskog odjela hitne pomoci)
Ovo su ljudi kojima skidam kapu, Dr Miseljic za svaku pohvalu, pun razumjevanja, pa cak i vise nego, jer trudnice znaju biti "teske" (iz licnog iskustva)![]()
Ova dva dr-a iz hitne, majstori svoga posla, kada uzmem u obzir radne uslove dodjeli bih im orden casti.![]()
Nevjerovatno ali i ovo je moguce!!!
dodala bih jos i prim dr Kovac Edinu koja radi na gastroenterohepatoloskom odjeljenju pedijatrije (kosevo), u uzasnim uslovima se ipak ponasa prema djecici onako kako ona zasluzuju, puna ljubavi i saosjecanja za roditelje, voljna da ti maksimalno rasclani sve nepoznate u momentima kada ti je i sopstveno ime nepoznanica
- arslanica
#62 Re: Ko ne uzima mito ?
semmy wrote:ja znam za:
dr. Masic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Gutic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Aida - ne znam joj prezime ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
nema sanse da ti uzmu pare cak ni kad ih zelis pocastiti nekim malim poklonom ( bilo sta da je u pitanju )
meni je Aida vodila trudnocu ... nikad nista pa ni obicnu cokoladu nije htjela uzeti ..
a dr. Masic me je porodio .. krasan doktor ... citavu noc je uz mene bio ... i kad smo mu ujutro htjeli, u znak zahvalnosti, dati buket cvijeca, nije htjeo da ga primi ...
i sestre su iste takve na "ginekologiji i akuserstvu" u vojnoj bolnici ... svaka im cast na njihovim naporima i svemu ostalom ... (naravno, u pozitivnom smislu)
- bepina
#63 Re: Ko ne uzima mito ?
Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
Gutic: uzela poklon (prilicno skup)
Vukovic (ORL-Kosevo): uzeo mito za krevet na odjelu
No:
Ismet Gavrankapetanovic: NIKADA!!!
No:
- Nekako s proljeća
#64 Re: Ko ne uzima mito ?
Dr Semin Bećirbegović sa koševske Ortopedije i dr. Korać Sakib iz bolnice Abdulah Nakaš.
-
Sarajevski
#65 Re: Ko ne uzima mito ?
doktor lutvo je gigantSouth Blue Mama wrote:Dr Miseljic (ginekologija i akuserstvo, vojna bolnica)
Dr Nanna (hitna pomoc, hirurgija)
Dr Lutvo (sef pedijatrijskog odjela hitne pomoci)
Ovo su ljudi kojima skidam kapu, Dr Miseljic za svaku pohvalu, pun razumjevanja, pa cak i vise nego, jer trudnice znaju biti "teske" (iz licnog iskustva)![]()
Ova dva dr-a iz hitne, majstori svoga posla, kada uzmem u obzir radne uslove dodjeli bih im orden casti.![]()
Nevjerovatno ali i ovo je moguce!!!
kad dosjes u neka doba sa bolesnim djetetom, pa te on primi, pa ga pregleda, poigra se sa njim, posavjetuje te. vidis da se i dijete sa njim smiri. svaka mu cast
-
Alkos
#66 Re: Ko ne uzima mito ?
Sami smo sebi krivi, jer mi smo te doktore navikli da uzimaju mito - daj mu 50, daj mu 100, de kupi mu parfem, de viski, te ovo, te ono. I onda kada idemo na pregled ili slicno, nosimo poklone, plave koverte, kitimo, uvaljujemo, trpamo mu u dzep... A ako on uzme onda je on korumpiran i uzima mito, ako ne uzme onda se uvrijedimo. A ne polazimo od sebe!!bepina wrote:Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
No:
Doktor koji kaze daj mi 1000KM ja cu te primiti preko reda i operisati trazi mito, a onaj kojem uvaljujemo poklone i guramo 50 KM u dzep takodjer uzima mito, ali ga i mi podmicujemo!
Nemam pozitivna iskustva sa doktorima, niti ih volim (ko ih voli), ali profesije poput te, policije, tuzilastva, sudstva, trebaju imati visoke plate upravo iz ovih razloga. Plate od 2-3.000 KM je presmijesna i nije ni cudo sto su svi korumpirani, od obicnog prasinara do sudije.
pozz
-
dulle
#67 Re: Ko ne uzima mito ?
Kazu ko vrijedi o njemu se prica i dobro i lose!
Mi smo takav narod koji zna za red tako da gdje god se okrenemo a neko nam ucini pozitivno mi gledamo da nesto poklonimo ili damo na kafu.
Nije mito dar od srca mito je kada vam neko trazi dal novac,dal neku drugu protu uslugu da bih vam zavrsio nesto.
Ovaj gosp na nivou sta tvrdi da je dao dr Masicu 200km od srca neka se javi u PU centar ako ima priznanicu,stim da je prvo optuzeni jer navodno dao novac(mito) i sve ok.
Sramotna je njegova izjava kad dajes nesto dajes od srca ako imas stim da ljeva ruka nesmije znati za desnu,a on bum pa na forum.
Ionako imamo vrlo mali broj dobrih ljekara pa je sramotno da ih stavljamo u kontekstu koji nije primjeren.
Sa vecinom se slazem da ti ljekari od dr masica i drugih nikad nisu meni niti ikome trazili a ni primili novac njihova ljudskost je davno dokazana i dalje.
Takvi ljekari u ova zla vremena zjenica oka, a kome nevaljaju neka idu privatno gdje za obicni pregled treba izdvojiti 100km pa ko ima neka izvoli ko nema ima Masica i drugih pozitivnih doktora koji neznaju nikome reci NE!
Mi smo takav narod koji zna za red tako da gdje god se okrenemo a neko nam ucini pozitivno mi gledamo da nesto poklonimo ili damo na kafu.
Nije mito dar od srca mito je kada vam neko trazi dal novac,dal neku drugu protu uslugu da bih vam zavrsio nesto.
Ovaj gosp na nivou sta tvrdi da je dao dr Masicu 200km od srca neka se javi u PU centar ako ima priznanicu,stim da je prvo optuzeni jer navodno dao novac(mito) i sve ok.
Sramotna je njegova izjava kad dajes nesto dajes od srca ako imas stim da ljeva ruka nesmije znati za desnu,a on bum pa na forum.
Ionako imamo vrlo mali broj dobrih ljekara pa je sramotno da ih stavljamo u kontekstu koji nije primjeren.
Sa vecinom se slazem da ti ljekari od dr masica i drugih nikad nisu meni niti ikome trazili a ni primili novac njihova ljudskost je davno dokazana i dalje.
Takvi ljekari u ova zla vremena zjenica oka, a kome nevaljaju neka idu privatno gdje za obicni pregled treba izdvojiti 100km pa ko ima neka izvoli ko nema ima Masica i drugih pozitivnih doktora koji neznaju nikome reci NE!
-
moogie
#68 Re: Ko ne uzima mito ?
Sa Vukovicem takodjer lose iskustvo.bepina wrote:Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
No:
Vrlo, vrlo lose.
-
hocunecu
#69 Re: Ko ne uzima mito ?
taj otima,mislima da kod njega i cjenovnk postojimoogie wrote:Sa Vukovicem takodjer lose iskustvo.bepina wrote:Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
No:
Vrlo, vrlo lose.
smece
-
pilica
#70 Re: Ko ne uzima mito ?
Mene sramota bilo kad mi je uzeo kesu iz rukehocunecu wrote:taj otima,mislima da kod njega i cjenovnk postojimoogie wrote:Sa Vukovicem takodjer lose iskustvo.bepina wrote:Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
No:
Vrlo, vrlo lose.![]()
smece
- semmy
#71 Re: Ko ne uzima mito ?
sama si kriva sto si joj kupila taj prilicno skupi poklon...nebi rekla da ti ga ona narucila da joj kupis...bepina wrote:Znam da je tema:"Ko NE uzima mito",ali prvo (iz iskustva):
No:
ja sam nekolko godina bila kod nje na lijecenju pa mi nikad nista nije trazila niti je meni palo na pamet da joj sta kupim ili dam kovertu
- lela-sa
#72 Re: Ko ne uzima mito ?
Prim.dr. Edib Jerlagic - Ortopedija Kosevo
Dr. Mandilovic - Otorinolaringologija Opca bolnica
Dr. Ranko Covic - Opca hirurgija Opca bolnica
Dr. Mehmed Kulic - klinika za srce KCU
Za sada samo sa ovim ljekarima imam pozitivno iskustvo i tvrdim da ne uzimaju mito. Dr. Covic me operisao prije mjesec dana, divan covjek i humanista koji ti ulije snagu samom pojavom i blagoscu.
Dr. Mandilovic - Otorinolaringologija Opca bolnica
Dr. Ranko Covic - Opca hirurgija Opca bolnica
Dr. Mehmed Kulic - klinika za srce KCU
Za sada samo sa ovim ljekarima imam pozitivno iskustvo i tvrdim da ne uzimaju mito. Dr. Covic me operisao prije mjesec dana, divan covjek i humanista koji ti ulije snagu samom pojavom i blagoscu.
-
Glanzer
#73 Re: Ko ne uzima mito ?
Pedijatrija kc-(strah za potomstvo
) priznajem vise uzaludnih pokusaja davanja mita dr.Ziji Begicu.
- Gny. Sgt. Hartman
#74 Re: Ko ne uzima mito ?
faye wrote:zar stvarno ima neko ko ne uzima? mislim svaka cast, ali meni to zvuci kao SF
nazalost
cujem da dugogodisnji studenti medicine vec planiraju uzimati mito, tj odobravaju to u potpunosti. jad i cemer.
ako ima jos koji normalan doktor, javite. dobro je da se zna
potrebana liteartura za sljedece predmete:
Uvod u medicinsku mito.logiju - PROF. SCI. MED. ADNAN DR KAPIDŽIĆ
Metodologija medicinske mito.logije 1 i 2 - onaj celavi iz CUM-a
-
Brus Lee
#75 Re: Ko ne uzima mito ?
Za pomenute knjige, najbolje je da se direktno obratis autorima. Neces morati platiti PDV.Gny. Sgt. Hartman wrote:faye wrote:zar stvarno ima neko ko ne uzima? mislim svaka cast, ali meni to zvuci kao SF
nazalost
cujem da dugogodisnji studenti medicine vec planiraju uzimati mito, tj odobravaju to u potpunosti. jad i cemer.
ako ima jos koji normalan doktor, javite. dobro je da se zna
potrebana liteartura za sljedece predmete:
Uvod u medicinsku mito.logiju - PROF. SCI. MED. ADNAN DR KAPIDŽIĆ
Metodologija medicinske mito.logije 1 i 2 - onaj celavi iz CUM-a