Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
faruq
- Secer_033
#52 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Al' fakat!StaTeBriga wrote:Svasta teme. Hvala Bogu pa jos ima malo normalnih, hvala Bogu pa nisu svi skrenuli s' puta! Cuj on bi "volio" svoju curu/zenu, a ovamo dirkao druge neke rukama svojim..pa ti nisi sav svoj momcino! Idi polij se vodom i dodji sebi. Cim je tebi u glavi saranje, to nije to, to nije prava ljubav. Ja znam ljude po 20 god. zive sa zenom/covjekom, nije im palo na pamet da prevare, jer nemaju razloga. Ako muz/zena nisu dobri u krevetu, treba popricati a ne trcati odmah drugom/drugoj, to je bezmisleno. Tema mi je gadna, tako da necu vise nista da pisem nja nja njaaa![]()
Nikad nisam razumijela ljude koji varaju. Smatram da su obicne kukavice, da su u toj vezi zato sto su se nekad mozda zaljubili i sad nece da prekicu jer im tesko biti sam. Jos vece su kukavice oni koji varaju a ne kazu partneru.
-
bilosto
#53 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
popricajte iskreno sami sa sobom, ispred ogledala ako je potrebno, da li se mozete zakleti i svojim zivotom garantirati da NIKADA necete prevariti osobu koju volite? (da, pod "volite", mislim zaista iskreno, potpuno, nesebicno volite)
ja sam to davno uradila, jednog dana kada sam od nekoga pozeljela traziti da mi obeca da me nikada nece prevariti... bila sam inicirana pricom iz drustva, jer se upravo tako nesto desilo jednom paru u nasoj okolini... nisam trazila obecanje, jer sam shvatila da ga ja sama ne mogu dati!
zasto?
jedostavno... zamisli proslavu 20-godisnjice mature... evo scenario... u srednjoj si bila/bio osoba koja nije bas bila zapazena, povucen/a, obican/na... imala/imao si crush na osobu koja je zaista top: ugodna, lijepa, zabavna, popularna... osoba za pozeljeti... u medjuvremenu, od mature do godisnjice, ti se razvijes u nesto drugo (uspjesan/na u poslu, godine naglasile lijepe crte lica i ublazile one malo ruznije, malo se i sportom pocelo baviti, pa je i tijelo dobilo bolje atribute, procitala se tona knjiga, moze se sada pricati o svemu... )... elem, dodje ta godisnjica, skockas se i dodje taj davni crush i neka davno zeljena ljubav... i - gle cuda - upravo tebi posvecuje najvecu paznju... s tobom bi da plese, s tobom da prica, s tobom da sjedi za stolom, s tobom da nazdravlja, TEBI da nazdravlja... hmmmmm, ako i dalje izgleda kao prije (naravno uz godine) i ako je i dalje zabavan/na kao prije (pa jos uz iskustvo i malo zabavniji/a), slabo da ces odoljeti pozivu na setnju i malo privatnog razgovora, a svi znamo gdje bi to moglo da zavrsi
dakle... koliko god ne zelim da prevarim osobu koju volim i s kojom dijelim zivot, ne mogu se zakleti da uz opustenu atmosferu, mozda cak potpomognutu i kojom casom vina, ja necu pokleknuti i kajati se nakon toga... iako cu u momentu "pokleknjivanja" znati, ali potisnuti znanje o tome sta bi moglo biti rezultat zelje za ostvarenjem davnog sna
ja sam to davno uradila, jednog dana kada sam od nekoga pozeljela traziti da mi obeca da me nikada nece prevariti... bila sam inicirana pricom iz drustva, jer se upravo tako nesto desilo jednom paru u nasoj okolini... nisam trazila obecanje, jer sam shvatila da ga ja sama ne mogu dati!
zasto?
jedostavno... zamisli proslavu 20-godisnjice mature... evo scenario... u srednjoj si bila/bio osoba koja nije bas bila zapazena, povucen/a, obican/na... imala/imao si crush na osobu koja je zaista top: ugodna, lijepa, zabavna, popularna... osoba za pozeljeti... u medjuvremenu, od mature do godisnjice, ti se razvijes u nesto drugo (uspjesan/na u poslu, godine naglasile lijepe crte lica i ublazile one malo ruznije, malo se i sportom pocelo baviti, pa je i tijelo dobilo bolje atribute, procitala se tona knjiga, moze se sada pricati o svemu... )... elem, dodje ta godisnjica, skockas se i dodje taj davni crush i neka davno zeljena ljubav... i - gle cuda - upravo tebi posvecuje najvecu paznju... s tobom bi da plese, s tobom da prica, s tobom da sjedi za stolom, s tobom da nazdravlja, TEBI da nazdravlja... hmmmmm, ako i dalje izgleda kao prije (naravno uz godine) i ako je i dalje zabavan/na kao prije (pa jos uz iskustvo i malo zabavniji/a), slabo da ces odoljeti pozivu na setnju i malo privatnog razgovora, a svi znamo gdje bi to moglo da zavrsi
dakle... koliko god ne zelim da prevarim osobu koju volim i s kojom dijelim zivot, ne mogu se zakleti da uz opustenu atmosferu, mozda cak potpomognutu i kojom casom vina, ja necu pokleknuti i kajati se nakon toga... iako cu u momentu "pokleknjivanja" znati, ali potisnuti znanje o tome sta bi moglo biti rezultat zelje za ostvarenjem davnog sna
-
Lesli Eldridž
#54 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Zanimljivo. Mene opet niko nije htio ni na godišnjici mature. 
-
Lesli Eldridž
#55 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Ko iskreno voli taj neće nikada prevariti ljubav svog života. Siguran sam u to.
-
Lesli Eldridž
#56 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Ima ona stara izreka:"Zašto izlaziti vani po hamburger, kad imaš kući odrezak?"StaTeBriga wrote:Svasta teme. Hvala Bogu pa jos ima malo normalnih, hvala Bogu pa nisu svi skrenuli s' puta! Cuj on bi "volio" svoju curu/zenu, a ovamo dirkao druge neke rukama svojim..pa ti nisi sav svoj momcino! Idi polij se vodom i dodji sebi. Cim je tebi u glavi saranje, to nije to, to nije prava ljubav. Ja znam ljude po 20 god. zive sa zenom/covjekom, nije im palo na pamet da prevare, jer nemaju razloga. Ako muz/zena nisu dobri u krevetu, treba popricati a ne trcati odmah drugom/drugoj, to je bezmisleno. Tema mi je gadna, tako da necu vise nista da pisem nja nja njaaa![]()
-
dia81
#57 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
I ja sam sigurna u to...ali tek sad...dodje iz dupeta u glavuLesli Eldridž wrote:Ko iskreno voli taj neće nikada prevariti ljubav svog života. Siguran sam u to.
-
Kuglivoje
#58 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Sve je to lijepo ali cesto ''mućenje'' sa strane pomogne da osobu s koju volis jos vise zavolis...Recimo,svakih godinu dana mutiš s nekom nekoliko dana,i onda ti prava veza cvjeta 
- pustopoljina
#59 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ala brEte...sad na proslavi mature-ti gladna paznje i topis se od nazdravljanja Tebi...ko prava domacica-sredila se nakon 20 godina pa pada na komplimente...prvi poljubac davno zaboravljeeen,prvi dernek ko zna gdje jeeee...mis'im...kad se neko sebe sjeca s nostalgijom-svasta je moguce.
-
ajde_vise
#60 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ok je.. to prolazi ako i dalje imas potrebu sebi nesto dokazat..bilosto wrote:popricajte iskreno sami sa sobom, ispred ogledala ako je potrebno, da li se mozete zakleti i svojim zivotom garantirati da NIKADA necete prevariti osobu koju volite? (da, pod "volite", mislim zaista iskreno, potpuno, nesebicno volite)
zasto?
i ako sve te procitane knjige i sav taj uspjeh i dobar izgled.. u tvojoj podsvijesti .. trebaju potvrdu nekog.. "djecaka iz proslosti"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Lesli Eldridž wrote:Zanimljivo. Mene opet niko nije htio ni na godišnjici mature.
ja sam odlučio ne ići na 10 god mature
zašto
oredepresivno
ja sve ljepši a one ružnije
pa da mi ne padaju u očima
- lolita_xx
#62 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ne mora ukljucivati, sve zavisi 
-
Rasta_sa
#63 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
fixer wrote:slazem se sa zenom. ali ima svega... nista nije savrseno, a znam dosta ljudi koji stvarno vole, ali jbg, ne propustaju prilike velike. cak su i u braku!
slazem se sa tobom. ja sam bila sa momkom u vezi 2 godine i 7 mjeseci, zadnja 3 mjeseca je bio u L.A.-u.
ja sam njega varala, on mene. znali smo to oboje, ali nikad o tome nismo pricali. i to ne znaci da ja njega nisam voljela, niti on mene. voljela sam ga isto kao i te 2 godine i 3-4 mjeseca dok je bio u Sarajevu.
Fizicka prevara je jedno, psihicka drugo. Znaci ne vara se tijelom, nego srcem. To je moje misljenje.
- anais_nin
#64 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
za mene ljubav(na veza) i te kako podrazumjeva vjernost...vjernost nije nista drugo do odluka
isto kao sto je odluka stupiti u vezu s nekim, zivjeti s nekim, stupiti u brak itd itd...vjernost nije nikakva rijetka misticna zvjerka koju treba loviti ili koja se sama ukaze ili ne ukaze...
naravno da su ljubavne veze puno kompleksnije od toga, i da svako od nas treba da razluci i odluci gdje za njega pocinje i zavrsava ta linija vjernosti/prevare...za mene emotivna veza izmedju dvoje ljudi ne moze postojati bez vjernosti (i emotivne i fizicke), sve ostalo su samo izgovori
naravno da su ljubavne veze puno kompleksnije od toga, i da svako od nas treba da razluci i odluci gdje za njega pocinje i zavrsava ta linija vjernosti/prevare...za mene emotivna veza izmedju dvoje ljudi ne moze postojati bez vjernosti (i emotivne i fizicke), sve ostalo su samo izgovori
- lolita_xx
#65 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
zavisi sta nekome predstavlja vjernost. ja vise ne znam, tako da je i ne ocekujem, niti se od mene moze ocekivati.
-
mostarac
#66 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Rasta_sa wrote:fixer wrote:slazem se sa zenom. ali ima svega... nista nije savrseno, a znam dosta ljudi koji stvarno vole, ali jbg, ne propustaju prilike velike. cak su i u braku!
slazem se sa tobom. ja sam bila sa momkom u vezi 2 godine i 7 mjeseci, zadnja 3 mjeseca je bio u L.A.-u.
ja sam njega varala, on mene. znali smo to oboje, ali nikad o tome nismo pricali. i to ne znaci da ja njega nisam voljela, niti on mene. voljela sam ga isto kao i te 2 godine i 3-4 mjeseca dok je bio u Sarajevu.
Fizicka prevara je jedno, psihicka drugo. Znaci ne vara se tijelom, nego srcem. To je moje misljenje.
potpuno se slazem sa tobom
- lolita_xx
#67 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
pa svi smo razliciti i svi imamo svoje vidjenje toga 
-
mostarac
#68 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Bond_JaneBond wrote:Ne slazem se uopste, ko fizicki vara, vara i psihicki barem na tren..U tom trenutku kad varate-poklanjate paznju/njeznost sta već osobi koja nije ona kojoj ste se odlucili ranije biti vjerni...Tjesite se kako hocete, al' na kraju, kad se sve sabere i oduzme, ljudi koji varaju su kukavice koje nikoga zapravo ne vole..Ni sebe same.
sluzeci se tvojom logikom onda samo oni koji su u celibatu ne varaju, jer nemaju koga
Ako ti se neko svidi na ulici onda isto tako varas na tren. Tvoja logika mi je u kontradikciji sama sa sobom
- SxDude
#69 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Naravno da ukljucuje, ako nekog volis, mislim ako pricamo o pravoj ljubavi prema nekome onda je to suvisno pitanje
Krenete od sebe, ako vi ne bi zeljeli da vas osoba koju volite prevari, zasto onda da vi to uradite njoj, govorim ovako jer sam male
No, to je samo moje misljenje, koje nije dijelila djevojka s kojom sam bio, ali...
Krenete od sebe, ako vi ne bi zeljeli da vas osoba koju volite prevari, zasto onda da vi to uradite njoj, govorim ovako jer sam male
No, to je samo moje misljenje, koje nije dijelila djevojka s kojom sam bio, ali...
- anais_nin
#70 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ne valja nikad reci nikad, niko od nas ne zna sta nas ceka, i sta smo sve sposobni uraditi...ali kad se nesto eto vec i "desi", onda opet imamo mogucnost izbora (isto kao sto smo imali u momentu prevare)...nastaviti i dalje pokazivati nepostovanje prema osobi koju navodno volimo, ili prestati lagati i suociti se s istom o sebi, svojim osjecanjima, svojoj bezi...Bond_JaneBond wrote:Tjesite se kako hocete, al' na kraju, kad se sve sabere i oduzme, ljudi koji varaju su kukavice koje nikoga zapravo ne vole..Ni sebe same.
varanje je bazirano na lazi...ja zaista ne mogu da shvatim kako ljubav moze postojati u prisustvu lazi...
- anais_nin
#71 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
vidis za mene je i cybersex prevara, i telefonski sex, i svaki drugi oblik seksualne (ili emotivne) intimnosti koji aktivno ukljucuje drugu stvarnu osobuBond_JaneBond wrote:@mostarac,Ma daj nemoj se glupirati, na ulici neces zazvaliti zenu, zavuci joj ruku u medjunozje i pokusati da je uzbudish..E to ces mozda uraditi u hotelskoj sobi,autu svalerki ako se svaleras..E to spada u nesto sto radis sa svojom suprugom a ne svalerkom, ako to radis sa svalerkom onda si svalercina i varas i sebe i suprugu ako mislis da ce njoj biti drago sto dodire koji trebaju ici njoj poklanjas drugoj-varas se, pitaj suprugu..
A mislit i prdit -jedno te isto...Ako pogledas sliku Monike Belluci i kontas sta bi joj sve radio, tvoja zena nije ni u kakvoj opasnosti..Nit' da dobije kakvu seksualno prenosivu bolest, nit' da je zaboli glava sto si spiskao lovu na drugu ili sto joj fali seks a ti sav zadovoljan jer si bio sa svalerkom..
NEke stvari se nece promijeniti ni za hiljadu godina..
VJernost i ljbuav idu zajedno, nevjera i kukavičluk...
ZEna kojoj ne smeta nevjera njenog muza ili i sama ima svalera ili ne voli muza s kojim zivi i u braku je iz nekog interesa.
- anais_nin
#72 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ma to nije nikakav problem sve dok su takvi muskarci u vezi sa zenama kojima je to okBond_JaneBond wrote:kao i uvijek, imas pravo do kraja. Ni ja ih nikako ne mogu shvatiti..RAdije bih digla sidro, nego pljuvala nekoga koga sam nekada voljela. Ali to je tako sa ljudima koji postuju sebe i druge.. Ono sto mi je tesko shvatiti je da ima muskaraca kojima je varanje nacin oziivljavanja njihovog braka. I jos tvrde da vole nekoga.
![]()
![]()
Sta reci nego fuj.
meni takvi ljudi nisu fuj, to je njihovo pravo izbora...svi mi zivimo zivot najbolje sto znamo...ali ne bih pozelila da se nadjem u vezi s takvom osobom...ma koliko voljela nekog muskarca, da se u bilo kojem zivotnom periodu nadjemo u situaciji u kojoj bi on radije bio s nekom drugom zenom nego sa mnom, puno radije bih izabrala da me boli, ali da mi ukaze barem tu zrnu postovanja da bude iskren i prema meni i prema sebi i prema ljubavi koju smo nekad djelili...jer pored bola koji bih dobila u tom momentu takodje bi mi poklonio mogucnost da pronadjem neku drugu osobu koja zeli i bira samo mene
- anais_nin
#73 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
suglasnik, suglasnik bondice mojaBond_JaneBond wrote:Ma slazem se, al' mislila sam na mostarcevo vidis zensku na cesti..Ako je vidi, gleda, ne progovori s njom..to je nista..Ako salje vruce pp.ove nekome-to je vec prevara.
- lolita_xx
#74 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
eh upravo to, nemam svi iste definicije prevare
a i nemam ista mjerila ( nazovimo tako) ljubavi) 
-
Lorena
#75 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
.......
Last edited by Lorena on 29/03/2009 21:42, edited 4 times in total.