Ratni grb BiH

Real Khan

#51 Re: Ratni grb BiH

Post by Real Khan »

dalinton wrote:
Ne pali na Balkanu logika. Po toj istoj logici Albanci sad na Kosovu nisu Albanci već Kosovljani :-D a u slučaju nezavisnosti RS mi bi umjesto Srbi bili Republikosrpskijanci.
ovo sto si kvotirao i ono sto hoces da kazes, veze s vezom nemaju.[/quote]

Imaju. Čovjek kaže da Tvrtko nije bio Srbin već bosanac pod predpostavkom da su tad postojali neki bosanci samo iz razloga što se država zvala Bosna. Danas imamo Kosovo a ljudi nisu Kosovljani, mada će se možda za hiljadu godina pojaviti neki real khan koji će reći da kosovljani postoje hiljadu godina.[/quote]

Za tvoju informaciju, tada u to vrijeme se sadašnja Srbija zvala Raška, a prije toga je postojalo Dušanovo carstvo (koje ni u najvećem naponu snage nikada nije prelazilo s ove strane rijeke Drine). E hajde ti meni sada objasni KAKO JE ONDA BOSANSKI KRALJ MOGAO BITI SRBIN A NE BOSANAC? Je li ti čitaš šta pišeš ili ti je sintelan spržio sve moždane ćelije? Nevalja se bolan drogirati, vidiš da ti škodi.

A što se tiče Kosova, boli me neka stvar za tom DRŽAVOM
:D
dalinton

#52 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

Šapat wrote:AAAAAAhahahahahahahahahahaaaaaaaa!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

E pa ne mogu da vjerujem!! E stvarno se nasmijah od srca!

Cuj: "Tvrtko nije bio Srbin već bosanac pod predpostavkom da su tad postojali neki bosanci samo iz razloga što se država zvala Bosna". Pa nego da je bio Bosanac bolan ne bio :). A i fino ti tamo ispod slike pise: "Bosnian king Tvrtko Kotromanic"
Piše i ispod slike Davidovića - Banjalučki Gradonačelnik al je čovjek Srbin isto kao Bosanski Premijer Nikola Špirić.
Šapat wrote:Pa onda dodatna komedija: "Danas imamo Kosovo a ljudi nisu Kosovljani"! Mila majko! Pa i nisu "Kosovljani", nego Kosovari

A kad vec spominjes godine postojanja, onda mozda i da pogledas upravo na toj stranici koju si postirao (Wiki), kako je Bosna (da, zamisli, tako se zvala i tada) izgledala i kolika je bila u 15 vijeku (radi lakseg snalazenja - zuta boja) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Dakle dobili smo novi narod. :D Čestitam Albancima na promjeni identiteta.
dalinton

#53 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

Real Khan wrote:Za tvoju informaciju, tada u to vrijeme se sadašnja Srbija zvala Raška, a prije toga je postojalo Dušanovo carstvo (koje ni u najvećem naponu snage nikada nije prelazilo s ove strane rijeke Drine). E hajde ti meni sada objasni KAKO JE ONDA BOSANSKI KRALJ MOGAO BITI SRBIN A NE BOSANAC?

To ti i govorim. Srbi su Srbi bez obzira u kojoj državi žive i kako se ona zove. Kao što su Albanci Albanci bez obzira što im se država zove Kosovo.
fantom slobode

#54 Re: Ratni grb BiH

Post by fantom slobode »

fantom slobode wrote:(smajli koji klanja) :-) :-) :-) Mi ti se divimo, ti si nevjerovatan!!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)Maksus selam, neka ti dragi Allah dz.s. pomogne :-) :-) :-)
Real Khan

#55 Re: Ratni grb BiH

Post by Real Khan »

dalinton wrote:
Real Khan wrote:Za tvoju informaciju, tada u to vrijeme se sadašnja Srbija zvala Raška, a prije toga je postojalo Dušanovo carstvo (koje ni u najvećem naponu snage nikada nije prelazilo s ove strane rijeke Drine). E hajde ti meni sada objasni KAKO JE ONDA BOSANSKI KRALJ MOGAO BITI SRBIN A NE BOSANAC?

To ti i govorim. Srbi su Srbi bez obzira u kojoj državi žive i kako se ona zove. Kao što su Albanci Albanci bez obzira što im se država zove Kosovo.

Ma, ja... izvini nisam to znao. Pa sad mi je jasno da ste vi poseban (nebeski) narod i zakoni (gravitacije) ne važe za vas. Pogotovo kada se naduvate, onda pičite 2000 km/h ili lebdite :D
Sada mi je također jasno da je i država Colorado, USA u stvari "vekovna srpska" zemlja jer ide ona stara srpska narodna pjesma: "HAJD' U KOLO RADO..." :D
ImageImageImageImage
zlatan01

#56 Re: Ratni grb BiH

Post by zlatan01 »

Real Khan wrote:
dalinton wrote:

Ma, ja... izvini nisam to znao. Pa sad mi je jasno da ste vi poseban (nebeski) narod i zakoni (gravitacije) ne važe za vas. Pogotovo kada se naduvate, onda pičite 2000 km/h ili lebdite :D
Sada mi je također jasno da je i država Colorado, USA u stvari "vekovna srpska" zemlja jer ide ona stara srpska narodna pjesma: "HAJD' U KOLO RADO..." :D
ImageImageImageImage

Colorado a i sire, ceo svemir (koji se na srpskom naravno zove kosmos). Evo Dodik upravo formirao komisiju koja ima zadatak da provjeri informacije o srpskom porijeklu Haley-eve komete, nakon cega ce se ista zvati "kometa Srpska"...
Bosanac_21

#57 Re: Ratni grb BiH

Post by Bosanac_21 »

Image

BOSNA je dusa svijeta,
kaljena hiljadu ljeta,
carstva propadala,
BOSNA opstajala :thumbup: :bih:
Real Khan

#58 Re: Ratni grb BiH

Post by Real Khan »

zlatan01 wrote:
ImageImageImageImage
Colorado a i sire, ceo svemir (koji se na srpskom naravno zove kosmos). Evo Dodik upravo formirao komisiju koja ima zadatak da provjeri informacije o srpskom porijeklu Haley-eve komete, nakon cega ce se ista zvati "kometa Srpska"...[/quote]

A ja naivno mislio da se zove KOSMET :D
Drvosjeca iz Dejcica

#59 Re: Ratni grb BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bosanac_21 wrote:Image

BOSNA je dusa svijeta,
kaljena hiljadu ljeta,
carstva propadala,
Definitivno najljepsa zastava. :thumbup:
Šapat

#60 Re: Ratni grb BiH

Post by Šapat »

Ja mamne snage...a i sega mi pravo :D
cogni

#61 Re: Ratni grb BiH

Post by cogni »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bosanac_21 wrote:Image

BOSNA je dusa svijeta,
kaljena hiljadu ljeta,
carstva propadala,
Definitivno najljepsa zastava. :thumbup:
Po meni previshe lichi na grb.
zemomak

#62 Re: Ratni grb BiH

Post by zemomak »

Твртко Котроманић се крунисао за краља Срба, Босне, Поморја и Западних страна- ovo je bila Tvrtkova zvanična titula kad je krunisan u Milama kod Visokog...doduše treba dodat i usore i još nekog bosanskog kraja, šta hoću da kažem???...Evo ove titule perfektno pokazuju da u Bosni nisu živjeli Srbi.Kaze da vladaju nekim Srbljima, pa Bosnom ... itd.
Dakle da u Bosni živi veliki broj Srba, u poveljama ne bi uopšte Bosnu ni pominjao, podrazumijevalo bi se da u Bosni žive Srbi i da je to poznato u to vrijeme!Znači u poveljama Srbi i Bosna su odvojeni, Bosna i Srbi su odvojeni, znači u Bosni ne žive Srbi.
Sve zemlje kojima vladaju, a koje su navedene poslije sebara-srbalja su zemlje u kojima ne žive sebri/srblji!

Isrpski kralj Dusan se krunisao i kao kralj Grka, posto je osvojio Tesaliju, tako se i Tvrtko proglasio i kraljem Srba, zbog teritorija tadasnje Raske koju je osvojio...jel to znači da je dušan bio grk??? Jedan od roditelja tadasnjih kraljeva je skoro uvijek bio iz dinastije neke od susjednih drzava.
Šapat

#63 Re: Ratni grb BiH

Post by Šapat »

Ma sve to i jeste osnovni problem...i onda Srbi nekome pricaju kako taj neko nema identiteta :)
seln

#64 Re: Ratni grb BiH

Post by seln »

dalinton wrote:
Piše i ispod slike Davidovića - Banjalučki Gradonačelnik al je čovjek Srbin
Sta ces...nije on jadnik kriv za to.
dalinton

#65 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

zemomak wrote:znači u Bosni ne žive Srbi.
:-D Da ti nije možda Šešelj nešto u rodu. Nadam se da si svjestan koliko je opasna negacija konstitutivnog naroda.
Od mene nikad nećeš čuti da su Bošnjaci poturčeni Srbi i Hrvati.
BSn

#66 Re: Ratni grb BiH

Post by BSn »

dalinton wrote:
karanana wrote:
dalinton wrote:
Ne pali na Balkanu logika. Po toj istoj logici Albanci sad na Kosovu nisu Albanci već Kosovljani :-D a u slučaju nezavisnosti RS mi bi umjesto Srbi bili Republikosrpskijanci.
ovo sto si kvotirao i ono sto hoces da kazes, veze s vezom nemaju.
Imaju. Čovjek kaže da Tvrtko nije bio Srbin već bosanac pod predpostavkom da su tad postojali neki bosanci samo iz razloga što se država zvala Bosna. Danas imamo Kosovo a ljudi nisu Kosovljani, mada će se možda za hiljadu godina pojaviti neki real khan koji će reći da kosovljani postoje hiljadu godina.

Ti ne razlikujes naciju od drzavljanstva, sto znaci da se s tobom, uopce, ne isplati polemisati.
Al' eto, mozda nesto korisno naucis: Ti jesi Srbin, ali ti nisi Srbijanac (osim u slucaju da imas i njhovo drzavljanstvo), nego si Bosanac i Hercegovac (bez obzira koliko to tebi smijesno i odbojno zvucalo ;) ).

Dakle, ako vec otvaras temu, otvori onu u kojoj ces moci diskutovati, a ne onu u kojoj ces sam sebe diskreditirati svojim ne poznavanjem materije.

To, ako se RS otcijepi, kako cete se vi zvati to je vasa stvar. Ti ces i dalje ostati po nacionalnosti Srbin, a drzavljanstvo ce ti biti RS (kako ce se to citati, stvar je vasih jezikoslovaca i historicara).
zemomak

#67 Re: Ratni grb BiH

Post by zemomak »

dalinton wrote:
zemomak wrote:znači u Bosni ne žive Srbi.
:-D Da ti nije možda Šešelj nešto u rodu. Nadam se da si svjestan koliko je opasna negacija konstitutivnog naroda.
Od mene nikad nećeš čuti da su Bošnjaci poturčeni Srbi i Hrvati.
ja tebe ne negiram, srbi nikad nisu ni zivjeli u bosni, zivjeli su samo bosanski pravoslavci koji su etnički porjeklom Vlasi, ali reformom jezika koji je uradio w.s.k., grašaninovim načertanijem,dekretom kralja Ace i uz neozaobilaznu svesrdnu pomoć SPC svi ti pravoslavci su ćiribu ćiriba preko noći postali Srbi tj do neke 1920 godine nije ni bilo Srba, mozda poneki koji je prihvatio ideologiju ssrpstva, a grašanin je to razradio u načertaniju tu piše o srbovanju elita nekog drugog naroda ;)...a danas ti je dozvoljeno da se zoveš kako hoćeš i maor, eskim, bušman itd...no, po meni je slavnije i časnije biti pripadnik junačkog vlaškog naroda nego srpskog :) pozzz :lol: :faraon:
Last edited by zemomak on 01/09/2008 16:58, edited 1 time in total.
Šapat

#68 Re: Ratni grb BiH

Post by Šapat »

P.S. On je trenutno po narodnosti Srbin, a ne po nacionalnosti :) Nemoj i ti brkati :). Bar u okviru BiH.

Skontaj, ne kaze se "konstitutivne nacije", nego "konstitutivni narodi" :thumbup:
dalinton

#69 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

BSn wrote:Ti ne razlikujes naciju od drzavljanstva, sto znaci da se s tobom, uopce, ne isplati polemisati.
Al' eto, mozda nesto korisno naucis: Ti jesi Srbin, ali ti nisi Srbijanac (osim u slucaju da imas i njhovo drzavljanstvo), nego si Bosanac i Hercegovac (bez obzira koliko to tebi smijesno i odbojno zvucalo ;) ).

Dakle, ako vec otvaras temu, otvori onu u kojoj ces moci diskutovati, a ne onu u kojoj ces sam sebe diskreditirati svojim ne poznavanjem materije.

To, ako se RS otcijepi, kako cete se vi zvati to je vasa stvar. Ti ces i dalje ostati po nacionalnosti Srbin, a drzavljanstvo ce ti biti RS (kako ce se to citati, stvar je vasih jezikoslovaca i historicara).
Kad smo već kod državljanstva, ja imam državljanstvo Republike Srpske, BiH i Srbije. :-D Šta sam onda ?
Poenta je da si ono što jesi. U mom slučaju Srbin a to... Bosanac, Bosancohercegovac, Jugosloven, Srbijanac, Republikosrpljp... je manje bitno. Kako se na Balkanu izmjenjuju države ko zna gdje ćemo živiti za 50 godina.
zemomak

#70 Re: Ratni grb BiH

Post by zemomak »

Šapat wrote:P.S. On je trenutno po narodnosti Srbin, a ne po nacionalnosti :) Nemoj i ti brkati :). Bar u okviru BiH.

Skontaj, ne kaze se "konstitutivne nacije", nego "konstitutivni narodi" :thumbup:
slažem se, danas je takvo stanje, one je danas pripadnik srpskog naroda dakle to mu je "etnička" odrednica, mada rekoh maločas u prethodnom postu ni to im nije pravo porjeklo,nego vlaško, a vlasi i srbi su 2 različita naroda, ništa ih ne veže izuzev pravoslavlja, a po naciji je bosanac, hercegovac ili bosanohercegovac :)
dalinton

#71 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

Šapat wrote:P.S. On je trenutno po narodnosti Srbin, a ne po nacionalnosti :) Nemoj i ti brkati :). Bar u okviru BiH.

Onda u BiH ne postoje nacionalisti već narodnalisti :-D Ajde vidićemo na popisu šta ćeš upisivati pod: Nacionalnost.
Last edited by dalinton on 01/09/2008 17:03, edited 1 time in total.
BSn

#72 Re: Ratni grb BiH

Post by BSn »

On je po nacionalnosti Srbin, a po drzavljanstvu, ili ti pripadonosti drzavi, on je Bosanac.
Konstitutivni narodi su Bosnjaci, Hrvati i Srbi, ali to nema nikakve veze s njihovim drzavljanstvom (ili ti pripadnosti drzavi), jer su oni svi Bosanci.
Isto tako su srbijanski Bosnjaci, Hrvati, Srbi i svi ostali po pripadnosti drzavi Srbijanci, a po pripadnosti naciji Bosnjaci, Hrvati, Srbi, itd. Naravno, moramo uzeti u obzir cinjenicu da oni preko Drine nerijetko brkaju pojmove, pa izjednacavaju Srbe i Srbijance.
dalinton

#73 Re: Ratni grb BiH

Post by dalinton »

BSn wrote:On je po nacionalnosti Srbin, a po drzavljanstvu, ili ti pripadonosti drzavi, on je Bosanac.
A ako imam državljanstvo RS, BiH (ne Bosne) i Srbije ?
zemomak

#74 Re: Ratni grb BiH

Post by zemomak »

dalinton wrote:

Onda u BiH ne postoje nacionalisti već narodnalisti :-D Ajde vidićemo na popisu šta ćeš upisivati pod: Nacionalnost.
srpska nacija je stvorena kad su bosanksi pravoslavci kao i pravoslavci iz hrvatske postali Srbi...jesi čuo za termine srpstvo i srpske zemlje????
Last edited by zemomak on 01/09/2008 17:23, edited 1 time in total.
BSn

#75 Re: Ratni grb BiH

Post by BSn »

dalinton wrote:
BSn wrote:On je po nacionalnosti Srbin, a po drzavljanstvu, ili ti pripadonosti drzavi, on je Bosanac.
A ako imam državljanstvo RS, BiH (ne Bosne) i Srbije ?

Onda si Bosanac (ili ti Bosanac i Hercegovac) i Srbijanac.
Republikosrbljanin :D nisi, jer u BiH entiteti daju drzavljanstva svojim gradjanima, ali se ta drzavljanstva automatski zavode kao BiH drzavljanstva, jer entiteti nisu drzave, pa bi se stvarala konfuzija, a od tog drzavljanstva sami gradjani ne bi imali nikakve koristi. Upravo zbog toga se desava pojava da se u pojedinim gradovima RS-a prilikom izdavanja rodnog lista, npr., desi da u rubrici "drzavljanstvo" pise RS, BiH.
Ali ti si, dakle, drzavljanin BiH.
Locked