Srpkinja u Sarajevu

Locked
Topla voda

#51 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Topla voda »

ja ne znam gdje vi zivite.
ugasite tv .
boravio sam u tzv zapadnom mostaru duze vrijeme i ne bi rekao da je tako
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#52 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Latina »

Lenjinova wrote:Ono sto je davno unisteno, ne moze se ponovo unistiti.

Sarajevo ne cine zgrade, koje su ostale i ostace tu gdje jesu. Sarajevo je ono sto jeste(BILO) zahvaljujuci ljudima koji su ga svojim smislom za zivot precrtali u glave drugih ljudi. Tih ljudi vise nema, nazalost i to je zivot, a njima sliciti ne moze niko vise. To SARAJEVO je umrlo kada je ispaljen prvi metak. I jedni i drugi i treci su mu yebali majku.

I poslije drugog svjetskog rata, naselio se u taj grad, veliki broj ljudi, koji su se nekako harmonicno sastavili, imali su iste stavove, jednu partiju, 2 kluba, jednu Miljacku, jedno Sarajevo. Bilo je postovanja izmedju ljudi, mladnjih u odnosu na starije ponajvise. Drugaciji je odgoj bio primjenjvan. Nije se pucalo okolo, nije se ginulo na cestama kao danas. Ljudi su se vise druzili, trazili svaku priliku da dernece. Materijlano se nisu puno razlikovali jedni od drugih. Nije svako mogao da drzi predavanje, kad i kako je htio.

Sve to ima svoje. Duboko je, siroko je.

Nista vise nece biti kao prije, ne moze. Ne ide. Otisli smo svi u 3 picke materine.
Samo da te cokim za ovo i da ti kazem da - "Nije fajron(a)t dok/ako mi necemo da je fajron(a)t" !
:kiss:

p.s. izvinjavam se za forumski nemoral :lol: :lol: :lol:
IceQueen

#53 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by IceQueen »

Topla voda wrote:
Law_and_Order wrote:
-LIBERO- wrote:Hrasnica je ipak ruralniji dio Sarajeva,nadam se da se neko nce naljutiti,ali je to cinjenica.
Recimo ja imam i u porodici ,i poznanika,prijatelja veliki broj ljudi svih nacionalnosti,cak mi je ujna i cehinja :D ,a tetak madzar.

Cinjenica da je Sarajavo promijenilo svoju sliku,sto se stanovnistva tice,ali mislim da je malo prenapuhano,i tendecijozno ,ovo sto se pokusava profurati zadnjih godinu-dvije,a pocelo je sve presijom Dodika i stalnim prozivanjem da je Sarajevo Teheran i da ima vise kineza od srba i hrvata,sto je bolesna tvrdnja,i nadasve zlonamjerna.

Napad je najbolja odbrana,pa tako i u slucaju napadanja Dodika na multietnicnost Sarajeva.

A i izbori su na kraju,treba dici sto vise tenzije.

A ono uzvikivanje i divljanje gazi ustase tokom utakmice turska-cro ti nije pala za oko i uho? to mora da je inat onima iz busovace, jer zaboga hrvati u sarajevu su krivi za one iz busovace i zapadnog mostara. Bjez ba, nema sta tuznije nego vidjeti sarajevo na nivou vukoje*ine
kakve veze imaju hrvati iz sarajeva sa ustasama?
Ne moze se generalno poistovjecivati Hrvate sa ustasama! Ustastvo je fasisticka ultradesnicarska ideologija, koja je zahvaljujuci silama osovine dosla na vlast i formirala NDH.Ista ta NDH postala je tek povijesna cinjenica djelovanjem, između ostalog, partizanskog pokreta u kome je na podrucju Hrvatske ucestvovao veliki broj Hrvata!
Tuzna je cinjenica sto taj pokret sve vise ponovno ozivljava, ali cini se da to vise zabrinjava mene nego vlast u Hrvatskoj, koja bi o tome trebala brinuti!
ljubav_aha

#54 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

Sarajevo ne cine zgrade, koje su ostale i ostace tu gdje jesu. Sarajevo je ono sto jeste(BILO) zahvaljujuci ljudima koji su ga svojim smislom za zivot precrtali u glave drugih ljudi. Tih ljudi vise nema, nazalost i to je zivot, a njima sliciti ne moze niko vise. To SARAJEVO je umrlo kada je ispaljen prvi metak. I jedni i drugi i treci su mu yebali majku.

I poslije drugog svjetskog rata, naselio se u taj grad, veliki broj ljudi, koji su se nekako harmonicno sastavili, imali su iste stavove, jednu partiju, 2 kluba, jednu Miljacku, jedno Sarajevo. Bilo je postovanja izmedju ljudi, mladnjih u odnosu na starije ponajvise. Drugaciji je odgoj bio primjenjvan. Nije se pucalo okolo, nije se ginulo na cestama kao danas. Ljudi su se vise druzili, trazili svaku priliku da dernece. Materijlano se nisu puno razlikovali jedni od drugih. Nije svako mogao da drzi predavanje, kad i kako je htio.

Nista vise nece biti kao prije, ne moze. Ne ide. Otisli smo svi u 3 picke materine.
bravo
Topla voda

#55 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Topla voda »

sto bi vlast u hrvatskoj trebala da se zamara sa stavovima spram ustaskog pokreta.
to nek ostave palamudnji na forumima,a nek se pozabavi porastom gdp-a,povecanjem standarda,natom i eu.
sto se ti smaras s tim...to je kako je ...uvijek ce biti trvenja oko toga.
IceQueen

#56 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by IceQueen »

Topla voda wrote:sto bi vlast u hrvatskoj trebala da se zamara sa stavovima spram ustaskog pokreta.
to nek ostave palamudnji na forumima,a nek se pozabavi porastom gdp-a,povecanjem standarda,natom i eu.
sto se ti smaras s tim...to je kako je ...uvijek ce biti trvenja oko toga.
Ne bi trebala da se zamara stavovima spram ustaskog pokreta niti se time zamara. Ono cime bi se trebala zamarati po mom sudu jest ozivljavanje ustaskih ideologija u određenim krugovima, a samim time i mogucim sirenjem te ideologije na vece grupacije. Takav scenario donio bi Hrvatskoj ogromnu stetu!... ali to ovdje nije tema... stoga, nije vrijedno spomena
cyprus

#57 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by cyprus »

IceQueen wrote:
cyprus wrote:Hrasnica nije Sarajevo!!! :D
Moje duboko izvinjenje sto sam Hrasnicu, dio opcine Ilidža, pripisala Sarajevu, mada u kontekstu kantona, ali eto!
Ja se izvinjavam što sam stavio ovoliko uzvičnika, što je izgleda dalo nepotrebnu ozbiljnost mom postu :D
AO83

#58 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by AO83 »

Imam nekoliko stvari da kazem o ovom clanku:

1. "Novinar/autor" ovog clanka se fura na kontroverzalne teme, valjda se nada ako se oformira hrvatska TV kuca u BiH da bi njega postavili za nekog urednika. Prije nekoliko sedmica je pisao i o "logorima" u Gorazdu u kojim su Srbi bili muceni - evo nekoliko sedmica kasnije nijedan Srbin to ne potvrdjuje.

2. Ovi koji iz dana u dan ponavljaju da "Sarajevo nije isto kao prije!" Hmmm a KOJI grad na svijetu je isto kao sto je bio prije 20 godina? Jeli se London promijenio? Dublin? Peking? Svi se gradovi mijenjaju pa tako i Sarajevo. Za neke u pozitivnom, za druge u negativnom smislu.

3. ISKRENO mi je zao svih onih koji moraju da trpe bilo koji verbalni ili fizicki napad pa bio to Dragan u Sarajevu ili Mustafa u Bijeljini. Smatram da su nam potrebni stroziji zakoni u vezi krivicnih preksaja baziranim na nacionalnoj/vjerskoj/polnoj mrznji. "Ubij Srbe" ili bilo koji drugi uzvici je itekako krivicni prekrsaj.

4. Hrvati i Srbi sa svojim GLUPIM i totalno bezpotrebnim zahtijevima otezavaju svoju prihvatljivost u Sarajevu. Evo kao PRIMJER mozemo krosititi zelene trotuare. Kao neko ko je zivio 11 godina u Americi, pogotovo zadnjih nekoliko godina, mogao sam da vidim bezbroj ulica ciji su trotuari ofarbani u zelenu boju. A i da ne spominjem Green Movement otpocetim velikim dijelom Al Gorovog filma. Bas kada sam gledao zatvaranje Olimpijskih Igara (ceremonija) kada se autobus pretvara u "zeleni" autobus - pomislio sam da ce mnogi hrvati i srbi uputiti zalbu kinezima da su vehabije, i stavljaju pritisak da se islamiziraju.

5. Ja etnicke probleme pokusam da shvatim kao individualne probleme. Jer posle svega, sve se to snosi na neku osobu. Ali ako bi gledali kao etnicku grupaciju, onda Srbi i Hrvati moraju da konacno pocnu da koliko-toliko realno procijenjuju situaciju u BiH. Sve je neki dan iznio CINJENICE o BH ambasadorima koje negiraju bilo kakve tvrdnje da Hrvati nisu dovoljno predstavljeni u MVP-u. Takodje kao primjer, prodaja Hrvatskog Telekoma Mostar - sav novac je otisao u hrvatske (bosanki hrvati) projekte/dzepove, dok sada kada se treba da prodaje sarajevski BH Telekom - zahtijevaju polovinu novca od prodaje. Apsurnost.
1gorstak

#59 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by 1gorstak »

AO83 wrote:4. Hrvati i Srbi sa svojim GLUPIM i totalno bezpotrebnim zahtijevima otezavaju svoju prihvatljivost u Sarajevu.
Mudar zakljucak. Eto te na intelektualnom nivou krampona s polovne kopacke. No da pomognem ;

Polarizacija na etnickoj osnovi je velikosrpski cilj kojim se pokusava razvaliti BiH, iako sukob u BiH nije sukob naroda, nego sukob ideje suzivota s idejom netrpeljivosti. Kada ti, koji navodno branis BiH, djelujes na Karadzicevoj matrici da se radi o sukobu naroda, koristan si Bosni koliko i tifus. Nacionalisticko divljanje u dijelovima BiH koje su kontrolisali ili jos kontrolisu velikohrvatski i velikosrpski elementi, je dio njihove zlocinacke strategije. Nacionalisticko divljanje u slobodnim dijelovima BiH nije pravilo nego izuzetak, sto ne znaci da ne treba biti sankcionisano. Kada neko urla, "Ubij Srbina", tvoje je da mu u ime casnog srpskog naroda, u ime Srdjana Aleksica i Maje Stojanovic odvalis samar. Ako ne smijes, zovi nekog da ti pomogne. A ako ni to nisi u stanju, bar trazi sprovodjenje postojecih zakona.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#60 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

Latinica wrote:

Samo da te cokim za ovo i da ti kazem da - "Nije fajron(a)t dok/ako mi necemo da je fajron(a)t" !
:kiss:

p.s. izvinjavam se za forumski nemoral :lol: :lol: :lol:

jaoooo uzasa,jao jezik ti otpo :D (sto bi rekle stare mahaluse) ,a vella havle,a boze me oprosti,a...........ja to volim slusati u trenutcima seksualna cina :D
dalinton

#61 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by dalinton »

Ko je kriv gospođi što je glumila Bosanku. Sudeći po tekstu njoj se očigledno ne sviđa kako se Bošnjaci u Sarajevu ponašaju. Zamišljala je da će biti drugačije i sad bi se najradije odselila na "Srpsku" teritoriju. Meni je žao tih ljudi koji su očekivali da će nakon rata sve biti svajno i bajno ali neće. Moraće proći određeni period. Gospođi je bolje da trpi jer sumnjam da će je Srbi dočekati sa cvijećem.
Lenjinova

#62 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Lenjinova »

Ne znam kako i sta neko voli. Neko voli debele, neko voli guzate, sisate, nosate i nogate. Ja volim sve. Nista mi nije mrsko.

Cokim i ja vas 8-)
Lenjinova

#63 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Lenjinova »

Ah, da...

Pomislite malo i na mene dok srcete jutarnju.

http://www.youtube.com/watch?v=oJCofFX1uJ8

Hvala.
pici

#64 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

dalinton wrote:Ko je kriv gospođi što je glumila Bosanku. Sudeći po tekstu njoj se očigledno ne sviđa kako se Bošnjaci u Sarajevu ponašaju. Zamišljala je da će biti drugačije i sad bi se najradije odselila na "Srpsku" teritoriju. Meni je žao tih ljudi koji su očekivali da će nakon rata sve biti svajno i bajno ali neće. Moraće proći određeni period. Gospođi je bolje da trpi jer sumnjam da će je Srbi dočekati sa cvijećem.
s koje je to paljanske sjednice,1,6,17......dedera podsjeti me :D
pici

#65 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

Sliver wrote:de ba iskulirajte jos ovih mjesec dva, koliko je ostalo do izbora... poslije toga svi cemo do jednoga biti opet ugrozeni, nasim izborom, ma koji bude.

naka nas .BA plaćeni smo po postu 10 feninga,pa i ti bi navalio :D
Prpa.ba

#66 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Lenjinova wrote:I poslije drugog svjetskog rata, naselio se u taj grad, veliki broj ljudi, koji su se nekako harmonicno sastavili, imali su iste stavove, jednu partiju, 2 kluba, jednu Miljacku, jedno Sarajevo. Bilo je postovanja izmedju ljudi, mladnjih u odnosu na starije ponajvise. Drugaciji je odgoj bio primjenjvan.
Ocito se nisu harmonicno sastavili, dok su '92 poceli ubijati svoj vlastiti grad i braniti nejac od naoruzanih mudzahedina.
Frankyee

#67 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Frankyee »

Ovde ima mnogo onih koji udare po bilo kome ko kritikuje Sarajevo.

Posto ne znam istinitost ovog teksta onda nemogu da komentarisem da li je ta zena bila proganjana. U svakom slucaju mislim da diskusija bi trebala da bude o tome da li je moguce POPRAVITI stanje u kojem Srbi i Hrvati zive u Sarajevu.

Isto tako nije umjesno porediti Sarajevo sa Banjalukom vec treba ga porediti sa Zabrebom, Ljubljanom, Becom, Beogradom, ako vec se smatra da je Sarajevo neki centar... Svi koji kazu "bolje je nego u BL" u stvari jedino podrzavaju Dodika jer se ide na nivo prepucavanja.

Sarajevo treba da postane grad u koji mladi Srbi i Hrvati iz BiH zele da se dosele a ne grad u kojem se broji koliko Srba je ostalo.

Istina koju sam osjetio na svojoj kozi je da u Sarajevu ne vole ni nas iz Krajine a za Srbe i Hrvate ne znam ali pretpostavljam jos je gore.

Nije narod u Sarajevu kriv jer ipak treba imati u vidu okolnosti rata ali politicari i gradske vlasti su krive jer se i Srbima i Hrvatima ne daje isto pravo na posao ( administracija na primjer ). Policija na primjer nije reagovala na zadnje incidente kada se uzvikuje "ubij Srbina" i slicno.

Sarajevo danas nije reprezentativno na nivou drzave, i zbog toga strane sile imaju svoje urede i ljude u BL na primjer. Integracija sa Istocnim Sarajevom nije uspijela jer nije ni bilo ozbiljnih pokusaja i umjesto da cijelo Sarajevo postane tacka integracije i dalje ga entiteska linija razdvaja.

molim vas da sad ne odvalite sa kritikom da sam frustriran, provincijalac, ljubomoran i slicno
in33sa

#68 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by in33sa »

I poslije svega, svog blebetanja kojekakvih zracnih ramiza i slicnih patriota, ostaje jedna cinjenica koja je toliko cista da bljesti.

Onog dana, kada Sarajevo i definitivno postane jednonacionalni grad (a ide velikim koracima u tom pravcu) stovrit ce se i posljednji preduvjet da nestane drzava Bosna i Hercegovina. Nestat ce kao balon od sapunice.

Ko to ne razumije sada, taj nikada nece ni razumjeti.
kijameta

#69 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by kijameta »

Pa svaki dan otvorite jednu temu o Sarajevu i kako je grozno u njemu. A uglavnom pisu ljudi koji pojma nemaju o prijeratnom Sarajevu. Kao prije neki dan neki lik 'koji je milion godina Sarajlija' kako sam sebe nazva,ne zna u kojem sarajevskom naselju zive ljudi iz kojeg dijela BiH I Sandzaka.Posebno mladi ljudi imaju neke cudne vizije o prijeratnom Sarajevu,odrasli,znaju pisati a vjeruju u bajke.
Nije Sarajevo prije rata bilo tako bajno kao sto mislite.Sarajevo je 1941 imalo oko 50 hiljada stanovnika a 1991 oko 700 hiljada,sta namnozile se lijepe,pametne i kulturne Sarajlije.Jes,aha.Naselili se seljaci sa Romanije i istoccne Hercegovine.Gro Sarajeva je naseljen kasnih 60 i 70 godina,tako da su vase bajne Sarajlije 92 kada je rat poceo imale isto gradskog staza kao i danasnje izbjeglice iz istocne Bosne. Sarajevo je prije rata,bilo mnogo surovije i seljackije nego sto je sada,puno lakse je bilo upasti u belaj,puno je vise kriminala bilo i kriminalaca.Nije bilo danasnjih nacionalnih prepucavanja,jer se nije smjelo,BiH je bila policijska drzava. Ali se znalo da je srpska kuca pored srpske i muslimanska pored muslimanske. U Nedzaricima nije bilo 5-6 muslimanskih kuca,jer se zemlja nije nizasta prodavala muslimanima. I sta mislite ko je ubio ljude iz Kasindolske-Sarajlije.Ko je klao,ubijao,silovao po Grbavici-Sarajlije.
Kad bi igrali Sarajevo i Zvezda,imali bi u gradu toliki festival seljakluka,kakav danas ne mozete naci na 10 korida.A sve su to bile Sarajlije. Ja sam odrastao u Titovoj i do 50-ih su se drzale svinje u dvoristu a do 70-ih kokoske.Po Ferhadiji i Titovoj je jos 91 bilo poljskih zajednickih WC-a. Izadzite iz bajke.Ja kao Sarajlija,sam presretan,sto smo u periodu 92-95 zamijenili seljake sa Romanije i istocne Hercegovine za danasnje stanovnike iz istocne Bosne,puno su kulturniji i civiliziraniji.
A sto se tice ove predizborne presije na Sarajevo,mozete samo da nam ga se na......
Law_and_Order

#70 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Law_and_Order »

Koja je razlika između Hrvata u Sarajevu i Busovaci ili zapadnom Mostaru? Malo je glupo etiketirat ljude na osnov mjesta u kom zive.
PA vrtili su se komentari, iz kojeg razloga se divljalo po Sarajevu, uzvikivale parole, a najcesce obrazlozenje: "inat onima iz zapadnog mostara".

kakve veze imaju hrvati iz sarajeva sa ustasama?
Nemaju, ali isto tako da je krenula grupica hrvata uzvikivati po Sarajevu, gazi mudzahedine, balije ljudi bi se osjecali prozvanim, jer se zna kojem narodu je upucena provokacija. Isto kao sto se zna kome su uzvikivanja: "izadjite iz stanova ustase", "gazi ustase" upucena. Mozes se praviti naivna i reci da to nije upuceno hrvatima u Sarajevu, nego "ustasama" (Sarajevo puno ustasa, nema dalje) ali stvarno, to je jako glup izgovor.

Zato ponavljam, tuzno je da se doslo do tog nivoa, da se Sarajevo poredi sa selima i ostalim gradovima, pogotovo jer je glavni grad BiH. Uvijek se misliolo da je sarajevo operisano od svega. Ali eto, samo su naivne budale mislile da je tako, ukljucujuci mene
shuriken

#71 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by shuriken »

Air Ramiz wrote:
IceQueen wrote:To je produkt naseg "multietnickog" Sarajeva!
Kao prvo ti nisi iz Sarajeva. Kao drugo, Hrasnica nije Sarajevo. Kao trce, i da jeste, jedna lasta ne cini proljece. Iz kojeg ono ti bijese mjesta u kojem su Hrvati vecina i zasto uvijek nama iz Sarajeva solite pamet? Koliko je ono dzamija u tvom mjestu poruseno?

i eto nas na pitanju svih pitanja

vidis, zena/djevojka nije iz Sarajeva, barem prema tvojim podacima, a napisala je "nase Sarajevo"
i umjesto da tebi bude drago, jer Sarajevo je glavni grad cijele Bosne i Hercegovine
ti mislis da samo ljudi iz Sarajeva smiju reci da je Sarajevo njihovo i komentirati sta se u Sarajevu desava i zahtijevati nesto
time izravno ugrozavas perspektive Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine i prosperitetne multietnicke sredine

da li to i zelis? (pitanje a ne insinuacija)

kao sto je Stolac tvoj i Foca tvoja i nije ti valjda svejedno sta se tamo desava i tvoj se glas mora cuti i uvazavati kad govoris o Stocu i o Foci, iako ne zivis tamo
klixober

#72 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by klixober »

Ja bih svasta rekao na ovu temu,ali cim vidim da se javljaju iz gradova republike sumske,koji su etnicki ocisceni,a dzamije su sravnili sa zemljom....ne pada mi na pamet nista normalno da kazem.
echinacea

#73 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

Relativiziranje situacije u kojoj se Srbi i Hrvati u Sarajevu nalaze je glavno bosnajcko orudje. Poredjenje sa BL je nonsens totalni. Na sta je Sarajevo spalo da se poredi sa Banja Lukom.
Neko spominje da je grad bio 3 godine pod opsadom, da su ljudi izgubili najmilije, pa da, eto, i treba da ocekujem ja, da me izjednace sa onim sto je gadjao i mene 3 godine, nije mi dao struju 3 godine, raznio mi pola stana, a da ne spominjem handrenje od strane Bosnjaka u gradu. Moze, al malo morgen. Neko kaze da moramo sagledati situaciju realno. Ja realniji ne mogu biti od ovoga.
Nemojte ovu i slicne rasprave dizati na politicki nivo, spominjati velikosrbe, sastanke u Karadjordjevu i slicno. Za to ima drugih tema.
Ovdje su tema gradjani Sarajeva, koji nemaju nikakve veze sa politickim momentima koji se ovdje pominju.
Loreley

#74 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Loreley »

Asim Bešlija govna da je to nenormalno. Ja intenzivno tražim posao u zadnje vrijeme i većina osoba kojima se trebam proaktivno, inicijativno prijaviti u "jakim" sarajevskim firmama, u međunarodnim organizacijama, u vladinim institucijama su Srbi. Ja mogu otvoreno na forumu napisati o kojim se firmama radi i navesti imena tih ljudi, ukoliko je takva argumentacija potrebna. Nedavno čitam lika koji priča bajke o "nemogućnosti zaposlenja Srba u Sarajevu u državnim preduzećima i institucijama". Ispostavi se da čovjek ne ispunjava osnovni kriterij koji je isti za sve - bez obzira na naciju. Pokušam pomoći jednoj Srpkinji koja hoda po gradu sa debelim pravoslavnim krstom oko vrata, koja nema posla, a ima samo gimnaziju. Organiziram joj razgovor za posao, molim privatnika da je primi, trebam da idem s njom na taj razgovor. Ona na razgovor ne dođe. Druga Srpkinja mi se žali kako je nisu primili na posao u banku na mjesto za koje treba diploma ekonomije a onda se ispostavi da ona uopće nema fakultet već samo nekakvu virtualnu višu.

Inače svi ovi Srbi iz moje priče će vam pričati kad vas vide priče o tome kako je u Sarajevu grozno i kako će prodati stanove i otići u Srbiju, obećanu zemlju, Kanaan. Ja mogu sve ove osobe iz moje priče imenovati imenom i prezimenom kao i sebe samu. Zanima me može li to i Asim koji nam je bacio kosku laži da je glođemo.
echinacea

#75 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

Bas bih volio da vidim listu jakih sarajevskih firmi gdje su Srbi svi oni "kojima se treba proaktivno, inicijativno prijaviti". Kakve li klasifikacije. Jesu li i u tim firmama vecina ljudi koji su pasivni prema okolini, a gledaju vijesti u 7, Hrvati?
Locked