Vozacki bonton

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hitman05

#51 Re: Vozacki bonton

Post by hitman05 »

Instruktor me opominje na pjesake, evo u cemu je fol, pjesaka ima bruku na svakih 10m i to bi znacilo da moram stati svakih 10m, naravno stanem kad pjesak zakoraci na kolovoz, al dobro znam da onaj pjesak ceka ( ne pokazuje znake da ce zakoraciti nego ono razgleda) na trotoaru dok ja prodjem pa da prodje (mimo pjesackog, a i nekad na pjesackom bez semafora), ili ono kad pjesak prelazi 5 traka i ceka da prodju automobili itd. Grijesim li i u cemu? :) (iskreno odgovorite :) ). Eh evo jes jedan fol, danas sam cuo da se preticanje moze isvrsiti u jednoj traci :) ( i naravno ja sam tu puko :) ).
Qler

#52 Re: Vozacki bonton

Post by Qler »

Edin H. wrote: Nemaju sta pjesaci biti ludji ili bezobrazniji.
Na zebri imaju prednost, tvoje je da stanes onoliko koliko im treba vremena da predju, bila to starija osoba ili neko ko ce pretrcati.

PJESAK UVIJEK IMA PREDNOST U ODNOSU NA VOZILO

Takodje mi nije jasno zasto ne postavljaju lezece policajce i kamere oko skola, nego samo znakove :roll:
Uvijek ce se naci budaletina koja ce profurati pored skole.
jesi li vidio na malti lezeceg sto su napravili, kod OŠ "Malta". Samo cekam kad ce nekome otpasti dio auta. a cuo sam da ih jos ima po gradu takvih. ako uslikam postavit cu, ako ko ne zna na koji mislim.
chuchumbamayumbe

#53 Re: Vozacki bonton

Post by chuchumbamayumbe »

JaguarXKR wrote:situacija je fkt katastrofa. belaj je voziti auto, i to je opasno, a ja sam po nasem Sa na skuteru namotao 5000 kilometara. to kad sam prezivio mogu zivjeti jos sto godina. niko ne gleda na retrovizor, zmigavac se pali samo u nekih 50% slucajeva, otvaraju vrata na semaforu i izbacuju ruke kroz prozor pa ti samo cekaj kad ces se zalijepiti u nekoga. znam da je mimo propisa da na semaforu picim izmedju auta, ali sta cu kad se nadjem u koloni od 200 metara kod kino radnika-upravim po liniji i 20-ak na sat do pocetka kolone. dobro sam zapamtio jednog teget plavog keca kabrioleta, prestravio me jedno 10 puta svojim ulijetanjem i prestrojavanjem. kad sam se igrom slucaja nasao za volanom kamiona na tri osovine, a on u traci pored mene...ne moram vam ni pricati da je odletio na trotoar kako sam se zaletio na njega :lol: :lol: :lol:
Nadam se da nije bilo pjesaka na trotoaru?! :roll:
Post Reply