Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
-
hali gali halid
#51 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
To je on htio da zbuni protivnika 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#52 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
19. avgust.cheguevara_k1 wrote:...Par dana kasnije ( jebo sliku svoju zaboravih datum ) na Pofalicima pred pravoslavnom crkvom opet teferic. Preobrazenje, jedan od najvecih pravoslavnih praznika. Muzika tresti, jede se, pije se, igra se, a bogami i tri prsta se dizu.....
- cheguevara_k1
#53 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
PipiDugaDevetka wrote:19. avgust.cheguevara_k1 wrote:...Par dana kasnije ( jebo sliku svoju zaboravih datum ) na Pofalicima pred pravoslavnom crkvom opet teferic. Preobrazenje, jedan od najvecih pravoslavnih praznika. Muzika tresti, jede se, pije se, igra se, a bogami i tri prsta se dizu.....
Hvala pipi
- Layne
#54 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Ovo primjer ugroženosti nebošnjaka u saahmed_dv wrote:Imam i ja jedan primjer sa rukometne utakmice BiH-Madjarska. Valjda je bio neki igrac u Madjarskoj srpskog porijekla pa je neki seljak iza mene konstantno urlao "Halooooo Srbine, je... li ti mater" bla bla bla. Lik me je fakat nazivciro, ali sam se uspio suzdrzat da ga ne udavim jer sam skonto da je preglup da skonta da je pola nasih reprezentativaca Srba. I onda se cudimo i lajemo kad ljudi odu igrati za Srbiju ili Hrvatsku.
- slavkoimamodilera
#55 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Izvini, ali meni se ne naslanja nicija majka prirodno, pogotovo ne u situaciji koja se tada desila... cinjenica je da je situacija bila potpuno bezazlena, ali je konj jedva docekao... da ne naglasavam momente o nozu i vratu, sto se cisto sumnjam "prislanja" nekome sa svedskim tablicama...kijameta wrote:Na ZG tablice se prirodno naslanja ustaska majka,kao na BG cetnicka,na americku americka, na njemacku dijsaporsko/nacisticka. Slab ti je primjer,vecini ljudi kada u saobracaju neko nesto uradi,psuje mu se sve cega se u tom trenutku moze sjetiti.
Autor teme nije naveo iz kojega perida zeli primjere;ratnog,ranog poratnog,kasnijeg poratnog ili najnovijeg.
-
RenaTTa
#56 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
januar 1998. godine, prvi put smo doshli u Sarajevo nakon rata. Moji su htjeli da se vrate prvom prilikom odmah nakon rata spocetka 1997. godine, no kako su nam se izbjeglice naselile u stan procedura povrata je trajala nesto duze tako da se to stalno odugovlachilo.
Napokon, mart 1998. godine dolazimo u Sa, svi u paketu nas 4, u nadi da cemo sresti stare komsije i prijatelje koje smo pozeljeli.
Medjutim, po samom dolasku topla dobrodoshlica iscrtana na ulaznim vratima nasheg stana u centru grada
Sarajeva od strane nepoznatog autora.
Kukasti kriz koliko je dug i sirok stajao je sprejom iscrtan na vratima.
Mama je pocela da place, otac je samo ljutito odmahnuo glavom, a ja i sestra ostale smo manje vishe zaprepastene, u to doba josh klinke.
Zatim nailazi jedan stari komsija (Bosnjak) i prolazeci pored stane okrenu samo glavu i cerekajuci se nastavi spustati niz stepeniste.
Sutradan, kada ga je moj otac sreo(bili su u finim odnosima prije nasheg odlaska 1989-te)
upitao ga je za impozantni grafit na vratima.
Ja nisam bila prisutna ali sam iz hodnika mogla cuti rijechi "...pa sta ocekujete, od*ebali ste se u Izrael, dok smo mi 'vamo otimali se za koru hljeba tvoja su djeca uzivala u izobilju hrane i sada vam krivo sto vas komsiluk ne moze smisliti..."
Dobro banalan primjer, mozda je i nedovoljna edukacija ili sta vec uostalom moji roditelji nisu dizali preveliku hajku oko toga, a ja i sestra smo provele naredna tri dana cisteci znak koji je unistio dobar dio moje familije i jos milione ljudi sirom svijeta, kako u Evropi tako i u Sarajevu.
Od jula 2002. godine moji su se roditelji vratili u Sarajevo, da bi docekali starost u gradu gdje su se rodili, u Sarajevu koje vole. I dan danas, trpe uvrede od strane velikih patriota ali ne haju manje-vishe na to. Ili meni neche da kazu ili je zaista tako ne znam.
Znam samo da nikada, ali bas nikada necu uciniti istu gresku i vratiti se u Sarajevo.
Napokon, mart 1998. godine dolazimo u Sa, svi u paketu nas 4, u nadi da cemo sresti stare komsije i prijatelje koje smo pozeljeli.
Medjutim, po samom dolasku topla dobrodoshlica iscrtana na ulaznim vratima nasheg stana u centru grada
Mama je pocela da place, otac je samo ljutito odmahnuo glavom, a ja i sestra ostale smo manje vishe zaprepastene, u to doba josh klinke.
Zatim nailazi jedan stari komsija (Bosnjak) i prolazeci pored stane okrenu samo glavu i cerekajuci se nastavi spustati niz stepeniste.
Sutradan, kada ga je moj otac sreo(bili su u finim odnosima prije nasheg odlaska 1989-te)
Ja nisam bila prisutna ali sam iz hodnika mogla cuti rijechi "...pa sta ocekujete, od*ebali ste se u Izrael, dok smo mi 'vamo otimali se za koru hljeba tvoja su djeca uzivala u izobilju hrane i sada vam krivo sto vas komsiluk ne moze smisliti..."
Dobro banalan primjer, mozda je i nedovoljna edukacija ili sta vec uostalom moji roditelji nisu dizali preveliku hajku oko toga, a ja i sestra smo provele naredna tri dana cisteci znak koji je unistio dobar dio moje familije i jos milione ljudi sirom svijeta, kako u Evropi tako i u Sarajevu.
Od jula 2002. godine moji su se roditelji vratili u Sarajevo, da bi docekali starost u gradu gdje su se rodili, u Sarajevu koje vole. I dan danas, trpe uvrede od strane velikih patriota ali ne haju manje-vishe na to. Ili meni neche da kazu ili je zaista tako ne znam.
Znam samo da nikada, ali bas nikada necu uciniti istu gresku i vratiti se u Sarajevo.
- kockica_kockica
#57 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
lolita_xx wrote:ja u ovo ne vjerujem , hajd da je subota, al nedjelja...ma nema sansekomi wrote:ispit na Uskrs na Elektrotehničkomkockica_kockica wrote: kad na fakultetu kazem da mi je praznik a oni mi kazu da se nista ne moze pomjerati jer sam pojedinacan slucaj![]()
usput naravno i nedjelja
da dodam kako kod nas na FPNu nije bilo ovih probelma i uvijek je bilo neradnih dana za sve blagdane za SVE studente... dan ili dva
ne znas koji je fakultet.. ali su predavanja za vanredne studente vikendom, subota i nedjelja, pa tako i ispiti su bivali subotom i nedjeljom i radnim danom u vecernjim satima.... tu se vracam na Bozic na koji sam uvece u 17.00 imala ispit kod stanovitog profe....
lolita ja nista ne izmisljam a sad to da li neko to vjeruje ili ne je svakako problem te osobe...
- sesalmir
#58 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
@RenaTTa
Mislim da ti je primjer tako receno zastario, al nebitno, jer iskreno sumnjam da vam i danas po vratima neko ovakve stvari crta. Pa sta trebaju reci izbjeglice koje se vracaju u rs, koje zateknu kucu spaljenu do temelja, a na ono malo sto je ostalo iscrtane simbole 4s i razne uvredljive poruke. Iskreno i oni bi radje zivjeli u izraelu, ali nemaju tu priliku.
Izvini, mozda je nevezano za temu pa neka izbrisu post ako je tako, al samo da te pitam nesta.
1. Jeste li pokusali da se 1992. vratite u sa. pa da branite taj isti grad koji ste toliko pozeljeli?
2. Zbog cega ste mislili da se tako nesta nece desiti kada znas, a mozda i ne, kakve su sve strahote ljudi prezivjeli koji su bili ovdje. I ja sam imao tu odbojnost prema povratnickoj dijaspori koja je dolazila i pricala kako im je tesko bilo. I opet se vracali svi zivi, zdravi u svoje stanove, koje se nisu udostojili ostati braniti u ratu.
3. Vidim da neces nikad da se vratis u sa. i imas odbojnost prema ovome gradu, pa zbog cega onda se javljas na ovaj forum tog istog grada (to mi je onako malo nejasno)?
Mozda su pitanja previse licna pa ako smatras da je tako, nema potreba da odgovaras, ali me iskreno interesuje ovo, jer ocito ne razumijem razmisljanja ljudi koji su u situaciji poput tvoje.
Mislim da ti je primjer tako receno zastario, al nebitno, jer iskreno sumnjam da vam i danas po vratima neko ovakve stvari crta. Pa sta trebaju reci izbjeglice koje se vracaju u rs, koje zateknu kucu spaljenu do temelja, a na ono malo sto je ostalo iscrtane simbole 4s i razne uvredljive poruke. Iskreno i oni bi radje zivjeli u izraelu, ali nemaju tu priliku.
Izvini, mozda je nevezano za temu pa neka izbrisu post ako je tako, al samo da te pitam nesta.
1. Jeste li pokusali da se 1992. vratite u sa. pa da branite taj isti grad koji ste toliko pozeljeli?
2. Zbog cega ste mislili da se tako nesta nece desiti kada znas, a mozda i ne, kakve su sve strahote ljudi prezivjeli koji su bili ovdje. I ja sam imao tu odbojnost prema povratnickoj dijaspori koja je dolazila i pricala kako im je tesko bilo. I opet se vracali svi zivi, zdravi u svoje stanove, koje se nisu udostojili ostati braniti u ratu.
3. Vidim da neces nikad da se vratis u sa. i imas odbojnost prema ovome gradu, pa zbog cega onda se javljas na ovaj forum tog istog grada (to mi je onako malo nejasno)?
Mozda su pitanja previse licna pa ako smatras da je tako, nema potreba da odgovaras, ali me iskreno interesuje ovo, jer ocito ne razumijem razmisljanja ljudi koji su u situaciji poput tvoje.
- madner
#59 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
To nije diskriminacija, to je ETF.komi wrote:ispit na Uskrs na Elektrotehničkomkockica_kockica wrote: kad na fakultetu kazem da mi je praznik a oni mi kazu da se nista ne moze pomjerati jer sam pojedinacan slucaj![]()
usput naravno i nedjelja
da dodam kako kod nas na FPNu nije bilo ovih probelma i uvijek je bilo neradnih dana za sve blagdane za SVE studente... dan ili dva
-
*mima*
#60 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Cini mi se da ljudi ovdje malo preuvelicavaju neke stvari.............I ja sam isto poslije rata bila puna mrznje prema ljudima koji su dolazili od nekud......i nije mi bilo koje su vjere.....jednostavno ih nisam voljela jer nisu prezivjeli ono sto i mi...a uglavnom su kukali kako im je bilo tesko. Sada sam prema dijaspori ...ravnodusna. Ima jos jedna stvar.....nacinalna obiljezja................ja ne mogu da se sjetim da sam ikad prije rata vidjela privjeske na vratu....tipa mjesec i zvijezda ili krst......A sad.....mislim da je to malo previse.....Sta u stvari znaci takav privjesak? Kao dopada toj nekoj osobi.....po meni je to provokacija.......
-
RenaTTa
#61 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Znaci ti pravis razliku izmedju Bosnjaka povratnika u RS i drugih Ne-Bosnjaka povratnika u Sa. OK. To je tebi na volju i o tome ne vrijedi polemisati.sesalmir wrote:@RenaTTa
Razlog sto se 1992. godine nismo vratili (ja sam bila mala tako da se nisam ni pitala) je bio vjerovatno taj da otac nije htio da izlaze porodcu riziku i da je bilo skoro pa nemoguce doci u BiH u tom periodu sve i da je htio.
Treci odgovor, ja ne osjecam ogavnost prema gradu Sarajevu, vec prema odredjenoj grupi ljudi koji su usmjereni jednom idejom, nikada nisam iznosila neke mrze o Sarajevu niti ih imam, a ako si procitao post do kraja vjerovatno si vidio da su se moji roditelji uprkos "nevaznom i neznatnom " grafitu nakon par godina vratili u sarajevo i dan danas tu zive i lijepo im je iako jos trpe nacionalnu netrpeljivost, mozda ne u tom intenzitetu kao tek poslije rata ali u nekoj odredjenoj mjeri da.
I kao cetvrto ne vidim razlog stos e ne bih javljala na forum i ako nekome to moje prisustvo smeta slobodno neka me ignorira, ili neka se uputi meni na PM bez pregovora cu nestati!
- sesalmir
#62 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Za ovo boldirano:RenaTTa wrote:Znaci ti pravis razliku izmedju Bosnjaka povratnika u RS i drugih Ne-Bosnjaka povratnika u Sa. OK. To je tebi na volju i o tome ne vrijedi polemisati.sesalmir wrote:@RenaTTa
Razlog sto se 1992. godine nismo vratili (ja sam bila mala tako da se nisam ni pitala) je bio vjerovatno taj da otac nije htio da izlaze porodcu riziku i da je bilo skoro pa nemoguce doci u BiH u tom periodu sve i da je htio.
Treci odgovor, ja ne osjecam ogavnost prema gradu Sarajevu, vec prema odredjenoj grupi ljudi koji su usmjereni jednom idejom, nikada nisam iznosila neke mrze o Sarajevu niti ih imam, a ako si procitao post do kraja vjerovatno si vidio da su se moji roditelji uprkos "nevaznom i neznatnom " grafitu nakon par godina vratili u sarajevo i dan danas tu zive i lijepo im je iako jos trpe nacionalnu netrpeljivost, mozda ne u tom intenzitetu kao tek poslije rata ali u nekoj odredjenoj mjeri da.
I kao cetvrto ne vidim razlog stos e ne bih javljala na forum i ako nekome to moje prisustvo smeta slobodno neka me ignorira, ili neka se uputi meni na PM bez pregovora cu nestati!
1.Ne znam na koji nacin pravim razliku, nego ti samo kazem da iste stvari pa mozda i gore i oni dozive, pa opet pokusavaju nastaviti normalno zivjeti. Znaci kazem ti da je to, nesto sto su manje vise svi dozivjeli koji su se tek vratili i da je to provokacija koju ocekujes da ce se desiti i koji svak ko je barem pratio vjesti i desavanja moze ocekivat. Pogotova ako recimo komsija ispod ima dijete koje je ostalo invalid u ratu i sl.
2.Nije morao porodicu izlagati, mogao se on vratiti, a ko je htjeo uci u sa. mogao je pa makar to bilo i 94.kroz tunel, ali moglo se.
3. Naravno da mi nije cilj tjerati te s foruma, naprotiv bas mi je drago cuti razmisljanja osoba koja su u situaciji poput tvoje, jer ocito ni dan danas, 12 godina nakon rata, ne znam sta ste ocekivali da ce se desiti kada dodjete. Mozda cvijece, crveni tepih, zagrljaje ili poziv na pecenje i kafu koje mi nismo vidjeli 4 godine, stvarno ne razumijem. A razlog zasto sam zakljucio da ne podnosis sarajevo je ova recenica: ''Znam samo da nikada, ali bas nikada necu uciniti istu gresku i vratiti se u Sarajevo.''
-
elSaik
#63 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Nisam Hrvat ni katolik, ali kada nosim lančić sa ljiljanom raji se često učini iz daleka da je u pitanju mali krst i počne ofirno pritajena spika, a onda kada se približim i kada ljudi vide zapravo šta nosim oko vrata uglavnom se čuje "a nije krst, ljiljan je, dobro je". 
- irfan2
#64 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
takodjevjesticanametli wrote:i mene zanimakaranana wrote:komi, haj te PP stavi ovdje da svi vidimo. naravno, ne moras ukljucivati nickove od kojih su ti pp-ovi stigli.
a to za elektrotehniku .. uzas .. nisam to recimo bio ni primjetio ... ali ja bi se iz ovih stopa zalio
ne znam detalje, ali bi volio znat ... ipak mislim da je do tog doslo nepaznjom .. sasvim je moguce da grijesim, ali tvrdim da su u studentskoj sluzbi ok i da je bila neka molba ili primjedba, da bi one promijenile termin
Last edited by irfan2 on 28/08/2008 15:08, edited 1 time in total.
- Skyfox
#65 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
ne znam kako je u drugim firmama ali kod mene imas pravo samo na 2 dana odsustva zbog vjerskih praznika a kako firma ne radi za Bajram ako nisi Bosnjak moras zrtvovati neke svoje praznike ili uzet dan od ionako skromnog godisnjeg.
Onda su tu komentari tipa ovi dole (u Hercegovini) vazda nesto slave
Ili cesto cujes ciji je, nas??? Ma tooo mi reci....
Meni to ne smeta ali mogu razuniti nekoga ko se osjeca diskriminiranim zbog toga....
Onda su tu komentari tipa ovi dole (u Hercegovini) vazda nesto slave
Ili cesto cujes ciji je, nas??? Ma tooo mi reci....
Meni to ne smeta ali mogu razuniti nekoga ko se osjeca diskriminiranim zbog toga....
- Hodidjed
#66 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Posto ste odfurali za Izrael, pretpostavljam da se radi o Jevrejima.RenaTTa wrote:januar 1998. godine, prvi put smo doshli u Sarajevo nakon rata. Moji su htjeli da se vrate prvom prilikom odmah nakon rata spocetka 1997. godine, no kako su nam se izbjeglice naselile u stan procedura povrata je trajala nesto duze tako da se to stalno odugovlachilo.
Koliko se sjecam, u Martu 1992 su Romi i Jevreji bili jednoglasni oko ovoga: "Mi se necemo boriti ni za sta. Ovo nije nasa zemlja, ovdje samo zivimo". Na TV-u je ovo bas bilo i naislo je na ogromno neodobravanje. Karikiram malo, ali odprilike je tako nesto zvucalo. Nonsens, kakav god da je, tako je i bilo. 1992 su apsolutno svi Romi zbrisali iz Sarajeva, kolektivno, autobusima za Italiju (ostala je neka saka jada) i tako su se svi, kolektivno, 1997 vratili u Sarajevo da zauzmu svoje lokacije za prosenje (raskrsnice uglavnom). Interesting
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#67 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
svako ima svoju zivotnu pricu i svako osjeca neku nepravdu i slicno.Ja kada bi poceo pricati o svome zivotu i pravdi i nepravdi ,mnogi bi mislili da sam vanzemaljac,špijun,lažov,ludak itd itdRenaTTa wrote:Znaci ti pravis razliku izmedju Bosnjaka povratnika u RS i drugih Ne-Bosnjaka povratnika u Sa. OK. To je tebi na volju i o tome ne vrijedi polemisati.sesalmir wrote:@RenaTTa
-
echinacea
#68 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
A kad na utakmici Bosne pola dvorane skandira "Ubij Srbina", kako se ti ljudi osjecaju koji su dosli na utakmicu i navijaju za Bosnu? A da ne kazem da su pola ekipe tada bili Srbi. Isto se desavalo i na utakmicama FK Sarajevo, za igrace i hrvatske i srpske nacionalnosti na kamaru su isli i bozic i gospa i sta sve ne. Jednostavno ruzan je osjecaj.
- Layne
#69 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Ma to je isto u svakom gradu, u Mo na utakmici zrinjskog čućeš ubi baliju, ubi srbina, u Sa srbina i ustašu, u BL baliju ustašu, al opet to je "sport" i tu nema nikakvog ugrožavanja jer ti ljudi i ne žive u tim gradovima. Dakle primjer je bezze.echinacea wrote:A kad na utakmici Bosne pola dvorane skandira "Ubij Srbina", kako se ti ljudi osjecaju koji su dosli na utakmicu i navijaju za Bosnu? A da ne kazem da su pola ekipe tada bili Srbi. Isto se desavalo i na utakmicama FK Sarajevo, za igrace i hrvatske i srpske nacionalnosti na kamaru su isli i bozic i gospa i sta sve ne. Jednostavno ruzan je osjecaj.
- Hodidjed
#70 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Utakmice i postoje da bi se krkani mogli izivljavati. Zato ne idem na utakmice. Osjecao bih se kao Elf medju Orcima.echinacea wrote:A kad na utakmici Bosne pola dvorane skandira "Ubij Srbina", kako se ti ljudi osjecaju koji su dosli na utakmicu i navijaju za Bosnu? A da ne kazem da su pola ekipe tada bili Srbi. Isto se desavalo i na utakmicama FK Sarajevo, za igrace i hrvatske i srpske nacionalnosti na kamaru su isli i bozic i gospa i sta sve ne. Jednostavno ruzan je osjecaj.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#71 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
echinacea wrote:A kad na utakmici Bosne pola dvorane skandira "Ubij Srbina", kako se ti ljudi osjecaju koji su dosli na utakmicu i navijaju za Bosnu? A da ne kazem da su pola ekipe tada bili Srbi. Isto se desavalo i na utakmicama FK Sarajevo, za igrace i hrvatske i srpske nacionalnosti na kamaru su isli i bozic i gospa i sta sve ne. Jednostavno ruzan je osjecaj.
jel meni pitanje il nekom drugom
moje razmisljanje je isto kad u zagrebu vicu ubij srbina,baliju itd u beogradu zakolji ustasu,tucina i siptara i u sarajevu to sto si napiso.........ista govna samo drugo pakovanje.
-
Sociolog
#72 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
RenaTTa wrote:januar 1998. godine, prvi put smo doshli u Sarajevo nakon rata. Moji su htjeli da se vrate prvom prilikom odmah nakon rata spocetka 1997. godine, no kako su nam se izbjeglice naselile u stan procedura povrata je trajala nesto duze tako da se to stalno odugovlachilo.
Slusaj , sto se onda koji djavo javljas na ovaj forum???
Ja sam Hrvat, ujak mi je dosao pred sami rat 1991, iz Austrije, i ostao ovdje da se bori, a mogao je ko sale, da ode , kao i moja familija.. Iskreno i zasluzili ste to!, Dobrotaj kriz nije primjeren, ali sta hocete???
Kad ste se vratili 1998, hocete da vam komsije donesu kafu, rakiju, i toplu dobrodoslicu.. Izvini mozda naglo, i u afketu ovo pisem.. ali kako te NIJE STID, DA TAKO NESTO PISES??? Mi nismo imali hljeba da jedemo, smrzavali se 1993 ko u Sibirskim kulazima, a ti mi nesto pises, da vas kao nisu pozdravili ...???!!
A da sad nacionalizma ima ohohoho u Sarajevu, da se ne lazemo, vec sam ranije pisao na nekoj temi.. Previse NAZALOST
-
in33sa
#73 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
A mozda "jarani Srbi i Hrvati" nece javno da govore o svom osjecaju nelagode da nebi bili nazvani cetnicima i ustasama uz ono vec cuveno "kome se ovdje ne svidja, neka ide odavde".sofist wrote:Ali svi navode neke jarane Srbe i Hrvate koji su super, zajebancija, sve divno, krasno. Sto se ti likovi ne jave sad da to potvrde? Mozda nemaju internet ili ne dolaze na sarajevo-x? Ja samo vidim da se javljaju ljudi sa konkretnim primjerima ugrozenosti i to se uporno ignorise. Ne moze meni neko govoriti kako mi je super u Sarajevu kad nije. Kad Natasa Kandic u Srbiji govori o ugrozenosti ljudskih prava nesrba tad joj svi u Sarajevu aplaudiraju. A kad Srdjan Dizdarevic kaze notornu cinjenicu o Sarajevu tad je izdajnik, laprda itd, itd.... Licemjerno do jaja.
-
Leonid Breznjev
#74 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
nisam ni ja imao hljeba a boga mi i grijanje nesto nije radilo u rovovima..
nejse, ipak ne vidim nista lose u renatinom postu, napisala je ono sto je dozivjela i to je to.. ne vidim nikakovog povoda za onakav odgovor "Sociolog".
koje bio tu, bio je. ko nije, nije i sta sad? 
nejse, ipak ne vidim nista lose u renatinom postu, napisala je ono sto je dozivjela i to je to.. ne vidim nikakovog povoda za onakav odgovor "Sociolog".
-
Judge_Dread
#75 Re: Konkretni primjeri ugroženosti nebošnjaka u SA
Jad i patetika
Da bi olaksao svima predlazem sljedece:
- Zamolio bih da se otvori jos 5 tema osim ove i to po jedna tema sa gradovima gdje su Hrvati i Srbi vecina pa da se ostala dva naroda koja su u takvim gradovima manjina ocituju u sklopu tih tema kao nebosnjaci ovdje u sklopu teme o SA.
- Onda otvoriti jos 3 teme da se u svakoj od njih nojevi iz tri konstitutivna naroda u trima gradovima koji su tema, a gdje su logicno oni vecina, uljuljkavaju i tjese sami sa sebi istima kako je tu kod njih extra, a kod onih drugih sodoma i gomora.
Eto nadam se da sam sviju zadovoljio i da je jos 5 tema taman tako da sa ovom temom tvori serijal od 6 tema
)) ??
Serijal bi se mogao zvati "Festival neosjetljivosti, bola krastavca i nedostatka IKAKVOG feelinga za ista drugo i drugacije "

Da bi olaksao svima predlazem sljedece:
- Zamolio bih da se otvori jos 5 tema osim ove i to po jedna tema sa gradovima gdje su Hrvati i Srbi vecina pa da se ostala dva naroda koja su u takvim gradovima manjina ocituju u sklopu tih tema kao nebosnjaci ovdje u sklopu teme o SA.
- Onda otvoriti jos 3 teme da se u svakoj od njih nojevi iz tri konstitutivna naroda u trima gradovima koji su tema, a gdje su logicno oni vecina, uljuljkavaju i tjese sami sa sebi istima kako je tu kod njih extra, a kod onih drugih sodoma i gomora.
Eto nadam se da sam sviju zadovoljio i da je jos 5 tema taman tako da sa ovom temom tvori serijal od 6 tema
Serijal bi se mogao zvati "Festival neosjetljivosti, bola krastavca i nedostatka IKAKVOG feelinga za ista drugo i drugacije "