ko je najbogatija osoba u BiH ????
-
Abacija
#51 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Raja, da vam se pohvalim. Ja san otprilike na 20-tom mjestu. 
-
via_facti
#52 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
1. Reis ef. Cerić (budući prvi Imam Europe)
2. Kardinal Vinko Puljić
3.
2. Kardinal Vinko Puljić
3.
-
d2
#53 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
molim da se taj moj bazen ne spominje javno, mozete doci sutra na kupanje, ponesite kapicehomo_sapiens wrote:sffovac wrote:ja mislim da je dekan saobracajnog fakulteta
after all - on je fahri mentor i siva eminencija, drzi i brankovica i ex. direktora grasa, mijenja svoj rodni list, mijenja ime fakulteta, pravi je vlasnik pola objekata u sarajevu
a zanimljivo, niko o njemu ne prica, lafac veliki![]()
![]()
Je li mislis na onog vlasnika jedne nove, ogromne vile u Velikoj aleji na Ilidzi ?
U kojoj je u suterenu ogroman bazen.
-
WizzardFromBOZ
#54 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ne znam tko je najbogatija osoba u bosni i hercegovini, ali znam da do 1990. de facto nitko u njoj svojim normalnim radom nije mogao postati bogat. mogao je mozda postati 'dobrostojeci', ali bogat sigurno ne. poslije 1992. uglavnom se zna tko je mogao i tko je to iskoristio i postao.
osobno, od 31.3.1992. nisam u bosni, na osnovu bosne ili preko bosne stekao nijedan dinar (marku, km, dolar, euro). da li je to pozitivno ili negativno ostavljam vama da prosudite. nisam bogat, ali ziv sam i osjecam se sasvim dobro, nikome nisam nista duzan i savjest mi je kristalno cista.
u ratu a i od 1995, tj. nakon rata, desilo se vise slucajeva nasilne smrti nekih koji su bili u bosni ili se oko nje ("humanitarno" i jos kojekako) vrtjeli od pocetka devedesitih. vecina tih smrtnih slucajeva (kao uostalom ni posljednji u becu od prije par dana) vjerujem da nije slucajna.
na kraju, mislim da bi ova tema bila mnogo interesantnija kad bi komentari bili malo ozbiljniji.
osobno, od 31.3.1992. nisam u bosni, na osnovu bosne ili preko bosne stekao nijedan dinar (marku, km, dolar, euro). da li je to pozitivno ili negativno ostavljam vama da prosudite. nisam bogat, ali ziv sam i osjecam se sasvim dobro, nikome nisam nista duzan i savjest mi je kristalno cista.
u ratu a i od 1995, tj. nakon rata, desilo se vise slucajeva nasilne smrti nekih koji su bili u bosni ili se oko nje ("humanitarno" i jos kojekako) vrtjeli od pocetka devedesitih. vecina tih smrtnih slucajeva (kao uostalom ni posljednji u becu od prije par dana) vjerujem da nije slucajna.
na kraju, mislim da bi ova tema bila mnogo interesantnija kad bi komentari bili malo ozbiljniji.
- jennisjoplin
#55 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
pa da i mi postanemo smrtni slučajevi umjesto bogati slučajevi, malo morgenWizzardFromBOZ wrote:ne znam tko je najbogatija osoba u bosni i hercegovini, ali znam da do 1990. de facto nitko u njoj svojim normalnim radom nije mogao postati bogat. mogao je mozda postati 'dobrostojeci', ali bogat sigurno ne. poslije 1992. uglavnom se zna tko je mogao i tko je to iskoristio i postao.
-
WizzardFromBOZ
#57 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ima onih koji bi voljeli biti bogatasi makar jedan dan. da se pokazu pred komsijom...pa da i mi postanemo smrtni slučajevi umjesto bogati slučajevi, malo morgen
- Fair Life
#58 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nije njima do toga da oni imaju, nego da komsija nema... Nas sindrom.WizzardFromBOZ wrote:ima onih koji bi voljeli biti bogatasi makar jedan dan. da se pokazu pred komsijom...pa da i mi postanemo smrtni slučajevi umjesto bogati slučajevi, malo morgen
- uozo
#59 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Slobodan Stanković - Integral inzenjering
Ako i momentalno nije, bice veoma uskoro!
Ako i momentalno nije, bice veoma uskoro!
-
WizzardFromBOZ
#60 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
da ga nema trebalo bi ga izmisliti...Fair Life wrote:Nije njima do toga da oni imaju, nego da komsija nema... Nas sindrom.WizzardFromBOZ wrote:ima onih koji bi voljeli biti bogatasi makar jedan dan. da se pokazu pred komsijom...pa da i mi postanemo smrtni slučajevi umjesto bogati slučajevi, malo morgen
-
Abacija
#61 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nije to samo balkanski sindrom.Fair Life wrote:Nije njima do toga da oni imaju, nego da komsija nema... Nas sindrom.WizzardFromBOZ wrote:ima onih koji bi voljeli biti bogatasi makar jedan dan. da se pokazu pred komsijom...pa da i mi postanemo smrtni slučajevi umjesto bogati slučajevi, malo morgen
- dzipalo_junuz
#62 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
A sto to niko ne spominje HANU Hadziavdagic??? 
- Vaso
#63 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Milorad Dodik, apsulutni gospodar rs-a. vlasnik SVAKOG javnog i privatnog preduzeca u svojoj prciji.
- rajvosa^
#64 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Kolko je tezak vlasnik Holivuda na Ilidji? Cist dokaz nekom rat nekom brat.
- ranger
#65 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ljudi ogranicavate se samo na Sarajevo i sarajevske firme i njihove vlasnike "bogatase"....
vjerujte mi u Hercegovini ima ljudi koji su perverzno bogati, takodje u krajini gore cazin, bihac i td...
i jos nesto, najbogatiji ljudi se nikad nece javno otkrit, oni sute i vrte svoju lovu potpuno anonimno i nezapazeno!
vjerujte mi u Hercegovini ima ljudi koji su perverzno bogati, takodje u krajini gore cazin, bihac i td...
i jos nesto, najbogatiji ljudi se nikad nece javno otkrit, oni sute i vrte svoju lovu potpuno anonimno i nezapazeno!
-
gradska toplana
#66 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
zdrav covjek najbogatiji covjek 
- A-R-N-I
#67 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ti odmah pa rat spominjes, Saljo ( vlasnik Hoolywooda ) rata nije ni vido ni osjetio, '99-te se vratio iz slovenije....A gigant jest!rajvosa^ wrote:Kolko je tezak vlasnik Holivuda na Ilidji? Cist dokaz nekom rat nekom brat.
-
TheGodfather001
#68 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Alija Izetbegovic (bio) preuzeo Bakir Izetbegovic, a svi naprijed pomenuti iz FBiH su njihove produzene ruke.
-
drama
#69 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
losa utjeha kad nemas za kiflegradska toplana wrote:zdrav covjek najbogatiji covjek
- zgembo_sa
#70 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Slazem se, ubjedljivo prvi...Vaso wrote:Milorad Dodik, apsulutni gospodar rs-a. vlasnik SVAKOG javnog i privatnog preduzeca u svojoj prciji.
Mozda za koju godinu dobijemo i prvog milijardera...
- vee-jay
#71 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Znao sam vec uvijek da si iza mene... Vidi se po razini komentaraAbacija wrote:Raja, da vam se pohvalim. Ja san otprilike na 20-tom mjestu.
-
Loreley
#72 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nijedne cifre na temi, već nabacivanje imena i prezimena koja kursiraju tiskom a od kojih neka grcaju u žestokim dugovima. Ja mislim da je najbogatiji lik koji posjeduje ca. 150 milijuna eura, a svaki dan i više. Njegovo ime nećete naći na stranicama lokalnih novina, njegovu kuću možete vidjeti jedino ako vas put nanese na Antile, i to holandske 
-
Shoba
#73 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
zna se ko je najvise gepio: ratni logisticari iz Visokog. Oni su svoju lovu investirali u inostranstvu. Radoncic i ekipa su siromasi....
-
Judge_Dread
#74 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:23, edited 1 time in total.
- banjaluka078
#75 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Gavrilo Bobar je prosle godine platio 1.355.726 maraka poreza. Koliko tek nije prijavio? Pa onda skontajte koliko ima?
http://www.comart.mapabih.com/a2/index. ... 11185.html
(Bobar: http://www.bhdani.com/arhiva/240/t24014.shtml, http://www.bhdani.com/arhiva/242/reagiranja.shtml, predsjednik Bobar grupe http://www.bobar.com/index.php)
http://www.comart.mapabih.com/a2/index. ... 11185.html
(Bobar: http://www.bhdani.com/arhiva/240/t24014.shtml, http://www.bhdani.com/arhiva/242/reagiranja.shtml, predsjednik Bobar grupe http://www.bobar.com/index.php)