Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
popajic

#51 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by popajic »

SiSaJuMe wrote:Mogli bi i zgradu ofarbat ako im ostane farbe. Urgiram za glasove kod stanara. Stranke javite se.........

Image
A narod odmah prihvati modne trendove.Vidi ovu mrs.Pa i sesiric u tonu ! :-D
Ja glupan kupio sivi t-shirt.Nikako da upratim sta je aktuelno.
Leonid Breznjev

#52 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Leonid Breznjev »

kolor je dobila gospodja bohovac u dubaiu.. a onda ona po jevtinoj cijeni prodala nasem gradu.. :) necu ni zamisljati koliko je para utroseno u ovo.. i koliko jos uz to pronevjereno.. :D :D
Zux

#53 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Zux »

Koliko god ove reakcije ovih debila, na farbanje trotoara zvucale besmisleno i idiotski, pa cak stavise i smijesno (smjesnije cak od Hame i Gileta na bilijaru), ovo je vrlo perfidno i smisljeno i ustvari samo nastavak price i propagande koja se intezivno sprovodi u zadnjih mozda mjesec dana. Da podsjetim: prvo, onaj isprdak od covjeka Srdjan Dizdarevic tvrdi kako je Sarajevo etnicki ocisceno, pa na to se jos nadoda Lajcak zvani "gdje mi je kompas" sa tvrdnjama da je Sarajevo model etnickog ciscenja. Pa neki dan bas na HRT-u na vijestima u udarnom terminu upravo prilog o ovim zelenim trotoarima i razgovor sa vrlim Vinkom Puljicem, koji kaze kako je katolickoj crkvi receno da pare za obnovu svoje zgrade u Titovoj moze dobiti samo ako istu ofarba u zeleno. Elem vrlo perfidna politika sa svih strana kojoj je cilj pokazati kako je Sarajevo etnicki cisto. Niko ni prstom da mrdne da dokaze i pokaze da to nije tako, samo sutnja, ocito i njima odgovara da se "kuha". FUJ
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#54 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

Zux wrote:Koliko god ove reakcije ovih debila, na farbanje trotoara zvucale besmisleno i idiotski, pa cak stavise i smijesno (smjesnije cak od Hame i Gileta na bilijaru), ovo je vrlo perfidno i smisljeno i ustvari samo nastavak price i propagande koja se intezivno sprovodi u zadnjih mozda mjesec dana. Da podsjetim: prvo, onaj isprdak od covjeka Srdjan Dizdarevic tvrdi kako je Sarajevo etnicki ocisceno, pa na to se jos nadoda Lajcak zvani "gdje mi je kompas" sa tvrdnjama da je Sarajevo model etnickog ciscenja. Pa neki dan bas na HRT-u na vijestima u udarnom terminu upravo prilog o ovim zelenim trotoarima i razgovor sa vrlim Vinkom Puljicem, koji kaze kako je katolickoj crkvi receno da pare za obnovu svoje zgrade u Titovoj moze dobiti samo ako istu ofarba u zeleno. Elem vrlo perfidna politika sa svih strana kojoj je cilj pokazati kako je Sarajevo etnicki cisto. Niko ni prstom da mrdne ta dokaze i pokaze da to nije tako, samo sutnja, ocito i njima odgovara da se "kuha". FUJ
ja mogu predloziti da svi oni koji ne prestaju pricati o bogobojaznosti i svojoj VJERI pocMu ici u dzamije i crkve, pocMu se baviti SVOJIM POSLOM a politiku ostave POLITICARIMA. A narodu zelim da im plata bude 20 maraka a hljeb sto, pa im mozda onda dodje iz d u g KOLIKO JE SATI.
Do tad, ne kupujte kamen za pete, TARITE SE PO ULICI!
vjesticanametli

#55 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by vjesticanametli »

ma svaka njima cast kad rade sta hoce a svi sute..........semiKa molim te tuko da proćeraš sve izrode iz našOg sarajva koji nisu zeljeni :thumbup:

da bog da svi rovili po kantama a ne mogli nista izrovit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fuj semihačo
luciferino

#56 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by luciferino »

Jeste li sigurni da je kriva iskljucivo gdja. Bohovac?
Sta je sa gospodinom ^ ^ ?
Citizen-X

#57 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote: ja mogu predloziti da svi oni koji ne prestaju pricati o bogobojaznosti i svojoj VJERI pocMu ici u dzamije i crkve, pocMu se baviti SVOJIM POSLOM a politiku ostave POLITICARIMA. A narodu zelim da im plata bude 20 maraka a hljeb sto, pa im mozda onda dodje iz d u g KOLIKO JE SATI.
Do tad, ne kupujte kamen za pete, TARITE SE PO ULICI!
A tu smo znaci - bilo je i kod tebe seksa na javnom mjestu :mrgreen:
strong69

#58 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by strong69 »

mIRCerka wrote: A moj ti ne smeta a? :D
I meni smeta plava boja mog nicka :D Kad razmislim, smeta mi i plavi avatar. I smeta mi sto mirci koja za Zelju navija ima nick crvene (bordo) boje :D To je krajnje uvredljivo :lol:

A ovim demokratama ne smeta sto se npr zabranjuje gradnja dzamije u SLO? To je OK?
olduser

#59 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by olduser »

pa ovo PTSP puca navelko..
zelena boja - provokacija :lol: :lol:

ebo im ja mater ustasko-cetnicku... :x :x
moze krst iznad mostara, al zeleni trotoar je ipak provokacija..
dabogda se u grobu okretali i oni i djeca im...
zajedno s njima i balije iz vrha vlade koje na sve ovo samo sute..
JThomas

#60 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by JThomas »

Zux wrote:Koliko god ove reakcije ovih debila, na farbanje trotoara zvucale besmisleno i idiotski, pa cak stavise i smijesno (smjesnije cak od Hame i Gileta na bilijaru), ovo je vrlo perfidno i smisljeno i ustvari samo nastavak price i propagande koja se intezivno sprovodi u zadnjih mozda mjesec dana. Da podsjetim: prvo, onaj isprdak od covjeka Srdjan Dizdarevic tvrdi kako je Sarajevo etnicki ocisceno, pa na to se jos nadoda Lajcak zvani "gdje mi je kompas" sa tvrdnjama da je Sarajevo model etnickog ciscenja. Pa neki dan bas na HRT-u na vijestima u udarnom terminu upravo prilog o ovim zelenim trotoarima i razgovor sa vrlim Vinkom Puljicem, koji kaze kako je katolickoj crkvi receno da pare za obnovu svoje zgrade u Titovoj moze dobiti samo ako istu ofarba u zeleno. Elem vrlo perfidna politika sa svih strana kojoj je cilj pokazati kako je Sarajevo etnicki cisto. Niko ni prstom da mrdne da dokaze i pokaze da to nije tako, samo sutnja, ocito i njima odgovara da se "kuha". FUJ
predizborna kampanja na bosanski način :dance:

da, koliko god ove reakcije bile smiješne, budite sigurni da u izbornim štabovima i jedni i drugi i treći trljaju ruke na njih...sad će lagano i neki pop biti pretučen u sarajevu, u RS će nekim povratnicima napasti kuće, ili oskrnaviti groblje, ugroženi mi, ugroženi vi, i eto ti nove premoćne pobjede onih koji nas tlače već 15 godina.

a glupi narod sve guta k'o bombonu već ko zna koji put.
tataratira

#61 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by tataratira »

jel' ba, jesil' ti došao da navijaš ili da kvariš igru? :D
calendula

#62 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by calendula »

Rješenje problema:
Na svakih stotinjak metara staviti logo "HAJNEKEN"-a i uzeti pare od dotične kompanije za reklamu. :lol:
Citizen-X

#63 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Citizen-X »

calendula wrote:Rješenje problema:
Na svakih stotinjak metara staviti logo "HAJNEKEN"-a i uzeti pare od dotične kompanije za reklamu. :lol:
I ispod napisat: Ovo je Turska
Vision 2020

#64 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Vision 2020 »

Srbi i Hrvati nemaju ekskluzivna prava nad BiH. Cak ih ne bi nikako trebali imati u odnosu na politiku koju vode. Meni bi draze bilo da su plocnike obojili u plavo-zuto.
Air Ramiz

#65 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Air Ramiz »

Zux wrote:Koliko god ove reakcije ovih debila, na farbanje trotoara zvucale besmisleno i idiotski, pa cak stavise i smijesno (smjesnije cak od Hame i Gileta na bilijaru), ovo je vrlo perfidno i smisljeno i ustvari samo nastavak price i propagande koja se intezivno sprovodi u zadnjih mozda mjesec dana.
Upravo tako kolega. Evo direktan dokaz da je ugrozavanje pocelo mnogo prije devedesetih :mrgreen: Mahsuz izvadjen link za Vecernji list, kardinala Puljica i Lea Pločkinića - Croatia Libertas.

Molba za OHR: zabranite konacno fasisticka udruzenja koja huskaju narod!
[Matrix]

#66 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by [Matrix] »

Nije to farba,to je spec materijal(inace izumljen u Izraelu,hehe) protiv klizanja i poledice.Zasto zelene boje,trava je svuda na dunjaluku zelene boje. :D
Biciklisticke staze su svuda u EU crvene boje ,isti materijal.Ja se slazem da se dodaju i neke umjetncike slikarije(ako je moguce i etnicko-nacionalne) ali
onda ce reci da svi gaze po svetim simbolima njihovih-nasih naroda i narodnosti.
mIRCerka

#67 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

olduser wrote:pa ovo PTSP puca navelko..
zelena boja - provokacija :lol: :lol:

ebo im ja mater ustasko-cetnicku... :x :x
moze krst iznad mostara, al zeleni trotoar je ipak provokacija..
dabogda se u grobu okretali i oni i djeca im...
zajedno s njima i balije iz vrha vlade koje na sve ovo samo sute..
Cccccccc zasto ti je svaka bana vrijedna?
Alfons Kauders

#68 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Alfons Kauders »

hm... ovo me podsjeca na frku oko obnove unitica... kada je arhitekta, inace cini mi se katolik, tuzio vlasnike zato jer su ugradili plava stakla umjesto zelenih... jebiga, zelena prestali proizvodit... treba naci njegovo ime pa ga prijavit ko teroristu amerikancima...

jebote koje psihopate...
slavkoimamodilera

#69 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by slavkoimamodilera »

Alfons Kauders wrote:hm... ovo me podsjeca na frku oko obnove unitica... kada je arhitekta, inace cini mi se katolik, tuzio vlasnike zato jer su ugradili plava stakla umjesto zelenih... jebiga, zelena prestali proizvodit... treba naci njegovo ime pa ga prijavit ko teroristu amerikancima...

jebote koje psihopate...
Nidje veze... :-) unitic je uvijek imao plava stakla, a to da li je arhitekta (Ivan Strauss btw.) katolik ili ne, s tim nema apsolutno nikakve veze...
mIRCerka

#70 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

[Matrix] wrote:Nije to farba,to je spec materijal(inace izumljen u Izraelu,hehe) protiv klizanja i poledice.Zasto zelene boje,trava je svuda na dunjaluku zelene boje. :D
Biciklisticke staze su svuda u EU crvene boje ,isti materijal.Ja se slazem da se dodaju i neke umjetncike slikarije(ako je moguce i etnicko-nacionalne) ali
onda ce reci da svi gaze po svetim simbolima njihovih-nasih naroda i narodnosti.
da li taj materijal treba da se TRUNI?
Troll_Happens

#71 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Troll_Happens »

mIRCerka wrote:
[Matrix] wrote:Nije to farba,to je spec materijal(inace izumljen u Izraelu,hehe) protiv klizanja i poledice.Zasto zelene boje,trava je svuda na dunjaluku zelene boje. :D
da li taj materijal treba da se TRUNI?
vjerovatno nije predvidjen da se hoda na njemu u sandalama i cipelama, nego ono prije nego sto krocis na travu izujes se i onda se nece truniti :dance:
kockica_kockica

#72 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by kockica_kockica »

Alfons Kauders wrote:hm... ovo me podsjeca na frku oko obnove unitica... kada je arhitekta, inace cini mi se katolik, tuzio vlasnike zato jer su ugradili plava stakla umjesto zelenih... jebiga, zelena prestali proizvodit... treba naci njegovo ime pa ga prijavit ko teroristu amerikancima...

jebote koje psihopate...
spor je vodjen oko plave boje koja nije ista kao u orginalna nijansa... ne izvrci bezveze istinu... uvijek bila plava stakla na unitic-u :-)
leticija

#73 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by leticija »

Ja tu ne vidim nikakvu provokaciju, ali obrazlozenje?....da nije zalosno, bilo bi smijesno... u nedostatku prirodnog zelenila - farbajmo trotoare.

Iz istog razloga predlazem da se stampaju i novcanice od po 100 eura i pocnu kaciti po kontejnerima...
zastoqsviram

#74 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: da li taj materijal treba da se TRUNI?
a i ti mircerka zaorala stiklama, priglavke na noge sljedeci put kad krenes u setnju (one od merino vune, nemoj od pramenke, gruba je)....
mIRCerka

#75 Re: Hrvati i Srbi prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote:

jebote koje psihopate...
spor je vodjen oko plave boje koja nije ista kao u orginalna nijansa... ne izvrci bezveze istinu... uvijek bila plava stakla na unitic-u :-)
AHA EVO GA PRVI FORUMSKI SRPSKO MUSLIMANSKI SUKOB!
:D

Shega je clanak majke mi, sto je najsmjesnije, ne vidim gdje to proteste odrzavaju?
Post Reply