Do tad sjedte mirno i kafu pijuckajte.,i cekajte da se samo od sebe stanje promjeni., i vjecno govorite : haj'mo nesto.. popit.,kafica naravno
Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Moderator: anex
- Fiore
#51 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Jel mogao sam protiv stubova saveza? Gdje su ONI sto su pijuckali kaficu 2-3 sata u Ferhadiji., dok su nas drotovi pendrecili i sutali., a poslije pametovali sta treba.. da mi je sresti onu nafzranu crnku sto se dere ko s brda na brdo.. j..o vam Kodro' m...r
Do tad sjedte mirno i kafu pijuckajte.,i cekajte da se samo od sebe stanje promjeni., i vjecno govorite : haj'mo nesto.. popit.,kafica naravno
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#52 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
".....izronit ce Baho za one sto ga vole....."
"..svi smo mi Baho...."
"...Baho ,jedan od nas......"
"...izdrzi Baho znam sta ti rade..."
"...mi smo Bahini,Baho je nas....."
"....Baho je nas ponos k'o zastava..."
"...svi za Bahu,Baho za sve....."
A sad odoh...
"..svi smo mi Baho...."
"...Baho ,jedan od nas......"
"...izdrzi Baho znam sta ti rade..."
"...mi smo Bahini,Baho je nas....."
"....Baho je nas ponos k'o zastava..."
"...svi za Bahu,Baho za sve....."
A sad odoh...
- Vaso
#53 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Comrad wrote:Baho i Saša, jos nek zovnu i Tulica.Koji bi to trio bio.
obli me znoj na samu pomisao
-
ernest
#54 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
imal iko u ovoj državi da nama valja. valja posrani hrt2, dobro je neko rekao, tamo su veći mrtvaci od velida spahe! baho je izrastao kao komentator, u utakmicu unese emocije za razliku od većine i ne valja... eh eto nek ne valja, nek valja hrt2. đe more baho valjat kad je naš. nadam se da će se baho predomislit jer utakmice reprezentacije nisu iste kad ih prenosi spaho (tad obavezno gubimo, ko da dženazu čojek prenosi) i kad ih prenosi baho. baho tivra se, a jurišićki porukica - otjerajte kemu ahmetovića njegovu platu prebacite bahi i niko neće bit na gubitku
- Better Man
#55 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
.ernest wrote:imal iko u ovoj državi da nama valja. valja posrani hrt2, dobro je neko rekao, tamo su veći mrtvaci od velida spahe! baho je izrastao kao komentator, u utakmicu unese emocije za razliku od većine i ne valja... eh eto nek ne valja, nek valja hrt2. đe more baho valjat kad je naš. nadam se da će se baho predomislit jer utakmice reprezentacije nisu iste kad ih prenosi spaho (tad obavezno gubimo, ko da dženazu čojek prenosi) i kad ih prenosi baho. baho tivra se, a jurišićki porukica - otjerajte kemu ahmetovića njegovu platu prebacite bahi i niko neće bit na gubitku
Ako ti valja Baho i njegovo urlikanje vodi ga svojoj kući. Valja nama posrani HRT kako ga ti nazivaš, jer su pismeniji i daleko su ispred nas i ne vrište na svaku šansu (od koje nema ništa) kao Baho.
- Adriatic
#56 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Pa kad je završio fakultet????????????
Ja znam da je radio u Varteksu i da ima završena tri razreda srednje škole (škola učenika u privredi)
E jest brz svaka mu čast. To je pravi student.
Ja znam da je radio u Varteksu i da ima završena tri razreda srednje škole (škola učenika u privredi)
E jest brz svaka mu čast. To je pravi student.
- Baltazar_khan
#57 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Očigledno ga pljujete što je pitar, kvalitetan spiker, i komentator. Nemate pojma, taj čovjek kad prenosi neku tekmu, pa makar ona bila Southampton-Wolverhampton, ne bude dosadna, jer on ispoljava visoku dozu profesionalizma, i tekma ne bude dosadna zbog njegovog načina govora. Ne znam šta hoćete, Velid Spaho i onaj što prenosi utakmice, onaj iz RS-a, na BHT-1, ne mogu da se sjetim kako se zove, oni prenose isto mrtvi konjevi, gasim ton kad gledam tekmu na našim televizijama. Draži mi je Saša Vugdalić, on nije makar dosadan sa svojim budalaštinama.
Što se tiče HRT-a, i onaj njihov Božo Sušec isto ko mrtvi konj, dakle kao ova dvojica pomenuta gore.
Što se tiče HRT-a, i onaj njihov Božo Sušec isto ko mrtvi konj, dakle kao ova dvojica pomenuta gore.
- General_Jackson
#58 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Velid Spaho je najveci uzas koji se ikada pojavio na Tv- stanicama u ovoj zemlji. Pa covjek nikada nije ni bio na fudbalskoj utakmici dok ga neko nije zaposlio kao TV komentatora. Kada on prenosi utakmicu ja okrecem kanal taman da mi otac igra. Odmah iza njega je Igor Kristic. Za njih su Baho a bogami i Kemo izmislili zvanje sportskog komentatora.
- Neelix
#59 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Tu svoju pismenost, "nevrištanje" i "naprednost" nek ispoljavaju na poetskoj večeri, ili na promociji knjiga. Nije fudbal za mrtvace.Better Man wrote:
Ako ti valja Baho i njegovo urlikanje vodi ga svojoj kući. Valja nama posrani HRT kako ga ti nazivaš, jer su pismeniji i daleko su ispred nas i ne vrište na svaku šansu (od koje nema ništa) kao Baho.
- striker
#60 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
O njegovom radu je ovdje dosta rečeno. Evo i ja ću navesti samo par stvari koje sam zapazio kod njegovih prenosa:
Kad god neki igrač udari loptu petom za njega je to "EFEKTAN POTEZ". Pa ne može biti efektan potez kad lopta ode u aut ili dođe do protivničkog igrača.
Vrlo često uz ime igrača koji je dao gol dodaje riječ "NEVJROVATNO". "GOOOOOL! STRIJELAC JE DROGBA... NEVJEROVATNO!"
Pa bilo bi nevjerovatno da je moja stara dala gol u LP, ali pošto je Drogba mislim da tu nema ništa nevjerovatno.
Ipak kako god okrenem, najviše sam volio gledati tekme kad ih Baho prenosi.
Kad god neki igrač udari loptu petom za njega je to "EFEKTAN POTEZ". Pa ne može biti efektan potez kad lopta ode u aut ili dođe do protivničkog igrača.
Vrlo često uz ime igrača koji je dao gol dodaje riječ "NEVJROVATNO". "GOOOOOL! STRIJELAC JE DROGBA... NEVJEROVATNO!"
Pa bilo bi nevjerovatno da je moja stara dala gol u LP, ali pošto je Drogba mislim da tu nema ništa nevjerovatno.
Ipak kako god okrenem, najviše sam volio gledati tekme kad ih Baho prenosi.
-
ibizza
#61 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
ma Baho je legenda...
ne mogu da shvatim kako nekima on nevalja...lekenda lik..."kako smo sad kaznili spance"

ne mogu da shvatim kako nekima on nevalja...lekenda lik..."kako smo sad kaznili spance"
- Josip
#62 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
teko sad pročitao da se Sabahudin ostavlja televizije. baš mi je žao.
- zimzelen
#63 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Taj Velid je, Boze sacuvaj. Jos kad ga vidim onako nateklog od debljine, nesto mi hoce biti, a kad progovori, bjezim iz sobe s rukama na usima. On je unuk reisa Fehima Spahe, koliko znam. Opasno konkurise Seji Hadzijahicu, sinu sjajnog akademika Muhameda hadzijahica, od kojeg je sve knjige rasprodao za flasu rakije.Jadna majkoGeneral_Jackson wrote:Velid Spaho je najveci uzas koji se ikada pojavio na Tv- stanicama u ovoj zemlji. Pa covjek nikada nije ni bio na fudbalskoj utakmici dok ga neko nije zaposlio kao TV komentatora. Kada on prenosi utakmicu ja okrecem kanal taman da mi otac igra. Odmah iza njega je Igor Kristic. Za njih su Baho a bogami i Kemo izmislili zvanje sportskog komentatora.
- spanc777
#64 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Ma najjaca su ona dvojica sto prenose golf na SPORTKLUBU
- ProbuseniDolar
#65 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Od nasih komentatora, Baho je legenda neprevazidjena ... Vugdalica je dobro susati kad hoces da se ismijes i relaksiras. Nenadmasne su njegove izjave tipa "Prosuo mu je laznjak, ´ko zirantu za kredit
"
Na HRTu su komentatori prejaki, jer profesionalno i nepristrasno vode utakmicu, a ugodno ih je i slusati.
Ubjedljivo najjaci komentator sa nasih prostora je onaj lik sa SPOTRKLUBa sto prenosi "cvajtu" ... Lik se toliko unese u utakmicu, kao da prenosi finale Svjetskog prvenstva ... takodjer se odlicno pripremi i ima sve informacije vezano za timove koji igraju i sa samu utakmicu ... Vrhunac je bio kad je poceo citati brojeve licnih karata igraca jednog prosjecnog "cvajta kluba"
Na HRTu su komentatori prejaki, jer profesionalno i nepristrasno vode utakmicu, a ugodno ih je i slusati.
Ubjedljivo najjaci komentator sa nasih prostora je onaj lik sa SPOTRKLUBa sto prenosi "cvajtu" ... Lik se toliko unese u utakmicu, kao da prenosi finale Svjetskog prvenstva ... takodjer se odlicno pripremi i ima sve informacije vezano za timove koji igraju i sa samu utakmicu ... Vrhunac je bio kad je poceo citati brojeve licnih karata igraca jednog prosjecnog "cvajta kluba"
-
Downunda
#66 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Ne ulazeći u to šta je Baho radio prije i u toku rata, šta je mogao uraditi u vezi smjene amatera u FS - nego čisto profesionalno - drago mi je da otišao, jer mi je za jednog sportskog komentatora imao preduboku intonaciju glasa manje-više zvučao je kao jedna polu-retardirana osoba.
Mislim da je možda bolje da je kao karijeru odabrao solo pjevanje ili nešto slično, ako je mogao.
Da ne govorim o njegovim provalama, od kojih m eđu "Top 5", sigurno spada višegodišnje izgovaranje JAN umjesto IAN (kao da su Česi ili Poljaci u pitanju, a ne Englezi)
. Sve u svemu "kakva država, takvo i stanje na TV-u"
Za one koji nisu imali prilike vidjeti ni čuti išta bolje (a to je na žalost,većina stanovnika BiH), Baho je vjerovatno bio onošto je starijima nekad bio Mladen Delić ili nego sličan.
Ta ra
Mislim da je možda bolje da je kao karijeru odabrao solo pjevanje ili nešto slično, ako je mogao.
Da ne govorim o njegovim provalama, od kojih m eđu "Top 5", sigurno spada višegodišnje izgovaranje JAN umjesto IAN (kao da su Česi ili Poljaci u pitanju, a ne Englezi)
Za one koji nisu imali prilike vidjeti ni čuti išta bolje (a to je na žalost,većina stanovnika BiH), Baho je vjerovatno bio onošto je starijima nekad bio Mladen Delić ili nego sličan.
Ta ra
- coek
#67 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Predlazem Bahi da se zaposli na HRT-u. Ionako je veliki navijac hrvatske reprezentacije, pa neka spoji ljubav i novac.
- scooter21ba
#68 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
kako baho ode poce reprezentacija pobjedjivati i to rekordne pobjede 
-
Bušman
#69 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Izgleda da Baho ode na PINK 
- campa_xxx
-
Max Bunker
#71 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Baho, unistio si mi gledanje utakmice. Ne, nisi ti imao tu srecu, nego smo mi imali tu nesrecu da si ti putovao, gledao utakmice uzivo i sada nas mozes patiti. Nije prenos tu radi tebe, nego radi nas-gledalaca.
Ja sam u jednom trenutku pomislio da si umro, al sreca, javio si se nakon par sekundi. Prije si imao siromasan rijecnik a sada si postao i mahalac, pa govoris "Boga mi" , "vjerujte mi" itd. ( do kraja prenosa sam ocekivao jos da kazes " djece mi" i " Selme mi moje " ).
Ja sam u jednom trenutku pomislio da si umro, al sreca, javio si se nakon par sekundi. Prije si imao siromasan rijecnik a sada si postao i mahalac, pa govoris "Boga mi" , "vjerujte mi" itd. ( do kraja prenosa sam ocekivao jos da kazes " djece mi" i " Selme mi moje " ).
-
samo malo
#72 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Kerim Priganica je trebao komentarisati utakmicu 
-
al' u limburgu
#73 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
ma niste vi normalni....covjek je najbolji komentator kojeg je bosna imala svih vremena...
covjek ima sve,glas,vjestinu komentarisanja,iskustvo.........
meni je on uljepsao utakmicu svojim komentarisanjem,a vama je bolji suko i kompanija...
kad se samo sjetim njegove utakmice prenosenja reprenzentacije,da ti se krv zaledi u venama...
covjek ima sve,glas,vjestinu komentarisanja,iskustvo.........
meni je on uljepsao utakmicu svojim komentarisanjem,a vama je bolji suko i kompanija...
kad se samo sjetim njegove utakmice prenosenja reprenzentacije,da ti se krv zaledi u venama...
- nellington
#74 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
Povratak madridiste 
- mrtva kokoš
#75 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru
ma sta da kazem baho iako navija za real sasvim je korektno prenosio utakmicu za razliku
od preostalih idiota sa hayata koji mi i utakmicu protiv almerie znaju zgaditi...
i hvala Bogu pa nisam morao slusati priganicu i onoga drugog jos goreg od njega.
a o onome kristicu i spahi ne treba pricati, njih bih protjer`o sa televizije da ikako mogu...
od preostalih idiota sa hayata koji mi i utakmicu protiv almerie znaju zgaditi...
i hvala Bogu pa nisam morao slusati priganicu i onoga drugog jos goreg od njega.
a o onome kristicu i spahi ne treba pricati, njih bih protjer`o sa televizije da ikako mogu...
Last edited by mrtva kokoš on 11/04/2010 10:31, edited 1 time in total.