Papac o reprezentaciji

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klixober

#51 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

Bosanac in Lederhosen wrote:
komeba wrote:Oni ce uvijek imati za plate,a jedino sto se moze desiti izostankom nekih sponzora i navijaca na utakmicama je da se igracima smanje ili ukinu premije.
Ja mislim da nasi igraci koji zaradjuju svoje pare u inostranim ligama toliko nezavise od NS-para. Oni imjau drugu racunicu. Njima je vazno da igraju u repki...
Ne kazem da zavise od tih para,nego da im savez nece isplacivati da bi sebi isplatio plate.Iluzorno je ocekivati da cemo bojkotom reprezentacije njih otjerati iz saveza.To je kao da nam smeta trenutno stanje u BiH i ocekujemo da ce Dodik,Spiric ili Brankovic otici tj. da nece imati sebi za plate ako mi ne budemo placali poreze.
Ja volim BiH bez obzira sto je vode idioti i navijam za reprezentaciju bez obzira sto savez vode idioti.Meni je puno bolje da na svakoj utakmici razapnemo neki transparent protiv F/N saveza,da uzvikujemo parole,nego da ne idemo na utakmice uopste.Puno bolje je ono sto su Fanaticosi uradili na Malti-razapeli transparent i navijali za reprezentaciju,nego da ih nije bilo uopste.
Last edited by klixober on 26/08/2008 17:54, edited 1 time in total.
vee-jay

#52 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

komeba wrote:
komeba wrote:Oni ce uvijek imati za plate,a jedino sto se moze desiti izostankom nekih sponzora i navijaca na utakmicama je da se igracima smanje ili ukinu premije.
Ja mislim da nasi igraci koji zaradjuju svoje pare u inostranim ligama toliko nezavise od NS-para. Oni imjau drugu racunicu. Njima je vazno da igraju u repki...
Ne kazem da zavise od tih para,nego da im savez nece isplacivati da bi sebi isplatio plate.Iluzorno je ocekivati da cemo bojkotom reprezentacije njih otjerati iz saveza.To je kao da nam smeta trenutno stanje u BiH i ocekujemo da ce Dodik,Spiric ili Brankovic otici tj. da nece imati sebi za plate ako mi ne budemo placali poreze.
Ja volim BiH bez obzira sto je vode idioti i navijam za reprezentaciju bez obzira sto ga vode idioti.Meni je puno bolje da na svakoj utakmici razapnemo neki transparent protiv F/N saveza,da uzvikujemo parole,nego da ne idemo na utakmice uopste.Puno bolje je ono sto su Fanaticosi uradili na Malti-razapeli transparent i navijali za reprezentaciju,nego da ih nije bilo uopste.
Komeba: 100% your opinion!
:thumbup:
nikad_izvini

#53 Re: papac o reprezentaciji

Post by nikad_izvini »

karanana wrote: ne mislim da bi bilo tako. odakle bi imali para da isplate te plate? odakle bi skupili pare da idu na bazene i ostale kafane? odakle bi skupili lovu da idu na finala lige prvaka, kupa uefa, svjetska i evropska prvenstva?
Naivan si :D Budžet, poreski obaveznici su tu uvijek dobro došli, ne bi ga prvi put pušili zbog debila.
Menadžerske provizije, tu bi ga igrači popušili, ovi što bi htjeli igrati, a vazda će neko htjeti
Sponzori, TV prava, povećali bi kotizacije u domaćoj ljigi, kazne, reduciranje troškova reprezentativnih utakmica...........nije da baš nema načina :skoljka:
karanana wrote: ja mislim da bi im se stislo. mozda ne poslije jedne ili dvije utakmice ali sigurno poslije 5-6.
Pogrešno misliš a razloge sam ti naveo gore.Usput, kada bi i otišli, došle bi druge stranačke gnjide, da zarade hiljadu maraka i ti ne bi bili ništa bolji, politika ih je dovela tu gdje jesu, ništa drugo ih neće i NE MOŽE smijeniti.Realno.
karanana wrote: a ovo bi imalo pozitivan efekat kada bi cijela evropa vidjela da se na tekmi protiv spanije okupilo 50-100 ljudi. siguran sam da bi se zapitali sta se desava, mada sam ja uvijek govorio da su ovi nasi male mace kolika je uefa mafija.
Sam sebi skačeš u usta, kažeš da bi se europa zapitala šta se dešava, al da je UEFA mafija :skoljka: Niđe veze, rekli bi.Jel ti misliš da "europa" želi jaku reprezentaciju BIH? Jel misliš da žele da izbacujemo redovno sa velikih takmičenja Engleze, Franzuce a da mi igramo? :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Oni nam neće i ne žele pomoći, meni je to jasno, samo sami sebi možemo pomoći, al ne bojkotom na ovakav način, to ne pije vode :run:
Mogu ja želiti šta hoću, al sam realan. Ne kažem da ću ići na utakmice i ostavljati im pare, al od bojkota nema hajra.
Bosanac in Lederhosen

#54 Re: papac o reprezentaciji

Post by Bosanac in Lederhosen »

komeba wrote: Pa kazem ti...pare bi uzimali od domacih fudbalskih liga i klubova-naplacivanja kazni.Iluzorno je ocekivati da ce im otkazati svi sponzori pa da oni ostanu totalno bez para za plate.Uvijek ce postojati interes sportskih marki da reprezentacija nosi njihov dres.Takodje od tv prava se uzima velika lova i od reklama stranih firmi.Npr. igramo sa Spanijom i spanska tv daje lovu za prenos,a i spanske firme ce htjeti da im reklama bude na stadionu.Oni ce uvijek imati za plate,a jedino sto se moze desiti izostankom nekih sponzora i navijaca na utakmicama je da se igracima smanje ili ukinu premije.
Nisam tvog misljenja. Mislim da mozemo itekako Savez debelo novcano naskodit. Savez pravi najvecu paru preko marketinga. To im je najdeblji prihod i tu su najvise ranjivi. Zasto su nas molili da dolazimo na utakmicu protiv Bugarske ako im nije zafalilo u kasi. Prepali se zbog sponozora. Evo ti primjer Hrvatskog Nogometnog Saveza i njihovog prihoda za 2007. Citiram:
"Blagajnu su najviše napunili prihodi od marketinga koji su iznosili nešto više od 28 milijuna kuna(7.388.810 KM), te prihodi od prodaje ulaznica hrvatske reprezentacije koji su bili 7.65 milijuna kuna (2.080.381 KM)".
http://www.sportske.hr/Default.aspx?sid=3824

Svakako, nacin na koji se izvrsni odbor i predsjednistvo NSBiH bira i odrzava je losa i to se rijesava preko izbora. To je dugotrajni proces i to se nedesava preko noci. To ce jos zatrajat dok gradnjani nebudu glasali za nacijonaliste i mi tu vidili nekih rezultata. Ali nama treba sada jedan "ODGOVOR" a ne prekosutra. Prekosutra je kasno...
klixober

#56 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

komeba wrote: Pa kazem ti...pare bi uzimali od domacih fudbalskih liga i klubova-naplacivanja kazni.Iluzorno je ocekivati da ce im otkazati svi sponzori pa da oni ostanu totalno bez para za plate.Uvijek ce postojati interes sportskih marki da reprezentacija nosi njihov dres.Takodje od tv prava se uzima velika lova i od reklama stranih firmi.Npr. igramo sa Spanijom i spanska tv daje lovu za prenos,a i spanske firme ce htjeti da im reklama bude na stadionu.Oni ce uvijek imati za plate,a jedino sto se moze desiti izostankom nekih sponzora i navijaca na utakmicama je da se igracima smanje ili ukinu premije.
Nisam tvog misljenja. Mislim da mozemo itekako Savez debelo novcano naskodit. Savez pravi najvecu paru preko marketinga. To im je najdeblji prihod i tu su najvise ranjivi. Zasto su nas molili da dolazimo na utakmicu protiv Bugarske ako im nije zafalilo u kasi. Prepali se zbog sponozora. Evo ti primjer Hrvatskog Nogometnog Saveza i njihovog prihoda za 2007. Citiram:
"Blagajnu su najviše napunili prihodi od marketinga koji su iznosili nešto više od 28 milijuna kuna(7.388.810 KM), te prihodi od prodaje ulaznica hrvatske reprezentacije koji su bili 7.65 milijuna kuna (2.080.381 KM)".
http://www.sportske.hr/Default.aspx?sid=3824

Svakako, nacin na koji se izvrsni odbor i predsjednistvo NSBiH bira i odrzava je losa i to se rijesava preko izbora. To je dugotrajni proces i to se nedesava preko noci. To ce jos zatrajat dok gradnjani nebudu glasali za nacijonaliste i mi tu vidili nekih rezultata. Ali nama treba sada jedan "ODGOVOR" a ne prekosutra. Prekosutra je kasno...
Ama mozemo mi savezu izbiti pare bojkotom,ali to nece uticati na njihove plate i primanja nego ce jednostavno ukinuti premije igracima,ili ce im cak reci da im nemaju para platiti avionsku kartu za utakmicu pa da sami trebaju platiti.Bojkot reprezentacije njih sigurno nece otjerati.
Bosanac in Lederhosen

#57 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote: Ama mozemo mi savezu izbiti pare bojkotom,ali to nece uticati na njihove plate i primanja nego ce jednostavno ukinuti premije igracima,ili ce im cak reci da im nemaju para platiti avionsku kartu za utakmicu pa da sami trebaju platiti.Bojkot reprezentacije njih sigurno nece otjerati.
Pa nek im neplate te male premije i nek im neplate avionsku kartu. Nadam se onda da igraci vise nece dolazit...onda bi dobar dio uspjeli !
klixober

#58 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

komeba wrote: Ama mozemo mi savezu izbiti pare bojkotom,ali to nece uticati na njihove plate i primanja nego ce jednostavno ukinuti premije igracima,ili ce im cak reci da im nemaju para platiti avionsku kartu za utakmicu pa da sami trebaju platiti.Bojkot reprezentacije njih sigurno nece otjerati.
Pa nek im neplate te male premije i nek im neplate avionsku kartu. Nadam se onda da igraci vise nece dolazit...onda bi dobar dio uspjeli !
A sta je cilj? Da se igraci ne odazovu? Na koji nacin ce to otjerati ljude iz saveza? Uvijek ce biti igraca koji su spremni da igraju za reprezentaciju,cak ce i da plate da nastupe i bolje se prodaju.Mislim da bi to nasem savezu i najbolje odgovaralo jer bi imali sigurne prihode,a reprezentacija bi nam bila za k....
Ti zaboravljas da se radi o ljudima koji ne navijaju za BiH i kojima je u interesu da reprezentacija bude sto gora,da ne bi slucajno ujedinila omladinu ove zemlje.
Bosanac in Lederhosen

#59 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote:
A sta je cilj? Da se igraci ne odazovu? Na koji nacin ce to otjerati ljude iz saveza? Uvijek ce biti igraca koji su spremni da igraju za reprezentaciju,cak ce i da plate da nastupe i bolje se prodaju.Mislim da bi to nasem savezu i najbolje odgovaralo jer bi imali sigurne prihode,a reprezentacija bi nam bila za k....
Ti zaboravljas da se radi o ljudima koji ne navijaju za BiH i kojima je u interesu da reprezentacija bude sto gora,da ne bi slucajno ujedinila omladinu ove zemlje.
Cilj je da se savezu onemoguci normalno poslovanje tj. da imaju sto manje prihode. Jer je to razlog zasto oni jos uvjek tamo sjede. Jedino zbog para. I to im treba uzet.

Sta se tice novih ljudi koju budu dosli u NS. Nemoraju oni svi navijat za BiH. Nezavisi to toliko od njih. Minimalno. Utakmice se pobjedjuju na terenu. Tamo gjde se znoji i trci. Zato imamo igrace a ne foteljase. A sta se tice repke mislim da smo katastrofa odkad postoji BiH-repka. Mi zasluzujemo puno vise. Da imamo normalan zdrav savez danas bi igrali u repci Ibrahimovic, Salihamidzic i danasnje hrvatske ili srpske zvjezde koji su rodom iz BiH. Mnogi su predvidili probleme da propali novinari i politologi jednostavno nemogu vodit fudbal !
vee-jay

#60 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

komeba wrote:
Cilj je da se savezu onemoguci normalno poslovanje tj. da imaju sto manje prihode. Jer je to razlog zasto oni jos uvjek tamo sjede. Jedino zbog para. I to im treba uzet.

Sta se tice novih ljudi koju budu dosli u NS. Nemoraju oni svi navijat za BiH. Nezavisi to toliko od njih. Minimalno. Utakmice se pobjedjuju na terenu. Tamo gjde se znoji i trci. Zato imamo igrace a ne foteljase. A sta se tice repke mislim da smo katastrofa odkad postoji BiH-repka. Mi zasluzujemo puno vise. Da imamo normalan zdrav savez danas bi igrali u repci Ibrahimovic, Salihamidzic i danasnje hrvatske ili srpske zvjezde koji su rodom iz BiH. Mnogi su predvidili probleme da propali novinari i politologi jednostavno nemogu vodit fudbal !
Hmmm ja mislim da Lederhosenguy i mnogi drugi jednostavno ne zelite da skontate da je problem na jednom visem nivou -> u politici.
Pa sta hoces, da ponovo svi najbolji igraci ne dodju igrati? I sta bi se desilo? Dosli bi drugi: igraci, ne savez (ponovo). Eto nek izgube sponzora. Dosao bi drugi: sponzor, ne igraci. Koliko je fabrika i brandova u rukama danasnjih politicara? Puno, previse. Taj sponzor nemora ni placati nesto posebno: samo da savez dobija place. Mogu i stadioni propadati, oni ce da nije do njih nego do navijaca. Da, bilo bi puno gluposti i svako bi svakog ismijavao (kao danas nije drugacije) ali oni nebi silazili sa fotelja.

I to bi sve tako trajalo, dok se nama, jednostavnim ljubiteljima nogometa i nase repke to sve toliko ne ogadi, da nas pocne boliti neka stvar i za repku i za njene uspjehe. A posto nam cak u medjuvremenu i vizija (!!!) neke gradjanske drzave polako tone u utopiju: pocet ce nas boliti i neka stvar za nasom jedinom domovinom. Samo da potvrdim, ove dvije stvari itekako imaju veliku povezanost, jer je nogometna repka jedan od rijetkosti gdje imamo ljude svih nacionalnosti koji hoce da grade nesto zajednicko i to pored svih umobolnosti koji se iznad njihovih glava desavaju!!!

A Savez??? Savez ce pasti u tisini, ici ce jedan po jedan. U neke nove saveze ili firme gdje ce dalje krasti i rasti. Samo to se nista nece desiti sve dok se politicka slika drasticno ne promijeni ili dok vladajuca sedmorka nesto na nekom sijelu ne dogovori: mozda cak i stvaranje tri repke u nekoj skorijoj buducnosti.

Dodatno me interesuje samo ono btw: pa zar savez u stvari ne dobija najvecu paru preko utakmica premier lige? Koje btw. svi ovi koji sabotiraju utakmice nase repke uvijek posjecuju. Pa gdje je tu logika? Jer hej, kad Zeljo igra protiv Celika; covjece, na to se mora ici. A *ebo ti to kad ti sutra dodju najbolji igraci svijeta u drzavu pa kad najbolji igraci nase drzave, onako mladi i hrabri, izlaze na teren da se bore i daju i posljednji dah, samo da se NAMA dokazu.
Bosanac in Lederhosen

#61 Re: papac o reprezentaciji

vee-jay wrote: Dosli bi drugi: igraci, ne savez (ponovo). Eto nek izgube sponzora. Dosao bi drugi: sponzor, ne igraci. Koliko je fabrika i brandova u rukama danasnjih politicara? Puno, previse. Taj sponzor nemora ni placati nesto posebno: samo da savez dobija place.
Nemislim da bi dosli novi sponzori. Sponzori dolaze samo ako imaju profit od sponzoringa. Tj. Savez mora imat publiku iza sebe da sponzor moze promovirat svoje produkte. Nema publike nema para.(uspjeli smo sa samo jednim bojkotom utakmice da EroNet zavrsi saradnju sa Savezom ! To neces nigdje porcitat veliko u novinama). Pa nek im Modrica onda bude sponzor. Gore sam vec naveo. To im je glavni finansiski stub. Tu ih lomimo...
vee-jay wrote: I to bi sve tako trajalo, dok se nama, jednostavnim ljubiteljima nogometa i nase repke to sve toliko ne ogadi, da nas pocne boliti neka stvar i za repku i za njene uspjehe.
Meni se vec davni dana ogadijo i mislim da nisam jedini. Pa fudbal nam je cirkus...da nekazem bjedno ! Za iskrene ljubetelje fudbala tu nema sta gledat...

vee-jay wrote: A Savez??? Savez ce pasti u tisini, ici ce jedan po jedan. U neke nove saveze ili firme gdje ce dalje krasti i rasti. Samo to se nista nece desiti sve dok se politicka slika drasticno ne promijeni ili dok vladajuca sedmorka nesto na nekom sijelu ne dogovori: mozda cak i stvaranje tri repke u nekoj skorijoj buducnosti.
Ja mislim da je glavna razlika izmedju bojkotasa i onih sta ne bojkotuju, ta da bojkotasi stvarno zele promjene i spremni su cak nesto da orginizuju i da urade. Sta se od drugih nemoze kazat. Cuj cekaj dok se promjeni politicka slika ? Jarane svi vec davno kroje kako njima pase a ti cekaj do limburga mjeseca...Nacekat ces se. Zasto mislimo vazda da ce nam neko doc i zanas odradit posao. Ja necu da cekam. Nek ceka UNPROFOR. Moramo ustat i pokrenut nesto. Nece nam niko drugi pomoc ako sami sebi nepomognemo. Hajde da napravimo nesto. Ima nas na hiljade. Jedan Bojkot je tako lagan a toliko razarajuci...
vee-jay wrote: Dodatno me interesuje samo ono btw: pa zar savez u stvari ne dobija najvecu paru preko utakmica premier lige? Koje btw. svi ovi koji sabotiraju utakmice nase repke uvijek posjecuju. Pa gdje je tu logika? Jer hej, kad Zeljo igra protiv Celika; covjece, na to se mora ici. A *ebo ti to kad ti sutra dodju najbolji igraci svijeta u drzavu pa kad najbolji igraci nase drzave, onako mladi i hrabri, izlaze na teren da se bore i daju i posljednji dah, samo da se NAMA dokazu.
Svakako i bojkot Premijer Lige. Do kraja. Sta se inace tice Premijer Lige mogu kazat da ta liga nenudi nista interesantno.
zecko_kupuz

#62 Re: papac o reprezentaciji

Post by zecko_kupuz »

Hajde, lederhozenski paša i vi ostali, "malo" ste skrenuli sa teme. Evo jedne prave informacije za ovaj topic.

"Saši Papcu prijeti kazna"
--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33
klixober

#63 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

Nemislim da bi dosli novi sponzori. Sponzori dolaze samo ako imaju profit od sponzoringa. Tj. Savez mora imat publiku iza sebe da sponzor moze promovirat svoje produkte. Nema publike nema para.(uspjeli smo sa samo jednim bojkotom utakmice da EroNet zavrsi saradnju sa Savezom ! To neces nigdje porcitat veliko u novinama). Pa nek im Modrica onda bude sponzor. Gore sam vec naveo. To im je glavni finansiski stub. Tu ih lomimo...
Sponzori ne placaju radi publike na stadionu nego radi tv prenosa.Moze biti totalno prazan stadion,sponzori ce platiti da se njihova reklama vidi na tv.Da ne govorim tek o sponzorima iz Spanije ili Turske i tv prava,od cega ce savez zaraditi.
Bosanac in Lederhosen

#64 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote: Sponzori ne placaju radi publike na stadionu nego radi tv prenosa.Moze biti totalno prazan stadion,sponzori ce platiti da se njihova reklama vidi na tv.Da ne govorim tek o sponzorima iz Spanije ili Turske i tv prava,od cega ce savez zaraditi.
Mislim sa publikom opcenito gledatelje (i one na TV-ekranima) ne samo publiku u stadionu.
campa_xxx

#65 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

:lol: :lol: :lol: :lol: Sta pricas ba, odakle ti skupljas informacije ????

Eronet je sa savezom potpisao jos jaci i bolji ugovor (kada je i Ciro potpisao svoj) nego sto je bio do sad ....Do sad je ugovor bio na godinu, znaci svake godine su odlucuvali da li ce ga obnavljati ili ne, a sad je po prvi put popisan na 2 godine...

--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=37
klixober

#66 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

komeba wrote: Sponzori ne placaju radi publike na stadionu nego radi tv prenosa.Moze biti totalno prazan stadion,sponzori ce platiti da se njihova reklama vidi na tv.Da ne govorim tek o sponzorima iz Spanije ili Turske i tv prava,od cega ce savez zaraditi.
Mislim sa publikom opcenito gledatelje (i one na TV-ekranima) ne samo publiku u stadionu.
E pa to sa publikom mozemo jedino uspjeti ako i ljude u Spaniji nagovorimo da ne gledaju utakmicu na tv jer njihove firme placaju reklamu na stadionu zbog ljudi u Spanij :-) I sam znas da je to nemoguce.Osim tih reklama,placaju se i tv prava za svaku utakmicu,a to nikakvim bojkotom ne mozemo zaustaviti jer ce strane tv prenositi gostovanja svojih reprezentacija.
Sve se svodi na to da bojkotom necemo nista postici,nego borbom protiv saveza.Transparentima,pisati UEFI,pa cak izazivati nerede na utakmicama da se skrene paznja na nas savez i ono sto je najvaznije-politicke promjene u nasoj zemlji,glasati za druge ljude koji ce promijeniti savez,jer savez je politicko pitanje,
Exile

#67 Re: papac o reprezentaciji

Post by Exile »

ma kakva je situacija, ne bi trebao niko da igra, ali eto... jebi ga, kad staviš na vagu svoj život i hljeb koji zarađuješ u klubu, i reprezentaciju koja je puna lopova normalno je da ti izbor bude ono prvo. svako normalan bi donio takvu odluku... :)
Bosanac in Lederhosen

#68 Re: papac o reprezentaciji

campa_xxx wrote:

Eronet je sa savezom potpisao jos jaci i bolji ugovor (kada je i Ciro potpisao svoj) nego sto je bio do sad ....Do sad je ugovor bio na godinu, znaci svake godine su odlucuvali da li ce ga obnavljati ili ne, a sad je po prvi put popisan na 2 godine...

--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=37
"...ali nismo zadovoljni saradnjom, iz jedinstvenog razloga što reprezentacija nije bilježila rezultate. Nadam se da crna vremena iza nas i da je ovo novo poglavlje bh. fudbala“, poručio je Prlić."

Pa eto ti dokaza. Ovo se moze na razlicite nacine protumacit. Nece ti Eronet izjavit necemo dalje suradjivat sa NsBiH zato sto je Munib lopov i mrzi ga cjela BiH.

Evo duza verzija izjave:
"Nismo bili zadovoljni saradnjom, jer nije bilo rezultata (svakako). Nadam se da su ova crna vremena iza nas”, rekao je Prlić, naglasivši da govori kao direktor svoje kompanije, te navijač bh. selekcije.

“Potpisali smo ugovor na dvije godine, a ne na jednu, kao što je do sada bilo. Međutim, da na mjesto selektora nije stiglo neko zvučno ime, sigurno bismo prekinuli saradnju sa N/FS BiH“, priznao nam je Prlić."

http://sportcentar.ba/prikaz_novosti.ph ... m=&ucat=5&
Bosanac in Lederhosen

#69 Re: papac o reprezentaciji

...
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 29/08/2008 00:23, edited 1 time in total.
Bosanac in Lederhosen

#70 Re: papac o reprezentaciji

campa_xxx wrote:

Nisam siguran da li je tvoj izvor (--- NO LINKS ---) dobronamjerna navijacima ako tako vazne informacije skracuje ! :-?
Abacija

#71 Re: papac o reprezentaciji

Post by Abacija »

zecko_kupuz wrote:Hajde, lederhozenski paša i vi ostali, "malo" ste skrenuli sa teme. Evo jedne prave informacije za ovaj topic.

Ovo samo pojacava moju staru sumnju... A to je da je Savez priprijetio svim igracima i zato su se oni i vratili. Da nije bilo te prijetnje oni bi mozda jos bojkotovali...
campa_xxx

#72 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

Ti si napisao da je Eronet prekinuo saradnju sa savezom !!! A meni izvor nije --- NO LINKS ---, to sam samo slucajno nasao a bio sam licno na press konferenciji kada su potpisivali ugovor sa Eronetom i sa Cirom ;-)
Bosanac in Lederhosen

#73 Re: papac o reprezentaciji

campa_xxx wrote:Ti si napisao da je Eronet prekinuo saradnju sa savezom !!! A meni izvor nije --- NO LINKS ---, to sam samo slucajno nasao a bio sam licno na press konferenciji kada su potpisivali ugovor sa Eronetom i sa Cirom ;-)
Ok, nisam sam se mozda tacno izjasnio. Eronet je najavio da ce prekinut saradnju. Pa je Munib preko relacije Ciro - Milan Bandic (gradonacelnik Zagreba) - HT Telekom(je vlasnik 49% HT-Eroneta) - HT-EroNet vratio galvnog sponzora.

Citiram sa Dnevnika.hr :
Potankosti o Ćirinu dvogodišnjem ugovoru s NS BiH koji bi trebao biti potpisan narednog tjedna nisu službeno objavljene no prema pisanju "Oslobođenja" rječ je o mjesečnoj plaći od 10.000 konvertibilnih maraka (5.000 eura).

Isti list navodi kako je Ćiro zapravo tražio mnogo više na što u NS BiH nisu mogli pristati.

Problem je, tvrdi "Oslobođenje", riješen tako što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao nadoknađivati razliku do nepoznatog iznosa na kojemu je navodno inzistirao Blažević. Ćiri je također odobrena klauzula po kojoj će od dobivati 70 posto prihoda od svakog sponzora kojega osigura za nogometnu vrstu BiH (sjetite se gornjeg clanka/link i izjave HT-Eroneta da produzuju ugovor sa NSBiH samo zbog Cire)dok će ostalih 30 posto dobivati NS BiH.

Banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako su za Ćirino dovođenje u Sarajevo najzaslužniji glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović te član IO NS Hamdija Abdić Tigar no zasluga navodno ima i zagrebački gradonačelnik koji je u svemu posredovao.

http://dnevnik.hr/sport/nogomet/ciri-pl ... tatak.html
van Basten

#74 Re: papac o reprezentaciji

Post by van Basten »

zecko_kupuz wrote:Hajde, lederhozenski paša i vi ostali, "malo" ste skrenuli sa teme. Evo jedne prave informacije za ovaj topic.

ovo bi bilo previše, čak i za naš savez.
Iako, od ove bagre sve je očekivati, pa i tako niske udarce.
Bolje nismo ni zaslužili.
zecko_kupuz

#75 Re: papac o reprezentaciji

Post by zecko_kupuz »

campa_xxx wrote:Ti si napisao da je Eronet prekinuo saradnju sa savezom !!! A meni izvor nije --- NO LINKS ---, to sam samo slucajno nasao a bio sam licno na press konferenciji kada su potpisivali ugovor sa Eronetom i sa Cirom ;-)
Ok, nisam sam se mozda tacno izjasnio. Eronet je najavio da ce prekinut saradnju. Pa je Munib preko relacije Ciro - Milan Bandic (gradonacelnik Zagreba) - HT Telekom(je vlasnik 49% HT-Eroneta) - HT-EroNet vratio galvnog sponzora.

Citiram sa Dnevnika.hr :
Potankosti o Ćirinu dvogodišnjem ugovoru s NS BiH koji bi trebao biti potpisan narednog tjedna nisu službeno objavljene no prema pisanju "Oslobođenja" rječ je o mjesečnoj plaći od 10.000 konvertibilnih maraka (5.000 eura).

Isti list navodi kako je Ćiro zapravo tražio mnogo više na što u NS BiH nisu mogli pristati.

Problem je, tvrdi "Oslobođenje", riješen tako što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao nadoknađivati razliku do nepoznatog iznosa na kojemu je navodno inzistirao Blažević. Ćiri je također odobrena klauzula po kojoj će od dobivati 70 posto prihoda od svakog sponzora kojega osigura za nogometnu vrstu BiH (sjetite se gornjeg clanka/link i izjave HT-Eroneta da produzuju ugovor sa NSBiH samo zbog Cire)dok će ostalih 30 posto dobivati NS BiH.

Banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako su za Ćirino dovođenje u Sarajevo najzaslužniji glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović te član IO NS Hamdija Abdić Tigar no zasluga navodno ima i zagrebački gradonačelnik koji je u svemu posredovao.

http://dnevnik.hr/sport/nogomet/ciri-pl ... tatak.html
Pa ove informacije su već od ranije uveliko poznate. Priča o Bandiću kako će nadoknađivati razliku samo jedna velika patka. Bolje reći, čista zafrkancija Ćire.
Post Reply