Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

keiser_soze

#51 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by keiser_soze »

scooter21ba wrote:kad sam kupio novo auto osim servisa u nedjaricima ovlasteni su u jukicevoj i taj neki na ilidzi
ostali servisi ne znam gdje su
Da, da, to jesu ovlašteni servisi, i samo na Ilidži nisam bio.
To što su ovlašteni, ne mora značiti i da su dobri. Možda nisi pročitao gdje sam napisao da u Jukićevoj htjedoše da mi vrate staro ulje u mjenjač, pa ga ne preporučujem uopšte.
Vermont sam jednom posjetio, ali nema razgovora dok na red ne dođeš, mada opet, kolega je imao dobra iskustva s njima.
Ostaje mi ta Ilidža, ili taj neki servis što ga je VR6 spomenuo. Vidjeću.
scooter21ba

#52 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by scooter21ba »

u jukicevoj sam samo jednom pakne zamjenio i nisam imao nikakih zamjerki dosao odmah promjenjeno i dovidjenja dovidjenja
ostalo sto sam isao a to se moze prebrojati na prste sam bio u nedjaricima isto bez losih iskustavata taj na ilidzi ne znam
a sto se tice ta 3 naveo sam jer sam rekao ovlasteni jesu li dobri ili nisu nisam niti cu navoditi
njih sam naveo jer u slucaju da auto pod garancijom negdje drugo servisiras gubis garanciju zbog toga sam i naveo samo ta 3 a druge iskreno i ne znam ima li i ako ima gdje su
jer gledajuci sa svoje strane ja svoje auo pod garancijom morao sam odvuci u jedan od 3 napomenuta
LadyXY

#53 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by LadyXY »

Kupis Punta, odes od Sa do Bihaca i trazis invalidsku penziju.... :roll:

Ja isto razmisljam da sad uzmem p206-icu, ali mi svi kazu da mi se za 10, 11 hiljada to ne isplati raditi sa autom koje cu nakon godinu dana konstantno popravljati...

Sad imam prastaru fiestu i slusa me odlicno, a do sad se nikad nije kvarila, samo sto naravno dajem novac za odrzavanje, a svaki dio koji majstor preporuci da mijenjam je jeftin...
Ja za 100 km pripremim auto za zimu i nikad me ne iznevjeri...
Ako budem mijenjala auto za nesto do 10 000 to ce biti fiestica...
scooter21ba

#54 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by scooter21ba »

LadyXY wrote:
Ja isto razmisljam da sad uzmem p206-icu, ali mi svi kazu da mi se za 10, 11 hiljada to ne isplati raditi sa autom koje cu nakon godinu dana konstantno popravljati...
jeli ti ovo neko rekao ko posjeduje pug206?
uvjek dobar gost

#55 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by uvjek dobar gost »

... Ja vozim evo treća godina 206.cu 1.9 diesel... i to da vidite kuda sve... i mogu reći da sam super zadovoljan...
scooter21ba

#56 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by scooter21ba »

uvjek dobar gost wrote:... Ja vozim evo treća godina 206.cu 1.9 diesel... i to da vidite kuda sve... i mogu reći da sam super zadovoljan...
to komsija ima 206 :)
svaka cast ;)
uvjek dobar gost

#57 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by uvjek dobar gost »

scooter21ba wrote:
uvjek dobar gost wrote:... Ja vozim evo treća godina 206.cu 1.9 diesel... i to da vidite kuda sve... i mogu reći da sam super zadovoljan...
to komsija ima 206 :)
svaka cast ;)
Hvala hvala... vjerujte mi (mada da ga ne ureknem) nisam se pokajao sekunde jedne...

Voda komšija
VR6

#58 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by VR6 »

keiser_soze wrote:Hajde de, hvala na informaciji, mogu i do njih otići, samo još, "ne budi zapovjeđeno", napiši gdje je to, jer sam taj dio slabo skontao.
Ovo dakle nije ovlasteni servis, ako imas garanciju, nemoj se onda igrati i ici negdje mimo ovlastenog. Servis 206 ti se nalazi, kad ides iz grada prema Ilidzi, nakon pumpe Braca Mujic PRVO skretanje desno i onda vozis jos nekih 300 metara i tu se nalazi servis...
LadyXY

#59 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by LadyXY »

scooter21ba wrote:
LadyXY wrote:
Jedan prijatelj mi rece..Cini mi se da je on to vozao dok nije kupio octaviu...
Ali, meni se 206-ica jako svidja...
Ako se zaista ne kvari ja bih je rado kupila :D
scooter21ba

#60 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)

Post by scooter21ba »

LadyXY wrote:
scooter21ba wrote:
LadyXY wrote:
Jedan prijatelj mi rece..Cini mi se da je on to vozao dok nije kupio octaviu...
Ali, meni se 206-ica jako svidja...
Ako se zaista ne kvari ja bih je rado kupila :D
pazi svako auto se kvari nema toga koji se ne kvari da rascistimo
sve zavisi na kakvo auto naletis
ja ti mogu reci iz licnog iskustva da evo 3 godine vozim mjenjam samo potrosni materijal doduse ja sam prvi vlasnik pa mozda nisam kompetentan govoriti o tim polovnim
ako ikako mozes trazi mladje od 2003 jer su tada redizajnirani i popravljeni nedostaci i "djecije" bolesti
Post Reply