Vlasnik Alfe 156 JTD t ovo pise i nemam namjeru da se raspravljam bio sam valasnik vise auta nego sto ti imas godinaBeg_Babic wrote:Da bi zakljucio da nesto ima dug hod,morao sam voziti nesto sto ima kratak ... jel tako....logika , nego od alfi sam vozio (mada nije puno ) :mladen76 wrote:Svako dobroBeg_Babic wrote:meni kad se spomene alfa prvo mi na pamet padne mjenjac...ouuu sto to cudo ima duuuuug hod i sto je los to je cudo jedno
Sta si ti vozio majstore?????????????? Alfin mjenjac je takodje jedan od najboljih u klasi. Ako ne vjerujes meni a ti procitaj iskustva iz recimo Velike Britanije vezi sa ovim autom. Zasto iz VB? Pa zato sto oni ljudi nisu seljaci da se navuku na VW i hvale ga i kad i sami ne znaju razlog vec cijene prave vrijednosti...
Ljudi ja vas samo jedno savjetujem probajte voziti Alfu, procitajte poneko iskustvo iz zapadnih zemalja u vezi sa ovim autom gdje se ne uveze svako smece kao kod nas pa onda pricajte o autu. Do tada molim vas zacutite jer ovo sto pisete nema veze sa istinom. Ovo auto ima najpouzdaniji dizel motor (JTD) koji se moze naci kod nas a i sire, elektonika nije italijanska ("nepouzdana"-) nego Bosh-ova najrenomiranija koja postoji u Evropi. itd, itd, itd....
156 1.9 JTD
159 1.9 JTDm
147 2.0
sta mi zelis reci ? , da hod mjenjaca kod 156 nije dug ? ma daj molim te ....![]()
, cak i vlasnici alfe kazu - sto jest jest , a ne znam mozda znas, koliko su oni sami zaljubljeni u auto koje voze
![]()
nisam ja progovorio o pouzdanosti motora,1.9 JTD iz 156-ice je toliko dobar i agilan i elastican da bi sad pa sad mjenjao sa passatovim 1.9 ili bilo kojim 1.9 dizelom u ponudi...Znas li koja je auto marka izabrana za najpouzdaniju u VB ? ... ove godine ?
alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mladen76
#51 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
-
mladen76
#52 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Znas li koja je auto marka izabrana za najpouzdaniju u VB ? ... ove godine ?
Prosvjetli me ne znam ko je narucio jos jednu markentisku kampanju najpouzdaniji auto godine...
ja ti pricam o iskustvima iz prve ruke i o ljudima koji nemaju interesa da hvale nista bez potrebe...
jos nesto pronadji nesto o novim motorima Multiair koje je napravio sta mislis ko......"nepouzdani" italijani
Prosvjetli me ne znam ko je narucio jos jednu markentisku kampanju najpouzdaniji auto godine...
ja ti pricam o iskustvima iz prve ruke i o ljudima koji nemaju interesa da hvale nista bez potrebe...
jos nesto pronadji nesto o novim motorima Multiair koje je napravio sta mislis ko......"nepouzdani" italijani
- Bullet Tooth Tony
#53 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Izvini Mladene, najbolji si , najjaci si .... jel to treba da kazem ili .... sta .. ? hocemo ponovo... ajde :
1.Ne interesuju me tvoje godine,zaista....i taj neki smjeh ,nesto....bilo je takvih na ovom podforumu,misle da su najpametniji...
2. Ja vjerujem samo u argumente, zar ti ja licim na nekoga ko prosvjeljuje .... kako ono rece ,svjetla neka,nesto
3.Podrugljivo si me pitao , necu da kazem seljacki,jer nisam taj nivo (ma koliko imao godina) "Stas ti majstore vozio ????????? " i ja sam ti kulturno rekao sta
4.Znas li po cemu su alfisti poznati ? po tome kad jednom kupe alfu,rijetko se koji odluci za kupovinu druge marke automobila ,po tome ti nisi alfista , bez uvrede
5.Svako svog konja hvali, ja hvalim alfu a vozim nesto sasvim drugo , sto ce ti reci - objektivan sam , ti u ovom slucaju nisi
6.Evo tvrdim.....1.9 JTD je strasan motor,ekstra motor...stvarno dobar.moze ? , a necemo valjda opet ko pravi najbolje motore
......prozvakano prijatelju jedno '214807470812 puta uvijek ,narvno,bez argumenata.....btw : zadnji put kada je alfa osvojila nagradu za neki svoj motor je bilo tacno prije 9 godina u kategoriji .... a ti si alfista..vjerovatno znas to ... ali da ponovim, 2.0 - 2.5 - sa motorom 2.5 litrenim V6 
uh zaboravih .. ti rece da vozis 156 JTD t - model , zar 156 neka ima t u oznaci , zar ne postoji samo m ? , ne znam....samo pitam
1.Ne interesuju me tvoje godine,zaista....i taj neki smjeh ,nesto....bilo je takvih na ovom podforumu,misle da su najpametniji...
2. Ja vjerujem samo u argumente, zar ti ja licim na nekoga ko prosvjeljuje .... kako ono rece ,svjetla neka,nesto
3.Podrugljivo si me pitao , necu da kazem seljacki,jer nisam taj nivo (ma koliko imao godina) "Stas ti majstore vozio ????????? " i ja sam ti kulturno rekao sta
4.Znas li po cemu su alfisti poznati ? po tome kad jednom kupe alfu,rijetko se koji odluci za kupovinu druge marke automobila ,po tome ti nisi alfista , bez uvrede
5.Svako svog konja hvali, ja hvalim alfu a vozim nesto sasvim drugo , sto ce ti reci - objektivan sam , ti u ovom slucaju nisi
6.Evo tvrdim.....1.9 JTD je strasan motor,ekstra motor...stvarno dobar.moze ? , a necemo valjda opet ko pravi najbolje motore
uh zaboravih .. ti rece da vozis 156 JTD t - model , zar 156 neka ima t u oznaci , zar ne postoji samo m ? , ne znam....samo pitam
-
mladen76
#54 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
sjedi jedanBeg_Babic wrote:Izvini Mladene, najbolji si , najjaci si .... jel to treba da kazem ili .... sta .. ? hocemo ponovo... ajde :
2. Ja vjerujem samo u argumente, zar ti ja licim na nekoga ko prosvjeljuje .... kako ono rece ,svjetla neka,nesto![]()
![]()
6.Evo tvrdim.....1.9 JTD je strasan motor,ekstra motor...stvarno dobar.moze ? , a necemo valjda opet ko pravi najbolje motore![]()
......prozvakano prijatelju jedno '214807470812 puta uvijek ,narvno,bez argumenata.....btw : zadnji put kada je alfa osvojila nagradu za neki svoj motor je bilo tacno prije 9 godina u kategoriji .... a ti si alfista..vjerovatno znas to ... ali da ponovim, 2.0 - 2.5 - sa motorom 2.5 litrenim V6
-
mladen76
#55 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
sta je pisac htio reciBeg_Babic wrote:Izvini Mladene, najbolji si , najjaci si .... jel to treba da kazem ili .... sta .. ? hocemo ponovo... ajde :
2. Ja vjerujem samo u argumente, zar ti ja licim na nekoga ko prosvjeljuje .... kako ono rece ,svjetla neka,nesto![]()
![]()
6.Evo tvrdim.....1.9 JTD je strasan motor,ekstra motor...stvarno dobar.moze ? , a necemo valjda opet ko pravi najbolje motore![]()
-
mladen76
#56 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Po ovome se vidi koliko si kulturan zar ja trebam bilo sta reci.Beg_Babic wrote:Izvini Mladene, najbolji si , najjaci si .... jel to treba da kazem ili .... sta .. ? hocemo ponovo... ajde :
Po ovome se vidi koliko si obrazovan jer rijec prosvjetliti znaci isto sto i nauciti nekoga nesto, obrazovati i sl. otuda i rijec prosvjeta recimo. Ali posto je tvoj vokabular ogranicen evo sam se potrudio da ti objasnim znacenje rijeci. A ti se izrugujes2. Ja vjerujem samo u argumente, zar ti ja licim na nekoga ko prosvjeljuje .... kako ono rece ,svjetla neka,nesto![]()
![]()
kako rece ,svjetla neka,nesto![]()
![]()
Rijec majstor ako te ona uvrijedila u pitanju : "Sta si ti majstore vozio?" dolazi od rijeci "maestro" sto se stotinama godina unazad upotrebljava samo kao titula rezervisana za posebne poznavaoce neke oblasti. Ali posto je tvoj vokabular opet kazem uzak i predpostavljam da te ta rijec uvrijedila ja ti se izvinjavam jer ti nisi dostojan da te zovem tako. Bolje da kazem po seljacki "jarane ba" posto je to tvoj nivo.3.Podrugljivo si me pitao , necu da kazem seljacki,jer nisam taj nivo (ma koliko imao godina) "Stas ti majstore vozio ????????? " i ja sam ti kulturno rekao sta
Za tvoju informaciju sva auta koja sam imao bila su prije Alfe i kako kazes ne mislim mijenjati marku nikad vise samo model.4.Znas li po cemu su alfisti poznati ? po tome kad jednom kupe alfu,rijetko se koji odluci za kupovinu druge marke automobila ,po tome ti nisi alfista , bez uvrede
Reci mi samo u kojoj recenici sam rekao da druga auta ne valjaju ili nesto slicno, a to sto pokusavam da razbijem stereotipe koji vladaju kod ljudi da su samo VW auta a ostalo je smece nije nipodastavanje drugih marki vozila.5.Svako svog konja hvali, ja hvalim alfu a vozim nesto sasvim drugo , sto ce ti reci - objektivan sam , ti u ovom slucaju nisi
Sto se motora tice preporucujem ti da procitas prilog u Autobild (zamisli njemackom magazinu) o hard testu Fiat grande punta 1,3 jtdm nakon predjenih 100000km. Ukratko ljudi uzeli auto vozali (suda i svako po malo) i nakon 100000 km rastavili auto do zadnjeg srafa. Osim par sitnica koje su zamjenjene u toku upotrebe strucnjak- inzinjer (da ne kazem majstor) kada je pregledao motor kaze da svi dijelovi motora odgovaraju fabrickim normama (sto ce reci habanje je toliko malo da bi se mogli u fabrici ponovo ugraditi kao novi dijelovi) i da je to jedan od najboljih motora koje je on imao na svom stolu. A Svabo inzinjer zamisli.6.Evo tvrdim.....1.9 JTD je strasan motor,ekstra motor...stvarno dobar.moze ? , a necemo valjda opet ko pravi najbolje motore![]()
Ovo "t" mi je slucajno upalo prilikom kucanja a ti odmah zlonamjeran. Sta da ti kazem vise? Sam si o sebi dovoljno rekao.uh zaboravih .. ti rece da vozis 156 JTD t - model , zar 156 neka ima t u oznaci , zar ne postoji samo m ? , ne znam....samo pitam
- Bullet Tooth Tony
#57 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Ja sam jedan neobrazovani i nekulturni seljak......nemam ja pojma, sta ja znam, ti si
, samo nastavi, dovidjenja ili bolje receno , onako pametno kao sto znas "sjedi jedan"
ugodna putovanja i vozdra
ugodna putovanja i vozdra
- ranger
#58 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
pih bezze kliknuh na temu
ja konto vi nesto novo napisali o alfi romeo 156 1.9jtd 2003 godiste
ja konto vi nesto novo napisali o alfi romeo 156 1.9jtd 2003 godiste
-
ado-šampion
#59 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Hahahaha, joj što se zakuha djet'tam, i ja klikno rekoh ima nešto novo, kad...
A ovaj je prejak kaže "vidi šta ljudi pričaju u VB, a ne ovdje gdje se svako smeće uvozi". Pa haveru neće neko otić u VB u potrazi za Alfom, nego će kupit ovdje to "smeće" (ovo si TI rekao a ne ja).
Nego haj nam fino reci koji ti je nik (ili više njih) prije bio, neće te sakriti to što si na jedan post odgovaro po 3 puta pa imaš 20-ak postova.
Eto toliko zasad od mene, samo bih još zamolio da mi se ne izvlači iz konteksta.

A ovaj je prejak kaže "vidi šta ljudi pričaju u VB, a ne ovdje gdje se svako smeće uvozi". Pa haveru neće neko otić u VB u potrazi za Alfom, nego će kupit ovdje to "smeće" (ovo si TI rekao a ne ja).
-
mladen76
#60 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Nije sve smece htio sam samo da kazem da ljudi tragaju za jeftinim pa najebu. Ja kad sam kupovao auto recimo platio sam ga 1000KM skuplje od onog sto sam sve mogao naletjeti na autoplacevima. Ali ja sam drugi vlasnik ovog auta, kilometraza je original, kupljeno kod nas, redovno odrzavanje itd. itd... a ovo za clanke u VB vrijedi za one koji samo pljuju po autu a nisu ni sjeli u njega vec citaju iste ovakve forume koje pisu djeca, sto neko rece. Pa mogli bi kad vec citaju da procitaju nesto o autu sto je realno. Eto to je pisac htio reci.ado-šampion wrote:Hahahaha, joj što se zakuha djet'tam, i ja klikno rekoh ima nešto novo, kad...![]()
A ovaj je prejak kaže "vidi šta ljudi pričaju u VB, a ne ovdje gdje se svako smeće uvozi". Pa haveru neće neko otić u VB u potrazi za Alfom, nego će kupit ovdje to "smeće" (ovo si TI rekao a ne ja).Nego haj nam fino reci koji ti je nik (ili više njih) prije bio, neće te sakriti to što si na jedan post odgovaro po 3 puta pa imaš 20-ak postova.
Eto toliko zasad od mene, samo bih još zamolio da mi se ne izvlači iz konteksta.
![]()
P.S. A za nik ne znam o cemu pricas ja sam na ovom forumu od prije par dana, a dosao sam tako sto sam ukucao Alfa Romeo 156 na pretrazivacu i izmedju ostalog sam vidio ovaj forum, procitao par gnusnih lazi o Alfama i nisam mogao a da redom ne pocnem odgovarati.
- Van Halen
#61 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
talijani su puno puno bolji nego što to naša raja misli. Ali bolje je tako, ne bih volio da umjesto ovoliko golfova dvica na našim cestama vidim talijana. Ne bi mi bio merak uživat u njima.
-
mladen76
#62 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Van Halen wrote:talijani su puno puno bolji nego što to naša raja misli. Ali bolje je tako, ne bih volio da umjesto ovoliko golfova dvica na našim cestama vidim talijana. Ne bi mi bio merak uživat u njima.
-
sajber87
#63 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Za koliko se para sada realno mogu naci dobre 156-ice godiste 2005. posto vidim na netu da im cijena varira. Iskreno nisam neki strucnjak pa sam zato zahvalan na svakom dobronamjernom savjetu i komentaru. pozdrav
-
saabsa
#64 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Sam si sebi odgovorio na pitanje. Posto sam prije dvadesetak dana kupio 156 SW 1,8 ts 2002 vidio sam da ti cijena nista neznaci, nego obidji te sto se prodaju i vidi kakve su i koliko mozes spustiti. Iz mog iskustva ti mogu reci da ne vrijedi pravilosajber87 wrote:Za koliko se para sada realno mogu naci dobre 156-ice godiste 2005. posto vidim na netu da im cijena varira. Iskreno nisam neki strucnjak pa sam zato zahvalan na svakom dobronamjernom savjetu i komentaru. pozdrav
sto skuplje to bolje
PS: i 2004 g ti je ista linija 156 tj facelift
-
sajber87
#65 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Kakve su procjene forumasa koji su u toku sto se tice kretanja cijena polovnih automobila u BiH za Alfu 159 jtd. Nasao sam na tri mjesta na sajtu autopijace da takva Alfa 2006. godiste kosta oko 23 500 KM do registracije. E sad moje pitanje je sta mislite koliko ce takav automobil kostati npr u julu 2010 da vidim isplati li se cekati
posto je ta Alfa 159 najljepsi automobil koji sam vidio , a koji ima koliko toliko pristojnu cijenu?
- johntra
#66 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
pa otrpilike će pasti za oko milju dole...iako su talijani na glasu da im brzo padaju cijene, mislim da sa 159 to neće biti takav slučaj, jer se ipak radi o malo kvalietnijem vozilu...mislim da nećeš postići neku veliku razliku u cijeni ako čekaš do tada...što ne gledaš direktno iz EU, u Njemačkoj im se cijena kreće između osam i devet milja eura...
-
sajber87
#67 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Moja su nadanja bila da ce se moci naci za oko 18 000 KM , ali izgleda da su to nerealna ocekivanja iako ova jedna sto se prodaje u Ljubuskom u roku pet mjeseci pala za 2 500 KM (pratio sam iz nedelje u nedelju jer me interesovalo). Trenutno mi se nezuri previse sacekacu do polovine iduce godine kada cu morati pazariti nesto. Ali otkad sam vidio ovu alfu 159 nijedan drugi automobil mi se vise nesvidja. Stvarno skidam kapu zabarima za dizajn.
- sinus
#68 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Pala za pet mjeseci 2.500 KM...pa ti sada skontaj koliko uzimaju na autima...i koliko ti se isplati da sam sebi dovezeš auto...sajber87 wrote:Moja su nadanja bila da ce se moci naci za oko 18 000 KM , ali izgleda da su to nerealna ocekivanja iako ova jedna sto se prodaje u Ljubuskom u roku pet mjeseci pala za 2 500 KM (pratio sam iz nedelje u nedelju jer me interesovalo). Trenutno mi se nezuri previse sacekacu do polovine iduce godine kada cu morati pazariti nesto. Ali otkad sam vidio ovu alfu 159 nijedan drugi automobil mi se vise nesvidja. Stvarno skidam kapu zabarima za dizajn.
-
sajber87
#69 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Da li neko zna koja je cijena malog , a koja velikog servisa za alfu 159 1.9 jtdm. pozdrav
- shlauf
#70 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
[img][IMG=http://img42.imageshack.us/img42/384/156fl.th.jpg][/img][/img]
Za ovu bi znatno jeftinije platio, gledaj i plači ...
http://www.avto.net/avto.skofljica
alee aleeeee

Za ovu bi znatno jeftinije platio, gledaj i plači ...
http://www.avto.net/avto.skofljica
alee aleeeee
- shlauf
#71 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
P.S. Nazovi i pitaj dali se od ove cijene skida DDV 20% (PDV) ??? Mislim da skida i još dobiješ popusta zato što se plaća kešom. G-din Marko je veoma susretljiv čovjek. Ako si zainteresovan javni da ti posaljem broj špeditera u Izačiću ili Gradišci pa da vidiš koliko bi te koštalo auto do registracije.
alee aleeeeeeeeeee
alee aleeeeeeeeeee
-
sajber87
#72 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
Druze hvala u svakom slucaju, auto izgleda predobro, ali 159 je meni ljepsi bar 10 puta. Inace ovaj sajt sto si poslao vec je stavljen u bookmarke 
- shlauf
#73 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
http://WWW.AVTOMIK.SI imate 156 i 159-ce
156 1,9 JTD limuzina 2005 132000 km 6650 € AVTOMIK
159 1,9 JTDM limuzina 2006 133600 km 9999 € -20% http://www.gtc-avto.si
pare u džep i pravac Dežela ....

156 1,9 JTD limuzina 2005 132000 km 6650 € AVTOMIK
159 1,9 JTDM limuzina 2006 133600 km 9999 € -20% http://www.gtc-avto.si
pare u džep i pravac Dežela ....

- shlauf
-
RIMD@ODA
#75 Re: alfa Romeo 156 1.9 jtd 2003 godiste
pozdrav za sve!!!
Inam dilem oko kupovine auta,naisao sam na Alfu Romeo 147 2002 god.jtd 115ks presla 170000km.
dali je ko od vas imao bilo kakvog iskustva sa ovom tipom vozila?
UNAPRIJED HVALA!!!!
Inam dilem oko kupovine auta,naisao sam na Alfu Romeo 147 2002 god.jtd 115ks presla 170000km.
dali je ko od vas imao bilo kakvog iskustva sa ovom tipom vozila?
UNAPRIJED HVALA!!!!