Opomena pred banpape wrote:U pravu si, ....emra_a wrote:kad se ono klanja dzumma(petak) namaz?pape wrote: Jeste, .... 21.12.2012. pada na petak po julijanskom kalendaru, ali .... taj se kalendar ne pika, ....![]()
![]()
Nego, .... 21.12.2012. nece biti vremena za dzummu, ...Tarik ce sabahhile navrnut` na kaHvu, pa eto .... ne bi bilo loshe prebaciti to na cetvrtak, ....
![]()
Kraj vremena ili astronomski fenomen
- atko
#51 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
- pojedinac
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#53 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
atko wrote: Opomena pred ban![]()
![]()
sta se sprdas
... kazu da ce smak svijeta biti u aksam ... zato se na aksam namazu klanjaju prvo farzi da se ujagmi sto je prece
Ali, .... onako, ... intimno, ... ja bih volio da nas Tare insallah malo kresne.
Vakat je da na ovoj ljepotici ostanu samo zivotinje. Mi je definitivno ne zasluzujemo.

- atko
#54 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
pape wrote: Ali, .... onako, ... intimno, ... ja bih volio da nas Tare insallah malo kresne.![]()
Vakat je da na ovoj ljepotici ostanu samo zivotinje. Mi je definitivno ne zasluzujemo.
-
Risto Kuglarić
#55 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Bogami, Tare ako nas kresne, dabogdo da i minerali ostanu, a nekamoli životinje...pape wrote:atko wrote: Opomena pred ban![]()
![]()
sta se sprdas
... kazu da ce smak svijeta biti u aksam ... zato se na aksam namazu klanjaju prvo farzi da se ujagmi sto je prece
Ne sprdam se Tarika mi moga, .... ja ovo samo sa naucne strane posmatram, ...
(tema je na podf. nauka)
Ali, .... onako, ... intimno, ... ja bih volio da nas Tare insallah malo kresne.![]()
-
♥ Julianna ♥
#56 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Ono što su Maye zapravo predvidjele je da će 2012 biti konačno otkopana piramida u Visokom, i to piramida Sunca. Tada će biti otvorene sušare sa hiljadama godina čuvanom starom suđukom i suhim mesom. To će toliko da zasmrdi, da će sunce explodirati i nastaće ledeno doba...roki wrote:molio bih da mi neko odgovori na pitanje:
Gdje su ove teorije o 2012 godini(apsolutno nevazno od koga poticu,od maya ili naucnika itd.) bile prije hajde recimo 5 godina?
Odjednom se svi pozivaju na maye?
Sto se ova teorija o velikim promjenama 2012 nije ranije uspostavila.Toliko arheologa,historijskih naucnika i koga vec ne,koji su se bavili mayama i odjednom tek sada BUM,EUREKA imamo velike promjene za 4 godine.
Usput,u skorijoj buducnosti se moze ocekivati veliki broj knjiga po ovom pitanju u cilju zgrtanja sto vece sume novca prodavajuci maglu ljudima.
- veseoko_kukulamovic
#57 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Julianna wrote:Ono što su Maye zapravo predvidjele je da će 2012 biti konačno otkopana piramida u Visokom, i to piramida Sunca. Tada će biti otvorene sušare sa hiljadama godina čuvanom starom suđukom i suhim mesom. To će toliko da zasmrdi, da će sunce explodirati i nastaće ledeno doba...roki wrote:molio bih da mi neko odgovori na pitanje:
Gdje su ove teorije o 2012 godini(apsolutno nevazno od koga poticu,od maya ili naucnika itd.) bile prije hajde recimo 5 godina?
Sto se ova teorija o velikim promjenama 2012 nije ranije uspostavila.Toliko arheologa,historijskih naucnika i koga vec ne,koji su se bavili mayama i odjednom tek sada BUM,EUREKA imamo velike promjene za 4 godine.
Usput,u skorijoj buducnosti se moze ocekivati veliki broj knjiga po ovom pitanju u cilju zgrtanja sto vece sume novca prodavajuci maglu ljudima.
Mislim da je krajnje vrijeme da Sarajevo-X uvede još jedan podforum (može se zvati paranormalno, pseudonauka, alternativa, whatever) da nam i izbjeglice sa teme o Bosanskim Palamudama imaju gdje voditi svoje diskusije - ovakve teme pod nauku i edukaciju definitivno ne ide!
- pojedinac
#58 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Šta to vas dvoje podrazumijevate pod pojmom nauka?veseoko_kukulamovic wrote:Julianna wrote:Ono što su Maye zapravo predvidjele je da će 2012 biti konačno otkopana piramida u Visokom, i to piramida Sunca. Tada će biti otvorene sušare sa hiljadama godina čuvanom starom suđukom i suhim mesom. To će toliko da zasmrdi, da će sunce explodirati i nastaće ledeno doba...roki wrote:molio bih da mi neko odgovori na pitanje:
Usput,u skorijoj buducnosti se moze ocekivati veliki broj knjiga po ovom pitanju u cilju zgrtanja sto vece sume novca prodavajuci maglu ljudima.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da je krajnje vrijeme da Sarajevo-X uvede još jedan podforum (može se zvati paranormalno, pseudonauka, alternativa, whatever) da nam i izbjeglice sa teme o Bosanskim Palamudama imaju gdje voditi svoje diskusije - ovakve teme pod nauku i edukaciju definitivno ne ide!
-
SanYava
#59 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Zato ja živim od danas do sutra.
-
♥ Julianna ♥
#60 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Izvinite nisam mogla odoliti
Idem ja
Idem ja
-
emra_a
#61 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
idi,niko nije ni znao da si bila tuJulianna wrote:Izvinite nisam mogla odoliti![]()
![]()
![]()
Idem ja
- atko
#62 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080831031Protivnici ovog eksperimenta, među kojima je i jedan ugledni njemački univerzitetski profesor, strahuju da bi stroj, koji će pri ogromnoj brzini razbiti subatomske čestice sudarajući ih jedne o druge, mogao stvoriti mini crnu rupu koja bi u naredne četiri godine mogla usisati cijelu planetu.
-
fixer
#63 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
imam 4 godine da zivim zivot kakav zasluzujem. dvije godine bi se kurvao, pa bi se onda dvije godine iskreno pokajao!
mene stvarno interesuje taj eksperiment. teorija religije da nesto nije moglo da nastane iz nicheg bi uspjehom ovog projekta moga biti oborena.
mene stvarno interesuje taj eksperiment. teorija religije da nesto nije moglo da nastane iz nicheg bi uspjehom ovog projekta moga biti oborena.
- atko
#64 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Da zanimljiv je exp. nastojim da pratim koliko stignem, a to da li ce neka teorija biti oborena ili cemo iza coska otkriti opet novi cosak manje je bitno, bitno je da pomaknemo granicu naseg znanja t.j. bitno je da su ljudi preduzeli konkretne korake da nesto urade a ne samo da filozoforajufixer wrote:imam 4 godine da zivim zivot kakav zasluzujem. dvije godine bi se kurvao, pa bi se onda dvije godine iskreno pokajao!![]()
- veseoko_kukulamovic
#65 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Kad već moram da ovdje nekima podučavam osnove, ima jedan vrlo poznat dijagram, zove se točak nauke:pojedinac wrote:Šta to vas dvoje podrazumijevate pod pojmom nauka?
Doduše, kod nas je Semiha Borovac već kostatirala, nakon posjete piramidama kad ju je zapljusnula blagotvorna kosmička energija drevnih Maja, da je za nas točak krenuo u jednu drugu stranu!
- pojedinac
#66 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Nisam te pitao šta Walter Wallace podrazumijeva pod naukom, već šta ti podrazumijevaš pod tim pojmom.
Ili, da budem jasniji.
Da li ti konkretno istoriju, arheologiju i astronomiju smatraš naučnim disciplinama?
Usput da te priupitam za tvoje cijenjeno mišljenje o porijeklu života na Zemlji, kao i naglom nestanku ranijih civilizacija?
Ili, da budem jasniji.
Da li ti konkretno istoriju, arheologiju i astronomiju smatraš naučnim disciplinama?
Usput da te priupitam za tvoje cijenjeno mišljenje o porijeklu života na Zemlji, kao i naglom nestanku ranijih civilizacija?
- veseoko_kukulamovic
#67 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
A da se ti prethodno upoznaš barem sa nekim temeljnim konceptima prije nego nagrneš na traženje Atlantide?pojedinac wrote:Nisam te pitao šta Walter Wallace podrazumijeva pod naukom, već šta ti podrazumijevaš pod tim pojmom.
Ili, da budem jasniji.
Definitivno ovdje treba novi podforum...
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#68 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Josh malo pa gotovo 
- pojedinac
#69 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Najlakše je ovako:
Koliko vidim s tobom diskusije nema.
bez davanja odgovora.veseoko_kukulamovic wrote:Definitivno ovdje treba novi podforum...
- pojedinac
#70 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
veseoko_kukulamovic wrote:A da se ti prethodno upoznaš barem sa nekim temeljnim konceptima prije nego nagrneš na traženje Atlantide?pojedinac wrote:Nisam te pitao šta Walter Wallace podrazumijeva pod naukom, već šta ti podrazumijevaš pod tim pojmom.
Ili, da budem jasniji.
Usput da te priupitam za tvoje cijenjeno mišljenje o porijeklu života na Zemlji, kao i naglom nestanku ranijih civilizacija?![]()
Definitivno ovdje treba novi podforum...
-
Sarafcina
#71 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Otkud to da je Nibiru poznat kao At-Tarik, ako se u prevodima stavlja da je to zvijezda Danica?zalizani wrote:Nibiru je poznat kao At-Tarik u Kur´anu. On je opisan kao svijetleča zvijezda. At-Tarik doslovno znači 'nocni posjetitelj'. Boziji poslanik Muhamed opisuje ga kao zvijezdu koja putuje u 7 područja nebesa i vraća križanjem kroz planete u našem Sunčevom sustavu (counter orbita).
Moguće je da ce se Dzini u periodu krizanja pojaviti tj. biti vidjljivi golim okom.ljudima. Teorija -svjetlost spektra će se otvoriti, čime ce nama ljudima biti vidljivo ono sto je bilo nevidljivo,tada bi se trebao pojaviti Dedžal koji ce kada mi budemo ugledali stvari koje ce nas frapirati lakse doč do sljedbenika..........
Imas li dokaz (referencu) za taj opis te zvijezde?
Sta znaci "svjetlost spektra"?
Kako ce se otvoriti?
Zasto bi se tada trebao pojaviti Dedzal? Imas referencu?
-
Zah
#72 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Evo nekih predvidjanja kako ce zemlja izgledati u buducnosti
http://64.233.169.104/search?q=cache:AT ... d=24&gl=us
http://64.233.169.104/search?q=cache:AT ... d=24&gl=us
-
♥ Julianna ♥
#73 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Hvala bogu, pa neću biti živa
Ovo moje srce ne bi izdržalo 
- veseoko_kukulamovic
#74 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
E ne, nego eto s tobom ima diskusije, na forumu za nauku i edukaciju, nakon što tu citiraš Zecharia Sitchina i gluposti o 2012., koje su, nota bene, bazirane na pogrešnim interpretacijama majanskog kalendara Josea Arguellesa i nemaju veze sa pravim latinoameričkim predajama i računanjem vremena! Zato sam ti fino rekao, trebaš se prvo malo informirati o nekim osnovama prije nego što nagariš u traženje Atlantide.pojedinac wrote:Najlakše je ovako:bez davanja odgovora.veseoko_kukulamovic wrote:Definitivno ovdje treba novi podforum...
Stvar s tom 2012. će se napumpavati još 4 godine kao što je bilo i za 2000. Tad se nije ništa dogodilo, čak ni onaj famozni Millenium Bug, tako neće ni 2012. Mene samo zanima šta ćete vi sljedbenici Semirovog Fotona reći kad to prođe? Koja li će sljedeća godina biti izabrana za Smak svijeta?
Ljudi dragi, ili čitajte pa se obrazujte, ili tražite fakat da vam otvore podforum jer ovo ni s naukom ni s edukacijom veze nema....
- tranquil
#75 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Potpisujemveseoko_kukulamovic wrote:Ljudi dragi, ili čitajte pa se obrazujte, ili tražite fakat da vam otvore podforum jer ovo ni s naukom ni s edukacijom veze nema....