FENOMEN PRVE LJUBAVI
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Eborg
#51 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi
) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih... 
- scooter21ba
#52 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
a ja pitam opet koliko smo sigurno da je to ljubav ili samo zaljubljenost pa da se otvaramo ili ne otvaramo po pitanju emocija
-
Eborg
#53 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
A mislim da od pochetka treba biti iskren,mozhda ostaviti samo neke najdublje emocije za trenutak kada se iz vec ulozhenih emocija razvije ljubav...Onda si "siguran"...scooter21ba wrote:a ja pitam opet koliko smo sigurno da je to ljubav ili samo zaljubljenost pa da se otvaramo ili ne otvaramo po pitanju emocija
- scooter21ba
#54 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
ne znam jesi shvatio pitanjeEborg wrote:A mislim da od pochetka treba biti iskren,mozhda ostaviti samo neke najdublje emocije za trenutak kada se iz vec ulozhenih emocija razvije ljubav...Onda si "siguran"...scooter21ba wrote:a ja pitam opet koliko smo sigurno da je to ljubav ili samo zaljubljenost pa da se otvaramo ili ne otvaramo po pitanju emocija
kako znati da je to ljubav pa da se otvaramo ili ne
sta je ljubav?
-
lamija_SA
#55 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Meni je taj fenomen prve ljubavi poprilično nepoznat.
Nikad nisam bila sigurna šta ljudi pod tim tačno podrazumjevaju.
Nisam ni sigurna koga bi ili ko bi se to u mom životu mogao nazvati prva ljubav!
Nemam prve ljubavi ili je barem ne znam definisati, prisjetiti se...
Nikad nisam bila sigurna šta ljudi pod tim tačno podrazumjevaju.
Nisam ni sigurna koga bi ili ko bi se to u mom životu mogao nazvati prva ljubav!
Nemam prve ljubavi ili je barem ne znam definisati, prisjetiti se...
- scooter21ba
#56 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
o tome ja i govorim lamija
kazu u zivotu ima samo jedna prava ljubav
a jeli to znaci da je prva ljubav uvijek prava ljubav? a nakon toga promijenimo partnera zavisi koliko ko
kazu u zivotu ima samo jedna prava ljubav
a jeli to znaci da je prva ljubav uvijek prava ljubav? a nakon toga promijenimo partnera zavisi koliko ko
- metal_rules_cura
#57 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Ne vjerujem da se pokaju niti zale zato sto te prve ljubavi obicno budu u vrijeme kad vecina nas i ne zna sta je zivot. Kad upadne u to cudo malo ko zadrzi taj pocetni zanos, pa se pocne uskladjivati sa normama i onda mu vremenom postane normalno malo koristiti i onda se i ne sjeti vremena kad je bilo drugacije. Uostalom, sve i da se sjeti ljubav kad si mlad i kad si zreliji je u potpuno drugacijoj formi.Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
-
Eborg
#58 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Da,ali kao shto rekoh ta prva ljubav je (uglavnom) neopterecena kalkulacijama...Isto tako zavisi kada je dozhivish...Po meni je prva ljubav veza u kojoj prvi put fakat volish nekoga...E neko je dozhivi sa 15,neko sa 17 a neko sa 23 ili 30,nema tu pravila...metal_rules_cura wrote:Ne vjerujem da se pokaju niti zale zato sto te prve ljubavi obicno budu u vrijeme kad vecina nas i ne zna sta je zivot. Kad upadne u to cudo malo ko zadrzi taj pocetni zanos, pa se pocne uskladjivati sa normama i onda mu vremenom postane normalno malo koristiti i onda se i ne sjeti vremena kad je bilo drugacije. Uostalom, sve i da se sjeti ljubav kad si mlad i kad si zreliji je u potpuno drugacijoj formi.Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#59 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
ja mislim da ipak ovo sto ti kazes vise postoji u teoriji nego u praksi.
Iako mislim da cak i kada postoji, muskarci su ti koji se kaju, i onda godinama kasnije se znaju javiti djevojci, ja ne bih imala obraza
Sto se tice prve ljubavi i prave ljubave, pa sad...kod nekih je upravo prva prava.
Ja sam prije NJEGA imala 3 kao momka, ali sve je to meni bila zezancija, nije veze vidilo.
Sa 17 sam upoznala njega i tek tada otkrila ljubav, i dala mu se bezrezervno (ne misliti svasta
Zabio mi noz u ledja, iskoristio moje slabosti, and so on...and so on...da se ne prisjecam.
Sada sa skoro 20 godina, ja nakon njega nisam imala postenu vezu.
Prvo trebalo mi je jako dugo da se oporavim, mozda ni danas nisam uspjela u potpunosti.
Ali nekako postoji ta doza opreznosti i straha i vise ne dam nikome da vidi ko sam, kakva sam, sta sam...
To je samo on znao i zloupotrijebio.
Bice u buducnosti jos njih koje cu ja voljeti sigurno, ali nikoga kao njega.
Jer je ta ljubav bila tako naivna, nevina, iskrena, puna povjerenja.
Vise nikada necu moci biti tako opustena.
I nemojte samo komentare tipa "sta ti znas nemas ni 20 u guzici".
Dosta ljudi misli da ako sam mlada da nemam pojma o zivotu
- scooter21ba
#60 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
ti si prije njega imala 3 kao momka znaci prica je o prvoj ljubavi (ovdje kako sam skontao to se odnosi na prvu vezu ne na prvu pravu ljubav) to sto je on tebi se desilo je fenomen 4-te ljubaviladyblue18 wrote:Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
Iako mislim da cak i kada postoji, muskarci su ti koji se kaju, i onda godinama kasnije se znaju javiti djevojci, ja ne bih imala obraza![]()
![]()
Sto se tice prve ljubavi i prave ljubave, pa sad...kod nekih je upravo prva prava.
Ja sam prije NJEGA imala 3 kao momka, ali sve je to meni bila zezancija, nije veze vidilo.
Sa 17 sam upoznala njega i tek tada otkrila ljubav, i dala mu se bezrezervno (ne misliti svasta), sa njim sam dozivila i prozivila pravu ljubav, ali musko ne bi bilo musko kada te ne bi ostavilo kada ga najvise trebas pa i on tako...
Zabio mi noz u ledja, iskoristio moje slabosti, and so on...and so on...da se ne prisjecam.
Prvo trebalo mi je jako dugo da se oporavim, mozda ni danas nisam uspjela u potpunosti.
Ali nekako postoji ta doza opreznosti i straha i vise ne dam nikome da vidi ko sam, kakva sam, sta sam...
-
*mima*
#61 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
ladyblue18 wrote:Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
Iako mislim da cak i kada postoji, muskarci su ti koji se kaju, i onda godinama kasnije se znaju javiti djevojci, ja ne bih imala obraza![]()
![]()
Sa 17 sam upoznala njega i tek tada otkrila ljubav, i dala mu se bezrezervno (ne misliti svasta), sa njim sam dozivila i prozivila pravu ljubav, ali musko ne bi bilo musko kada te ne bi ostavilo kada ga najvise trebas pa i on tako...
Sta ti znas......nemas ni 20 u guzici.......
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#62 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
ma tema je prva ljubav, pa sad bilo da se radi o prvoj ili sto prvoj veziscooter21ba wrote:ti si prije njega imala 3 kao momka znaci prica je o prvoj ljubavi (ovdje kako sam skontao to se odnosi na prvu vezu ne na prvu pravu ljubav) to sto je on tebi se desilo je fenomen 4-te ljubaviladyblue18 wrote:Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
![]()
ta 3 kao sto rekoh prije njega ne znam ni da li ih se moze nazvati momcima, ukupno "veze" sa njima nisu mjesec trajale
To su vise bile neke zezancije djecije
@mima-hvala
- burek_in_space
#63 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Samo nemoj generalizacije,molim te.ladyblue18 wrote:Eborg wrote:Slazhem se s tobom...No upravo u ovim prvim ljubavima (sad mi lafo k'o na temi) chovjek ne ostavlja nishta za sebe niti povlachi te granice (pozitivne) tako da je uslovno recheno ta ljubav chesto "najchishca" zbog chega se obichno i raspadne...Upravo jer ljudi ne znaju to cijeniti a kasnije se pokaju kada vide kako su nekoga zloupotrijebili i trajno izgubili i shvate da je mozhda bio/bila bolji od svih narednih...
![]()
- metal_rules_cura
#64 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Gornjim postom se vracam na ono sto sam vec rekla... Po meni treba nastojati biti realan i ne "kaznjavati" osobe kasnije zato sto te neko povrijedio. Na kraju, ma koliko smijesno zvucalo, situacije i cinjenice postoje, sve ostalo i ono okolo je tvoj dozivljaj (u koji se uklapa i dugorocan oporavak).
I necu ti reci kako si mlada (cinjenica je), reci cu ti samo kako opustenost, povjerenje i sve ostalo dolaze iz situacije, iz covjeka, a moras priznati kako nemas bas toliko iskustva da tvrdis ono "nikad vise" kao sto kazes...

I necu ti reci kako si mlada (cinjenica je), reci cu ti samo kako opustenost, povjerenje i sve ostalo dolaze iz situacije, iz covjeka, a moras priznati kako nemas bas toliko iskustva da tvrdis ono "nikad vise" kao sto kazes...
-
Eborg
#65 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Bravo!metal_rules_cura wrote:Gornjim postom se vracam na ono sto sam vec rekla... Po meni treba nastojati biti realan i ne "kaznjavati" osobe kasnije zato sto te neko povrijedio. Na kraju, ma koliko smijesno zvucalo, situacije i cinjenice postoje, sve ostalo i ono okolo je tvoj dozivljaj (u koji se uklapa i dugorocan oporavak).
I necu ti reci kako si mlada (cinjenica je), reci cu ti samo kako opustenost, povjerenje i sve ostalo dolaze iz situacije, iz covjeka, a moras priznati kako nemas bas toliko iskustva da tvrdis ono "nikad vise" kao sto kazes...![]()
A ajde da sad malo okrenemo - shta bi npr. tebi trebalo da vratish povjerenje u ljude,prvenstveno suprotni spol?
- metal_rules_cura
#66 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Ovako nekako... Izbjegavam generalizirati, emociju pogotovo. Kada me neko povrijedi (a iskreno, do mene je, jer sam to dozvolila i tako to dozivjela) jedno vrijeme me drzi neki negativni naboj i nakon sto se vratim u normalu kazem sebi "tako je kako je, dala si sve od sebe, nije uspjelo, cinjenice su tu, ides dalje...Ima drugacijih" Ne pozurujem se, pustim vremenu. Isto je i sa drugima. Ne volim kad mi neko govori nesto na tu temu, pokusava rijecima nesto, forsira situaciju na bilo koji nacin i meni pokusava nesto dokazati. Sa tim cak imam i negativna iskustva. Bolje stvari pustiti da idu same svojim tokom. Tako je prirodnije i postojanije. Barem ja mislim... Ne pribjegavam da se udruzujem sa ljudima na konto negativnih iskustava, posebno ne da mislim kako ce to dati neku kvalitetu. Pozitiva je ipak pozitiva
Povjerenje nikada nisam ni gubila u ljude do te mjere da se potpuno izgubilo te da ga moram vracati. Bilo je apaticnih perioda, razocarenja, ali to je maksimum.
Povjerenje nikada nisam ni gubila u ljude do te mjere da se potpuno izgubilo te da ga moram vracati. Bilo je apaticnih perioda, razocarenja, ali to je maksimum.
- metal_rules_cura
#67 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Dobro, ne moras biti bas toliki bukvalist 
-
Eborg
#68 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Zdrav stav...metal_rules_cura wrote:Ovako nekako... Izbjegavam generalizirati, emociju pogotovo. Kada me neko povrijedi (a iskreno, do mene je, jer sam to dozvolila i tako to dozivjela) jedno vrijeme me drzi neki negativni naboj i nakon sto se vratim u normalu kazem sebi "tako je kako je, dala si sve od sebe, nije uspjelo, cinjenice su tu, ides dalje...Ima drugacijih" Ne pozurujem se, pustim vremenu. Isto je i sa drugima. Ne volim kad mi neko govori nesto na tu temu, pokusava rijecima nesto, forsira situaciju na bilo koji nacin i meni pokusava nesto dokazati. Sa tim cak imam i negativna iskustva. Bolje stvari pustiti da idu same svojim tokom. Tako je prirodnije i postojanije. Barem ja mislim... Ne pribjegavam da se udruzujem sa ljudima na konto negativnih iskustava, posebno ne da mislim kako ce to dati neku kvalitetu. Pozitiva je ipak pozitiva![]()
-
zelenashica
#69 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
kiki-miki wrote:Pa nije ljubav paradajz![]()
I prva veza uopšte ne mora značiti da je to prva ljubav
Prva/ prvi / prvo ( bilo šta u životu) se uvijek pamti bilo po dobrom bilo po lošem
I nije mi jasno zašto bi neko da živi po definicijama ?!
- metal_rules_cura
#70 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Pa nije doslovno definicija nego je to valjda neka oznaka za nesto iole ozbiljnije u zivotu. Ne treba tako ozbiljno shvatati. Ima i tezih stvari koje pokusavamo definisati

-
*mima*
#71 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
ladyblue18 wrote:
ma tema je prva ljubav, pa sad bilo da se radi o prvoj ili sto prvoj vezi![]()
ta 3 kao sto rekoh prije njega ne znam ni da li ih se moze nazvati momcima, ukupno "veze" sa njima nisu mjesec trajale![]()
To su vise bile neke zezancije djecije
@mima-hvala![]()
- arijan@
#72 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Ako vec uzimamo da prva ljubav dolazi u nekoj ranoj adolescenciji,trebamo uzeti u obzir da je to period kada hormoni nenormalno divljaju.
Sve nam se tada cini kud i kamo gore i teze,i svako desavanje u nasem zivotu je pocetak kraja svijeta
....
cure/decki se tada cesto zaljube u neke xy pogresne osobe....dozive neki krah jer jbg premladi su da bilo sta ozbiljno grade i nakon toga se stvara ta rak rana.
Po meno postoje faze zaljubljenosti,strasti i faze zrele ljubavi.
Faza zaljubljenosti je ..ovo gore kako pomenuh...ljubav je slijapa....
Faza strasti ...kad predjemo neku 20-u godinu kad nam se fucka za cijeli svijet i ocemo sve i svašta da probamo
...i zrela ljubav...kad zamaknemo u 26-27 i predjemo 30....i tada zrelo rezonujemo stvari i gradimo zreo odnos pun postovanja.
E sada ovo je ono nekako u grubo.Neko ne sazri ni do 40-e...nekome se to desi od 20 - 25....
Ali da sumiram....prva ljubav ..ma kad da se desi...je nesto posebno jer jbg prvi je put.
Covjek se osjeca drugacije kao nikada do tada.Rijetki su oni kojima se desi da prva ljubav ostane ljubav zauvijek i partner do kraja zivota.Shodno tome vecina prvih ljubavi puca...covjeku to tesko pada ...jer jbg lijepo je biti zaljubljen.
Nakon toga stvara neki odbrambeni mehanizam gdje se boji svakog novog vezivanja i neda nikome blizu da mu se nebi desilo isto.Smatram da zbog toga kod nas postoji toliki broj "veza bez obaveza" i "dobrih prijatelja"
...
Treba se samo opustiti i desit ce se ono sto ce se desiti.Ako ti neko nije sudjen jbg da se na glavu nasadis neces biti s njim....
Treba uzivati u trenutku,drzati do sebe,jer koliko cijenis sebe i svoja osjecanja toliko ce te i drugi i partner cijeniti....
A ako se desi neki prekid neko zlo...pa bolje tada nego nakon 10 godina braka
Samo je bitno da covjek bude dovoljno jak i brzo se digne nakon "poraza"..a padova i uspona ,pogotovo u ljubavi, ce uvijek biti.Ne bi valjalo da je sve savršeno.....
Uh umori se...

Sve nam se tada cini kud i kamo gore i teze,i svako desavanje u nasem zivotu je pocetak kraja svijeta
cure/decki se tada cesto zaljube u neke xy pogresne osobe....dozive neki krah jer jbg premladi su da bilo sta ozbiljno grade i nakon toga se stvara ta rak rana.
Po meno postoje faze zaljubljenosti,strasti i faze zrele ljubavi.
Faza zaljubljenosti je ..ovo gore kako pomenuh...ljubav je slijapa....
Faza strasti ...kad predjemo neku 20-u godinu kad nam se fucka za cijeli svijet i ocemo sve i svašta da probamo
E sada ovo je ono nekako u grubo.Neko ne sazri ni do 40-e...nekome se to desi od 20 - 25....
Ali da sumiram....prva ljubav ..ma kad da se desi...je nesto posebno jer jbg prvi je put.
Covjek se osjeca drugacije kao nikada do tada.Rijetki su oni kojima se desi da prva ljubav ostane ljubav zauvijek i partner do kraja zivota.Shodno tome vecina prvih ljubavi puca...covjeku to tesko pada ...jer jbg lijepo je biti zaljubljen.
Nakon toga stvara neki odbrambeni mehanizam gdje se boji svakog novog vezivanja i neda nikome blizu da mu se nebi desilo isto.Smatram da zbog toga kod nas postoji toliki broj "veza bez obaveza" i "dobrih prijatelja"
Treba se samo opustiti i desit ce se ono sto ce se desiti.Ako ti neko nije sudjen jbg da se na glavu nasadis neces biti s njim....
Treba uzivati u trenutku,drzati do sebe,jer koliko cijenis sebe i svoja osjecanja toliko ce te i drugi i partner cijeniti....
A ako se desi neki prekid neko zlo...pa bolje tada nego nakon 10 godina braka
Samo je bitno da covjek bude dovoljno jak i brzo se digne nakon "poraza"..a padova i uspona ,pogotovo u ljubavi, ce uvijek biti.Ne bi valjalo da je sve savršeno.....
Uh umori se...
-
lamija_SA
#73 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Ma meni se čini da malo ko usitinu ima ili zna ko mu je prva ljubav. Na stranu prava ljubav.
Čini mi se da većin ljudi izabere neku osobu (uglavnom jedan od partnera iz pubertetskih dana) koja im se čini kao najadekvatnija prva ljubav i lagano sebi usade u glavu "E on je bio moja prva ljubav!".
Nema veze što je prije njega se "zabavljala" sa nekim, pronađu se razni izgovori tipa "to je trajalo samo mjesec dana", jer ta osoba se sa njihovog današnjeg stanovišta ne uklapa u njihovu sliku "prve ljubavi", pa ćemo tog nepodobnika lagano likvidirati i uzeti drugu, treću ili petu ljubav kao "prvu ljubav".
Zato mislim da je fenomen prve ljubavi uistinu fenomen blijedog pamćenja koje krojimo po svojim sadašnjim željama i shvatanjima.
Čini mi se da većin ljudi izabere neku osobu (uglavnom jedan od partnera iz pubertetskih dana) koja im se čini kao najadekvatnija prva ljubav i lagano sebi usade u glavu "E on je bio moja prva ljubav!".
Nema veze što je prije njega se "zabavljala" sa nekim, pronađu se razni izgovori tipa "to je trajalo samo mjesec dana", jer ta osoba se sa njihovog današnjeg stanovišta ne uklapa u njihovu sliku "prve ljubavi", pa ćemo tog nepodobnika lagano likvidirati i uzeti drugu, treću ili petu ljubav kao "prvu ljubav".
Zato mislim da je fenomen prve ljubavi uistinu fenomen blijedog pamćenja koje krojimo po svojim sadašnjim željama i shvatanjima.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#74 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
Zaljubljenost je kad ti se cini da je on/ona andjeo. Kad upoznas i necije nedostatke, tada pocinje ljubav. Ili ne.scooter21ba wrote: ne znam jesi shvatio pitanje
kako znati da je to ljubav pa da se otvaramo ili ne
sta je ljubav?
- scooter21ba
#75 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI
mora li biti odmah ljubav ako se zaljubis?
ja se zaljubim bar 2 puta dnevno jer kad vidim neku u gradu kontam vidi andjela
ja se zaljubim bar 2 puta dnevno jer kad vidim neku u gradu kontam vidi andjela