SASTANAK I DOGOVORI
-
Marko99
#51 Re: SASTANAK I DOGOVORI
A zasto pm? Mogu li i ja dobiti zivo me interesuje sta se dogadja sa organizacijom, udruzivanjem i grupisanjem i tako to ili to dobijaju samo naklonjeni organiziranju, udruzivanju i grupisanju i tako to....
- afrikanac
#52 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Marko99 wrote:A zasto pm? Mogu li i ja dobiti zivo me interesuje sta se dogadja sa organizacijom, udruzivanjem i grupisanjem i tako to ili to dobijaju samo naklonjeni organiziranju, udruzivanju i grupisanju i tako to....
Jarane ba, ho'š još kilu košpa da ti kupim, pa da imaš pun ugođaj, i tako to
Ha ja, čuj živo te interesuje, pa idi vidi šta se dešava nemoj tu samo sjedit sa strane i posmatrati pa ako šta dobro bude – eto i mene, ako ne valja – tišu mišu.
Haj ti sa mnom na taj sastanak kad bude idem i ja, dugo se već kanim, a ne mogu od posla.
A fino ti piše zbog čega se ljudi okupljaju. Čitaj malo i tako to
Pusti ta dobacivanja sa strane, stara ti je to čaršijanerska fora
-
Marko99
#53 Re: SASTANAK I DOGOVORI
E afrikanac nisi u toku. Tišu - mišu
- atko
#54 Re: SASTANAK I DOGOVORI
a jeko afrikanacafrikanac wrote:Marko99 wrote:A zasto pm? Mogu li i ja dobiti zivo me interesuje sta se dogadja sa organizacijom, udruzivanjem i grupisanjem i tako to ili to dobijaju samo naklonjeni organiziranju, udruzivanju i grupisanju i tako to....
Ha ja, čuj živo te interesuje, pa idi vidi šta se dešava nemoj tu samo sjedit sa strane i posmatrati pa ako šta dobro bude – eto i mene, ako ne valja – tišu mišu.
Haj ti sa mnom na taj sastanak kad bude idem i ja, dugo se već kanim, a ne mogu od posla.
Pusti ta dobacivanja sa strane, stara ti je to čaršijanerska fora
jarane da si se u u proteklim protesima angazovo bar na par bilo kakvih akcija znao bi ko je Marko99 i koliko je doprinio svemu.... raspitaj se i onda se poklopi i tisu misu
- afrikanac
#55 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Angažovao sam se i ja, u sred zime s djetetom od 8 godina stajao pred punom Katedralom. I pred Kantonom sam bio kad su kamenej bacali, umalo me policajac nije oborio kad su krenuli iz zgradeatko wrote:a jeko afrikanacafrikanac wrote:Marko99 wrote:A zasto pm? Mogu li i ja dobiti zivo me interesuje sta se dogadja sa organizacijom, udruzivanjem i grupisanjem i tako to ili to dobijaju samo naklonjeni organiziranju, udruzivanju i grupisanju i tako to....
Pusti ta dobacivanja sa strane, stara ti je to čaršijanerska fora![]()
jarane da si se u u proteklim protesima angazovo bar na par bilo kakvih akcija znao bi ko je Marko99 i koliko je doprinio svemu.... raspitaj se i onda se poklopi i tisu misu
A ko je marko života ti da moram tišu-mišu, hajd prosvijetli ovu moju jadnu dušu. Izgleda jedini ja ne znam.
Ako je već dao doprinos kako onda ne zna šta se dešava ?
- atko
#56 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Ok prijatelju, nije vrijedno raspravljanja... na istoj smo stranio samo treba da se malo bolje sinhronizujemo, da ne rasipamo energiju u prazno ... nema ljutnje 
- sunčan dan
#57 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Marko, bila sam prisutna kada si pozvan mobitelom na sastanak. Nisi došao. Ne znam čemu ova priča?Marko99 wrote:A zasto pm? Mogu li i ja dobiti zivo me interesuje sta se dogadja sa organizacijom, udruzivanjem i grupisanjem i tako to ili to dobijaju samo naklonjeni organiziranju, udruzivanju i grupisanju i tako to....
Osim toga, bila su tri poziva - JAVNA - tako da je mogao doći ko god je htio.
- sunčan dan
#58 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Atko u pravu si, zajedno smo jači.atko wrote:Ok prijatelju, nije vrijedno raspravljanja... na istoj smo stranio samo treba da se malo bolje sinhronizujemo, da ne rasipamo energiju u prazno ... nema ljutnje
-
45cents
#59 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Šuti, dobro je...
- sunčan dan
#60 Re: SASTANAK I DOGOVORI
SASTANAK I DOGOVORI
Dakle, novi sastanak, na kojem bi se trebalo sve finalizirati je u srijedu 03.09.2008 u 18,00 na istom mjestu (Marin Dvor - restoran odmah pored tramvajske stanice za Ilidžu).
Vidimo se i pozdrav.
Dakle, novi sastanak, na kojem bi se trebalo sve finalizirati je u srijedu 03.09.2008 u 18,00 na istom mjestu (Marin Dvor - restoran odmah pored tramvajske stanice za Ilidžu).
Vidimo se i pozdrav.
- madnessa
#61 Re: SASTANAK I DOGOVORI
a sta ce ljudi koji poste? malo u restoranu iftarit? super... dupli sevap!sunčan dan wrote:SASTANAK I DOGOVORI
Vidimo se i pozdrav.
- homo_sapiens
#62 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Pa iftar je oko 19.30 ? Mislim da mozemo odrzati sastanak i stici na iftar. Mozda da pomjerimo za pola sata prije ?madnessa wrote:a sta ce ljudi koji poste? malo u restoranu iftarit? super... dupli sevap!sunčan dan wrote:SASTANAK I DOGOVORI
Vidimo se i pozdrav.al vjerujem da ne moze drugo vrijeme da se nadje u sred radne sedmice...
- madnessa
#63 Re: SASTANAK I DOGOVORI
pa kad bolje razmislim to je i bolje... vecina nas radi do nekih 17h, pa da odmah s posla navratimo... s obzirom da zivim na dobrinji ne mogu kuci i nazad do sastanka, a sa sastanka kuci i jos da stignem da spremim klopu... nemoj samo da to bude moja odluka... mozda nekom i ne pashe ovo moje.
- homo_sapiens
#64 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Onda u 17.30 - 18.00 
- madnessa
#65 Re: SASTANAK I DOGOVORI
homo_sapiens wrote:Onda u 17.30 - 18.00
-
Marko99
#67 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Postovana gospodo!
Prije sastanka vas jos jednom, evo ovako javno, pozivam da odustanete od ideje formaliziranja. Ne postavljam se kao jedan od "vlsnika" onoga sto je bilo, kao sto to neki zlonamjernici hoce da prikazu vec mjesecima, nego se postavljam dobronamjerno da se tim formaliziranjem ne skinu protesti sa aparata i ne pocini eutanazija nad istim. Vi znate da jedina snaga koju smo imali je da niko nije stajao iza nas nego smo spontano i iskreno izasli na ulicu i pokazali prstom na probleme. Time smo privukli i prilicno veliki broj ljudi koji su cak sa djecom dolazili i pokusavali nesto promjeniti na bolje. Grad se osjecao zivim i uspjeli smo pomaknuti stvar sa mrtve tacke ali to nije bilo dovoljno jer se nalazimo pred velikim problemom i to je bila borba Davida i Golijata. David je pobjedio nekada davno ali i mi smo, barem moralno, sto je najveca pobjeda u danasnje vrijeme. Formaliziranjem i otvaranjem ziro racuna gazimo po svom obrazu i postajemo jedni od mnogih, gubimo ono sto nas je vodilo kroz sva desavanja i dajemo se na tacni raznim manipulatorima i peracima novca. Lako je reci nece se to desavati ali imamo iskustvo iza sebe u kojem smo vidjeli sa kakvim ljudima moramo imati posla, a vjerujte mi znaju oni manipulisati i jedini nacin da se zastitimo od toga je da beskompromisno zadrzimo ono nase i da ljudi, a vjerujte mi sve ih je vise, izadju opet sa svojom djecom i pokazu prstom u ono sto ne valja, a da ne budemo mi ti koji ne valjaju.
Pzdrav!
Prije sastanka vas jos jednom, evo ovako javno, pozivam da odustanete od ideje formaliziranja. Ne postavljam se kao jedan od "vlsnika" onoga sto je bilo, kao sto to neki zlonamjernici hoce da prikazu vec mjesecima, nego se postavljam dobronamjerno da se tim formaliziranjem ne skinu protesti sa aparata i ne pocini eutanazija nad istim. Vi znate da jedina snaga koju smo imali je da niko nije stajao iza nas nego smo spontano i iskreno izasli na ulicu i pokazali prstom na probleme. Time smo privukli i prilicno veliki broj ljudi koji su cak sa djecom dolazili i pokusavali nesto promjeniti na bolje. Grad se osjecao zivim i uspjeli smo pomaknuti stvar sa mrtve tacke ali to nije bilo dovoljno jer se nalazimo pred velikim problemom i to je bila borba Davida i Golijata. David je pobjedio nekada davno ali i mi smo, barem moralno, sto je najveca pobjeda u danasnje vrijeme. Formaliziranjem i otvaranjem ziro racuna gazimo po svom obrazu i postajemo jedni od mnogih, gubimo ono sto nas je vodilo kroz sva desavanja i dajemo se na tacni raznim manipulatorima i peracima novca. Lako je reci nece se to desavati ali imamo iskustvo iza sebe u kojem smo vidjeli sa kakvim ljudima moramo imati posla, a vjerujte mi znaju oni manipulisati i jedini nacin da se zastitimo od toga je da beskompromisno zadrzimo ono nase i da ljudi, a vjerujte mi sve ih je vise, izadju opet sa svojom djecom i pokazu prstom u ono sto ne valja, a da ne budemo mi ti koji ne valjaju.
Pzdrav!
- atko
#68 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Razumijem razloge iz kojih je marko99 napisao ovakav poziv i djelim njegovo misljenje, s tim da ja NECU javno pozivati nikoga da odustaje od formalizacije iz prostog razloga sto ne zelim beskonacne diskusije o toma kako su neki protiv i kako odmzu... ali vas javno pozivam da DOBRO RAZMISLITE prije nego povucete bilo kakav potez... znam da se oko ove ideje vrti nekoliko ljudi koje sam prilicno upoznao kroz protetse i ja vjerujem da ti ljudi u ovo ulaze sa najboljim namjerama ali kao sto sam vec ranije napisao skoro je nemoguce izbjeci birokratsku masineriju zbog koje ce se vise energije trositi za kiriju i dvije plate, takodje je nemoguce izbjeci razne NVO koji su jedva cekali ziroracun i pravni okvir i protesti koji su imali svoju tako cistu i pozitivnu energiju ce biti pretvoreni u projekat za potrebe NVO-ova
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#69 Re: SASTANAK I DOGOVORI
...a ovi,protiv kojih smo se borili,bunili,protestvovali..ako Bogda i opet cemo
,jedva cekaju,cak i prizeljkuju nasu formalizaciju,registraciju.
Jer tim cinom ce njihov "neprijatelj"napokon biti i zvanicno definisan,samim tim puno veci prostor dobijaju da krenu sa javnim spletkama,crnjenjem,podmetnjem.
Sjetite se kako su "kamenovali" pokret DOSTA!!! Cak i kada su se ljudi distancirali da su samo oni i GROZD pokretaci svega onoga,cak i tada su DOSTA I GROZD stavili pod opste napade,spletke,ljudima su izmisljali kvazi afere,preispitivali primanja,prihode..brojali krvna zrnca.
Sjetite se kako su bukvalno vapili da nekoga optuze,sjetite se onih cuvenih..."...ko je ovo organizovao..."...ko stoji iza vas....."...."....ko ste vi....".cak panicno prizeljkujuci da njihov ,tadasnji,neprijatelj dobije svoje lice,dobije svoje ime i prezime.
To oni i zele,formalnu grupu koja bi u buducnosti bila njihova meta,i protivnik koji bi napokon prestao biti "Građani Sarajeva",protivnik koji bi dobio lice.
To sto bi se formalizivalo,dobilo ime i pecat,logo,simbol...racun,funkcije..nemora samo po sebi automatski znaciti da bi bilo i organizovanije,ucinkovitije,efikasnije.
Efikasnost,uvezanost,organizovanost se moze postici i bez pecta,imena i registra.
Nema potrebe da mi se odgovori,jer cemo opet uci u duge i ocigledno nepomirljive rasprave.
,jer je ocigledno da se raslojvaju pogledi na eventualni nastavak svega toga.
Ovo je bilo samo moje misljenje,i mali osvrt na sve to.
Svima zelim sve najbolje

Jer tim cinom ce njihov "neprijatelj"napokon biti i zvanicno definisan,samim tim puno veci prostor dobijaju da krenu sa javnim spletkama,crnjenjem,podmetnjem.
Sjetite se kako su "kamenovali" pokret DOSTA!!! Cak i kada su se ljudi distancirali da su samo oni i GROZD pokretaci svega onoga,cak i tada su DOSTA I GROZD stavili pod opste napade,spletke,ljudima su izmisljali kvazi afere,preispitivali primanja,prihode..brojali krvna zrnca.
Sjetite se kako su bukvalno vapili da nekoga optuze,sjetite se onih cuvenih..."...ko je ovo organizovao..."...ko stoji iza vas....."...."....ko ste vi....".cak panicno prizeljkujuci da njihov ,tadasnji,neprijatelj dobije svoje lice,dobije svoje ime i prezime.
To oni i zele,formalnu grupu koja bi u buducnosti bila njihova meta,i protivnik koji bi napokon prestao biti "Građani Sarajeva",protivnik koji bi dobio lice.
To sto bi se formalizivalo,dobilo ime i pecat,logo,simbol...racun,funkcije..nemora samo po sebi automatski znaciti da bi bilo i organizovanije,ucinkovitije,efikasnije.
Efikasnost,uvezanost,organizovanost se moze postici i bez pecta,imena i registra.
Nema potrebe da mi se odgovori,jer cemo opet uci u duge i ocigledno nepomirljive rasprave.
Ovo je bilo samo moje misljenje,i mali osvrt na sve to.
Svima zelim sve najbolje
- Asana
#70 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Meni smeta samo sto se radi na formalizaciji prije sumiranja i objavljivanja rezultata ankete. Ukoliko rezultati potvrde da je vecina zainteresiranih za ove teme izjavila da smatra da je pravo rjesenje za efikasniji nastavak rada upravo formalizacija, onda bujrum …
-
delightful
#71 Re: SASTANAK I DOGOVORI
a na koji nacin mislite da bi trebalo djelovati?
- sunčan dan
#72 Re: SASTANAK I DOGOVORI
Da bilo bi lijepo, ako već ne želite da dolazite na sastanke gdje bi o svemu razgovarali, gdje bi vagali za i protiv formalizacije, da iznesete svoje viđenje o nastavku djelovanja Građana.delightful wrote:a na koji nacin mislite da bi trebalo djelovati?
Asana, kada bi po tvome mišljenju trebali da budu gotovi rezultati ankete? Na te rezultate čekamo skoro mjesec dana.
-
deteficirani
#73 Re: SASTANAK I DOGOVORI
zato sto je vecina nas i previse sastancila i davno rekla svoje misljenje vezano za formalizaciju ............ pitajte stare "clanove" koliko je ljudi bilo za a koliko protiv..............
-
delightful
#74 Re: SASTANAK I DOGOVORI
ne pitam ja ko je za, a ko protiv. pitam kako mislite da treba dalje? konkretno, koji je to nacin na koji bi trebalo nastaviti?
- uvjek dobar gost
#75 Re: SASTANAK I DOGOVORI
.... Ovo što iznosim je moj lični stav ne predstavljam nit zastupam ikoga...
Treba raditi i praviti akcije, kad govorim raditi, razmišljam o dvije stvari: prva je revitalizacija i obnova nezavisnog lista - magazina "građanin" samo što ovaj put treba ga distribuirati širom BiH... za sve ovo je potrebno oko pet ljudi koji će činiti nešto kao redakciju.. ostali trebaju da učestvuju u printanju magazina i njegovoj distribuciji....
Nadalje ,donosno druga aktivnost bi trebala voditi pravljenj sajta odnosno nekog interaktivnog portala koji treba da bude komunikacija populacija i grupe, na tom portalu aktivno trebaju da učestvuju "građani" Bosne i Hercegovine.. taj portal bi vodio uvezivanju i umrežavanju aktivista kojih sigurno ima širom BiH...
Što se tiče akcija i aktivnosti... treba barem jednom sedmično imati akciju koja e naravno imati unaprijed postavljeni cij i koja ne mora uopšte u početku biti masovna... treba biti sa jasnom i slikovitom porukom i propraćena od strane medija koliko je više moguće... što treba da na jedan način ulije nadu ljudima a bojazan lopovima i mešetarima političarima...
Ko god kaže da nema rezultata prethodnih protesta nije dobro pogledao, rezultati su oko nas samo vjerovatno nisu u skladu sa našim očekivanjima i nadanjima jer svi smo htjeli više i bolje....
Nemojmo gubiti energiju....
Jedino se postavlja pitanje ima li dovoljno ljudi koji će izdvojiti svoje slobodno vrijeme i malo novca i truda u sve ovo...???
Treba raditi i praviti akcije, kad govorim raditi, razmišljam o dvije stvari: prva je revitalizacija i obnova nezavisnog lista - magazina "građanin" samo što ovaj put treba ga distribuirati širom BiH... za sve ovo je potrebno oko pet ljudi koji će činiti nešto kao redakciju.. ostali trebaju da učestvuju u printanju magazina i njegovoj distribuciji....
Nadalje ,donosno druga aktivnost bi trebala voditi pravljenj sajta odnosno nekog interaktivnog portala koji treba da bude komunikacija populacija i grupe, na tom portalu aktivno trebaju da učestvuju "građani" Bosne i Hercegovine.. taj portal bi vodio uvezivanju i umrežavanju aktivista kojih sigurno ima širom BiH...
Što se tiče akcija i aktivnosti... treba barem jednom sedmično imati akciju koja e naravno imati unaprijed postavljeni cij i koja ne mora uopšte u početku biti masovna... treba biti sa jasnom i slikovitom porukom i propraćena od strane medija koliko je više moguće... što treba da na jedan način ulije nadu ljudima a bojazan lopovima i mešetarima političarima...
Ko god kaže da nema rezultata prethodnih protesta nije dobro pogledao, rezultati su oko nas samo vjerovatno nisu u skladu sa našim očekivanjima i nadanjima jer svi smo htjeli više i bolje....
Nemojmo gubiti energiju....
Jedino se postavlja pitanje ima li dovoljno ljudi koji će izdvojiti svoje slobodno vrijeme i malo novca i truda u sve ovo...???