tranquil wrote:Glede Neandertalca. To je samo jedna od kako se sada čini više desetina vrsta hominda koji su hodali ovim planetom prije Homo Sapiens Sapiens-a. Iza njega je ostalo najviše ostataka, kao što rekoh nekoliko stotina dobro očuvanih nedeformisanih primjeraka dovoljno sličnih da se zna da se radi o istoj vrsti. S obzirom na raspad kostiju to je jako dobar broj, nekoliko stotina, naravno to je tako zbog toga što je to bilo relativno blizu. Ni govora nema o nekim deformisanim ljudima i kao što sam rekao sram bilo onih koji tako bezočno lažu. Naučnici desetinama godina rade na otkopavanju ovih stvari, svake godine se pronađe nešto novo i popuni se nova praznina, a tu neko hladnokrvno širi dezinformacije kako su to falsifikati (ne znam zašto bi nekom uopće bilo u interesu da falsificira tako nešto, jel to neko tajno društvo možda) i na taj način se omalovažava dugogodišnji naučni rad mnogih ljudi. I to od strane nekih koji nisu prostm pomakli, sjede i bacaju nagađanja.sarlo wrote:Glede Neandertalca.
Kosturi su bili neobicni pa su bili dobri za dokazivanje dijela teorija. A covjeka najvise zanima on sam, mnogo manje kornjace i pticice sa Galapagosa. Da li svjesno, da li namjerno, evolucionisti su zanemarili raznorazne spoljne uticaje, za veliki dio tih kostura je naknadno utvrdjeno da su stara par stotina godina i da su ostecena. Pored jednog su bili dokumenti ruskog oficira -ocita zloupotreba iznakazenog kostura ili falsifikat neandertalca-.
Na osnovu analize starosti kostura i ostataka, covjek ovakav-kakav je postoji oko 40 000 godina. Prije i danas su bili majmuni za koji se slazemo da nemaju veze sa covjekom. Nikakav zajednicki predak, nikakve slijepe grane. Samo se pojavio.
Da sam na Internetu gledao nekakve filmice ne bih nista ni pominjao. Gledanje filmova na Internetu negiram kao lud.
Za majmune se ne slažemo da nemaju veze sa čovjekom. Čak naprotiv, neki su ljudim bliži nego što su neke porodice majmuna međusobno. Često spominjani šimpanza je po novijim analizama sam bliže čovjeku nego npr. orangutanu.
Znam da je to teško prihvatiti ali u tome nema ništa šokantno. Čovjek nije nastao od primata, čovjek je i sam još uvijek primat, biološki gledano. Treba shvatiti koliko čovjek ima zajedničkog s tim vrstama i zapitati se koliko je razlike sadržano u onih par procenata razlike u genima. Takve stvari te čine ponosnim što si čovjek, što si sa tako malo postigao tako puno, a ne sada kategoričko odbacivanje bilo kakvog biološko srodstva sa tim vrstama samo zato što se kod nas termin "majmun" odomaćio kao uvreda. To je antropocentrizam, koji je isto toliko slijep koliko i tačan kao geocentrizam.
Kad smo već kod toga, znate li zašto je uopće "majmun" tolika uvreda ? Pa upravo zato što su majmuni slični čovjeku, toliko da potsjećaju na karikature ljudi, na ljude koji se mahnito ponašaju. Samo porijeklo uvrede pokazuje sličnost koja se toliko želi negirati jer asocira upravo na tu uvredu - eto zanimljivog obrata.
Glede neandertalaca..nama ne predstavljaju nikakav dokaz...prije nas je ,,prema Kur'anu,postojalo i drugacijih ljudi..koji su nestali jer su bili neposluzni Gospodaru...prije su ljudi zivjeli po 800 godina,bili ogromni...zasto nebi bilo ljudi koji su izgledali eto "neandertalski"?? citaj Kur'an.Zelim samo reci da sva ta otkrica ako zelimo mozemo objasniti i na islamski nacin..tako da smo i dalje na 0-0