UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Moderator: anex
-
AO83
#51 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Smijesno mi je kako banke laze klijente da se dokumentacija mora obnoviti zbog promijene imena i spajanja u Sanpaolo (ili kakko god se pise).
Glavni razlog jeste zato sto su odlucili da vam kao klijentima promijene proizvod (BAMCARD) koji koristite u totalno drugi proizvod (MAESTRO).
***Paznja: Budite pazljivi sta potpisujete jer kada mijenjate proizvode onda to takodje znaci da se mijenjaju i svi prijasnji ugovori. Znaci nemoj da automatski pomislite da ako ste neku uslugu prije placali 5 km, da ce to da se nastavi. Prije nego sto se slozite da prihvatite novi proizvod, pitajte da li se mijenjaju usluzna naplacivanja itd itd***
Glavni razlog jeste zato sto su odlucili da vam kao klijentima promijene proizvod (BAMCARD) koji koristite u totalno drugi proizvod (MAESTRO).
***Paznja: Budite pazljivi sta potpisujete jer kada mijenjate proizvode onda to takodje znaci da se mijenjaju i svi prijasnji ugovori. Znaci nemoj da automatski pomislite da ako ste neku uslugu prije placali 5 km, da ce to da se nastavi. Prije nego sto se slozite da prihvatite novi proizvod, pitajte da li se mijenjaju usluzna naplacivanja itd itd***
- Bumbar
#52 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
auuu...ja bi se zabrinula da sam na tvom mjestuZox wrote:Upravo tako, italijani su poznati kao vrlo precizni ljud
Sto je najgore, dok sam zivio u Italiji bio sam na Sanpaolu, i nisam bio bas zadovoljan, onda su se spojili sa Intesom, i bio sam jos nezadovoljniji, vratim se u Sarajevo, otvorim racun u UPI i nakon pola godine oni se spoje BAS SA ONE DVIJE OD KOJIH SAM ODUSTAO.
Priznajte, da li me to mozda proganjate????
-
abdulazizsarajevo
#53 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
I ronalndo sta ima u hong kongu?
svi znamo asd da si ti biznismen..ali to nije tema ovdje..hahaha
Mozda si htio da te pohvalimo..
svi znamo asd da si ti biznismen..ali to nije tema ovdje..hahaha
Mozda si htio da te pohvalimo..
-
redondo72
#54 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Azise, nije Ronaldo, nego Redondo. A priča oko Hong Konga je da se malo kurčim. Onako da ispadnem ozbiljniji. Šta da sam rekao da poslujem sa Ćićevcom? Pa ko bi me shvatio ozbiljno? 
-
redondo72
#55 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Ne znam za Nemačku. Verovatno imaju razvijenu mrežu bankomata, menjačnica...
Nije normalno da banke rade do sedam, kao što nije normalno da pošte rade do tri sata, pa još odu 15 minuta ranije.
Nije normalno da banke rade do sedam, kao što nije normalno da pošte rade do tri sata, pa još odu 15 minuta ranije.
-
bice_bice
#56 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
nije normalno ni da ti na salteru kazu da ne primaju vise musterije u 10.20 jer im u pola 11 pocinje pauza..
do kad? do 11..
ja dodjem u 11.05 ona jede za salterom, dok isti biva zatvoren kako bi ga doticna u 11.15 otvorila, naravno, masnim rucicama ali lakiranim noktima, sta mislis gdje ih je uspjela izlakirat i sredit?
do kad? do 11..
ja dodjem u 11.05 ona jede za salterom, dok isti biva zatvoren kako bi ga doticna u 11.15 otvorila, naravno, masnim rucicama ali lakiranim noktima, sta mislis gdje ih je uspjela izlakirat i sredit?
-
redondo72
#57 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Je l´to iskustvo iz neke banke ili pošte? Nekako mi mnogo za stranu banku. 
-
Hanipha
#58 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
U kojoj banci? Ovdje se trenutno priča o Upi banci uglavnom.... ja nisam u Upiju to nikada zatekla, i mislim da malo pretjerujes po pitanju toga, bar što se banaka tiče....bice_bice wrote:nije normalno ni da ti na salteru kazu da ne primaju vise musterije u 10.20 jer im u pola 11 pocinje pauza..
do kad? do 11..
to mozes zateci u drzavnim komunističkim institucijama...
-
Hanipha
#59 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
raspitala sam se danas, mijenjaju cijeli proizvod BAM CARD se mijenja za MASTER CARD, samim tim dobivate vecu mogucnosti da placanje vrsite širom Evrope gdje postoji oznaka MASTER, cime bi klijenti trebali da budu zadovoljni jer im njihova banka nudi više + besplatno, jer se mijenjanje kartica ne placa. Koliko mi je sluzbenica rekla, uslovi su svi ostali isti, sto znaci da nije istina ako se proizvod promijenio nesto ce vas zeznuti i uracunati vise, ugovori koje smo potisali su identicni kao oni koje smo potpisali kada smo otvari kreditnu/debitnu karticu, tako da oko toga ne bi trebalo da bude brige. i eto, tako nekako....
pozzzz
P.S. danas je moja kolegica sa posla ostavila na salteru samo CIPS prijavnicu i kopiju licne, svoj broj telefona, i oni ce vam izraditi to i nazvati.... eto i to je jedna dobra opcija...

raspitala sam se danas, mijenjaju cijeli proizvod BAM CARD se mijenja za MASTER CARD, samim tim dobivate vecu mogucnosti da placanje vrsite širom Evrope gdje postoji oznaka MASTER, cime bi klijenti trebali da budu zadovoljni jer im njihova banka nudi više + besplatno, jer se mijenjanje kartica ne placa. Koliko mi je sluzbenica rekla, uslovi su svi ostali isti, sto znaci da nije istina ako se proizvod promijenio nesto ce vas zeznuti i uracunati vise, ugovori koje smo potisali su identicni kao oni koje smo potpisali kada smo otvari kreditnu/debitnu karticu, tako da oko toga ne bi trebalo da bude brige. i eto, tako nekako....
pozzzz
P.S. danas je moja kolegica sa posla ostavila na salteru samo CIPS prijavnicu i kopiju licne, svoj broj telefona, i oni ce vam izraditi to i nazvati.... eto i to je jedna dobra opcija...
- The Nightwatchman
#60 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Zadovoljna sam poslovanje Upi banke, imam debitnu karticu kod njih, i sto se tice izvoda nisam imala nikakvih problema, osoblje koje rade u banci takodjer mi djeluju kao strucan kadar, a imam i jedan kratkorocni kredit i kamatna stopa je vrlo povoljna. Jedini problem jeste bila organizacija same Upi banke koja nije poslovala po svih bankarskim nacelima, i vodila pravilnu dokumentaciju, arhivu - svojih komitenata, i sto pretpostavljam sada kako su talijani odlucili da pokrenu banku na pravi put, obzirom da su je kupili jos 2005, potrebno je da se sve to dovede u red, i samim tim potrebno je da se potpisu oni svi ugovori, mjenice, potvrde, i sto vec jos. Upotpunosti i razumijem svu ovu zbrku koja se dogodila, i vrlo mi je logicna i opravdana je.
Moramo zaista uzeti u obzir da rade punom parom, cak i subotu i nedjelju, ljudi se trude ako nista da udovolje svojim klijentima.
Svjesni smo toga da male banke, jedinke, nece vise opstati na ovom finansijskom trzistu i da ce ih bankarske grupacije bukvalno pojesti, s toga sada vec Intesa Sanpaolo banka je jedan jako dobar poduhvat na BH fin.trzistu i zbog toga ne trebamo to toliko osporavati, vec podrzati, pa kako je da je, ovo je Bosni potrebno, izmedju ostalog...
pozzz
Hanifa kolko te plaća intesa?Glavni razlog jeste zato sto su odlucili da vam kao klijentima promijene proizvod (BAMCARD) koji koristite u totalno drugi proizvod (MAESTRO).
pozzzz
-
Hanipha
#61 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Heheheh, trebala bih se javiti, da mi nesto plate stvarno!
hihi
-
ulpinian
#62 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Ova UPI poslovnica na Ilidzi je kadrovski smiješna samo tako... ulazim neki dan kad ženska zapalila cigaretu i veli "Izvol'te" ja ono gledam... kontam makar će je skloniti - jbg redb bi bio
, kad ona ništa... i hajd... mijenjam ja neke dolare i sad ono nešto mi neobično, obično sam ranije dobijao više novca za tu vrijednost i gledam ja onaj kurs dolara,a ona navalila "potpišite, potpišite, ovdje ovdje, ovdje potpišite", velim... de ba stani malo, znam da treba potpis, radio sam ovo 100 puta. a ona i dalje onu cigaretu valja i još me čudno gleda što ja to "provjeravam"... baš mi bi neprijatno ali hajd' kretenizma i javašluka kod nas nikad nije manjkalo. Inače ova UPI je dobra za te neke "manje stvari" jer u njoj nikad nema gužve, a i to valjda nešto govori 
-
sabanss
#63 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Sto me ova tema podsjeca na nedavnu o Unicredit banci 
- almina_kiss
#64 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =unicreditsabanss wrote:Sto me ova tema podsjeca na nedavnu o Unicredit banci
U pravu si.... tesko je ljude učiniti zadovoljnim!
- interface
#65 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
pa gdje ti lutas covjece. hvb, upi ....mitarmiric wrote:Harise,
O tome i govorim, ja sam promijenio banku jer mi je islo na zivce spajanje HVB-a sa ovom pa onom bankom, pa ne rade tri dana bankomati, pa se ceka 15 dana da legnu uplate itd.
Ja sam prilicno zauzet covjek i radim od ponedjelka do petak od 8-17. Nemam 2-3 sata da idem po prijavnicu da stojim u banci.
I da bi promijenio banku, opet bi predamnom bio posao, pa odjavi se, pa prijavi se....
Ja sam ovaj post napisao zbog ljudi koji NE MOGU IZACI SA POSLA I NEMAJU KAD DA STOJE U REDU RADI BANKARSKIH PROPUSTA.
odes u raiffeisen i rjesis se problema.
-
akcija007
#66 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
meni je super ova promjena imena i hvala im sto u mi bamcard promjenili u mastercard s kojom mogu po cijelom svijetu
bamcard je bezze stalno odbijala transakcije neko prima neko ne a ovako mastercard svi primaju
bamcard je bezze stalno odbijala transakcije neko prima neko ne a ovako mastercard svi primaju
- burekodsira
#67 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
nije mastercard nego maestro. mastercard je kreditna. bas me interesuje hoce li u sklopu promjena ponuditi jos kojekakvih karafeka
- Better Man
#68 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Jeste Mastercard i to intenacionalna koju možeš koristititi u cijelom svijetu za plaćanje, a ne Maestro!burekodsira wrote:nije mastercard nego maestro. mastercard je kreditna. bas me interesuje hoce li u sklopu promjena ponuditi jos kojekakvih karafeka
-
akcija007
#69 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
žburekodsira wrote:nije mastercard nego maestro. mastercard je kreditna. bas me interesuje hoce li u sklopu promjena ponuditi jos kojekakvih karafeka
BamCard kreditna se mijenja u kreditnu medjunarodnu Mastercard kakva ba Maestro.
Ova MasterCard je s chipom inace mastercard kad placas po prodavnoicama ide na potpis a sad kako ima ovaj chip (ja do sada nisam imao nikakvu karticu s chipom) jel se i dalje potpisuje ili je sve na PIN ?
- burekodsira
#70 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
bice dobro bice dobro 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#71 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Odlichno, toga se prepadoh da ce naplatiti opet izradu kartica :SHanipha wrote:Glavni razlog jeste zato sto su odlucili da vam kao klijentima promijene proizvod (BAMCARD) koji koristite u totalno drugi proizvod (MAESTRO).
raspitala sam se danas, mijenjaju cijeli proizvod BAM CARD se mijenja za MASTER CARD, samim tim dobivate vecu mogucnosti da placanje vrsite širom Evrope gdje postoji oznaka MASTER, cime bi klijenti trebali da budu zadovoljni jer im njihova banka nudi više + besplatno, jer se mijenjanje kartica ne placa. Koliko mi je sluzbenica rekla, uslovi su svi ostali isti, sto znaci da nije istina ako se proizvod promijenio nesto ce vas zeznuti i uracunati vise, ugovori koje smo potisali su identicni kao oni koje smo potpisali kada smo otvari kreditnu/debitnu karticu, tako da oko toga ne bi trebalo da bude brige. i eto, tako nekako....![]()
![]()
pozzzz
P.S. danas je moja kolegica sa posla ostavila na salteru samo CIPS prijavnicu i kopiju licne, svoj broj telefona, i oni ce vam izraditi to i nazvati.... eto i to je jedna dobra opcija...![]()
![]()
![]()
- Better Man
#72 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Ne znam kako će biti to sa Mastercardom, ali kad plaćam sa Visa electron karticom, negdje mi traže samo da se potpišem bez da ukucavam pin, a negdje samo ukucam pin bez da se moram potpisati.akcija007 wrote:žburekodsira wrote:nije mastercard nego maestro. mastercard je kreditna. bas me interesuje hoce li u sklopu promjena ponuditi jos kojekakvih karafeka
BamCard kreditna se mijenja u kreditnu medjunarodnu Mastercard kakva ba Maestro.
Ova MasterCard je s chipom inace mastercard kad placas po prodavnoicama ide na potpis a sad kako ima ovaj chip (ja do sada nisam imao nikakvu karticu s chipom) jel se i dalje potpisuje ili je sve na PIN ?
Last edited by Better Man on 19/08/2008 13:20, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#73 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
jos se prodavaci nisu naucili na POS sistem.
Ako ukucas pin, ne trebas potpisivat, jer si izvrsio PIN verifikaciju. Ako potpises, ne trebas ukucavat pin, jer si verifikaciju izvrsio potpisom.
Ako ukucas pin, ne trebas potpisivat, jer si izvrsio PIN verifikaciju. Ako potpises, ne trebas ukucavat pin, jer si verifikaciju izvrsio potpisom.
- templar31
#74 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Evo nastavljaju se provaljivati.
Ja skupio sve sto treba, dosao, kad tamo nema kartica za pola klijenata, kao za pola im je doslo a ovi nisu....bit ce do subote.
Evo sad kazu nece ni sutra vec "za nekoliko dana", eh ljudi moji cirkusanata.
Ja skupio sve sto treba, dosao, kad tamo nema kartica za pola klijenata, kao za pola im je doslo a ovi nisu....bit ce do subote.
Evo sad kazu nece ni sutra vec "za nekoliko dana", eh ljudi moji cirkusanata.
-
pravabubica
#75 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Moram ih pohvaliti, u firmi u kojoj radim svi zaposleni (naravno oni koji nisu u medjuvremenu podigli kartice) su predali kopije LK i prijavnice i poslije pet dana dosle dvije tete iz banke, mi preuzeli kartice, potpisali ugovore i sve smo zavrsili vrlo brzo