Razvod - da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Bumbar
#51 Re: Razvod - da ili ne?
xyz je dao svoje misljenje i napisao sa pravne strane sta bi se trebalo uraditi. Ne vidim u cemu je problem.
-
belfy
#52 Re: Razvod - da ili ne?
ti ocigledno ili ne znas da citas ili ne zelis da citas. lik je u tri posta zaredom predlagao razvod i razloge koje on vidi za to. nego, ajd ti procitaj jos jednom ono sto je napisao. ja se inace ne bih ovdje ni javljao jer iako sam u braku jos nisam imao iskustva sa razvodom, tako da ne bih da lupam napamet. EOD od mene.Bumbar wrote:xyz je dao svoje misljenje i napisao sa pravne strane sta bi se trebalo uraditi. Ne vidim u cemu je problem.
- Bumbar
#53 Re: Razvod - da ili ne?
Ja bih prije rekla da ti imas problema sa citanjem...ja jesam izgubila naocale ali sam kratkovidna pa to nema nikakve veze. Xzy daje svoje misljenje.
Voljela bi kad bi se i ti drzao teme a ne forumasa....hvala
Ribbice, nadam se da ce se sve rijesiti na najbolji nacin

Voljela bi kad bi se i ti drzao teme a ne forumasa....hvala
Ribbice, nadam se da ce se sve rijesiti na najbolji nacin
- sodom
#54 Re: Razvod - da ili ne?
cudo jedno sta sve zene nece smislit i oktivit muza, a da ni ne razgovaraju sa njim
Predlazem da ozbiljno porazgovaras sa njim, a ne odmah paf razvod... muskarci se mjenjaju samo kada moraju, po defaultu smo kreteni...
Predlazem da ozbiljno porazgovaras sa njim, a ne odmah paf razvod... muskarci se mjenjaju samo kada moraju, po defaultu smo kreteni...
- valter.ba
#56 Re: Razvod - da ili ne?
Mislim da je ukoliko se osvrnem na boldirano i sumiram dio njenih konstatacija ribica napravila gresku u startu, cini se da je bez ljubavi i usla u brak. Ipak ukoliko grijesim a nadam se da je tako plamen ljubavi se moze rasplamsatixyz2007 wrote:Cak iako nema ljubavi prema njemu sa njene strane, ne postuje ga i ne moze vise s njim?valter.ba wrote:NE!!! Reci ne razvodu,budi hrabra i potrazi nacin da mu se priblizis.
Znaci ona treba biti uvijek ta koja treba da se priblizava samo zato da bi brak funkcionisao?![]()
Zar u braku nije dvoje? Ili? Ona se ipak udala za samu sebe i sad treba i muza da nosa na grbaci?
Volio bih da se ribica javi,da vidimo kako se situacija razvija. Sretno i slusaj samo sebe...nadam se da si me poslusala i da ste spichili negdje na odmor
- tech10
#57 Re: Razvod - da ili ne?
Nije ni Ribicino maslo za Ramazana. 
-
zelenashica
#58 Re: Razvod - da ili ne?
mislim da nisi u pravu...možda joj on jednostavno ne daje priliku za razgovor....il ne želi ili ga nema tu....ipak su tu jako moguće i druge okolnosti koje mi ne znamo...nekako mi se čini da svi bolje znamo šta u tuđoj avliji uraditi nego u svojoj...to je ipak lakše....ribice...zaplivaj napokon..il sama il snjim do tebe je....a mi ćemo ti more držati mirnimsodom wrote:cudo jedno sta sve zene nece smislit i oktivit muza, a da ni ne razgovaraju sa njim
- seln
#59 Re: Razvod - da ili ne?
Ribice, trebas se razvesti. Ako hoces da ides na sigurno, prevari ga prije razlaza....npr. sa mnom (sliku na PP).
Jebote, ovo vise nije normalno. Kog qrtza se udaje za nekoga koga mozes prestati voljeti za 2 godine ako nije bilo kardinalnih razloga (nasilje, alkoholizam etc.)?
Da guzica osjeti brak? I onda se jos i pozuri sa djecom i eto belaja.
Jebote, ovo vise nije normalno. Kog qrtza se udaje za nekoga koga mozes prestati voljeti za 2 godine ako nije bilo kardinalnih razloga (nasilje, alkoholizam etc.)?
Da guzica osjeti brak? I onda se jos i pozuri sa djecom i eto belaja.
- Bumbar
#60 Re: Razvod - da ili ne?
@seln...opomena za vrijedjanje
- shibonja
#61 Re: Razvod - da ili ne?
Ribice,prodje 7 ljeta ,sta bi?
Bash me interesuje ?!
Bash me interesuje ?!
- Ramzess Veliki
#62 Re: Razvod - da ili ne?
To nije razlog za razvod. Presaberi ti sebe, a njemu natovari posla. Kupi mu motor ili ga natjeraj da kupi motor. Malo ga čini ljubomornim.RiBBiCa071 wrote:Hvala vam svima na odgovorima -
Nisam se udala zbog trudnoce, mi smo u braku skoro 3 godine a beba je mala skroz. Dosla je nakon dosta zajednickog zivota, bila je zeljena (ali izgleda sa njegove strane samo kao dokaz da je sa nama sve u redu i da mozemo da imamo djecu jer je to u braku i normalno - nazalost kasno sam to shvatila) i dacu sve od sebe da nista ne osjeti sto se razvoda tice. Muz nije nasilan, naprotiv.. U sustini je jako mirna osoba. Ne izlazi, nije nesto pretjerano ni drustven, njega od kompjutera ne mozes da dignes. Ne zanima ga dijete, ne zanimaju ga ljudi, ne zanima ga zivot kao zivot cini mi se, zanima ga samo virtualni svijet.
To receno - ja sam i majka i otac i baka i deda i setra i brat i prijatelj ovom djetetu, uz to odrzavam kucu, brinem o finansijama, i zaista sam u ovom braku kao neka kucna pomocnica koja sve sredi, opere, skuha, brine o djetetu, i njemu se iz kuce sklanja da on ima svoje vrijeme sa kompjuterom.
Kao sto rekoh, ne mrzim ga, on nije losa osoba ali definitivno nije osoba za mene i moje dijete. Ovako kao da imam dvoje djece a to mi u zivotu ne treba nikako.
Nasla sam porodicni zakon na netu, sad cu to da studiram i nadam se u skoroj buducnosti se zivot vraca u normalu!
Kad se razvedeš, sa malim djetetom ... nećeš se lako opet udati. A i ako se udaš udaćeš se za nekog razvedenog staronju kome se žena kurvala pa mrzi sav ženski rod, ili ga je otjerala jer je bio nasilna pijanica i propio je ušteđevinu za kuću. Malo ti njega probudi, uzbudi ga na drugi način, promijeni svoje ponašanje, postani vamp riba, išibaj ga bičem ... uglavnoj pokušaj napraviti promjene.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- al_akhisari
#64 Re: Razvod - da ili ne?
...dešava seBlack swan wrote:datum
- jazzer
#65 Re: Razvod - da ili ne?
Dobar savjet para vrijedi

-
Sunny-7
#66 Re: Razvod - da ili ne?
I nema rok trajanjajazzer wrote:Dobar savjet para vrijedi![]()
- al_akhisari
#67 Re: Razvod - da ili ne?
Sunny-7 wrote:I nema rok trajanjajazzer wrote:Dobar savjet para vrijedi![]()
![]()
- jazzer
#68 Re: Razvod - da ili ne?
SvevremenskiSunny-7 wrote:I nema rok trajanjajazzer wrote:Dobar savjet para vrijedi![]()
![]()
- p206
#69 Re: Razvod - da ili ne?
čuj lik visi za komp. i nije mu do života...još žena se trudi da zaradi i ima dijete da ga oraspoloži
gdje nalazite te levate u pm
- Ramzess Veliki
#70 Re: Razvod - da ili ne?
Bitno se je udat' ...p206 wrote:čuj lik visi za komp. i nije mu do života...još žena se trudi da zaradi i ima dijete da ga oraspoloži
I meni je to bila prva pomisao - pa blejao je pred kompom i prije braka. Valjda se malo sa nekim proživi pa riješiš udavati se ili ne. Nije se on promijenio nego je ona mislila da ga može promijeniti.
Muško se ne mijenja. Žene se nažalost mijenjaju.
- p206
#71 Re: Razvod - da ili ne?
ma ja .. .standardna ženska glupostRamzess Veliki wrote:Bitno se je udat' ...p206 wrote:čuj lik visi za komp. i nije mu do života...još žena se trudi da zaradi i ima dijete da ga oraspoloži
gdje nalazite te levate u pm![]()
I meni je to bila prva pomisao - pa blejao je pred kompom i prije braka. Valjda se malo sa nekim proživi pa riješiš udavati se ili ne. Nije se on promijenio nego je ona mislila da ga može promijeniti.
od neke sirovine/ljepotana lezihljebovića/kretena/šarmera koji ima šuplju priču koja godi uhu i ništa drugo itd. hoće da napravi čovjeka i domaćina...e ne može
kad vidim ponašanje ovih današ momčića sa onim frizuricama, to je sevap obrijat na ćelavo i poslat da trči sa punom vojničkom opremom uz Igman
- Saian
#72 Re: Razvod - da ili ne?
off topic
poCjeti me

poCjeti me
mozda i nije toliko offDa ili ne znam da nije lako
reci mi sve najbolje je tako
da ili ne sto da radim s tobom
reci mi sve sada ili zbogom
Last edited by Saian on 06/02/2015 15:28, edited 1 time in total.
-
vryzas
#73 Re: Razvod - da ili ne?
Sunny-7 wrote:I nema rok trajanjajazzer wrote:Dobar savjet para vrijedi![]()
![]()
-
Sunny-7
#74 Re: Razvod - da ili ne?
p206 wrote:ma ja .. .standardna ženska glupostRamzess Veliki wrote:Bitno se je udat' ...p206 wrote:čuj lik visi za komp. i nije mu do života...još žena se trudi da zaradi i ima dijete da ga oraspoloži
gdje nalazite te levate u pm![]()
od neke sirovine/ljepotana lezihljebovića/kretena/šarmera koji ima šuplju priču koja godi uhu i ništa drugo itd. hoće da napravi čovjeka i domaćina...e ne može
kad vidim ponašanje ovih današ momčića sa onim frizuricama, to je sevap obrijat na ćelavo i poslat da trči sa punom vojničkom opremom uz Igman
- Ramzess Veliki
#75 Re: Razvod - da ili ne?
Tačno ... ali za to je kriva ženska podsvijest. Ne proučavaju osobu, nego se zalijepe na vizuelni efekat i pretpostavku da je toliko odlijepio za njima da ga mogu vodati kao cukicu, pokazivati frendicama i hvaliti se kako ga vrte oko malog prsta. Zatim dođe vrijeme za otrježnjenje kad vide da to i nije baš tako ...p206 wrote:ma ja .. .standardna ženska glupostRamzess Veliki wrote:Bitno se je udat' ...![]()
Zbog toga ne treba žuriti ... zaletiš se, loše procijeniš pa dođu djeca, računi, potroše se pare, auto krepa ...