Ashrafieh wrote:Vrlo cudan zakljucak, mada ne znam kojim se sportom bavis da bi pricu mogli staviti u realne okvire i govoriti o konkretnim slucajevima.
Scouti hodaju po svijetu i traze talentirane sportiste, nude im drzavljanstva. Ja govorim o djevojci koja se sama ponudila da nastupa za BiH,
u koju nije trebalo ni centa ulagati, koja bi puno ucinila za popularizaciju sporta kojim se bavi i u kojem nikad nijedna ex-YU drzava nije imala
znacajnijeg predstavnika. Kad ova drzava ne treba nekoga ko je potpuno materijalno situiran i ko je zainteresiran samo da nastupa pod njenom
zastavom kako ce tek onda ulagati u nesto sto ne zna da ce se isplatiti dugorocno? Ja znam dobro situaciju u sportu o kojem pricam. Nije fudbal i
nije kosarka ... a ostalo nikog u BiH ne zanima.
To samo pokazuje patriotizam i ljubav te djevojke spram BiH. koliko znam, slična situacija je bila sa Zlatanom Ibrahimovicem, u doba dok jos nije bio globalna zvijezda. Neki kreten se nasao da ospori njegov talenat, zato se danas svedjani kite njegovim uspjesima. Ali to su ipak pojedinacni slucajevi.
Tuzna je cinjenica da je prava rijetkost da je neko uspio izgraditi sebe u vrhunskog sportasa u BiH. A mislim da su za to ponajmanje krivi sportasi. Cinjenica da nema apsolutno nikakvih uslova za treniranje izlazi iz okvira onog na sta oni mogu utjecati. Mislim da je graditi sportsku dvoranu preskupo za svakog pojedinca!