Naši na Olimpijadi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
IceQueen

#51 Re: Naši na Olimpijadi

Post by IceQueen »

Ashrafieh wrote:Vrlo cudan zakljucak, mada ne znam kojim se sportom bavis da bi pricu mogli staviti u realne okvire i govoriti o konkretnim slucajevima.
Scouti hodaju po svijetu i traze talentirane sportiste, nude im drzavljanstva. Ja govorim o djevojci koja se sama ponudila da nastupa za BiH,
u koju nije trebalo ni centa ulagati, koja bi puno ucinila za popularizaciju sporta kojim se bavi i u kojem nikad nijedna ex-YU drzava nije imala
znacajnijeg predstavnika. Kad ova drzava ne treba nekoga ko je potpuno materijalno situiran i ko je zainteresiran samo da nastupa pod njenom
zastavom kako ce tek onda ulagati u nesto sto ne zna da ce se isplatiti dugorocno? Ja znam dobro situaciju u sportu o kojem pricam. Nije fudbal i
nije kosarka ... a ostalo nikog u BiH ne zanima.

To samo pokazuje patriotizam i ljubav te djevojke spram BiH. koliko znam, slična situacija je bila sa Zlatanom Ibrahimovicem, u doba dok jos nije bio globalna zvijezda. Neki kreten se nasao da ospori njegov talenat, zato se danas svedjani kite njegovim uspjesima. Ali to su ipak pojedinacni slucajevi.
Tuzna je cinjenica da je prava rijetkost da je neko uspio izgraditi sebe u vrhunskog sportasa u BiH. A mislim da su za to ponajmanje krivi sportasi. Cinjenica da nema apsolutno nikakvih uslova za treniranje izlazi iz okvira onog na sta oni mogu utjecati. Mislim da je graditi sportsku dvoranu preskupo za svakog pojedinca!
Ashrafieh

#52 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Ashrafieh »

IceQueen wrote:
Ashrafieh wrote:Vrlo cudan zakljucak, mada ne znam kojim se sportom bavis da bi pricu mogli staviti u realne okvire i govoriti o konkretnim slucajevima.
Scouti hodaju po svijetu i traze talentirane sportiste, nude im drzavljanstva. Ja govorim o djevojci koja se sama ponudila da nastupa za BiH,
u koju nije trebalo ni centa ulagati, koja bi puno ucinila za popularizaciju sporta kojim se bavi i u kojem nikad nijedna ex-YU drzava nije imala
znacajnijeg predstavnika. Kad ova drzava ne treba nekoga ko je potpuno materijalno situiran i ko je zainteresiran samo da nastupa pod njenom
zastavom kako ce tek onda ulagati u nesto sto ne zna da ce se isplatiti dugorocno? Ja znam dobro situaciju u sportu o kojem pricam. Nije fudbal i
nije kosarka ... a ostalo nikog u BiH ne zanima.

To samo pokazuje patriotizam i ljubav te djevojke spram BiH. koliko znam, slična situacija je bila sa Zlatanom Ibrahimovicem, u doba dok jos nije bio globalna zvijezda. Neki kreten se nasao da ospori njegov talenat, zato se danas svedjani kite njegovim uspjesima. Ali to su ipak pojedinacni slucajevi.
Tuzna je cinjenica da je prava rijetkost da je neko uspio izgraditi sebe u vrhunskog sportasa u BiH. A mislim da su za to ponajmanje krivi sportasi. Cinjenica da nema apsolutno nikakvih uslova za treniranje izlazi iz okvira onog na sta oni mogu utjecati. Mislim da je graditi sportsku dvoranu preskupo za svakog pojedinca!
Danas pojedinci imaju i teniske terene i bazene, ali nemaju ni trunke talenta :D

Najbolja sportistkinja BiH nije znala do svoje 13.-e godine posteno igrati sport u kojem je postala legenda. U selu u
kojem se rodila nije bilo ni terena a kamoli dvorane. Uocio ju je iskusan trener i stavio u kadetsku repku. Cujem da se
ovih dana udala po drugi put, pa joj cestitam ovim putem i zelim sve najljepse!
AdnanSA

#53 Re: Naši na Olimpijadi

Post by AdnanSA »

Ma nije bitno to što imamo 5 naših sportista na olimpijadi, bitno je da je Belmin spomenuo 5 puta da je presjedavajući predsjedništva Haris Silajdžić u Pekingu.To je njemu najvažnije da spomene Harisa .... .. on mater.
cyprus

#54 Re: Naši na Olimpijadi

Post by cyprus »

Epitop wrote:Kolona se proširila ko da je najmanje 100 ljudi prisutno. :lol:
:lol: E to meni bi najveća šega :D
Fair Life

#55 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Fair Life »

Brisbane

#56 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Brisbane »

Cim sam cuo da se krme javlja za FBiH, ode Olimpijada u mp3.
Opasno je !
rajvosa^

#57 Re: Naši na Olimpijadi

Post by rajvosa^ »

Kod mene je trenutno 21:42PST 08/08/08 USA, gledam i cekam. Dosad dvije reklame, budu li preskocili ameri na NBC, ima da se bunim. :x Trenutno sam na Ukrajini.

Nek hebu mater. Da se moze kladit, kladio bi se da ce BiH preskocit. Dodje Portoriko kad "vracamo se nakon ovih reklama" :x Spomenuli su bih 0.90sec.

A ovi sto govore da ih je sram sto imamo 5 ucesnika, sta te ima bit sram majke ti? Dobro i to imamo. Bilo je zemalja sa jednim ucesnikom i taj hadjo mase zastavu koda ih ima 300, i vidis da mu je srce ko Everst. I sa ovih 5 BiH ucesnika sam ponosan. Ime Bosna i Hercegovina je dio Olimpijade 2008 i to se nikad nece zaboravit. Jesam ljut sto nisam gledao nase ucesika 10 minuta :D al ocigledno da "ovi" prikazuju timove sa 50+ takmicara. Jebo te HR su ovdje prikazivali 30-40 sekundi. Pricaju o Sudanu a jos uvije prikazuju onog HR frajera sto nosi zastavu.

Nema veze - BiH kakva je da je, dobro imamo i 5. Ja sam ponosan na njih i ima da gledam sve njihove kompeticije ako ikako mogu. Ako nista za moje "dusevno" zadovoljstvo. :bih:
Panthera

#58 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Panthera »

eto i ja gledah taj prenos otvaranja, i onako ushicen iscekujem nasu delegaciju, poznavajuci neke od sportista osobno, jer sam i sam sportista, eh onda prodje amel razmaho se ko ventilator, za njim ostatak ekipe 10 metara dosli posli otisli, uglavnom od ushicenja dodjoh do razotjarenja...a onda dodjose ameri i zasjenise sve, jeza me uhvatila kad vidjeh onoliko vrhunskih sportista u jednom timu... i da za ove komentare da se ulaze u sport u bih, de nezajebajite ljudi pogotovo ti Ashrafieh, vrhunske sportiskinje nam rade ko babysiterke nebi li imale od cega prezivit a spotristi jal ko izbacivaci jal ko zanatliuje...a kad treba lova za odlazak za pripreme, prvo se iskupe izmedju sebe, onda se mora moljakat od privatnih drzavnih institucija od kojih se uglavnom nista nedobje...izuzetak dva masovna sporta tj.kosarka i fudbal i turbofolk koncerti, sto je interesantno za reklame.. imam masu prijatelja u takvoj situaciji i gadi mi se Bosna zbog takvog odnosa prema sportu..Crkli i Silajdjic i Novic, nemaju pravo da idu na OI, jer banke u sport nisu ulozili..Respect Slovencima na sportskoj floti, a o hrvatima i srbima da i negovorim.
I da i ja sam poklonik razmisljanja da i u hr i SRB i cg ima nasih etnickih Bosanaca (sto je cudno vi politcari forumasi djelite na Bosnjake srbe i hrvate) a kad je sport onda su nasi bosanci. I ja se tako osjecam. U te ljude je ulozila hr SR Cg Njemacka itd i dala im je pristojan zivot, i nemam pravo da ih osudjujem sto su prihvatili te zastava i sam bih, ne zato sto ne volim bosnu nego zato sto nepodrzavam ovakav ponizavajuci odnos prema sportu u ovoj zemlji.Zato chast im i zelim im sve najbolje. Oni su po nacionalnosti sportisti.
Ashrafieh

#59 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Ashrafieh »

Panthera wrote:eto i ja gledah taj prenos otvaranja, i onako ushicen iscekujem nasu delegaciju, poznavajuci neke od sportista osobno, jer sam i sam sportista, eh onda prodje amel razmaho se ko ventilator, za njim ostatak ekipe 10 metara dosli posli otisli, uglavnom od ushicenja dodjoh do razotjarenja...a onda dodjose ameri i zasjenise sve, jeza me uhvatila kad vidjeh onoliko vrhunskih sportista u jednom timu... i da za ove komentare da se ulaze u sport u bih, de nezajebajite ljudi pogotovo ti Ashrafieh, vrhunske sportiskinje nam rade ko babysiterke nebi li imale od cega prezivit a spotristi jal ko izbacivaci jal ko zanatliuje...a kad treba lova za odlazak za pripreme, prvo se iskupe izmedju sebe, onda se mora moljakat od privatnih drzavnih institucija od kojih se uglavnom nista nedobje...izuzetak dva masovna sporta tj.kosarka i fudbal i turbofolk koncerti, sto je interesantno za reklame.. imam masu prijatelja u takvoj situaciji i gadi mi se Bosna zbog takvog odnosa prema sportu..Crkli i Silajdjic i Novic, nemaju pravo da idu na OI, jer banke u sport nisu ulozili..Respect Slovencima na sportskoj floti, a o hrvatima i srbima da i negovorim.
I da i ja sam poklonik razmisljanja da i u hr i SRB i cg ima nasih etnickih Bosanaca (sto je cudno vi politcari forumasi djelite na Bosnjake srbe i hrvate) a kad je sport onda su nasi bosanci. I ja se tako osjecam. U te ljude je ulozila hr SR Cg Njemacka itd i dala im je pristojan zivot, i nemam pravo da ih osudjujem sto su prihvatili te zastava i sam bih, ne zato sto ne volim bosnu nego zato sto nepodrzavam ovakav ponizavajuci odnos prema sportu u ovoj zemlji.Zato chast im i zelim im sve najbolje. Oni su po nacionalnosti sportisti.
Kakve babysitterke, cure su isle u sportski internat i imaju odlicne stipendije :shock:

Ja govorim o konkretnim osobama a ne o nekakvim izmisljenim likovima. Situacija je bila vrlo jednostavna, cura se ponudila
da nastupa za BiH, niko nije zelio odgovoriti na pisma i mailove, uzivo smo mogli razgovarati samo sa nekakvom sekretaricicom
koja veze nema ni sa sportom ni sa kulturom ophodjenja, tako da se cura zahvalila, i uzela tudje drzavljanstvo. Meni je jedino krivo
samo sto sam se ja petljala u to sve i sto sam mislila da u bh. sportu ima normalnih ljudi.

Toliko od mene a ti nastavi o babysitterkama ... ne znam nijednu vrhunsku sportistkinju koja si time bavi, sorry. Evo Snjezana
Pejcic osvoji prvu medalju za Hrvatsku. Sreca sto zemlje u kojima se sport cijeni nisu tako daleko kao sto se cini ;-)
Epitop

#60 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Epitop »

Koliko država ulaže u sport najbolji je primjer Hamza Alić kojeg eto slučajno poznajem, a koji je po prvi puta bio u stanju da bira kada če na pripreme jer je imao dovoljno sredstava, a naša draga država BiH i Federacija BiH su uložile 0 (nula) KM.
Sva sredstva koja je on dobio su donacije od privatnika iz Zenice, Viteza, vlade ZE-DO kantona i Opštine Zenica, a čovjek predstavlja državu BiH, a ne Zenicu ili ZE-Do kanton. Vjerujem da je isti slučaj i sa ostatkom ekipe. :x
Ovi ljudi su patriote jer su i Hamza Alić, a mislim i Amel Mekić imali ponude da nastupaju za druge države.
Ashrafieh

#61 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Ashrafieh »

Epitop wrote:Koliko država ulaže u sport najbolji je primjer Hamza Alić kojeg eto slučajno poznajem, a koji je po prvi puta bio u stanju da bira kada če na pripreme jer je imao dovoljno sredstava, a naša draga država BiH i Federacija BiH su uložile 0 (nula) KM.
Sva sredstva koja je on dobio su donacije od privatnika iz Zenice, Viteza, vlade ZE-DO kantona i Opštine Zenica, a čovjek predstavlja državu BiH, a ne Zenicu ili ZE-Do kanton. Vjerujem da je isti slučaj i sa ostatkom ekipe. :x
Ovi ljudi su patriote jer su i Hamza Alić, a mislim i Amel Mekić imali ponude da nastupaju za druge države.
Svaka cast privatniku iz Zenice i Viteza, da je vise takvih :thumbup:

Privatnik iz Basela je ulozio u Anu Ivanovic kad je imala 12 godina i svaki cent mu se isplatio. Hamzi i Amelu svaka cast,
valja im se boriti i za rezultate i protiv vjetrenjaca :thumbup:

Nazalost su privatnici u Sarajevu najcesce ovakvi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=53525
roki

#62 Re: Naši na Olimpijadi

Post by roki »

Epitop wrote:Koliko država ulaže u sport najbolji je primjer Hamza Alić kojeg eto slučajno poznajem, a koji je po prvi puta bio u stanju da bira kada če na pripreme jer je imao dovoljno sredstava, a naša draga država BiH i Federacija BiH su uložile 0 (nula) KM.
:thumbup:
koliko je jos jako jako talentovanih sportista,koje licno poznajem,moglo ostvariti zapazene medunarodne rezultate,pa cak otici i na olimpijadu,ali NEEEEEE,cim valjas treba te zgaziti i otjerati,kratko receno.Bavio sam se sportom 8 godina i nagledao se ponizavanja i vrijedanja od strane ljudi na pozicijama.
pa da krenemo redom:
Boban-drzi komplex pomocnog stadiona na kosevu.Svojevremo sam trenirao atletiku i posto sam sa bobanom vazda imao problema fino pri ulasku kupim kartu(1KM) samo reko da odradim trening na miru da bi doticni gospodin i poslije mog placanja krenuo da me istjera i uz prijetnje rekao da sam stoka i sl.
Atletski klub Bosna su istjerali(ekipa sa pomocnog stadiona) jer su im trezili mjesecno 10.000KM.Zapravo je bio cilj da se A.K Bosna samo istjera.
Ono sto je najtuznije je sto kad neko ide na neko medunarodno takmicenje sa njim neide njegov trener(a svi koji su se baili sportom znaju sta trener znaci na takmicenju)nego ide selektor i neki lijevi ljudi da im guzica vidi puta.
Bilo bi jos 5-6 primjera ali dosta pd mene.
Sto se tice ovih 5 olimpijaca njima treba da se ponosimo.Ma sta ko govorio,iza njih su godine truda,iscrpnih treninga,strahovanja i nadanja.
Naprijed Bosno I Hercegovina
Banksy

#63 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Banksy »

Uvijek može i gore :lol:

Bruneji izbačeni s Olimpijskih igara

Zbog zaboravnosti brunejskog olimpijskog odbora njihovi predstavnici neće nastupati u Pekingu.Mala otočka državica u indijskom oceanu Bruneji neće nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu jer nisu registrirali svoje predstavnike.
- To je velika šteta. Jako smo žalosni zbog atletičara koji su na gubitku jer ih njihov savez nije prijavio. Međunarodni je olimpijski odbor do zadnjeg trenutka pokušavao dobiti prijavu, ali ona nije došla do petka, rekla je glasnogovornica Emmanuelle Moreau.

Sve je tačno, i odliv sportista u Hrv i Srb, i mala ulaganja u talente i vrhunski sport, i korupcija i kriminal u 'vrhunskom sportu' ... ali, najgore je što se ne poklanja dovoljna pažnja sportu i tjelesnom odgoju mladih i najmlađih. Šteta je je što se tako malo radi sa omladinom u vanškolskim programima i sportskim sekcijama, i što je sada sve tako skupo i nepristupačno - i škole i tereni.
I nije čudo što danas mladi od 19 god imaju kardiovask. probleme kad se ne kreću dovoljno, ne bave se sportom, jedu nezdravu hranu, sjede i sjede ...
Draže bi mi bilo da je sport masovniji i da su djeca zdravija ... lako je onda, u toj masovnosti, izdvojiti kvalitet i raditi na njemu.
Nemamo temelje, odatle sve počinje.
Luke Perry

#64 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Luke Perry »

Kakve babysitterke, cure su isle u sportski internat i imaju odlicne stipendije
A ko su te, ako smijemo znati? :D
Ashrafieh

#65 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Ashrafieh »

Luke Perry wrote:
Kakve babysitterke, cure su isle u sportski internat i imaju odlicne stipendije
A ko su te, ako smijemo znati? :D
Nisu na ovim prostorima, Hrvatska, Slovenija, Srbija, vec nesto dalje a negativni publicitet im nije potreban.
Na ovom forumu ima puno ruznih komentara o Felixu Sturmu alias Adnanu Caticu, velikom sportisti sa
velikim srcem.
Panthera

#66 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Panthera »

Banksy wrote:Uvijek može i gore :lol:

Bruneji izbačeni s Olimpijskih igara

Zbog zaboravnosti brunejskog olimpijskog odbora njihovi predstavnici neće nastupati u Pekingu.Mala otočka državica u indijskom oceanu Bruneji neće nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu jer nisu registrirali svoje predstavnike.
- To je velika šteta. Jako smo žalosni zbog atletičara koji su na gubitku jer ih njihov savez nije prijavio. Međunarodni je olimpijski odbor do zadnjeg trenutka pokušavao dobiti prijavu, ali ona nije došla do petka, rekla je glasnogovornica Emmanuelle Moreau.

Sve je tačno, i odliv sportista u Hrv i Srb, i mala ulaganja u talente i vrhunski sport, i korupcija i kriminal u 'vrhunskom sportu' ... ali, najgore je što se ne poklanja dovoljna pažnja sportu i tjelesnom odgoju mladih i najmlađih. Šteta je je što se tako malo radi sa omladinom u vanškolskim programima i sportskim sekcijama, i što je sada sve tako skupo i nepristupačno - i škole i tereni.
I nije čudo što danas mladi od 19 god imaju kardiovask. probleme kad se ne kreću dovoljno, ne bave se sportom, jedu nezdravu hranu, sjede i sjede ...
Draže bi mi bilo da je sport masovniji i da su djeca zdravija ... lako je onda, u toj masovnosti, izdvojiti kvalitet i raditi na njemu.
Nemamo temelje, odatle sve počinje.

da, to je ustvari sustinski problem.....al onda bi nam propala fabrika duhana sarajevo pa kafancuge, n...ma u stvari imamo sto smo zasluzili :-) ..ovo (p)ostaje zemlja treceg svijeta...
IceQueen

#67 Re: Naši na Olimpijadi

Post by IceQueen »

rajvosa^ wrote:Kod mene je trenutno 21:42PST 08/08/08 USA, gledam i cekam. Dosad dvije reklame, budu li preskocili ameri na NBC, ima da se bunim. :x Trenutno sam na Ukrajini.

Nek hebu mater. Da se moze kladit, kladio bi se da ce BiH preskocit. Dodje Portoriko kad "vracamo se nakon ovih reklama" :x Spomenuli su bih 0.90sec.

A ovi sto govore da ih je sram sto imamo 5 ucesnika, sta te ima bit sram majke ti? Dobro i to imamo. Bilo je zemalja sa jednim ucesnikom i taj hadjo mase zastavu koda ih ima 300, i vidis da mu je srce ko Everst. I sa ovih 5 BiH ucesnika sam ponosan. Ime Bosna i Hercegovina je dio Olimpijade 2008 i to se nikad nece zaboravit. Jesam ljut sto nisam gledao nase ucesika 10 minuta :D al ocigledno da "ovi" prikazuju timove sa 50+ takmicara. Jebo te HR su ovdje prikazivali 30-40 sekundi. Pricaju o Sudanu a jos uvije prikazuju onog HR frajera sto nosi zastavu.

Nema veze - BiH kakva je da je, dobro imamo i 5. Ja sam ponosan na njih i ima da gledam sve njihove kompeticije ako ikako mogu. Ako nista za moje "dusevno" zadovoljstvo. :bih:
Frajer koji nosu HR zastavu zover se Ivano Balić i po mnogima uz Talanta Dushebaeva najbolji rukometas svih vremena. Osim toga, uz Rogera Federera, najbolji sportas koji je nosio zastavu neke zemlje na otvaranju OI, stoga i ne cudi da se kamera poprilično zadrzala na njima!
neprilagodjena

#68 Re: Naši na Olimpijadi

Post by neprilagodjena »

Vidjeli su nas :lol: :lol: mene prijatelji sinoc nazvali da mi jave da su nas vidjeli na televiziji :-D :-D
in33sa

#69 Re: Naši na Olimpijadi

Post by in33sa »

Bitno da je brojna prateca delegacija sretno stigla u Beijing.

Reklo bi se da i na forum svrate :D
cyprus

#70 Re: Naši na Olimpijadi

Post by cyprus »

Banksy wrote:Mala otočka državica u indijskom oceanu Bruneji...
A mogu li ja znat koji medij napisa ovo? :D
AO83

#71 Re: Naši na Olimpijadi

Post by AO83 »

Ne znam sta se bunite sto smo slabo prikazani na nekom njemackom kanalu ili na nekom americkom kanalu - to nije stvar urednika i koja zemlja im se svidja vec je po najvise stvar vremenskog reklamiranja. Npr, ponajvise se pustaju reklame svakih 13 minuta - znaci ako se desi da tvoja zemlja krene bas u tom trenutku onda je nece prikazati.
Mnogi su ljuti na NBC sto je krenula sa reklamom u sredini Portorikanskog izaska jer u USA ima milioni stanovnika tog otoka (americki drzavljani).

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da BiH trenutno nema mnogo nekih kvalitetnih atleticara/sportista. I da imamo, da li stvarno imamo dovoljno novca da ulazemo u sportiste? Svaki put kada naidjem pokraj nekog sela i vidim nekog 80to godisnjeg povratnika kako zivi u kolibi bez vode i struje, onda mi krivo sto i jedan fening potrosimo na sport.

Neke zemlje poput USA sponzorisu svoje sportiste kroz poslovne partnere a ne vladine programe. Npr. Home Depot, Visa, Bank of America itd sponzorisu sportiste kroz autorizaciju da ih koriste kroz vlastito reklamiranje. Zalazem se da i mi komercijaliziramo sportiste tako da ne gladuju u Kini sa 20 eura.
Fair Life

#72 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Fair Life »

Ashrafieh

#73 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Ashrafieh »

Fair Life wrote:A 2012-te godine...
Pitam se samo hoce li Selmu "prihvatiti" u atletskom savezu BiH ili ce joj neka napirlitana sekretaricica reci da nemaju
vremena da se bave "takvim stvarima" ... :-?
mostarac

#74 Re: Naši na Olimpijadi

Post by mostarac »

rajvosa^ wrote:Kod mene je trenutno 21:42PST 08/08/08 USA, gledam i cekam. Dosad dvije reklame, budu li preskocili ameri na NBC, ima da se bunim. :x Trenutno sam na Ukrajini.

Jeste olimpijada, ali po meni je deviza "vazno je ucestvovati" deviza gubitnika. Vazno je prije svega POBJEDITI jer zbog toga smo tu, zbog toga postoje olimpijske norme i slicno. Niko ne ide na olimpijadu da popuni broj, bar ne u svojoj glavi, mada je vecina naravno tu zbog toga, ali vazno je pobjediti, a ovaj narod je gladan pobjeda i kolektivnog veselja. Zalosno je da mi u veslanju, kajaku i kanuu jebote nemamo nijednog jedinog predstavnika a imamo ja mislim najbolje uslove u Evropi.
rajvosa^

#75 Re: Naši na Olimpijadi

Post by rajvosa^ »

mostarac wrote:

Jeste olimpijada, ali po meni je deviza "vazno je ucestvovati" deviza gubitnika. Vazno je prije svega POBJEDITI jer zbog toga smo tu, zbog toga postoje olimpijske norme i slicno. Niko ne ide na olimpijadu da popuni broj, bar ne u svojoj glavi, mada je vecina naravno tu zbog toga, ali vazno je pobjediti, a ovaj narod je gladan pobjeda i kolektivnog veselja. Zalosno je da mi u veslanju, kajaku i kanuu jebote nemamo nijednog jedinog predstavnika a imamo ja mislim najbolje uslove u Evropi.
Slazem se u vecini. Al makar i ovih pet ucesnika je bolje nego nijedan. Za sad je pozitivno i da ucestvujemo. Samo moje skromno misljenje.
Post Reply