Mirko Cro Cop Filipović

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
osa

#51 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by osa »

-LIBERO- wrote:Licno sam navijao za Mirka,ali sto vise puta gledam onaj ubod prstom u oko,sve mi se vise cini da je bio namjeran :?

Objektivno dobio bi Mirko i bez ovoga,ali nekako "gorak ukus"ostavi sve ovo... :wink:
sumnjam da je bilo namjerno, s obzirom na tip rukavica u ovakvim borbama ovakva stvar je vrlo moguća, a i nisu bila pogođena oba oka, meni se više čini da je mustafa tražio prekid, doduše i sudac je reagirao malo kasno, mogao je čovjek doživjeti težak nokaut.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#52 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by since1921 »

Cestitke Mirku legendi! :thumbup:
hidrant

#53 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by hidrant »

osa wrote:
-LIBERO- wrote:Licno sam navijao za Mirka,ali sto vise puta gledam onaj ubod prstom u oko,sve mi se vise cini da je bio namjeran :?

Objektivno dobio bi Mirko i bez ovoga,ali nekako "gorak ukus"ostavi sve ovo... :wink:
sumnjam da je bilo namjerno, s obzirom na tip rukavica u ovakvim borbama ovakva stvar je vrlo moguća, a i nisu bila pogođena oba oka, meni se više čini da je mustafa tražio prekid, doduše i sudac je reagirao malo kasno, mogao je čovjek doživjeti težak nokaut.
Ne ulazeci u to je li bilo namjerno ili nije, ali gdje ces napisati ovo.
Cuj nije ga u oba pogodio.Sta je trebao jos ga u jaja sastavit?
Daj da ja tebe u oko ubodem pa da vidimo hoces li zateturati.
ProS

#54 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by ProS »

ovdje se islo na lahku pobjedu,nego..sto mirko ne odmjeri opet snage sa crnjom koji ga mlatio po genitalijama :? (a znam sto :P,nije lud :-) ), to bi ja gledo :-D
The Realist

#55 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

ProS wrote:ovdje se islo na lahku pobjedu,nego..sto mirko ne odmjeri opet snage sa crnjom koji ga mlatio po genitalijama :? (a znam sto :P,nije lud :-) ), to bi ja gledo :-D
Protiv Konga? A on je i protiv njega bio bolji i onda odjednom stao. Kaže da mu je disanje tu velike probleme predstavljalo i da je zato padao kondicijski. Nakon te borbe je operisao nos i valjda je u tom aspektu bolji. Ovo ako si misli na borca koji mu je to uradio u UFC-u i da, priznao čak da je namjerno to uradio.

Ako si mislio na Overeem-a, e tu mislim da bi bilo već velikih problema za Mirka, iako je imao tu operaciju koljena, zdrav je koliko može biti, ali Overeem je puno svestraniji borac od Mirka, a osim toga u svim tim aspektima borbe je jako, jako dobar, tako da tu već mislim da Mirko nema nekih velikih šansi.
Mendoza

#56 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Mendoza »

Mirko se navodno trebao boriti protiv Velasqueza ali je odbio,ocigledno ga je malo strah bilo.Velasquez je sinoc prebio Konga bukvalno,covjek ima 6-0,5 knockout-om.Mirko je sinoc izgledao nekako preplaseno,nije smio napasti kao nekad,nijedan high kick,a ono sa prstom sumnjam da je bilo namjerno,mada je greska sudije sto nije zaustavio borbu kad se to desilo jer Mustapha nije vidio nista dok ga je Mirko udarao.sve u svemu mislim da Mirko nije borac za UFC,a evo svakako citam da je potpisao ugovor za Dream na 3 borbe...
spanc777

#57 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by spanc777 »

Kako prodje Denis Stojnic? jel ima video borbe?
Mendoza

#58 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Mendoza »

spanc777 wrote:Kako prodje Denis Stojnic? jel ima video borbe?
izgubio od momka koji je '88 godiste...videa trenutno nema,evo i ja trazim,volio bih da vidim borbu
Art-Vandaley

#59 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Art-Vandaley »

kakav cro cop onaj ga je holandez pregazio, polomio i ponizio neka se vise ne bruka kloc jedan i jos prstom u oko ovog turka koji jadni debil...
zoka213

#60 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by zoka213 »

Art-Vandaley wrote:kakav cro cop onaj ga je holandez pregazio, polomio i ponizio neka se vise ne bruka kloc jedan i jos prstom u oko ovog turka koji jadni debil...
Izgleda da je i ovaj od nekog nastradao nekad. Kruže priče razne...
spanc777

#61 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by spanc777 »

Mendoza wrote:
izgubio od momka koji je '88 godiste...videa trenutno nema,evo i ja trazim,volio bih da vidim borbu
nije valjda uspio od onog mrsavka izgubiti, isti Rodny iz Mucki:D
hidrant

#62 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by hidrant »

zoka213 wrote: Izgleda da je i ovaj od nekog nastradao nekad. Kruže priče razne...
Cinjenica je da je Filipovic svoje zavrsio.Ostarilo se.
Cinjenica je da je sinoc neregularno pobijedio.
Cinjenica je da je pogjegao iz UFC-a jer mu se spremala borba protiv Caina, a tu bi Cain malo prakticirao
origami.
The Realist

#63 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Caine je dobar, ali ima mnoge slabosti. Kao prvo, jako je otveren u stand up-u to se sinoć pokazalo, dobrih je udaraca primio, kao drugo, ima veliki problem sa završavanjem, boraca. Pa ako Konga tamo nije uspio završiti, kako će nego ko je sposobniji u parteru. Mirko bi imao 3 puta veće šanse od Konga, protiv Caine-a, jer Mirko ima kakav, takav parter, ima puno bolju odbranu, zna se okrenuti i puno, puno teže ga je srušiti. Mirko da pogodi onako, kako je Kongo to uradio na početku, borba bi bila gotova odmah.

Caine je svestraniji borac, pa mislim ovako gledajući i bolji od Mirka, ali ima tih par rupa koje bi ga mogle dobro koštati protiv nekog iole boljeg borca. Za godinu, dvije bi stvarno mogao u sam vrh, jer ima odlično hrvanje, solidnu stojku, ali mora doraditi te rupe koje protiv boljih boraca ipak dolaze do izražaja, te BJJ koji mu je valjda dobar, ali ima problema sa završecima. Ovako gledajući nisu to neke velike stvari, da se za godinu, dvije popraviti, ali trenutno su dovoljno problematične, da bi mogao puno radi toga izgubiti.
ProS

#64 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by ProS »

The Realist wrote:
ProS wrote:ovdje se islo na lahku pobjedu,nego..sto mirko ne odmjeri opet snage sa crnjom koji ga mlatio po genitalijama :? (a znam sto :P,nije lud :-) ), to bi ja gledo :-D
Protiv Konga? A on je i protiv njega bio bolji i onda odjednom stao. Kaže da mu je disanje tu velike probleme predstavljalo i da je zato padao kondicijski. Nakon te borbe je operisao nos i valjda je u tom aspektu bolji. Ovo ako si misli na borca koji mu je to uradio u UFC-u i da, priznao čak da je namjerno to uradio.

Ako si mislio na Overeem-a, e tu mislim da bi bilo već velikih problema za Mirka, iako je imao tu operaciju koljena, zdrav je koliko može biti, ali Overeem je puno svestraniji borac od Mirka, a osim toga u svim tim aspektima borbe je jako, jako dobar, tako da tu već mislim da Mirko nema nekih velikih šansi.
taj,taj,Overeem :wink:
Mendoza

#65 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Mendoza »

The Realist wrote:Caine je dobar, ali ima mnoge slabosti. Kao prvo, jako je otveren u stand up-u to se sinoć pokazalo, dobrih je udaraca primio, kao drugo, ima veliki problem sa završavanjem, boraca. Pa ako Konga tamo nije uspio završiti, kako će nego ko je sposobniji u parteru. Mirko bi imao 3 puta veće šanse od Konga, protiv Caine-a, jer Mirko ima kakav, takav parter, ima puno bolju odbranu, zna se okrenuti i puno, puno teže ga je srušiti. Mirko da pogodi onako, kako je Kongo to uradio na početku, borba bi bila gotova odmah.

Caine je svestraniji borac, pa mislim ovako gledajući i bolji od Mirka, ali ima tih par rupa koje bi ga mogle dobro koštati protiv nekog iole boljeg borca. Za godinu, dvije bi stvarno mogao u sam vrh, jer ima odlično hrvanje, solidnu stojku, ali mora doraditi te rupe koje protiv boljih boraca ipak dolaze do izražaja, te BJJ koji mu je valjda dobar, ali ima problema sa završecima. Ovako gledajući nisu to neke velike stvari, da se za godinu, dvije popraviti, ali trenutno su dovoljno problematične, da bi mogao puno radi toga izgubiti.

tacno.caine je los u stand-up borbi,kongo ga je sinoc dotakao 2-3 puta direktno u glavu,ali bilo je nedovoljno.jer cainova taktika je bila da se nakon tih udaraca baci na konga i obori ga,te unistava ga na podu,a kongo je na podu 0.volio bi da se caine bori sa randy coutureom pa da ga vidimo na podu sa najboljim :-) :-)
The Realist

#66 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Mendoza wrote:
tacno.caine je los u stand-up borbi,kongo ga je sinoc dotakao 2-3 puta direktno u glavu,ali bilo je nedovoljno.jer cainova taktika je bila da se nakon tih udaraca baci na konga i obori ga,te unistava ga na podu,a kongo je na podu 0.volio bi da se caine bori sa randy coutureom pa da ga vidimo na podu sa najboljim :-) :-)
Caine nema tako loš stand up, ali ima one navedene rupe. Kongo je pogriješio što je išao u klinč, ne znam koji mu je vrag bio, umjesto da je bježao i tukao, zato se i uspio spasiti Caine i to dva puta, nakon onih udaraca. To je bila totalna greška Konga.

A što se partera tiče, pa ne znam je li Couture baš najbolji u tom segmentu, ali jeste jedan od najboljih, mada bih par boraca stavio ispred njega.
Mendoza

#67 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Mendoza »

ma Randy ima 46 godina,19 godina je stariji od caina tako da cain i tu ima svoje prednosti naravno.randy se nije borio od novembra prosle godine kad je izgubio od one gorile Lesnara,a ima zakazan mec nekad u avgustu protiv minotaura.to ce biti dobro

jel ima igdje denisova borba od sinoc?
mirza11

#68 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

Mendoza wrote:
Bolji bio Denis prvu rundu,razbio mu je arkadu misli,razvalio ga je,ali u drugoj rundi ovaj mu se popne na ledja i zagusi ga,mislim da poslije ovog poraza nece imati prilike da se bori u UFC-u jedino ako se bas nesta ne potrefi.........Ovaj Denis inace nije za UFC-a,dobar je on nema sta,ali on je druga liga mozda u rangu onih japanaca tipa minowa,oyama itd itd.....Frajer je jak ali ima losu tehniku i prespor je,u svakom slucaju volio bih kad bi uznapredovo...........

Sto se Mirka tice,uvjek sam volio njegov stil i pokusavao sam ga kopirati kad bih se borio,ali cinjenica je da je on velika pizda duboko u dusi,mislim na to da covjek kaze da nije nikad sebi birao protivnike,sto je notorna laze,birao je i u pridu i u ufc-u.Zadnji primjer je eskiviranje ovog Velasqueza,ali zao mi je sto je tako jer je Mirko bolji borac od njega i od mnogih drugih protiv kojih nije htio raditi,vjerovatno se boji poraza i toga da mu reputacija padne sta li,u svakom slucaju po meni iza Fedora je ubjedljivo najjaci po tehnici,snazi,parteru ali ta politika biranja protivnika i negiranja istog u javnosti mi je i vise nego odvratna,sada ce najvjerovatnije u Japan gdje bi ga volio vidjet ponovo protiv Overeema,kojeg je eskivirao za novu godinu da napomenem,borio se sa Choiem,jedino protiv Overeema moze pokazati kolko vrijedi.........
The Realist

#69 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote:
Mendoza wrote:
Bolji bio Denis prvu rundu,razbio mu je arkadu misli,razvalio ga je,ali u drugoj rundi ovaj mu se popne na ledja i zagusi ga,mislim da poslije ovog poraza nece imati prilike da se bori u UFC-u jedino ako se bas nesta ne potrefi.........Ovaj Denis inace nije za UFC-a,dobar je on nema sta,ali on je druga liga mozda u rangu onih japanaca tipa minowa,oyama itd itd.....Frajer je jak ali ima losu tehniku i prespor je,u svakom slucaju volio bih kad bi uznapredovo...........

Sto se Mirka tice,uvjek sam volio njegov stil i pokusavao sam ga kopirati kad bih se borio,ali cinjenica je da je on velika pizda duboko u dusi,mislim na to da covjek kaze da nije nikad sebi birao protivnike,sto je notorna laze,birao je i u pridu i u ufc-u.Zadnji primjer je eskiviranje ovog Velasqueza,ali zao mi je sto je tako jer je Mirko bolji borac od njega i od mnogih drugih protiv kojih nije htio raditi,vjerovatno se boji poraza i toga da mu reputacija padne sta li,u svakom slucaju po meni iza Fedora je ubjedljivo najjaci po tehnici,snazi,parteru ali ta politika biranja protivnika i negiranja istog u javnosti mi je i vise nego odvratna,sada ce najvjerovatnije u Japan gdje bi ga volio vidjet ponovo protiv Overeema,kojeg je eskivirao za novu godinu da napomenem,borio se sa Choiem,jedino protiv Overeema moze pokazati kolko vrijedi.........

Denis ima problem što ne želi da radi parter i dok to ne promijeni, neže ni napredovati.

Što se Mirka tiče, on u vrijeme PRIDE-a je najmanje birao protivnike, borio se sa svima tamo, ali sa svima bukvalno. To mu se sigurno ne može zamjeriti. Sada je možda malo drugačije, vratio se nakon operacije koljena, pa i logično da je malo lakšeg protivnika želio. U PRIDE-u je imao češće borbe nego Fedor, lakše su se borbe ugovarale sa njim, nego sa Fedorom, tako da stvarno ne stoji to da je pizda u duši, kada su te stvari u pitanju.
hidrant

#70 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by hidrant »

mirza11 wrote:
Mendoza wrote:

Mirko je u odnosu na vrhunske borce katastrofalan na podu.
Cain bi ga unistio u parteru.
The Realist

#71 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

hidrant wrote:
mirza11 wrote:
Mirko je u odnosu na vrhunske borce katastrofalan na podu.
Cain bi ga unistio u parteru.

Zna se solidno braniti, ali nema hrabrosti napadati, uglavnom imao bi više šanse ustati iz partera, nego Kongo, pogotovo što je Caine dosta nedorečen u parteru.
mirza11

#72 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

izgubio od momka koji je '88 godiste...videa trenutno nema,evo i ja trazim,volio bih da vidim borbu[/quote]Bolji bio Denis prvu rundu,razbio mu je arkadu misli,razvalio ga je,ali u drugoj rundi ovaj mu se popne na ledja i zagusi ga,mislim da poslije ovog poraza nece imati prilike da se bori u UFC-u jedino ako se bas nesta ne potrefi.........Ovaj Denis inace nije za UFC-a,dobar je on nema sta,ali on je druga liga mozda u rangu onih japanaca tipa minowa,oyama itd itd.....Frajer je jak ali ima losu tehniku i prespor je,u svakom slucaju volio bih kad bi uznapredovo...........

Sto se Mirka tice,uvjek sam volio njegov stil i pokusavao sam ga kopirati kad bih se borio,ali cinjenica je da je on velika pizda duboko u dusi,mislim na to da covjek kaze da nije nikad sebi birao protivnike,sto je notorna laze,birao je i u pridu i u ufc-u.Zadnji primjer je eskiviranje ovog Velasqueza,ali zao mi je sto je tako jer je Mirko bolji borac od njega i od mnogih drugih protiv kojih nije htio raditi,vjerovatno se boji poraza i toga da mu reputacija padne sta li,u svakom slucaju po meni iza Fedora je ubjedljivo najjaci po tehnici,snazi,parteru ali ta politika biranja protivnika i negiranja istog u javnosti mi je i vise nego odvratna,sada ce najvjerovatnije u Japan gdje bi ga volio vidjet ponovo protiv Overeema,kojeg je eskivirao za novu godinu da napomenem,borio se sa Choiem,jedino protiv Overeema moze pokazati kolko vrijedi.........[/quote]

Denis ima problem što ne želi da radi parter i dok to ne promijeni, neže ni napredovati.

Što se Mirka tiče, on u vrijeme PRIDE-a je najmanje birao protivnike, borio se sa svima tamo, ali sa svima bukvalno. To mu se sigurno ne može zamjeriti. Sada je možda malo drugačije, vratio se nakon operacije koljena, pa i logično da je malo lakšeg protivnika želio. U PRIDE-u je imao češće borbe nego Fedor, lakše su se borbe ugovarale sa njim, nego sa Fedorom, tako da stvarno ne stoji to da je pizda u duši, kada su te stvari u pitanju.[/quote]Ne znam,u pridu je bilo jos vrhunskih boraca s kojim se mogao boriti,a pokazao je da tesko podnosi poraz i zato je radio protiv puno japanaca da dize samopouzdanje,mada ja i dalje mislim da je iza Fedora najbolji,bez obzira i uz malo srece je mogao dobiti i njega,a dobro koljeno mu je bilo ishabano ali nije morao lagati da mu nisu nudili borbu protiv Overeema i Caina.....

A Denis je ovu borbu radio parter i prvu i drugu rundu,dobro je radio graund and pound prvu ali na zalost nije ga uspio nokautirati......
mirza11

#73 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

@hidrant Mirko ima fantastican parter ali nije dolazio puno do izrazaja u borbi,ali meni je dovoljno sto je parirao Fedoru parter kad su radili i cak je uspio zadavati udarce,inace protiv KOnga,Gonzage je gubio parter zbog mase i snage,e sad kad je dobio jos nekih 5kg tesko ce ga biti i oboriti a kamoli uraditi mu polugu,gusenje itd.......
The Realist

#74 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote:@hidrant Mirko ima fantastican parter ali nije dolazio puno do izrazaja u borbi,ali meni je dovoljno sto je parirao Fedoru parter kad su radili i cak je uspio zadavati udarce,inace protiv KOnga,Gonzage je gubio parter zbog mase i snage,e sad kad je dobio jos nekih 5kg tesko ce ga biti i oboriti a kamoli uraditi mu polugu,gusenje itd.......

Fantastičan parter nema sigurno. Ima dosta dobro branjenje, ali to je to. On ima znanje za plavog pojasa, bar je tako Werdum izjavio, dok ga je trenirao, a od tada ne znam da je Mirko previše napredovao u tom segmentu borbe.
The Realist

#75 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote: A Denis je ovu borbu radio parter i prvu i drugu rundu,dobro je radio graund and pound prvu ali na zalost nije ga uspio nokautirati......
Denis ne radi dovoljno tehnike na parteru i tu mislim izvlačenja, poluge, gušenja. Ne kažem da ne zna ništa, jer zna, ali ne dovoljno da mu se ovakve stvari ne bi dešavale. Nadam se da će to popraviti, a onda neka negdje drugo dokaže koliko vrijedi.
Post Reply