ako sam dobro shvatio, znaci one su dosle i skinule se, malo ih slikali, otisle slike iz Bosne o tome da mi podrzavamo zastitu medzeda i to je sve. Samo me interesuje kako ce to pomoci onom jos ponekom bosanskom medzedu sto se skirva po vrletima bosanskim (pod laznim imenima ko Dragan David), kad ga sa karabinom zaganja neki bosanac, nervozan jer je vec koju godinu na cekanju a sa ono malo imovine sto ima u firmi mu se igraju u procesu "velike privatizacije". Pokusavam da kazem, da na danasnjem vaktu moze nam svako doci i bez ikakve obaveze ili odgovornosti postupati po svome nahodjenu, proturati svoje ideje i mi mu jos na tome i zahvalni budemo, ... jucer su bile za zastitu medzeda u svijetu, sutra ce doci za zastitu pedera u svijetu i isto se gologuzi slikati a mi cemo kazati kako to nije u sukobu sa drugim aktivnostima.DS9 wrote:Ove dvije aktivistice su bile gosce u nasem gradu, u sklopu svjetske kampanje za zastitu medvjeda, jer PETA se bavi zastitom zivotinja - to je njihov prioritet.
Slazem se da mi imamo problema preko glave, ali njihov dolazak i organiziranje ovakvog protesta po prvi put u nasoj drzavi nisu u sukobu sa drugim aktivnostima koje bi se mogle i trebale organizirati kod nas.
Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu
Moderator: anex
- kolega
#51 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu
-
DS9
#52 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu
A kako bi to bilo u sukobu sa drugim aktivnostima? Svaki gradjanin ima pravo da se angazira oko problema koje smatra akutnim. Ali treba se pokrenuti, nece samo od sebe...kolega wrote:ako sam dobro shvatio, znaci one su dosle i skinule se, malo ih slikali, otisle slike iz Bosne o tome da mi podrzavamo zastitu medzeda i to je sve. Samo me interesuje kako ce to pomoci onom jos ponekom bosanskom medzedu sto se skirva po vrletima bosanskim (pod laznim imenima ko Dragan David), kad ga sa karabinom zaganja neki bosanac, nervozan jer je vec koju godinu na cekanju a sa ono malo imovine sto ima u firmi mu se igraju u procesu "velike privatizacije". Pokusavam da kazem, da na danasnjem vaktu moze nam svako doci i bez ikakve obaveze ili odgovornosti postupati po svome nahodjenu, proturati svoje ideje i mi mu jos na tome i zahvalni budemo, ... jucer su bile za zastitu medzeda u svijetu, sutra ce doci za zastitu pedera u svijetu i isto se gologuzi slikati a mi cemo kazati kako to nije u sukobu sa drugim aktivnostima.DS9 wrote:Ove dvije aktivistice su bile gosce u nasem gradu, u sklopu svjetske kampanje za zastitu medvjeda, jer PETA se bavi zastitom zivotinja - to je njihov prioritet.
Slazem se da mi imamo problema preko glave, ali njihov dolazak i organiziranje ovakvog protesta po prvi put u nasoj drzavi nisu u sukobu sa drugim aktivnostima koje bi se mogle i trebale organizirati kod nas.
- kolega
#53 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu
nece samo od sebe, doce nam stranci i reci ce sta i kako da uradimoDS9 wrote:A kako bi to bilo u sukobu sa drugim aktivnostima? Svaki gradjanin ima pravo da se angazira oko problema koje smatra akutnim. Ali treba se pokrenuti, nece samo od sebe...