Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sheilak

#51 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by sheilak »

scooter21ba wrote:pazi tu sam da dijelim misljenje da raspravljam i u neku ruku da se druzim
mjenjam misljenja u onim temama u kojim nisam "potkovan" jer nisam bas enciklopedija ali mi niko ne moze promjeniti misljenje ako znam da sam upavu 100%
uzimam primjer recimo agresije na bih
ne moze mi niko promjeniti misljenje da je srbija izvrsila agresiju na bih i tu se nemam sta praviti pametan kad se zna samo sto suprotna strana je ubjedjena u drugo
dok recimo moje misljenje da recimo bush je ekstra predsjednik se moze promjeniti ako mi izneses argumente i cinjenice protiv njega i uvidim da sam bio u krivu do tada
slazem se sa scooterom

inace sto se tice boje vuka, reci cu " ...tko sta zna, nitko nista ne zna, krhko je znanje..." :-D
scooter21ba

#52 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by scooter21ba »

ma svejedno koje je on boje
trese se sumica vuku pukla je gumica
crvenkapica je ostala trudnica
d2

#53 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

GandalfSivi wrote:Hajmo jedno nagradno pitanje. Sto ste vi na ovome, ili bilo kojem drugom forumu? Je li dodjete da podijelite svoje misljenje sa drugima, da ucestvujete u raspravi, da nesta novo i naucite, mozda i promijenite misljenje o nekim temema, ili pak dodjete da vascijeli svijet uvjerite da vi morate biti u pravu. Evo ja maloprije i ne htijuci uletim u raspravu sa nekim likom http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p2013362 . I hajde nije to sada toliko ni bitno o cemu se radi, ali lik je uporan i ponavlja non stop jedno te isto, pa makar mu svi rekli da apsolutno nije u pravu. I nije to jedan lik, nego 90% ljudi ovdje na forumu je takvo. Mene fakat zanima kako onda ljudi formiraju misljenje o bilo cemu. Jer uvijek mora postojati ona inicijalna stvar koja vodi ka formiranju misljenja. Ako smo totalno zatvoreni, kako uopste informacije dolaze do nas?

U svakom slucaju, ja cu od sada tvrdjeti da je vuk zelen, pa da vidim ima li iko ko me moze ubijediti u suprotno...
ja sam vdjeo da upoznam nove ljude, ako imam formirano misljenje o necemu tesko da ce me neko ubjediti u suprotno osim ako bas raspolaze dobrim argumentima, ako nemam formirano misljenje o necemu i ovdje sam da bih formirao svoje misljenje onda gledam ko ima kakve argumente...

nije problem da vuk bude zelen ali mi prvo dokazi da je vecina vukova zelena i slozicemo se oko toga.
jedna

#54 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by jedna »

meni je najmrze, inace na forumima, kad se prave "tabori" (gotovo uvijek "starosjedioci" vs "pridosli"). pa kad jednom proturjecis, javi se njih 20 da te "dozovu pameti". ili kad se generalizuje. npr na temi o merlinu doticni je zakljucio da sam bosnjakinja samo na osnovu toga sto sam rekla da slusam merlina (jak parametar), dalje je slijediilo da su svi bosnjaci koji slusaju merlina (dakle i ja) pro-naci (bilo je i s druge strane nebuloza tipa da su oni koj ne slusaju merlina pro-ch i pro-u). ali, to nije sve. slijedili su zakljucci da su oni koji ga slusaju nenacitani, neobrazovani,... i na kraju sam ispala i licemjer kada sam rekla da volim band "letu stuke". (???)
onda, ne podnosim kad neko iznese neku tezu, a ti mu zatrazis da ti objasni kako je do toga dosao, otkuda mu to... a on ti odgovori sa :run: (npr)
a jos mi je mrze kada krenu sa "glup-a si"
covjece, ja bih takvim zabranila da diskutuju na forumima!
no, definitivno su mi najgori oni na temama koje se ticu politike, religije i sl pa 15-godisnjaci palamude "kako nam je u jugi bilo lijepo" ili tamo neki koji se deklarisu kao "veliki vjernici muslimani" pominju bracu turke. naravno tu su i drugi sa bracom srbima/hrvatima...

uhhh... izvinite, ali cini mi se da skrecem sa teme
d2

#55 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

sta si sad dosla na ovaj forum da skreces sa teme, ovdje se ne smije skretati sa teme ! :x
ima 224 posta i vec skrece se teme !
:lol:

nego reci ti meni ima li u salt lake cityju kakva solana ?
sheilak

#56 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by sheilak »

ne, samo u Tuzli :D
jedna

#57 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by jedna »

d2 wrote:sta si sad dosla na ovaj forum da skreces sa teme, ovdje se ne smije skretati sa teme ! :x

demokratija brate. ja sa 224 imam ista prava kao i neko sa 2 202 8)
a ima i solana i solina :)

i molim lijepo, bilo je djelimicno skretanje sa teme, ne potpuno. jer cemu uistinu sluze forumi ako ti nekada nije dozvoljeno da kazes svoje misljenje, a da te ne napadnu kako si "glup-a", ili "neko sa 224 posta".
BarbaDue

#58 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by BarbaDue »

Pa dobro moze neko da kaze tezu kontra tvoje, ali to ne znaci da ti moras odmah da se naljutis :-D
NaJbitnije je NE uvrijediti i pokusati argumentima dokazati da je vuk zelen!
cyprus

#59 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by cyprus »

Image

Da riješimo i tu dilemu :D :D
BarbaDue

#60 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by BarbaDue »

Image
Celly

#61 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by Celly »

dvije prethodne fotografije upravo potvrdjuju moju tezu da se radi o zelenom vuku crvene boje
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#62 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by dr.gog »

Dodatna soba u vječno malim stanovima.Uz gomilu sustanara sa živcima od legiranog čelika presvučenih kevlarom.@Hausmajstorove živce ,posebno, proučavaće iduće generacije web 2.0 populacije kao naučno štivo :D .Znam djete koje je ozbiljno mislilo da je Forum neka kuća u Sarajevu.Čak me je i pitalo gdje je.
Mislim da je vrijeme i da se razmisli o nekom mjestu gdje bi ispijali kafe s vremena na vrijeme.
A i ono vozanje biciklom da se ponovi bar jednom heftično,bar forumaši iz Sarajeva--relacija s kafe na kolu,s kole na pivo,uz neizbježno prepiranje o esencijalnim temama..šta mislite.. :-?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by Chmoljo »

dr.gog wrote:Dodatna soba u vječno malim stanovima.Uz gomilu sustanara sa živcima od legiranog čelika presvučenih kevlarom.@Hausmajstorove živce ,posebno, proučavaće iduće generacije web 2.0 populacije kao naučno štivo :D .Znam djete koje je ozbiljno mislilo da je Forum neka kuća u Sarajevu.Čak me je i pitalo gdje je.
Mislim da je vrijeme i da se razmisli o nekom mjestu gdje bi ispijali kafe s vremena na vrijeme.
A i ono vozanje biciklom da se ponovi bar jednom heftično,bar forumaši iz Sarajeva--relacija s kafe na kolu,s kole na pivo,uz neizbježno prepiranje o esencijalnim temama..šta mislite.. :-?
ja bih samo nek ima TREBAAAA. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uh, evo me ko pici svega mi. zarazno ovo od njega... :run:
GandalfSivi

#64 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by GandalfSivi »

@_tulumba_ Za razliku od vuka za kojega cu uvijek tvrditi da je zelen, o Dodiku sam promijenio misljenje. Covjek od pozitive dodje do Milosevica, ni manje ni vise...

@ Fritz, ne znam kome tv ne valja, tebi ili meni, odnesi je ti, sto bih ja...

@Njegice, nagrada slijedi na drugoj temi :-)

@Chmoljo, bila je i jedna druga bastica, aka @Basta sljezove boje, koja je pocela sa blago receno fasistickim stavovima, ali se kasnije popravila, mislim da je na kraju ipak ukinuta od strane znas vec koga, da joj se ime vise ne spomene, i neka je...

Sto se tice ostalih, mozete se vi svi na glavu nasaditi, ali vuk je zelen pa zelen (P.S. @Cyprus, hvala na dokazu) :D :D :D
d2

#65 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

jedna wrote:
d2 wrote:sta si sad dosla na ovaj forum da skreces sa teme, ovdje se ne smije skretati sa teme ! :x

i molim lijepo, bilo je djelimicno skretanje sa teme, ne potpuno. jer cemu uistinu sluze forumi ako ti nekada nije dozvoljeno da kazes svoje misljenje, a da te ne napadnu kako si "glup-a", ili "neko sa 224 posta".
nemoj ti meni tamo vamo, ja imam 2000 postova, na ovom forumu nije dozvoljeno skretanje sa teme ako imas manje od 250 postova :mrgreen:
callmethebreeeze

#66 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by callmethebreeeze »

ja bih bio najsretniji da mi blokiraju ovaj i druge forume, pogotovo na poslu kad sam.
:D :D
ja volim forumati jer na taj nacin saznam sta ima u sarajevu i bosni. a zna ovdje biti dobre zajebancije. a uvijek se moze procitati nesto novo i nauciti, pogotovo je to prije bio slucaj dok par clanova koje sam ja jako cijenio nisu napustili forum.

p.s meni se desilo par puta da promijenim misljenje, nije to nista lose kad vidis da neko poznaje temu puno bolje od tebe i da ima bolje argumente. ne moze insan k'o magarac ici citavog zivota.
Chmoljo

#67 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote:@_tulumba_ Za razliku od vuka za kojega cu uvijek tvrditi da je zelen, o Dodiku sam promijenio misljenje. Covjek od pozitive dodje do Milosevica, ni manje ni vise...

@ Fritz, ne znam kome tv ne valja, tebi ili meni, odnesi je ti, sto bih ja...

@Njegice, nagrada slijedi na drugoj temi :-)

@Chmoljo, bila je i jedna druga bastica, aka @Basta sljezove boje, koja je pocela sa blago receno fasistickim stavovima, ali se kasnije popravila, mislim da je na kraju ipak ukinuta od strane znas vec koga, da joj se ime vise ne spomene, i neka je...

Sto se tice ostalih, mozete se vi svi na glavu nasaditi, ali vuk je zelen pa zelen (P.S. @Cyprus, hvala na dokazu) :D :D :D
ne mogu da te upratim drug. objasni.
d2

#68 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

Celly wrote:dvije prethodne fotografije upravo potvrdjuju moju tezu da se radi o zelenom vuku crvene boje
u stvari bio je plav, okrugli objekat kockastog oblika - sto bi rekao djuro :)
Chmoljo

#69 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by Chmoljo »

d2 wrote:
jedna wrote:

nemoj ti meni tamo vamo, ja imam 2000 postova, na ovom forumu nije dozvoljeno skretanje sa teme ako imas manje od
250 postova :mrgreen:
ihh a koliko spama imaš? a? :D
d2

#70 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

sheilak wrote:ne, samo u Tuzli :D
jedine dvije solane na svijetu su u tuzli i na pagu :mrgreen:
d2

#71 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by d2 »

Chmoljo wrote:ihh a koliko spama imaš? a? :D
a vidis da se trudim :mrgreen:
Chmoljo

#72 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by Chmoljo »

d2 wrote:
Chmoljo wrote:ihh a koliko spama imaš? a? :D
a vidis da se trudim :mrgreen:
me too! :D
*mima*

#73 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by *mima* »

Ja dodjem na forum da vidim ove silne lijepe i pametne muske i zenske sirom nase BiH....a narocito van granica.
uvjek dobar gost

#74 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by uvjek dobar gost »

Dođem nekad da se utješim, nekad da se ispraznim, nekad da se nasmijem.... mada u zadnje vrijeme nevidim svrhu jer osjećam se kao hrčak onaj na plastičnom točku... ili kao da sam u nekom začaranom krugu... jer sva licemjernost ovog društva i svi njegovi dupli standardi... prenijeli su se i na ovaj forum.....
njeka

#75 Re: Vuk je zelen (ili cemu sluzi forum uopste)

Post by njeka »

dr.gog wrote:Dodatna soba u vječno malim stanovima.Uz gomilu sustanara sa živcima od legiranog čelika presvučenih kevlarom.@Hausmajstorove živce ,posebno, proučavaće iduće generacije web 2.0 populacije kao naučno štivo :D .Znam djete koje je ozbiljno mislilo da je Forum neka kuća u Sarajevu.Čak me je i pitalo gdje je.

Kafa--O.K,
Kola--ne trošim,
Pivo-- :D
Prepiranje--volim,
Ali biciklo mi ne ide od noge :sad:
Eto!!
Post Reply