Sarajevska policija maltretira raju
- clav
#51 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Policija nema nista protiv tebe ni protiv tvoje raje. Jednostavno provode naredjena. Okupite se u tom broju od 500 i vise, budite kulturni, odaberite glasnogovornika i pravo nacelniku na vrata.
-
d2
#52 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Skuteru da ti nesto kazem, pricas sa pogresnim covjekom, meni je toga preko glave i da ubisto nije krivicno djelo ja bih do sada pobio sve to redom, meni je preko glave takvih stvari. Kuci pa cugaj ili nadji neko mjesto gdje nikom ne smetas pa urlici po cijelu noc.scooter21ba wrote:ok slazem se da nisu bas zlatni ti sto piju ali opet su manje zlo od dilera kockastih i sta ti ja znam
e sada da te pitam bili radije da ti ispod prozora piju i glasni budu ili da u tisini rasturaju drogu ?
Imao sam i ja 18, i 20 i 25 pa se nisam srao drugima u zivote, nego ako ces cugati nadjes neki park ali zaista park, kao sto je veliki park gdje nikome ne smetas pa tamo uzmes gitaru, pjevas sa rajom i cugas a ne nekome pod prozorom.
Sto se tice tvog pitanja (koje je smijesno) NI JEDNO NI DRUGO !
Last edited by d2 on 20/07/2008 23:21, edited 1 time in total.
-
mojgrad
#53 Re: Sarajevska policija maltretira raju
tako se to radi a ne hajmo se opijati pa ako dodju da nas tjeraju iz parka doci cemo na forum da se zalimoclav wrote:Policija nema nista protiv tebe ni protiv tvoje raje. Jednostavno provode naredjena. Okupite se u tom broju od 500 i vise, budite kulturni, odaberite glasnogovornika i pravo nacelniku na vrata.
- amrica
#54 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Svi ljudi koji rade i moraju rano ustati, mogu trpiti vikendom, eventualno jos malo, da im neko ne da spavati, ali ako se to ponavlja iz noci u noc i ako zbog tih ljudi oni sutra (sedmicama, mjesecima...) kao zombiji idu na posao, tu je problem. Moze covjek ostati bez posla, ni kriv ni duzan, nek' dodje privatniku 5-6 puta komiran na posao, cao, nema vise, ima nezaposlenih, a naspavanih.
Sorry, grozno je ovo sto cu napisati, ali to pitanje ko vise smeta, dileri, ili pijanci, za normalan zivot porodice koja nema veze sa drogom, odgovor je ocit.
I nije posao gradjana da ganja dilere, nego posao policije.
Sorry, grozno je ovo sto cu napisati, ali to pitanje ko vise smeta, dileri, ili pijanci, za normalan zivot porodice koja nema veze sa drogom, odgovor je ocit.
-
d2
#55 Re: Sarajevska policija maltretira raju
upravo takomojgrad wrote:Pa kreni prvo od sebe. Kad odlucis da ne moras od dva zla birati jedno nece ti se ni desavati zlo.scooter21ba wrote: s obzirom kakva je drzava moras birati jedno zlo po mogucnosti manje
kad se drzava rijesi onda nikom nece ni pasti na pamet da sjedi i da pije u parku
Mentalitet je najteze promijeniti. Zasto bi birao od dva zla jedno? Zato sto smo navikli da nas hebu u zdrav mozak
e dokle god to ne promijenimo (nacin razmisljanja) desavace se ovo sto nam se desava..
- scooter21ba
#56 Re: Sarajevska policija maltretira raju
evo krenuo od sebemojgrad wrote:Pa kreni prvo od sebe. Kad odlucis da ne moras od dva zla birati jedno nece ti se ni desavati zlo.scooter21ba wrote: s obzirom kakva je drzava moras birati jedno zlo po mogucnosti manje
kad se drzava rijesi onda nikom nece ni pasti na pamet da sjedi i da pije u parku
Mentalitet je najteze promijeniti. Zasto bi birao od dva zla jedno? Zato sto smo navikli da nas hebu u zdrav mozak
e dokle god to ne promijenimo (nacin razmisljanja) desavace se ovo sto nam se desava..
zovnem policiju radi dilera ispod prozora kaze dobro poslat cemo patrolu
nje s glave nema
znas gdje ih vidim ispred kafane patroliraju vjerujem da se nisu ni pomakli (nadam se da sam ukrivu)
drugo pijanice imam i ja pod prozorom skoro svaku noc i komsije zvale policiju dodju uzmu podatke i odu pijanice ostanu
mislis da je neko od njih dobio kakvu kaznu? ja ne vjerujem
a sto se tice parka kod brazila vecina se uredno pokupi oko 23 i ode
bar ja to uradim ako sam gore a slabo sam tu
poenta je da koliko god se trudio da ne izaberes zlo moras jer ti je nametnuto a ja da ganjam pravdu i da uzimam u svoje ruke ne pada mi napamet valjda bas zbog toga placam porez i milion stvari drzavi da bi se osjecao sigurno
policajac prima platu od mene ne zato sto je bogom dan a kad bi uzeo pravdu u svoje ruke vjerovatno bi zavrsio u zatvoru po hitnom postupku jos bi u novinama bilo kako je mogao da uzima stvari u svoje ruke psihicki bolesnik
e zato je situacija takva da od zla nemozes pobjeci bar zasada
- scooter21ba
#57 Re: Sarajevska policija maltretira raju
a jeli policija radi svoj posao? jeli mozda ganja dilere?amrica wrote:Svi ljudi koji rade i moraju rano ustati, mogu trpiti vikendom, eventualno jos malo, da im neko ne da spavati, ali ako se to ponavlja iz noci u noc i ako zbog tih ljudi oni sutra (sedmicama, mjesecima...) kao zombiji idu na posao, tu je problem. Moze covjek ostati bez posla, ni kriv ni duzan, nek' dodje privatniku 5-6 puta komiran na posao, cao, nema vise, ima nezaposlenih, a naspavanih.
da ganja ne bi ih bilo na svakom cosku
a sto se tice cuganja svaki dan nisam ni ja za to
uostalom nisam nikad ni pio pa se derao ispod prozora bilo cijih pa ni u velikom parku gdje ne smeta nikome
- jaza_HZSA
- scooter21ba
#59 Re: Sarajevska policija maltretira raju
da nije krivicno i ja bi mnogo sto sta ali jested2 wrote:Skuteru da ti nesto kazem, pricas sa pogresnim covjekom, meni je toga preko glave i da ubisto nije krivicno djelo ja bih do sada pobio sve to redom, meni je preko glave takvih stvari. Kuci pa cugaj ili nadji neko mjesto gdje nikom ne smetas pa urlici po cijelu noc.scooter21ba wrote:ok slazem se da nisu bas zlatni ti sto piju ali opet su manje zlo od dilera kockastih i sta ti ja znam
e sada da te pitam bili radije da ti ispod prozora piju i glasni budu ili da u tisini rasturaju drogu ?
Imao sam i ja 18, i 20 i 25 pa se nisam srao drugima u zivote, nego ako ces cugati nadjes neki park ali zaista park, kao sto je veliki park gdje nikome ne smetas pa tamo uzmes gitaru, pjevas sa rajom i cugas a ne nekome pod prozorom.
Sto se tice tvog pitanja (koje je smijesno) NI JEDNO NI DRUGO !
a mora li nuzno biti ako pijes da i urlas?
ja sam kod brazila samo cetvrtkom (eventualno) tako da mislim da ja i ovakvi kao ja nisam problem uopste jer se i razidjemo u 23 tj odemo u neku od "diskoteka" klubova kafica itd
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60 Re: Sarajevska policija maltretira raju
slažem se oko konstatacije da u policiji ima dosta nekvalifikovanog kadra.
ali ne mogu da vjerujem da se na ovom forumu spočitava policiji kako ne hapsi dilere i nekakve mafioze. pa eto jel policija privela Gašija i kompaniju. i šta se sad dešava? eventualno oni budu oslobođeni i vi ćete opet po policiji. a niko ne spominje ni tužioca ni sudiju na koje policija nema nikakvog uticaja, i ne smije da ima.
ne branim muriju, ali budite pošteni i odajte im priznanje kad ga zaslužuju a kudite ih kad za*ebu. nemojte im pripisivati tuđe grijehove. šta može policijac učiniti kad vidi nekog mafiozu? a? privesti ga zato što ima bijesno auto?
ali ne mogu da vjerujem da se na ovom forumu spočitava policiji kako ne hapsi dilere i nekakve mafioze. pa eto jel policija privela Gašija i kompaniju. i šta se sad dešava? eventualno oni budu oslobođeni i vi ćete opet po policiji. a niko ne spominje ni tužioca ni sudiju na koje policija nema nikakvog uticaja, i ne smije da ima.
ne branim muriju, ali budite pošteni i odajte im priznanje kad ga zaslužuju a kudite ih kad za*ebu. nemojte im pripisivati tuđe grijehove. šta može policijac učiniti kad vidi nekog mafiozu? a? privesti ga zato što ima bijesno auto?
- scooter21ba
#61 Re: Sarajevska policija maltretira raju
znam da nema nista protiv mene i protiv rajeclav wrote:Policija nema nista protiv tebe ni protiv tvoje raje. Jednostavno provode naredjena. Okupite se u tom broju od 500 i vise, budite kulturni, odaberite glasnogovornika i pravo nacelniku na vrata.
a ako vec provode naredjena zasto to ne provode na miran nacin pricom a ne silom (mada do sada se meni nijednom nije desilo u tom parku da me tjeraju ni milom ni silom)
ako su u uniformi ne znaci da su odmah serifi lokalni pa da mogu provoditi zakon kako se njima cefne i da glume autoritet kao da su oni vlastodrzci
- scooter21ba
#62 Re: Sarajevska policija maltretira raju
tu se slazem oko tuzioca sudaca itdChmoljo wrote:slažem se oko konstatacije da u policiji ima dosta nekvalifikovanog kadra.
ali to je tema za sebe ovdje je konkretno tema oko policije zar ne?
ja sam na strani policije kad je u pitanju tuzilastvo sudstvo i te stvari vs policija
ali u obicnim malim situacijama naje*e obicni mali koji ni kriv ni duzan ispasta
ja licno nista ne pripisujem niti oduzmam
ali konkretno ako sam ja mafiozo a ti obican gradjanin i ako smo oba prekoracili brzinu za nekih 30 km/h onda i meni moze pisati kaznu kao i tebi bez obzira sto si ti u dvici a ja u Q7
ali je u vecini slucajeva da Q7 se ne zaustavi nikako jer se policajac boji za posao ili za zivot dok za tvoje zaustavljanje nema straha
- Chmoljo
#63 Re: Sarajevska policija maltretira raju
eh, a ko je onda tu kriv burazeru? ne mogu policajci glumiti šerife. jer eto vidiš danas sutra nađe se neki drot koji bi i uradio to. i šta će se desiti? ko će njega zaštiti? ja znam slučajeva kad se zbog gluposti policajcima odbijalo od plate zarad takvih kako veliš običnih ljudi (imam masu familije u murijiscooter21ba wrote:tu se slazem oko tuzioca sudaca itdChmoljo wrote:slažem se oko konstatacije da u policiji ima dosta nekvalifikovanog kadra.
ja sam na strani policije kad je u pitanju tuzilastvo sudstvo i te stvari vs policija
ali u obicnim malim situacijama naje*e obicni mali koji ni kriv ni duzan ispasta
ali konkretno ako sam ja mafiozo a ti obican gradjanin i ako smo oba prekoracili brzinu za nekih 30 km/h onda i meni moze pisati kaznu kao i tebi bez obzira sto si ti u dvici a ja u Q7
ali je u vecini slucajeva da Q7 se ne zaustavi nikako jer se policajac boji za posao ili za zivot dok za tvoje zaustavljanje nema straha
mislim ono ljudi se ne žele za sebe izboriti, glasaju za lopove koji ih lažu u oči, pljačkaju, huškaju jedni na druge. zašto bi policija stajala iza takvih ljudi na koncu?
zašto bi policija bila bolja od recimo službenika u npr. pošti ili doktora a sve nam je u *urcu... znam da je tema isključivo policija, ali ipak moje mišljenje je da narod ima vlast kakvu zaslužuje, samim tim policiju i ostalo...
-
Shingen
#64 Re: Sarajevska policija maltretira raju
E svega se nacitah vala... Nije sustina mog posta to sto neko stoji u parku i smeta stanarima okolo. Sustina mog posta je to sto postoje dupli arsini, sto policija nikako ne radi svoj posao tj. radi ga na onim na kojima im odgovara. Uredu vecina koja je dolazila u park, ako je dolazila, doalzila je cetvrtkom (iz nama poznatih razloga). Tim danom bude 500 ljudi. Ne vrse se krivicna djela u tom parku (pisanje nije ni prekrsaj niti postoji u zakonu kao takav).Isto sto se tice pisanja na javnom mjestu ja mislim da ne postoji nezapisani lift ili haustor u Sarajevu a razlog tome je sto u gradu NE POSTOJE javni wc-i ali to je druga tema... Policija se fino pojavi u parku cetvrtkom oko pola 11 kaze fino razidjite se. Mene je jednom jedan zamolio hajde idite u onaj park preko puta predsjednistva (sto je opet vrlo zanimljiv i nebulozan prijedlog
). Ali sinoc kada je u parku bilo jedva 20 tak ljudi sitacija je bila skroz drugacija... Taj isti sto je predlagao da se ide preko puta predsjednista je sad urlao na pojedince i prijetio im kojecim zato sto su pusili cigaru ili drzali ruke u dzepovima dok razgovaraju sa njim!!!! Poenta svega je sto su fini kad ima vise ljudi, a kad osjete da su u vecini onda se ponasaju sasvim drugacije. Pa gdje je iko cuo da platis kaznu od 200 do 500 maraka zato sto si zatecen pijan na javnom mjestu ili jos gore da zbog toga odes u zatvor?!? Sta bi bilo da su nekog eminentnijeg dilera zatekli pijanog na javnom mjestu? Dobili bi turu na njegov racun, eto sta bi bilo!
-
d2
#65 Re: Sarajevska policija maltretira raju
aok je to sustina problema onda na izborima glasajte za onoga ko ce staviti zakon i sistem iza policajca pa se ovome nece gace tresti kad gasi prodje u ferariju
- Chmoljo
#66 Re: Sarajevska policija maltretira raju
upravo je to suština problema. niko ne stoji iza policajca.d2 wrote:aok je to sustina problema onda na izborima glasajte za onoga ko ce staviti zakon i sistem iza policajca pa se ovome nece gace tresti kad gasi prodje u ferariju
a ovo što govori za ovog policajca što urla i maltretira, pa kretena svugdje ima. tako ti je to. svak liječi komplekse na svoj način, njegovi su očito malo veći...
- scooter21ba
#67 Re: Sarajevska policija maltretira raju
e zato ja napomenu u jednom od postova ako je vec drava takva kakva jeste (a svi iole pametni znamo kakva je) onda biramo manje zloChmoljo wrote:eh, a ko je onda tu kriv burazeru? ne mogu policajci glumiti šerife. jer eto vidiš danas sutra nađe se neki drot koji bi i uradio to. i šta će se desiti? ko će njega zaštiti? ja znam slučajeva kad se zbog gluposti policajcima odbijalo od plate zarad takvih kako veliš običnih ljudi (imam masu familije u murijiscooter21ba wrote:tu se slazem oko tuzioca sudaca itdChmoljo wrote:slažem se oko konstatacije da u policiji ima dosta nekvalifikovanog kadra.
ali je u vecini slucajeva da Q7 se ne zaustavi nikako jer se policajac boji za posao ili za zivot dok za tvoje zaustavljanje nema straha![]()
).
mislim ono ljudi se ne žele za sebe izboriti, glasaju za lopove koji ih lažu u oči, pljačkaju, huškaju jedni na druge. zašto bi policija stajala iza takvih ljudi na koncu?
zašto bi policija bila bolja od recimo službenika u npr. pošti ili doktora a sve nam je u *urcu... znam da je tema isključivo policija, ali ipak moje mišljenje je da narod ima vlast kakvu zaslužuje, samim tim policiju i ostalo...
normalno da ne zelim ni jedne ni druge ali moras birati
a kao sto rekoh sto se tice tuzioca sudstva itd vs policija na strani sam policije
jer bi taj sud ili nek vec od tih institucija trebao stititi policajca
tu sada dolazimo do toga da je sudstvo ne korumpirano nego da diretno diriguju sudci i ko sve vec tamo radi kako ko da svira (naravno cast izuzecima svuda posto ih izostavi u svim prijasnjim postovima)
a naravno da je i narod kriv tu opet dolazimo do toga da je narod slijep i da je tako kako neko od glavonja kaze
sto znaci da nema zdrave pojedincacne svjesti kod naroda (velike vecine da ne bi bilo zabune)
-
vnm
#68 Re: Sarajevska policija maltretira raju
posto sam i ja manje vise cesto u parku da dodam koju.
u 90% slucajeva dodju patrole negdje oko 22:50 i fino kulturno nam kazu da moramo napustiti lokaciju. sve prodje normalno i bez ikakvih problema, pa cak i za one koji vole da se s njima raspravljaju.
u preostalih 10% slucajeva dodje onaj mali debeli nadrkani i uzme da zajebava raju. svaki put kad mi je neko pricao da je zapisan ili da su mu trazili licnu zbog podataka, taj muflon je bio glavni akter. on kad dodje to bude u vecini slucajeva prije 22h.
e sad, ja apsolutno razumijem ljude koji tamo zive i da nas ne tjeraju u 23h ja bih isao svakako, ali nismo mu mi krivi sto ne smije kriminalcima pisnuti. nek se ide kuci izivljavati. ako mogu njegove kolege fino i kulturno, zasto on seljacina ne moze.
ja nemam nista protiv policije, zato jer pored silnih negativnih imam jednako toliko pozitivnih iskustava, ali taj debeli je sramota za citavu policiju.
u 90% slucajeva dodju patrole negdje oko 22:50 i fino kulturno nam kazu da moramo napustiti lokaciju. sve prodje normalno i bez ikakvih problema, pa cak i za one koji vole da se s njima raspravljaju.
u preostalih 10% slucajeva dodje onaj mali debeli nadrkani i uzme da zajebava raju. svaki put kad mi je neko pricao da je zapisan ili da su mu trazili licnu zbog podataka, taj muflon je bio glavni akter. on kad dodje to bude u vecini slucajeva prije 22h.
e sad, ja apsolutno razumijem ljude koji tamo zive i da nas ne tjeraju u 23h ja bih isao svakako, ali nismo mu mi krivi sto ne smije kriminalcima pisnuti. nek se ide kuci izivljavati. ako mogu njegove kolege fino i kulturno, zasto on seljacina ne moze.
ja nemam nista protiv policije, zato jer pored silnih negativnih imam jednako toliko pozitivnih iskustava, ali taj debeli je sramota za citavu policiju.
- Chmoljo
#69 Re: Sarajevska policija maltretira raju
ma potpuno se razumijemo. takvo ponašanje policije samo je nus proizvod stanja u ovom oboljelom društvu.e zato ja napomenu u jednom od postova ako je vec drava takva kakva jeste (a svi iole pametni znamo kakva je) onda biramo manje zlo
normalno da ne zelim ni jedne ni druge ali moras birati
a kao sto rekoh sto se tice tuzioca sudstva itd vs policija na strani sam policije
jer bi taj sud ili nek vec od tih institucija trebao stititi policajca
tu sada dolazimo do toga da je sudstvo ne korumpirano nego da diretno diriguju sudci i ko sve vec tamo radi kako ko da svira (naravno cast izuzecima svuda posto ih izostavi u svim prijasnjim postovima)
a naravno da je i narod kriv tu opet dolazimo do toga da je narod slijep i da je tako kako neko od glavonja kaze
sto znaci da nema zdrave pojedincacne svjesti kod naroda (velike vecine da ne bi bilo zabune)
-
hali gali halid
#70 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Ali kome smetam u onom parku kod parkuse, poceli su i tamo da maltretiraju...
- scooter21ba
#71 Re: Sarajevska policija maltretira raju
to jeste sustina problemad2 wrote:aok je to sustina problema onda na izborima glasajte za onoga ko ce staviti zakon i sistem iza policajca pa se ovome nece gace tresti kad gasi prodje u ferariju
ali znas koji je jos problem sto ovakvo stanje kakvo je sada odgovara vecini i zato glasaju opet za iste jer znaju da im se nece nista desiti ni ubuduce kao ni do sada a ako dodje druga vlast onda ne bi bilo svejedno
evo i sam vjerovatno znas koliko ljudi u sarajevu prvo trazi stelu za nesto pa tek onda pokusa nesto konkretno uraditi
znaci vec zna ljude koji su u tom poslu i onda pokusava nesto uraditi a kad bi ja i ti glasali i pobjedili ti za koje smo glasali vise ljudi ne bi imali tog kojeg poznaju i odmah nista od stele
i cisto da ne editujem post za mojgrad
sto se tice tvog posta o mentalitetu
ako si u holandiji i pokupila sada neke manire ne znaci da si promijenila mentalitet svoj nego je samo holandez udario po dzepu pa moras postovati a vecina tih "kulturnih" kad doje u bosnu ponasaju se gore od domacih (valjda pozele da ispolje svoj mentalitet) nista licno sto se tice ovo kad dodjes ali licno za tebe ako nismo u holandiji ne znaci da smo svi balkanskog mentaliteta
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#72 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Kada su ono izbori? 4.10.2008.?
-
d2
#73 Re: Sarajevska policija maltretira raju
manji je problem kada su, veci je problem - ko moze i hoce promjeniti situacijuPipiDugaDevetka wrote:Kada su ono izbori? 4.10.2008.?
- scooter21ba
#74 Re: Sarajevska policija maltretira raju
saznat ces na vrijeme ne boj se kad pocne kampanja znat ces napamet i stranke a ne samo kada su izboriPipiDugaDevetka wrote:Kada su ono izbori? 4.10.2008.?
-
d2
#75 Re: Sarajevska policija maltretira raju
kampanja je pocela, sto mislis to je semiha bila danas na giro di sarajevo ...scooter21ba wrote:saznat ces na vrijeme ne boj se kad pocne kampanja znat ces napamet i stranke a ne samo kada su izboriPipiDugaDevetka wrote:Kada su ono izbori? 4.10.2008.?
sto je nasla sada sredjivati ferhadiju i olomanku...