taman tako, evo ja prvi, seljak da veceg nema,profi25 wrote:ma ilidza nije samo stanovnistvo koje tu zivi, nego vise oni prolaznici![]()
kada iz grada dodjes na ilidzu osjeti se taj neki "seljacki" smek...da se niko ne naljuti... ali na onoj stanici svijeta nekako bezveze obuceni i neke face...ne bih znao opisati...![]()
jure na pijacu...pa na burek...pa na autobus![]()
nista posebno nemas kupiti, sve neke bezvezne radnje i mnostvo kafica i kladionica![]()
![]()
navece nisam odavno izlazio, ali ne znam ni gdje bih, jer su svi kafici uzassssjedino su preko ljeta zanimljive baste i ilidzanske curice skinute do maximuma...a nesto imam osjecaj da su sve frizerke
![]()
ta neka pjesacka zona ne znam kako ce funkcionisati i kako ce autobusku stanicu onda regulisati![]()
u svakom slucaju ilidza je po meni stanica za seljake i puna kladionica i nezaposlenog stanovnistva![]()
![]()
ja bih tu napravio veliku stanicu jer je to neophodno...pa ne bi bilo onih "guzvi i mirisa"![]()
a stanovnistvo treba zaposliti pod hitno...ovaj nacelnik gradi neke zgrade, ceste i luxuz, a tamo pola raje jedva prezivljava, niko ne radi... bolje da je napravio fabriku, nego setaliste![]()
![]()
Ilidža (Anketa)
- potpuni stranac
#51 Re: Ilidža
- profi25
#52 Re: Ilidža
nema potrebe da vrijedjas...
jesam ja tebi licno nesto rekao
kazem da je vecina tj.ukupni dojam takav... a znam da ima solidnih ljudi kao i svuda... ali kada se pogleda preovladava ta vecina
i opet kazem to nije ni samo stanovnistvo, koliko su ovi ostali koji tu dolaze... jer navece kada odu zadnji autobusi sve je mrtvo... 
kazem da je vecina tj.ukupni dojam takav... a znam da ima solidnih ljudi kao i svuda... ali kada se pogleda preovladava ta vecina
- potpuni stranac
#53 Re: Ilidža
obzirom da sam ja seljak vrijeđa me ovo boldirano.profi25 wrote:nema potrebe da vrijedjas...jesam ja tebi licno nesto rekao
![]()
kazem da je vecina tj.ukupni dojam takav... a znam da ima solidnih ljudi kao i svuda... ali kada se pogleda preovladava ta vecinai opet kazem to nije ni samo stanovnistvo, koliko su ovi ostali koji tu dolaze... jer navece kada odu zadnji autobusi sve je mrtvo...
- ko pita ne skita
#54 Re: Ilidža
Hallo moderatori/administartori, raja...
A sta je s ovom recenicom, je li to uvreda?
"Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo."
ili
"za vrijedjanje. Ne pravi se blesav".
Hajd' ovo blesav smo Mircer i ja rijesili, ja mislim. Ali blatnjavo selo, sve smrdilo...nije li to vrijedjanje, prije svega ljudi koji su tamo zivjeli i njihovih porodica i svih onih na forumu koji ne dijele ovo misljenje, tacnije koji se sjecaju da je ilidza bila mala, cista i uredna opstina, puna zelenila itd. Znalo je malo zasmrditi kod hotela Terme, zbog tog sumpora, ali vec kad predes most i udes u park kod hotela i rimskog kupatila, mirise na drvo, list, travu, ljepota jedna...
"Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo."
ili
Hajd' ovo blesav smo Mircer i ja rijesili, ja mislim. Ali blatnjavo selo, sve smrdilo...nije li to vrijedjanje, prije svega ljudi koji su tamo zivjeli i njihovih porodica i svih onih na forumu koji ne dijele ovo misljenje, tacnije koji se sjecaju da je ilidza bila mala, cista i uredna opstina, puna zelenila itd. Znalo je malo zasmrditi kod hotela Terme, zbog tog sumpora, ali vec kad predes most i udes u park kod hotela i rimskog kupatila, mirise na drvo, list, travu, ljepota jedna...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#55 Re: Ilidža
Koga vrijeđa moj doživljaj Ilidže prije rata. Blatnjavo selo? Ilidžu prije rata? Gdje sam spomenula stanovnike?
Last edited by KatarinaKosaca on 21/10/2008 14:17, edited 1 time in total.
- potpuni stranac
#56 Re: Ilidža
a i to je upitno, je svi znaju da sumpor ponekad smrdi pa iskoriste priliku da ispuste vjetar pri prolasku, pa ko ono "sumpor smrdi",a ustvari u pitanju je grah ili kupus ili sta većko pita ne skita wrote:Hallo moderatori/administartori, raja...
ili
- potpuni stranac
#57 Re: Ilidža
Mene!KatarinaKosaca wrote:Koga vrijeđa moj doživljaj Ilidže prije rata. Blatnjavo selo? Ilidžu prije rata?
- DaysleepeR
#58 Re: Ilidža
Ilidža je kažu novo Olimpijsko selo - svi hodaju u trenerkama i pričaju stranim jezikom 
- KatarinaKosaca
#59 Re: Ilidža
potpuni stranac wrote:Mene!KatarinaKosaca wrote:Koga vrijeđa moj doživljaj Ilidže prije rata. Blatnjavo selo? Ilidžu prije rata?, a i ne znamo mi kuda si se ti zavlačila prije rata, tamo po stojčevcu, ha, priznaj.
- ko pita ne skita
#60 Re: Ilidža
bilo je i togapotpuni stranac wrote:a i to je upitno, je svi znaju da sumpor ponekad smrdi pa iskoriste priliku da ispuste vjetar pri prolasku, pa ko ono "sumpor smrdi",a ustvari u pitanju je grah ili kupus ili sta većko pita ne skita wrote:Hallo moderatori/administartori, raja...
ili
- Jara
#61 Re: Ilidža
Prije rata bilo mirnije, nisu ćakije radile više nego bilo gdje u gradu. Po noći se moglo slobodno proći parkom, a sad, hvala lijepo...Lužani i parkovi bili najljepši dio Ilidže.
Park oko hotela nekad bio ljepši nego sad. Unproforci zazidali Kristal pa sad liči na skladište. Trebalo bi i to obnoviti, ne znam da li je onaj vlasnik svih hotela, kampa (i restorana na VB ) kupio i njega...
Ljetna pozornica prelijepa, ali slabo iskorištena...Hoteli se obnavljaju, odlično.( Ferdinandov apartman će biti posebno uređen, dobro za turizam. )
Terminal nikad nije bio lijep, a sad je najgori...kič, kič i kič...još prije rata počeli graditi skladišta u centru, blizu pijace.
Urbanizam - niđe veze.
Mala aleja propadala pa obnovljena, OK, ali fontana nepotrebna i kičasta...
Kafići i kladionoce - previše ih.
Šteta za zmijsku stijenu
.
Rimske iskopine bez ikakve oznake - zašto ne postaviti tablu sa osnovnim podacima, tlocrtom i sl.
Bilo bi super napraviti pješačku zonu...
Park oko hotela nekad bio ljepši nego sad. Unproforci zazidali Kristal pa sad liči na skladište. Trebalo bi i to obnoviti, ne znam da li je onaj vlasnik svih hotela, kampa (i restorana na VB ) kupio i njega...
Ljetna pozornica prelijepa, ali slabo iskorištena...Hoteli se obnavljaju, odlično.( Ferdinandov apartman će biti posebno uređen, dobro za turizam. )
Terminal nikad nije bio lijep, a sad je najgori...kič, kič i kič...još prije rata počeli graditi skladišta u centru, blizu pijace.
Urbanizam - niđe veze.
Mala aleja propadala pa obnovljena, OK, ali fontana nepotrebna i kičasta...
Kafići i kladionoce - previše ih.
Šteta za zmijsku stijenu
Rimske iskopine bez ikakve oznake - zašto ne postaviti tablu sa osnovnim podacima, tlocrtom i sl.
Bilo bi super napraviti pješačku zonu...
-
Umjetnik a
#62 Re: Ilidža
PipiDugaDevetka wrote:Evo, poravio sam anketu, može li ovako kao što je sada.Umjetnik a wrote:malo mi nije jasna anketa
po meni ne bi trebala nikako se čuti muzika osim u kafićima, jer to treeba biti mjesto za odmor, a ne da drma muzika
Mora se ponovo glasati - Vidi anketu.
moj glas je opet isti NE
-
Umjetnik a
#63 Re: Ilidža
chuchumbamayumbe wrote:Ma ne jarane, nisi me skontao...Umjetnik a wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ja danas popih fuka sa mlijekom i kiselu za 2km sve skupa, kod terminala...
Pa ti sad gledaj...
pa šta hoćeš dobro si prošao![]()
Meni predobro, svijumi!
ma skonto ja tebe
2KM za kafu sa mlaćenicom i ćisela, gdje to ima
- vjesticanametli
#64 Re: Ilidža
ja sam za to da darabubašvaba peva na stanici i da joj se kupi najtigabolje pojačalo i svima djeliti bureke ĐŽaba
- zenny
#65 Re: Ilidža
fkt sam pruzio ilidzi sansu i cak tri puta sam izasao navece tamo... u dvije od te tri noci izbila je tuca ispred mene i to bez ikakvog razloga, samo zbog pogleda il sta su vec naveli kao razlog....
vise seljaka u gradu na jednom mjestu nema nigdje, ne razumijem one malo "civilizovanije" kako mogu tamo i zasto uopste tamo izaci, koji je fazon do 10 bit u onom okruzenju jer poslije i nema nista...
parkovi su vrhovni al opet i tamo ima svega
super sam..
vise seljaka u gradu na jednom mjestu nema nigdje, ne razumijem one malo "civilizovanije" kako mogu tamo i zasto uopste tamo izaci, koji je fazon do 10 bit u onom okruzenju jer poslije i nema nista...
parkovi su vrhovni al opet i tamo ima svega
super sam..
- potpuni stranac
#66 Re: Ilidža
sto se tiče bureka, može, pristajem čak i na sarmu. a buba dara ne, nikako, ali selma bajrami i serif konjevic bi vec mogli proci, mislim, oni su mi pravooo dragi, a i mogli bi nas i na euroviziji predstavljati.vjesticanametli wrote:ja sam za to da darabubašvaba peva na stanici i da joj se kupi najtigabolje pojačalo i svima djeliti bureke ĐŽaba
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#67 Re: Ilidža
mIRCerka, djevojcica s brkovimako pita ne skita wrote:Hallo moderatori/administartori, raja...
ili
i da, moras shvatiti da je "grad" sve od carsije do mdvora, sve juznije je selo
Nego, meni se na ilidzi ne svidja samo to sto sve vise lice na ostale opstine u gradu, a nekad je to bila prava oaza...
a sto se Dare bubamare tice, samo vi sebe dragi moji lazite da to pici samo na Ilidzi...
-
Zidane
#68 Re: Ilidža
Evo ja ko rodjeni Ilidzanac mogu da "priznam" da je prije rata na Ilidzi bilo dosta seljaka, ali u mojim ocima najveci seljaci su uvjek bili raja sa Carsije=Bascarsije...mIRCerka wrote: i da, moras shvatiti da je "grad" sve od carsije do mdvora, sve juznije je selo![]()
Ilidza je bilo jako fina kad je bila mjestovita (prije rata)....
Pa Edo & Adi, Nenad Markovic, Pjer Zalica, Mario Stanic su rodjeni Ilidzanci...ima ih jos jako puno samo se ne mogu sjetiti.....
-
d2
#69 Re: Ilidža
ja je se sjecam kao predgradja sarajeva koje iako je bilo predgradje nije ni bilo nalik ovome sto je sada jer je tada bilo URBANO predgradje a danas je selendra zadnja.Amazonka27 wrote:d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
i kakva je bila?
Nemoj mi samo reci da je to bio jedan miran gradic pls...nozevi su sjevali na sve strane...problem ilidze je uvijek isti a to je da je u svakom trenu svratiste svega i svacega, ljudi slucajnih i namjernih prolaznika dobronamjernih i zlobnih...a da je lijepa, jeste....
-
d2
#70 Re: Ilidža
Ja napisah da je sada selendra zadnja, sticajem prilika mi je na pola puta izmedju grada i aleje tako da prodjem ilidzom bar jednom u 15 dana, cesto stanem da nesto pojedem i tako... Ne znam da sam vidio 5 urbanih faca... Neka oproste urbane face Ilidze, znam da ima normalne raje ali je tolika navala ruralaca da je nemoguce vidjeti pismenu facu... Iskreno kad prolazim cesto se pitam kako tamo urban covjek uopste opstaje, tamo je situacija takva da pozelis da samog sebe deloziras.KatarinaKosaca wrote:Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo.d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
Ako je tebi bolje tako - super.
- KatarinaKosaca
#71 Re: Ilidža
Sad je življa, naseljenija, ima kafića, dobar i posjećen hotel (ne mislim na alejski dio), i poznati restoran, Željeznica je čista, prije je bila kao Koševski potok, ukratko ljepša mi je nego prije rata. Ono mi je tad bilo pojam pustoši i jada. O sastavu stanovništva nisam govorila, niti bih o tome.
-
d2
#72 Re: Ilidža
ugodan zivot ne cine samo objekti nego i ljudi
- KatarinaKosaca
#73 Re: Ilidža
To je sad duga i opširna tema, gotovo filozofska. Moj se kvart na primjer nije puno promijenio u odnosu na prije rata glede sastava stanovništva. Ipak, sve je drugačije, jer je i život drugačiji.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#74 Re: Ilidža
Prokleto si u pravu,...! Ako želiš da nešto pitaš načelnika, ne idi na http://www.opcinailidza.ba Ni jedne e-mail adrese, elektronskog kontakta. 15 000KM (Vidi budžet za ovu godinu) potrošeno za web. stranicu.profi25 wrote:...a stanovnistvo treba zaposliti pod hitno...ovaj nacelnik gradi neke zgrade, ceste i luxuz, a tamo pola raje jedva prezivljava, niko ne radi... bolje da je napravio fabriku, nego setaliste![]()
![]()
- ko pita ne skita
#75 Re: Ilidža
Zidane, ja nisam ilidzanac, ja sam juznije od marindvora, u dijelu grada gdje nicu u zadnje vrijeme najatraktivnije zgarde i shoping centri, a naselje se slucajno zove kao i moje porodicno ime. Ali se slazem da su ovi tjarsija, stvarno rodjene srajalije, a negledao sam se svega i po marin dvoru...a sto se tice ilidze, oduvijek fina raja tamo zivjela (zaboravio si skiju katalinskog) i ja sam prove finih vecri u Denisu, basketu, na ljetnoj....Zidane wrote:Evo ja ko rodjeni Ilidzanac mogu da "priznam" da je prije rata na Ilidzi bilo dosta seljaka, ali u mojim ocima najveci seljaci su uvjek bili raja sa Carsije=Bascarsije...mIRCerka wrote: i da, moras shvatiti da je "grad" sve od carsije do mdvora, sve juznije je selo![]()
![]()
Ilidza je bilo jako fina kad je bila mjestovita (prije rata)....
Pa Edo & Adi, Nenad Markovic, Pjer Zalica, Mario Stanic su rodjeni Ilidzanci...ima ih jos jako puno samo se ne mogu sjetiti.....