Desno od spomenika na (lošoj) slici.

Trapisti su ti potpuno drugi, suprotan, dio grada.

Pogled sa Šehova:

Moderator: banjaluka078

Treba li nam onda svima ista furka biti-na biciklo i penjanje do Tresnjika?cevapcinica wrote:A sta ti je fina raja Banja Luke? U "moje doba" takvih podjela nije bilo.pirmin wrote:@cevapcinica:
A koji si onda ti?
Mislim gdje se ubrajas...fina raja Banjaluke ili sta?
Ja jedva cekam da kada dodem dole ponovo sjednem na biciklo i da se probam popeti do Tresnjika.
Sve zavisi od toga ako mi neko od prosle godine nije lapio moje omiljeno prevozno sredstvo.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ako te jos sta zanima, samo pitaj.
Ne. Ako ti se nesto od onog iznesenog ne svida, i ako hoces to da diskutujes samo reci. Kakvu finu raju Banja Luke ti spominjes?pirmin wrote:Treba li nam onda svima ista furka biti-na biciklo i penjanje do Tresnjika?cevapcinica wrote:A sta ti je fina raja Banja Luke? U "moje doba" takvih podjela nije bilo.pirmin wrote:@cevapcinica:
A koji si onda ti?
Mislim gdje se ubrajas...fina raja Banjaluke ili sta?
Ja jedva cekam da kada dodem dole ponovo sjednem na biciklo i da se probam popeti do Tresnjika.
Sve zavisi od toga ako mi neko od prosle godine nije lapio moje omiljeno prevozno sredstvo.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ako te jos sta zanima, samo pitaj.
@banjaluka078:Predlazem te za oficijelnog online-turistickog vodica Banjaluke.![]()
![]()
Nema dijela grada ciju fotku nemas.
Tresnjik, Trapisti, sedre u Vrbasu pokraj drugog mlina odma iznad Limana, viseci most, to je ono sto pokusavam da ne zaboravim i usput sto cini Bosnu mojom.banjaluka078 wrote:Nema na čemu. Otimaj od zaborava.![]()
A to što neka tabla sad kaže da je to Banj brdo...Šehitluci bili i ostali.
Može, može. Da se "probrati" slika naselja: http://fotkanje.blogspot.com/2007/08/iz ... ktive.htmlpirmin wrote:
@banjaluka078:Predlazem te za oficijelnog online-turistickog vodica Banjaluke.![]()
![]()
Nema dijela grada ciju fotku nemas.
Ja jednom probala.cevapcinica wrote: Ja jedva cekam da kada dodem dole ponovo sjednem na biciklo i da se probam popeti do Tresnjika.
Hehe, penjanje je teze ali je silazak opasniji pogotovo ako je cilj da se side sto brze i ako te ostala raja iz BSK:a zeza i zove penzionerom ako previse kocis. Ta pekara je uvijek bila spas ako se ne stigne doruckovati ili kada se covjek usput odluci za rostiljanje na Tresnjiku, ali i izvor problema kada vrele lepine postanu dodatna tezina u stomaku kod penjanja......banjaluka078 wrote:Ja jednom probala.cevapcinica wrote: Ja jedva cekam da kada dodem dole ponovo sjednem na biciklo i da se probam popeti do Tresnjika.Srećom su u onoj pekari jako ljubazni i htjeli su mi pričivati bic dok se ne spustim odozgo, jer sam već kod prve okuke skontala da do gore mogu samo ako ću na 4 točka nikako na 2...ili pjehe, to je još i najbolje i najizvodljivije.
pirmin wrote:Menezili wrote:šta apsolutno moram vidjeti dok sam tamo?![]()
Fin sam i zivim u Mejdanu.
Jaooo, evo je -jos jedna stara(drevna) Banjalucanka(ili-ninCekuta wrote:pirmin wrote:Menezili wrote:šta apsolutno moram vidjeti dok sam tamo?![]()
Da si Banjalucanin rekao bih na Mejdanu a ne u Mejdanu :S
i menepirmin wrote:Menezili wrote:šta apsolutno moram vidjeti dok sam tamo?![]()
Zar ovo nije vlastita imenica? Luka se ne bi trebala mijenjati u Luci, nego Luki??? Tako barem bilo u nekadasnjem pravopisu.cyprus wrote:N Banja Luka
G Banja Luke
D Banja Luci
A Banja Luku
V Banja Luko
I Banja Lukom
L Banja Luci
I ja bih volio znati jel vako ili kroz padeže ide i prva riječ "Banja"?
nova država - novi ljudi - novi pravopis...sve je naopakopiupiu wrote:Zar ovo nije vlastita imenica? Luka se ne bi trebala mijenjati u Luci, nego Luki??? Tako barem bilo u nekadasnjem pravopisu.cyprus wrote:N Banja Luka
G Banja Luke
D Banja Luci
A Banja Luku
V Banja Luko
I Banja Lukom
L Banja Luci
I ja bih volio znati jel vako ili kroz padeže ide i prva riječ "Banja"?![]()
Nindja, poradi malo na pravopisu, plati ljude da te nauce, upisi kurs ili nesto slicno.Cekuta wrote:Pa dobro nezelim sad da uvodim neki pravopis,ali mi je jednostavno smijesno kad neki lafo Banjalucanin pise da je iz Mejdana jer se od vjekova jos kaze sa Mejdana,kad dodje i kaze ja sam rodjen Banjalucanin a on sa nekog brda sisao i kvari nam ugled grada koji nezasluzuje da u njemu zive seljaci