Mora da salis? Ne znam da li si iz Hrvatske, medjutim ako jesi da li vi tako shvatate slobodno novinarstvo? Nije li ti inace post kontradiktoran? Ovamo se zeli dobiti slobodno misljenje, a ovam se trazi izjednacavanje T i M sa I u narucenim clancima. Nije ni cudo sto HR stoji lose po slobodi stampe indexu i daleko iza BiH, kad tako razmisljate. Jesu li smijenili Latina i Stankovica sa HTV-a? To bi Hayat ili FTV trebali iskoristiti i dati im identicne emisije i termine kad ih skinu sa HTV-a.feral.tribune wrote:Njemacki Stern je nasao 3 ijcu ljudi da napisu clanke o Aliji , Franji , Milosevicu racunajuci da ce knjizevnici kao opozicija nacionalistickoj vlasti , kao disidenti , jednoj totalitarnoj misli i ideji posvetiti kriticku misao i ostriji ton .Docim su dvojica( iz reda hrvtatskog i srpskog korpusa ) kojima ne znam ime , u potunosti zadovoljili kriterije i visoke standarde jednog nezavisnog i uglednog sedmicnjaka iz Hamburga Sidran nije prosao ..
Moram na ovo reaigrati kako ne mozemo staviti bas znak jednakosti izmedju T i M, ovaj potonji je liga sa Hitlerom, Staljinom i ostalim europskim masovnim ubicama, jos vise ne mozes staviti znak jednakost izmedju T i I. Mislim da je manja razlika izmedju Milosevica i Tudjmana nego izmedju Tudjmana i Izetbegovica. Ipak Izetbegovic nije slao svoje vojne snage na Zagreb ili Beograd nego su Milosevic i Tudjman slali svoje vojne snage na Bosnu. Znaci sto se tice toga Izetbegovic je cist kao suza, nikad ga necu izjednaciti sa Milosevicem ili Tudjmanom.
Jeste kriv Bosnjacima sto je vise brinuo za njihovu duhovnost, nego za sigurnost, medjutim to je unutarbosnjacki problem. Tu ga Bosnjaci treba historijski suditi. Licno meni je bio preblag s obzirom na situaciju koja ga je nerijetko tjerala da djeluje. Mislim kakav to covjek hladnokrvan moras biti da ti Srbi organizirano pobiju istjeraju sve Bosnjake iz drugog po velicini grada u BiH, da u nekoliko dana sruse u samom centru 16 dzamija, a da ti ne naredis barem simbolicnu odmazdu?
Mislim treba biti hladnokrvan i imati ponasanje razlicito od ostatka ljudi pa nesto ignorisati tako. Izetbegovic je bio super za Srbe i Hrvate. Sta bi bilo da je bio neki drugi, svu cijenu srpskog divljanja nad Bosnjacima sirom BiH bi platili neki Srbi koji su se nasli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Opet mozda bi to zaustavilo progone nad Bosnjacima, i spasilo mnoge Bosnjake kojih danas nema. To bi bio ono tipicni ljudski odgovor, ali ne kod Izetbegovica, kojeg to nije nimalo pogodilo.