NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

jennisjoplin

#51 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by jennisjoplin »

NKVD wrote:Izvini, molim te, nisam baš najbolje razumio, ko je četnik a ko, tačno i kako i za šta, borac?
pa pusti covjek se krivo odrazio pardon izrazio, mislio je na borce podrumase, ratne profitere, one sto po zadatku odose vanka, mere bit bidne da je u pravu, mere bit ne bidne :D
vee-jay

#52 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by vee-jay »

lamija_SA wrote:
kanada71 wrote:Da nas Bakir, Hare, Zlatko, Danis ili Nijaz povedu u boj protiv onih koji komadaju Bosnu? Evo spremio sam hrpu kokica i kanister Coca-Cole pa da vidim i tu komediju! :lol:
Kada nas je Otac poveo u boj protiv onih koji komadaju Bosnu, ostali smo na 1/3 Bosne. A on je jos vazio za mudrijeg od Sina....
Da te pitam..jesi se ti uopste prijavio za izbore? Pitam, jer me cudi ovaj slab odaziv dijaspore?
Ako nisi, sto nisi? Ako jesi, sto jesi?
ja procitah negdje da se od 1,5 mil ljudi iz dijaspore tek njih 15.000 prijavilo....

sramota :( :( sramota :( :( sramota :( :(

(kako bih sad volio da nisam dio dijaspore)
jennisjoplin

#53 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by jennisjoplin »

vee-jay wrote:
lamija_SA wrote:
kanada71 wrote:Da nas Bakir, Hare, Zlatko, Danis ili Nijaz povedu u boj protiv onih koji komadaju Bosnu? Evo spremio sam hrpu kokica i kanister Coca-Cole pa da vidim i tu komediju! :lol:
Kada nas je Otac poveo u boj protiv onih koji komadaju Bosnu, ostali smo na 1/3 Bosne. A on je jos vazio za mudrijeg od Sina....
Da te pitam..jesi se ti uopste prijavio za izbore? Pitam, jer me cudi ovaj slab odaziv dijaspore?
Ako nisi, sto nisi? Ako jesi, sto jesi?
ja procitah negdje da se od 1,5 mil ljudi iz dijaspore tek njih 15.000 prijavilo....

sramota :( :( sramota :( :( sramota :( :(

(kako bih sad volio da nisam dio dijaspore)
koja si ti naivcina, pa da se stancamo svaki dan ne bi nas bilo 1,5 mil.... :mrgreen:
Leonid Breznjev

#54 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by Leonid Breznjev »

jennisjoplin skrati jezik..
jennisjoplin

#55 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by jennisjoplin »

Arslan wrote:jennisjoplin skrati jezik..
jel' to ono za stancanje, sorry admine, nazalost radim sa tim podacima, jos jednom sorry , napustam ovaj topik, al' ipak mozda me nekad vide na tv kad bude popis :lol:
vee-jay

#56 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by vee-jay »

jennisjoplin wrote:
jel' to ono za stancanje, sorry admine, nazalost radim sa tim podacima, jos jednom sorry , napustam ovaj topik, al' ipak mozda me nekad vide na tv kad bude popis :lol:
ma radi mene ne. :D :D procitah tu vijest bas na ovom forumu -> sad me ne pitaj gdje... bilo kako bilo, odaziv dijaspore je sramotan :sad: :sad: :sad:
jennisjoplin

#57 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by jennisjoplin »

vee-jay wrote:
jennisjoplin wrote:
ma radi mene ne. :D :D procitah tu vijest bas na ovom forumu -> sad me ne pitaj gdje... bilo kako bilo, odaziv dijaspore je sramotan :sad: :sad: :sad:
ne brini, vec je placena cijena al' ne zbog tebe :lol:
Fiore

#58 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by Fiore »

Šapat wrote:Steta samo sto izostavise Silajdzica...smece kao i ovi pobrojani.

Ma...znate sta? Ovdje pod hitno I TREBA ponovo zaratiti. I onda iz BiH istjerati svu stoku koja BiH ne smatra svojom zemljom. Hoces svoj komad Bosne koji nosi Srpski ili Hrvatski ili islamisticki ili ne znam ni ja kakav predznak? Ma MRS u 3 p.m.!

Idi u Srbiju i TAMO sebi pravi sta hoces! Ili u Hrvatsku pa isto tako pravi sebi TAMO sta hoces! Ili za trece - MRS Ahmedindzadu i njemu gore islamiziraj nuklearke!

Ali samo odj@bite odavde svi redom!!
Znas sta.. potpuno se slazem oanko kako mislis.. ali
ne moze se ni ratom pokrenuti svijest o napretku zemlje.. o kocnicama koje su tako ocite..
Treba fino imenom i prezimenom koje za naprijed., ko nije..
Ko nece da radi za Domovinu ima dijasporu i obrnuto..
Ja i meni slicni ne trazimo nista od dijaspore na neki nacin.. ali neka ni Dijaspora ne postavlja visoke ciljeve.,koje ne mozemo pruziti kao zemlja., kao da su zaboravili odakle su otisli i zbog cega..
Bosanski Srbi i Hrvati misle da ih vise vole u "maticama" OK.,kad je tako fino i bajno., neka se tamo fino zaposle i traze svoja prava ako mogu.. reci ce im ko iz topa: Gdje ste rodjeni?..Idite tamo..
kanada71

#59 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by kanada71 »

NKVD wrote:
Šta ima u Kanadi? Ili se možda spremaš vratiti i pomoći NAM u borbi (sudim po onom "nas")? Ovjde nije riječ, prijatelju o borbi protiv onik koji komadaju Bosnu, to su floskule i gluposti - ovdje se radi o borbi za minimum dostojanstva!!!
U Kanadi ima svasta! Ni slucajno se ne spremam vratiti da "NAM" pomognem. Eno Sefer je izgubio 11 clanova familije u borbi da "NAM" pomogne, pa eno pljujete ga gdje stignete. Kerim nemoze ni lijevom rukom ni lijevom nogom, pa ga pljujete gdje stignete. Kome ba "NAM" da pomognem? Neka Dodika, neka.... :skoljka:
klixober

#60 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by klixober »

kanada71 wrote:
NKVD wrote:
Šta ima u Kanadi? Ili se možda spremaš vratiti i pomoći NAM u borbi (sudim po onom "nas")? Ovjde nije riječ, prijatelju o borbi protiv onik koji komadaju Bosnu, to su floskule i gluposti - ovdje se radi o borbi za minimum dostojanstva!!!
U Kanadi ima svasta! Ni slucajno se ne spremam vratiti da "NAM" pomognem. Eno Sefer je izgubio 11 clanova familije u borbi da "NAM" pomogne, pa eno pljujete ga gdje stignete. Kerim nemoze ni lijevom rukom ni lijevom nogom, pa ga pljujete gdje stignete. Kome ba "NAM" da pomognem? Neka Dodika, neka.... :skoljka:
Neki dan Sefer bio kod Mate Djakovica,hvali Dodika,kaze odlicno radi svoj posao.Pao mi u ocima totalno.I treba ga pljuvati.
NKVD

#61 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by NKVD »

A, dakle Sefer a pogavito doktor K... Pa, patrioto, prijatelju iz Kanade da ti kažem nešto - nikada i nigdje broj stradalih članova familije (i ekstremiteta) nije niti će određivati kvalitet stradalnika. To je, prosto, tako. O Seferu i Kerimu na drugoj temi, bujrum, ovjde o Našoj stranci ako imaš nešto - izvoli.
1gorstak

#62 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by 1gorstak »

komeba wrote:
kanada71 wrote:
NKVD wrote:
Neki dan Sefer bio kod Mate Djakovica,hvali Dodika,kaze odlicno radi svoj posao.Pao mi u ocima totalno.I treba ga pljuvati.
Sefer je gnjida bio, gnjida ostao.
Area_51

#63 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by Area_51 »

komeba wrote:
Ovo sam i ja primjetio, ako sam ga nesto kao potajno gledao kao novu ideju, bas mi se pokakio u cejf. Tanko Sefere, prijatno i dovidjenja. Ovdje izgleda ove neke mini stranke udrzuzene sa Matom Djakovicem kao da se trkaju koja ce vise pohvaliti Dodika. Pa ono, stvarno. Gdje je pamet tim ljudima. To sto nas Haris predje 2006. svojim zamlacivanjem, radeci u talu sa Dodikom, koji je to neki dan na ATV priznao, pa sad jos treba i svi drugi da istom stazom idu. Pa zar nema niti jedna stranka, koja se moze tom dziberu oduprijeti i unijeti malo svjetla u nasu zemlju. Ne Kanadu :) vec Bosnu i Hercegovinu.
kanada71

#64 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by kanada71 »

Zar Dodik ne radi dobro? Sta su Rusi rekli, gdje ce instalirati rakete, u RS? Zar to nije dobro? Za Srbiju i Srbe, naravno, ali ato zavisi iz kojeg ugla gledas. Zato Sefer kaze da Dodik radi dobro.
Pardon, ja nisam patriota, ja sam ex-patriota (zato sto se patriotizam ne mjeri brojem mrtvih clanova familije, nego brojem clanova familije koji su radili vaznije poslove izvan BiH dok su "gnjide" Sefer i Kerim gubili zdravlje i clanove familije). Dobar je Dodik, dobar, pozivio nam Dodik 100 godina! :P
1gorstak

#65 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by 1gorstak »

kanada71 wrote:Zar Dodik ne radi dobro? Sta su Rusi rekli, gdje ce instalirati rakete, u RS? Zar to nije dobro? Za Srbiju i Srbe, naravno, ali ato zavisi iz kojeg ugla gledas. Zato Sefer kaze da Dodik radi dobro.
Pardon, ja nisam patriota, ja sam ex-patriota (zato sto se patriotizam ne mjeri brojem mrtvih clanova familije, nego brojem clanova familije koji su radili vaznije poslove izvan BiH dok su "gnjide" Sefer i Kerim gubili zdravlje i clanove familije). Dobar je Dodik, dobar, pozivio nam Dodik 100 godina! :P
Ako vec nisi gledao Djakovica, nemoj se blamirati. Sefer je ove u Sarajevu optuzio da su isprovocirali Dodika da se ponasa kako se ponasa. Zato je gnjida. A zdravlje, krv i clanove porodice sam i ja gubio, ali cak i da nisam, nikad nije bilo bitno ko sta kaze, nego sta kaze. Ljudi su inace kvarljiva roba, njih se treba oblikovati nekim univeralnim vrijednostima, a ne da neko ko je izgubio mater ili oca u ratu bude taj koji oblikuje nase vrijednosti, samo zato sto je izgubio mater ili oca. Nismo ovce majka mu stara.
ld

#66 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by ld »

mala digresija
koje sefer??jel to onaj sto tvrdi da je za njegovog komadvanja armijom bih,bosna imala najvise slobodne teritorije i jel to onaj sto tvrdi da je imao oko 60 000 naoruzanih ljudi u patriotskoj ligi??

on kad je smjenjen sa cela armije bih,bosna je imala najamnje slobodne teritorije,ratovali smo na tri fronta,protiv cetnika,domobrana i abdicevaca
slobodna teritorija je bila mozda 8%
tacnije,bihac sa cazinom i buzimom
opkoljeno sarajevo,opkoljeni mostar,jer su tek u julu ili avgustu 93 probili blokadu
regija oko tuzle i opkoljen tesanj sa maglajom,zenica spojena sa travnikom i srebrenica i zepa i nesto teritorije oko konjica i jablanice,mislim cak da je i manje od 8%
nebi se reklo da je to bilo uspjesno vodjenje armije bih
a sto se tice 60 000 naoruzanih pripadnika patriotske lige,to je samo bilo na papiru i u masti doticnog
kad nas u zenci,hadjija puric nije imao ni cetu naoruzanih i to oruzijem iz 2 svj rata,tek deblokadom kasarne i zaplijenom oruzija,poslije je dobacio do bataljona
a sad pljuje po aliji
sto nije ustao 92 i rekao aliji da se ne petlja u vojne stvari i da politiku vodi vani i da se ne politicari kad je vojska u pitanju,vec da se sve podredi odbrani zemlje
iz 5 korpusa su slali obavjestajne podatke da abdic rovari i trazili su zeleno svjetlo da ga uhapse,ali ,,nasi,, nisu dali i rezultat je poznat,a moglo se to sprijeciti
ista stvar sa hrvatima,vecina bosanskih hrvata nije htjela sukob sa bosnjacima i od sredine 92 dolaze obavjestajni podatci da hrvati blokiraju sve,pocevsi od deblokade sarajeva,pa do isporuciavanja oruzija,pa zasto se nije preventivno djelovalo sa probosanskim hrvatima,kojih je bilo poprilican broj,da se uklone ekstremisti,ako nista bar u srednjoj bosni se to moglo,ali kad je pala zla krv,gotovo je tad,nema povratka
nije to samo iskljuciva krivica alije,ima i sefer tu svoje odgovornosti,kao i svi sto su obnasali funkcije u tom periodu

a sto se tice nase stranke i ovog saopcenja,samo pokazuju da nemaju kicme i muda,a meni su ohladili totalno kada su izjavili da treba da se sve oruzije zaplijeni,da se ukinu dozvole za nosnje oruzija i slicne budalastine
mislim moze to,ali kad se i zemlje u regionu razoruzaju.ali totalno,kao sto je crna gora uradila,da apsolutno nemaju niti vojske,niti oruzija,rasprodaju oruzije sto imaju,a sto ne,unistice i nesto ce ostati kao muzejski eksponati
jer ovo je balkan,a zivi smo svjedoci sta se dogodilo ljudima koji su vjerovali zapadu i humanosti i moralnosti
a i iskesirao sam se dobro na mog tokana,dozvolu sam ganjao dva metra,i da mi ga sad neko uzme :x
stulic

#67 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by stulic »

1gorstak wrote:Nismo ovce majka mu stara.
Pa sad... kako se uzme...
1gorstak

#68 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by 1gorstak »

stulic wrote:
1gorstak wrote:Nismo ovce majka mu stara.
Pa sad... kako se uzme...
Pa dobro, ja nisam ovca. Kad vec ne mogu govoriti za tebe.
cyprus

#69 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by cyprus »

Jesmo, ovce smo, al ja sam ona crna :D
kanada71

#70 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by kanada71 »

Jest, jest, dok je Sefer bio, ratovali smo. Kada je Sefer otisao poceli smo da trgujemo....ja tebi Ilidzu, ti meni Srebrenicu, ja tebi Vogoscu, ti meni Zepu,...itd, itd. itd.... :lol:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7&start=25
glavutan

#71 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by glavutan »

Šapat wrote:Znate sta je najsmjesnije, ili najzalosnije od svega, ako bas hocete... to sto isti ljudi koji su vodili rat '92-'95, ili su bili aktivno ukljuceni u politiku u to vijeme, dans hoce da vode mir. Ali to jednostavno ne moze...

Neko ko je na ratu zaradio milione, bukvalno, danas ne moze biti neko ko propagira mir, toleranciju, suzivot, vladavinu zakona i prava i sve ostale pozitivne norme zdravog demokratskog drustva. To jednostavno ne moze tako. OSim kod nas.
A kod nas moze iz vrlo jednostavnog razloga - ako bi sve ove pozitivne norme postale stvarnost, svi ovi likovi koji su danas na vlasti, a i proteklih 17 godina, vise ne bi bili sigurni ni u sta, a pogotov ne u svoju "legalno" stecenu imovinu.

I to je to. Zato svake druge godine, izborne dakle, imamo sta imamo - pojacavanje nacionalizma, vjerske netrpeljivosti, nasilja u svaom obliku, izbacivanja prljavog vesa protivnika, i naravno - sve to spada u unaprijed dogovorenu i isplaniranu konfrontaciju "zavadjenih" politickih partija na nasem prostoru. Cilj svega je vise nego jasan - 70% ljudi u BiH je "plitko" i ovo jednostavno ne razumije i ne vidi na ovaj nacin, a to politicari vrlo dobro znaju, i onda na ovaj vrlo jednostavan nacin uspijevaju "probuditi" taj dio nerazumnog BH naroda navodeci ga na reakcije vrlo prizemnog karaktera, a to je strah od "onih tamo", iako "ti tamo", u sustini, bas i ne postoje kao stvarna prijetnja. Pa ko god oni bili...
Dijagnoza vise nego tacna. Jedino mozda ovaj vremenski raspon modifikovati, od tamo kasnih 80-ih pa sve do danas. Sve ostalo je vise nego istinito.
Nema druge, dok tronacionalna politicka bagra (ukljucujuci i lafo opoziciju) ne pocne na vjesalima po pijacama da se ljulja nikakvih promjena biti nece.
Barbarez

#72 Re: NASA STRANKA-SRAMNO OBRACANJE

Post by Barbarez »

Sasvim se slazem da je ovo sramno obracanje ALI ga shvatam. "Nasa stranka" pokusava pridobiti barem po nekoga od onih 5% srba iz rs-a sto nisu za nezavisnost rs-a i zato svaki put kada kao kritikuju Dodika moraju i nekoga od Bosnjaka kritikovati. Zalosno, ali je to sve samo politicka igra i nista vise.

Medjutim veci je problem sto se vremenom sve izjedacava. Kao ono bio jer rat, lafo svi su ginuli a vi sto vas je najvise pobijedno i sto ste protjerani iz masu gradova gdje vas je bila vecina sada malo sutite o tome. Stvarno ne kontam ali hajde. Do mene je
Post Reply