Biciklom na more
- jennisjoplin
#52 Re: Biciklom na more
jaza_HZSA wrote:malo je 15 km dnevno malo, pojacaj ko ja od 35-40 km dnevno minimalno i bez problema ces doci do korcule(ne treba ti trajekt, bices toliko jak da ces moci plivat s bajkom![]()
![]()
) a ne do makarske
-
paprica29
#53 Re: Biciklom na more
Ne znam visinsku razliku, ali znam da je to oko 12 km dužinskid2 wrote:zna li neko visinsku razliku recimo od pocetka penjanja do policije ?
-
Mobile_Disco
#55 Re: Biciklom na more
Svaka Cast!
I ja bih to volio uciniti jednog dana.. stvarno je to super fazon!
- ibrahim_tanovic
#56 Re: Biciklom na more
Otkako sam se vratio sa Neretve, sa onog prečistog zraka i vode, sve više mrzim ovaj grad i zrak! Jedva čekam da završim svoje radne obaveze i uputim se na more, što dalje od civilizacije.
Mislim ići na južni dio Pelješca i onda obići Mljet. Tamo na Mljetu je, čuo sam, još sve čisto od rana koje čovjek nanosi prirodi svojim grubim i bezobzirnim ponašanjem prema njoj. Želim ići vozom do Ploča, trajektom i biciklom. Ne mislim nositi nikakve šatore, nego samo pare i kartice, i snaći se spontano na licu mjesta sa smještajem. Imam jednog prijatelja na Pelješcu, tako da je tamo smještaj obezbjeđen.
Ko želi sa mnom bježati iz grada, neka mi šapne danas na PP. Uslovi su sljedeći:
- možeš ići sutra ujutro, prvim vozom za Ploče
- imaš biciklo
- voliš sunce i more, kao i sve što iz njega dolazi
- raja si i open-minded
- imaš barem 200 maraka u novčaniku
- dosadio ti je gradski smog
Mislim ići na južni dio Pelješca i onda obići Mljet. Tamo na Mljetu je, čuo sam, još sve čisto od rana koje čovjek nanosi prirodi svojim grubim i bezobzirnim ponašanjem prema njoj. Želim ići vozom do Ploča, trajektom i biciklom. Ne mislim nositi nikakve šatore, nego samo pare i kartice, i snaći se spontano na licu mjesta sa smještajem. Imam jednog prijatelja na Pelješcu, tako da je tamo smještaj obezbjeđen.
Ko želi sa mnom bježati iz grada, neka mi šapne danas na PP. Uslovi su sljedeći:
- imaš biciklo
- raja si i open-minded
- scooter21ba
#57 Re: Biciklom na more
onaj decko koji je nedavno stradao od glisera u makarskoj je aktivni biciklista ja ga licno poznajem i on je sa par prijatelja isao biciklom na more (inace cini mi se da zive na biciklima)
e sada ne znam koliko tacno vremena treba ali nisu trebali nociti nigdje nego su stizali dole u toku jednog dana
e sada ne znam koliko tacno vremena treba ali nisu trebali nociti nigdje nego su stizali dole u toku jednog dana
- kurty
#58 Re: Biciklom na more
Da ne otvaram novu temu... Par nas iz Breze, biciklista, imamo plan da za dvije ili tri sedmice idemo biciklima na more...
Planirali smo da rentamo negdje ili kombija ili kedija... Ovo je zbog stvari,a i zbog neki vecih kvarova na biciklima...
Interesuje me da li znate nekog ko bi iznajmio ili kombija ili cady na 5-7 dana... Gledao sam rent-a-car i cjene su paprene...
Planirali smo da rentamo negdje ili kombija ili kedija... Ovo je zbog stvari,a i zbog neki vecih kvarova na biciklima...
Interesuje me da li znate nekog ko bi iznajmio ili kombija ili cady na 5-7 dana... Gledao sam rent-a-car i cjene su paprene...
- -Romeo-
#59 Re: Biciklom na more
šefe ovo boldirano mi nekako zvuči kao nemoralna ponuda...........................ibrahim_tanovic wrote:Otkako sam se vratio sa Neretve, sa onog prečistog zraka i vode, sve više mrzim ovaj grad i zrak! Jedva čekam da završim svoje radne obaveze i uputim se na more, što dalje od civilizacije.
- imaš biciklo
- raja si i open-minded
-
z0ka
#60 Re: Biciklom na more
Naravno da se može biciklom za jedan dan do mora. Nisam lično išao, ali ljudi koje poznajem, i koji su "aktivni" kako takmičari, tako i rekreativci, mogu to učiniti bez većih problema. Važna je želja, volja i kondicija.
*pod aktivni rekretivci ne mislim na one koji se voze od vilsonova do vrela bosne i sl.
*pod aktivni rekretivci ne mislim na one koji se voze od vilsonova do vrela bosne i sl.
-
Gospoda Ministarka
#61 Re: Biciklom na more
-Romeo- wrote:šefe ovo boldirano mi nekako zvuči kao nemoralna ponuda...........................ibrahim_tanovic wrote:Otkako sam se vratio sa Neretve, sa onog prečistog zraka i vode, sve više mrzim ovaj grad i zrak! Jedva čekam da završim svoje radne obaveze i uputim se na more, što dalje od civilizacije.
- imaš biciklo
- raja si i open-minded
- dosadio ti je gradski smog![]()
![]()
![]()
Ideja je odlicna ali meni neizvodiva