Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

glog

#51 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by glog »

Istina tacno je da ne mozes koristiti rijeke za trening vrhunskih plivaca, ali ih zato mozes koristiti da naucih djecu da plivaju - a ne da budemo zemlja sa 50% neplivaca ! Prosle godine NI JEDNO DIJETE od sedam godina, koje je upisano uprvi razred u Sarajevskom Kantonu nije znalo plivati a ukupno 81% djece u osnovnim skolama NE ZNA PLIVATI !!! Heeeej - svaki peti ucenik do 14 godina zna da se odrzi na vodi, a mi pricamo o Olimpijadi i medaljama ! A na rijekama se moze nauciti plivati !
IceQueen

#52 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by IceQueen »

glog wrote:Istina tacno je da ne mozes koristiti rijeke za trening vrhunskih plivaca, ali ih zato mozes koristiti da naucih djecu da plivaju - a ne da budemo zemlja sa 50% neplivaca ! Prosle godine NI JEDNO DIJETE od sedam godina, koje je upisano uprvi razred u Sarajevskom Kantonu nije znalo plivati a ukupno 81% djece u osnovnim skolama NE ZNA PLIVATI !!! Heeeej - svaki peti ucenik do 14 godina zna da se odrzi na vodi, a mi pricamo o Olimpijadi i medaljama ! A na rijekama se moze nauciti plivati !
Moze, zaista... u pravu si! Samo su rijetke BiH rijeke u koje bih ja nogom zagazila. Prljave su da prljavije ne mogu biti. Vise volim da su nam djeca neplivaci, nego da imaju razlicita kozna i druga oboljenja.

A sto se tice striktno Sarajeva, apsolutno ne postoji rijeka koja je nezagađena! Tako da nam djeca postaju žrtve nase divne politike i sustavnog neulaganja u skole, sportske terene i očuvanje prirode.. između ostalog!
El_comadante

#53 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by El_comadante »

ovo što sam spomeno rijeke i ostalo ja kažem da se može imati sportista da ih imamo 20ak a ne 5. znaći možemo imati sportistu na olipijadi a o medaljame negovrim samo kažem da možemo imati više učesnika sa obzirom na situaciju.
ProS

#54 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by ProS »

mah,barem pola stanovnistva ne vidi nista osim fudbala i listica :-D :oops: tamo idu pare uzalud :zzzz:
Troll_Happens

#55 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Troll_Happens »

strong69 wrote:
Vincent Raine wrote:Bh. sportaši i treneri na Ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu imat će dnevnicu u visini 20 eura, što je za 10 eura više u odnosu na Igre održane prije četiri godine u Ateni, pišu „Nezavisne novine“. Iz Olimpijskog odbora
:shock: :? :-? Ako je ovo tacno... Sportom se ne isplati baviti nikako. Vrhunski sportisti a 20 € dnevnica.
ako su oni vrhunski sportasi onda sam ja kineski bacac koplja :lol: :lol:
papacja

#56 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by papacja »

Jedan001 wrote:
strong69 wrote:
Vincent Raine wrote:Bh. sportaši i treneri na Ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu imat će dnevnicu u visini 20 eura, što je za 10 eura više u odnosu na Igre održane prije četiri godine u Ateni, pišu „Nezavisne novine“. Iz Olimpijskog odbora
:shock: :? :-? Ako je ovo tacno... Sportom se ne isplati baviti nikako. Vrhunski sportisti a 20 € dnevnica.
ako su oni vrhunski sportasi onda sam ja kineski bacac koplja :lol: :lol:
Pa biće da si Kineski bacač koplja :thumbup:
Edin H.

#57 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Edin H. »

Propisno oporezovati kladionice i lutriju i uloziti novac u razvoj sporta i dobrotvorne svrhe :oops:
ledeny

#58 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by ledeny »

kakva drzava takav i sport... zalosno do boli... :(
Edin H.

#59 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Edin H. »

Premda ipak treba cestitati Olimpijskom komitetu BiH sto nisu poklekli i prihvatili kapitalisticke tendencije prerastanja takmicenja spotista amatera, sto Olimpijske igre trebaju da predstavljaju, u takmicenja profesionalaca (cuj Mesi amater igra za Argentinu :shock: )

U Londonu vraiti dnevnice na 10 eura :oops: :zoka:

Ne daj se Bosno :skoljka:
Kneesaa

#60 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Kneesaa »

a zna li neko kolike su dnevnice nasim zlatnim, onim koji su danas izasli na otvaranje paraolimpijade?
vjerovatno ste svi gledali u (ups) neprenosu (niti jedna nasa domaca tv stanica nije se udostojila prenositi prenos) kako jadranka kosor bodri sa tribina pticijeg gnijezda hrvate? njoj svaka cast i hrvatskoj, a ja kontam kako da pocnem placati pretplatu tv espani preko koje sam gledala prenos. uzivo. na spanskom.
naravno, nasih foteljasa nigdje (jesu li jos uvijek na bosforu)!?!
a tek bhtv1 - nasi zlatni su tamo negdje u sportskom bloku, poslije fudbala i kosarke (hahahahaha) a ispred tenisa - sve sportovi gdje smo zlatni...
ne smijem ni pitati jesu li im opet "nabavili" (ne)odgovarajucu sportsku opremu, ne smijem ni pitati kako i cime su letili, ne smijem pitati nista....a nadam se zlatu!!!

fakat - sramota me je!!!!!
Edin H.

#61 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Edin H. »

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci zabilježila je još jednu ubjedljivu pobjedu na paraolimpijskom turniru u Pekingu.
Nakon što su na startu bili bolji od domaćina igara - Kine sa 3:0, izabranici selektora Mirze Hrustemovića u 2. kolu također su bez izgubljnog seta nadigrali Irak (25:6, 25:14, 25:16)

U trećem kolu odbojkaši BiH, koji brane zlatnu medalju iz Atine, 10. septembra igraju susret za prvo mjesto u A-grupi protiv selekcije Rusije, koja je danas bila bolja od Kine sa 3:0.

Jest da igraju, ali zato cvaknu 20 eura svaki dan :oops:
piupiu

#62 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by piupiu »

van Basten wrote:Ona Olivera je kao obećavala nešto, ali eto otkriše da se drogira, tj dopinguje pa ništa od nje :-)
Nevjerovatna je činjenica da od mali milion sportova i disciplina na Olimpijadi mi ne možemo naći nijednu gdje bismo se mogli nadati nekom pristojnom barem plasmanu.
ovih 20€ dnevno za boravak u Kini ne treba ni komentarisati previše... zorno oslikava stanje u OK
Raja, 20 Eura na dan u Kini, kad ti je sve ionako placeno, je skroz ok.
Edin H.

#63 Re: Bh sportasima u Pekingu dnevnice 20 eura

Post by Edin H. »

piupiu wrote:
van Basten wrote:Ona Olivera je kao obećavala nešto, ali eto otkriše da se drogira, tj dopinguje pa ništa od nje :-)
Nevjerovatna je činjenica da od mali milion sportova i disciplina na Olimpijadi mi ne možemo naći nijednu gdje bismo se mogli nadati nekom pristojnom barem plasmanu.
ovih 20€ dnevno za boravak u Kini ne treba ni komentarisati previše... zorno oslikava stanje u OK
Raja, 20 Eura na dan u Kini, kad ti je sve ionako placeno, je skroz ok.
Sta dovoljno, ma previse :zoka:

Investiraju 20 eura u robu koju kupe na pijaci u Kini, prosvercuju, talnu preprodavacima i svako dobar :oops:

U potpunosti podrzavam Olimpijski komitet da od nasih sportista naprave svercere :roll:

Postavlja se pitanje sa kojom robom da rade kada odu u London :shock:

Van Basten, Olimpijski komitet osim podrzavanja svercerskih aktivnosti, trebao bi suradjivati sa skolama, podrzati talentovanu djecu i iznaci nacine da se posvetimo nekoliko disciplina u kojima imamo sanse da postignemo svjetske rezultate :oops:
Post Reply