Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dwndler

#51 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dwndler »

zanzibar wrote:Kakvi novi selektori...Ibro Zukanović, pa on ne može voditi Radnik iz Hadžića(uz sav respekt ovom timu).

Ali iskerno najviše bih volio da to bude Denijhel Pirić...Niko mu se od reprezentativaca ne bi odazvao. Došli bi ovi iz premijer lige i vjerovatno od Španije dobili 7 komada. Sponzori bi polako dizali ruke. Ljudi na stadion ne bi dolazili...NS BiH bi bi pred kolapsom...Gdje nema kolača nema ni mušterija...
Što se tiče terorističkih metoda...! Iskreno, i to bih volio da se desi...ali bolje je da se ne dešava...Ipak, moroni iz NS BIH nisu vrijedni niti jedmnog dana zatvora....
Nisam upucen u finansiranje N/FSBiH,ali cisto sumnjam da je udio sponzora nesto velik. Ja mislim da su oni na budzetu BiH i da im je to glavni izvor finansiranja,tako da od manjka sponzora njih glava nece nesto pretjerano zaboliti.
Ovo za tvorza si u pravu,zato treba odraditi akciju inkognito,kao sto nikad ne pronadju one face sto odrade puno teze stvari :D
zanzibar

#52 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zanzibar »

Dwndler wrote:
zanzibar wrote:Kakvi novi selektori...Ibro Zukanović, pa on ne može voditi Radnik iz Hadžića(uz sav respekt ovom timu).

Ali iskerno najviše bih volio da to bude Denijhel Pirić...Niko mu se od reprezentativaca ne bi odazvao. Došli bi ovi iz premijer lige i vjerovatno od Španije dobili 7 komada. Sponzori bi polako dizali ruke. Ljudi na stadion ne bi dolazili...NS BiH bi bi pred kolapsom...Gdje nema kolača nema ni mušterija...
Što se tiče terorističkih metoda...! Iskreno, i to bih volio da se desi...ali bolje je da se ne dešava...Ipak, moroni iz NS BIH nisu vrijedni niti jedmnog dana zatvora....
Nisam upucen u finansiranje N/FSBiH,ali cisto sumnjam da je udio sponzora nesto velik. Ja mislim da su oni na budzetu BiH i da im je to glavni izvor finansiranja,tako da od manjka sponzora njih glava nece nesto pretjerano zaboliti.
Ovo za tvorza si u pravu,zato treba odraditi akciju inkognito,kao sto nikad ne pronadju one face sto odrade puno teze stvari :D

Nisu na budžetu...Finasiraju se od kotizacija klubova svih liga, nešto se dobije od FIFA-e i UEFA-e,...nešto od marketinga i ulaznica, nešto od utakmica poput Irana,...i to je to...

To da se ne uhvate face, zvuči dobro, ali kada država pusti pse i kaže hapsi, u zatvor će i oni koji nisu imali veze s tim...A država je drug Nogometnog saveza, jer da nije davno bi ljigavci bili u zatvoru...
Barbarez

#53 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Barbarez »

Nama je jedina sansa da NATO zabrani da se fudbal ili pak nogomet uopste igra u BiH. Sve bez toga je polovicno rijesenje!
stulic

#54 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by stulic »

Abacija wrote:Nista ti nisi bolji od onih ovdje sto se pozivaju na Naciste. Pitam se jesi li bio dao kada se medju dijasporom sakupljalo za tuzbu protiv Srbije! A 'vamo hoces nekakve gluposti... Sram te i stid bilo!
Tvoja logika samo ide Dominkovicu na ruku, koji kaze da navijaci iz Svedske i Danske nisu dobri navijaci i da su to obicni teroristi. Eto sad si mu ti to fino i dokazao.
Jedino ako nisi kakav njegov placenik pa ovdje stvaras pometnju i trujes diskusiju. :?:
Hahaha kakvu to diskusiju trujem? Daj ne prosipaj se plz.

Sine moj neka tebe i ostalih poput tebe, zbog vas i jeste situacija kakva jeste, zato sto ste dopustili da vam se prdi u mozak i sere na glavu dok vi sjedite na kompu i na forumu mlatite praznu slamu, cuj ja mu trujem diskusiju :lol:

Koliko im dopustis toliko ce furseta da uzmu, uzeli su koliko su mogli jer im je sve dopusteno i dok im se ne pokazu granice oni nece ni stati ni prestati.
osa

#55 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by osa »

Ćiro je marka, malo je u zadnje vrijeme postao vulgaran, ali premazan je svim mastima.

Blažević se spominje kao budući izbornik BiH. 'Ne zanima me', hladno je odgovorio Dnevnom avazu, ali je u svom stilu dodao: 'Nisam naivan da kažem kako me zanima, a oni me onda odjebu.'

Miroslav Blažević se igra 'hoću-neću' oko zainteresiranosti za poziciju izbornika Bosne i Hercegovine. Barem se takav dojam stječe iz izjava koje je hrvatski trener dao tamošnjim medijima.

"Ako je raja za mene, doći ću, zašto ne bih", citirao je Ćiru mostarski Dnevni list, čiji je novinar tražio komentar na glasine da ga čelništvo Nogometnog saveza BiH možda kani pozvati da preuzme vruću izborničku klupu s koje je prije dva mjeseca otjeran Meho Kodro.

Izvršni odbor NS BiH prošlog je tjedna razmatrao mogućnost imenovanja novog izbornika, no konačna odluka odgođena je za 10. srpnja. BiH mediji tvrde da najviše izgleda imaju Amar Osim, sin čuvenog Ivice Osima i nekadašnji trener sarajevskog Željezničara, te Ibrahim Zukanović.

Blaževića je kao mogućeg kandidata spomenuo član Izvršnog odbora NS BiH Hamdija Abdić. Ćirino ime već je jednom bilo u optjecaju za izbornika, no od toga nije bilo ništa. Blažević sada pojašnjava kako se sve izjalovilo jer "vladajuća politika nije željela da on bude trener".

Dnevni avaz, pak, izrijekom tvrdi kako ni ovoga puta ne treba ozbiljno računati na Blaževićev dolazak u Sarajevo.

"Naravno da nisam zainteresiran", rekao je Ćiro novinaru ovog lista dodajući kako bi samo netko naivan mogao pristati na ulogu koja mu se, navodno, nudi.

"Pa ja sam Ćiro, nisam neki papak pa da kažem kako sam zainteresiran, a oni me odjebu", bio je Blaževićev komentar, uz napomenu da ga zapravo nitko s tim u vezi do sada nije ni kontaktirao.
AbU_JamaL_MovE

#56 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by AbU_JamaL_MovE »

Ćiro: Imam dojave da me raja hoće...

Iako je većini medija u BiH dao slične odgovore, u kojima je dementirao dolazak na klupu reprezentacije BiH, u razgovoru za zagrebačke SN Ćiro Blažević je ipak pokazao želju da preuzeme reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

- Imam dojave da je raja poskočila, da hoće samo mene. Međutim još uvijek me niko nije zvao. Želje postoje, drago mi je ako sam u kombinaciji. Ćiro nije previše govorio niti o novcu, ali zato jeste o Španiji, Turskoj....

- Što se tiče plate (5.000) to je malo, ali nije sve u novcu. A što se tiče Španije i prve utakmice na startu Blažević je rekao: - Uzeli bismo Špancima sva tri boda, nemaju oni pojma što je Bosna-Express! - ispalio je Blažević, pa je ipak dodao:

- Za početak bi trebalo konstatirati objektivno stanje. Kakav je kadar. Vjerujem da je dobar, zato čudi što su dosadašnji rezultati loši.

http://www.sportsport.ba
Dwndler

#57 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dwndler »

Je li pocela promjena selektora odmah je Ciro u opticaju,kao i Amar i Mesa i jos neka faca, koja je kao malo kompetetnija,a onda na kraju ispadne onaj ko je najposlusniji. Garant su se napucali LSD-om ili nekim drugim halucinogenim opijatom, pa skontali hajd malo da eksperimentisemo sa Kodrom i onda kad su se izvukli iz tripa, skontali da je bio zajeb i nogirali ga. Na kraju krajeva, ni ove face iz saveza ne bi bile u savezu, da nisu poslusni. Nece Ciro biti selektor,niti Amar,nit Mesa, nit Brane Oblak,vec faca koja slusa i radi kako mu se kaze,a to je po svoj prilici Denijal Piric. Samo ne znam kako neko moze past na pricu o Ciri,Amaru,Mesi itd. Predlazem moto, koji u raznim verzijama koriste sve tri, lafo nezaracene, strane u BiH, a isao bi ovako:"Ubij, zakolji da savez ne postoji :D "
Hantraga

#58 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Hantraga »

Otpao Blažević, u igri i Pirić
Samir Šišić

07.07.2008 20:52

Miroslav - Ćiro Blažević, nekadašnji selektor Hrvatske, odbio je ponudu za preuzimanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za "Nezavisne novine" Hamdija Abdić, član Izvršnog odbora, koji je obavio razgovore s karizmatičnim stručnjakom iz Travnika.

"Razgovarao sam s Blaževićem, ali mi je rekao da ima neke druge planove i zahvalio se na ponudi", naglasio je Abdić.

Sa druge strane, u igri za selektorsku poziciju je i Denijal Pirić, aktuelni v.d. selektora, koji je vodio državni tim na "Bilinom polju" pred stotinak gledalaca u susretu s Azerbejdžanom (1:0).

"Jutros (ponjedjeljak) sam zvao Pirića i pitao ga da li bi pristao na naše uslove, na što mi je on pozitivno odgovorio. Smatram da je to ljudski i sportski", rekao je Sulejman Čolaković, potpredsjednik N/FS BiH.

Iako je na sjednici IO u Banjaluci zaključeno da se lista kandidata za nasljednika Mehe Kodre svede na dva imena (Ibrahim Zukanović i Amar Osim), proširenjem liste nastavljena je farsa u vezi s izborom novog kormilara državnog tima.

"U Banjaluci nismo decidno potvrdili da su Osim i Zukanović jedini kandidati. Prvobitno je otpao i Branko Oblak zbog uslova koji su nam bili neprihvatljivi, ali je generalni sekretar Munib Ušanović tokom sjednice razgovarao s njim i Oblak je snizio cijenu, pa je i slovenski stručnjak u najužem krugu. Zaključeno je da se mogu javiti sva zvučna trenerska imena", objasnio je Čolaković, koji je na pitanje kako čelnici Saveza očekuju da njih zovu naša proslavljena trenerska imena odgovorio:

"Non-stop zovu treneri i nude se. Međutim, nećemo svakoga od njih registrovati. Prihvatićemo samo zvučna imena."

Očito je da ni u vrhu N/FS BiH ne znaju kako će riješiti aktuelno goruće pitanje, a datum konačne odluke sve je bliži (10. jul).

Nezavisne novine
Eto bas su providni ko celofan...Prvo su mlatili nekim imenima, a na kraju spomenise da je kao i Piric u iopticaju...

a ustvari svak pametan je znao, da je Piric i jedini kandidat... :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#59 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by pape »

stulic wrote:Posto li su oni suicide bombers i gdje se mogu naci povoljno? Ima nas dovoljno iz dijaspore skupicemo za jednog pa nek ide tamo na sljedecu sjednicu toj bagri malo bukvicu ocitati.
Sto vrijeme dalje prolazi sve vise sam ubijedjen da ce tako nesto nazalost biti jedino rjesenje.
@stulic, ... Rambo No.1, ... kolika ti je cijena da ti to uradis? Sta je, ne bi ti ipak, ... prpa guzi?
Dwndler wrote:
Shvatite me kako hocete, ali ja sam za to da se kokteli bacaju tamo gdje ovi zasjedaju, kad oni zasjedaju, da im se krene malo pretresat i potresat po licnoj imovini, znaci bacanje topovskih udara u 3 ujutro u dvorsite kuce, gdje zive, da se njima malo pamet razvuce,pa da vidimo sta i kako,jer sve i jedan demokratski i mozda manje demokratski oblik borbe protiv saveza je oproban bez ikakvog rezultata. Nista se nije promjenilo,a posto mi imamo posla sa stokom, koja vodi svoju politiku, dok ne dobije po ledjima, nista ih osim sile nece istjerati.
@Dwndler, ... Rambo No.2, ... jos jedan koji je za upotrebu sile, a on ce navijati iz prikrajka.

Slijede konsultacije sa administratorom site-a, .... pa, .... mozda ga nagovorim da vas mirnim putem banira, ... bez upotrebe sile.
AbU_JamaL_MovE

#60 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by AbU_JamaL_MovE »

Čeko: Je... me se za Ilju više
Neslaganja, mimoilaženja i malverzacije samo su neke od stvari koje možemo očekivati na sutrašnjoj sjednici IO u Zenici.
U trenucima kada su sa mjesta selektora otišli Kodro i Bolić, a na to isto mjesto ne želi doći niko, pitanje je šta će se sutra dešavati iza zavjese naših moćnika koji vode bh. nogomet u smjeru za koji samo oni smatraju da je pravi.

Ne kažem da je sve uredu, ali i vi novinari malo previše dižete prašinu oko svega. Moraju se stvari rješavati postepeno, a anarhiju u Savezu i IO treba riješiti, ali polako za sve treba strpljenja, kaže za "as" član predsjedništva NSBiH Bogdan Čeko.

Strpljenje traje godinama, a bh. nogomet tone sve dublje i dublje. U svim zemljama okruženja čast i želja svih trenera je biti selektor najbolje nogometne vrste, samo kod nas nije. Dan pred sjednicu IO ništa se ne zna.

Selektori se traže sms porukama, a većina ni ne želi razgovarati o tome, valjda svi svjesni idealne situacije za koju su krivi bh. mediji i navijači, a čelnici Saveza zaslužni za sve dosadašnje uspjehe.

Nismo svi isti. Jesam rekao da ću se povući ako se ništa ne promijeni, ali šta ću vidiš da niko neće ni da priča o tome. Osjećam se najmanje krivim i ne vidim razlog zašto bih ja otišao. Četiri kandidata na Skupštini su bila suzdržana i to dovoljno govori koliko se nešto više moglo učiniti. Je... me se za Ilju više, izvinite što sam ja ovako malo prost, ali šta ću moram. Čolaković je jedan stari gospodin i on nikada nije bio problem, - dodao je Čeko.

Vjerujte ja sam bio za velika imena na selektorskoj poziciji, ali neki nažalost nisu pristali. Ja živim za dan kada će se završiti ovi problemi, tek sam ušao u ovo, ali da ne mislim da može biti bolje ne bih ovo ni radio,završava Čeko.

--- SPAM ---
uvjek dobar gost

#61 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by uvjek dobar gost »

Nisam bio tu dvije sedmice.... malo sam ispao iz fola... vidio sam da su kokteli letili na zgradu saveza... pričinjena manja šteta... bila sjednica u Banjoj Luci... isprazne priče i šuplja... mislim da je u četvrtak sjednica u Zenici... planira li se išta.. protesti neki il neka simbolična akcija sa nekim upečatljivim transparentom..?
Izvinjenje... ali pitam samo...
AbU_JamaL_MovE

#62 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by AbU_JamaL_MovE »

uvjek dobar gost wrote:Nisam bio tu dvije sedmice.... malo sam ispao iz fola... vidio sam da su kokteli letili na zgradu saveza... pričinjena manja šteta... bila sjednica u Banjoj Luci... isprazne priče i šuplja... mislim da je u četvrtak sjednica u Zenici... planira li se išta.. protesti neki il neka simbolična akcija sa nekim upečatljivim transparentom..?
Izvinjenje... ali pitam samo...

Nisi nista fulio ... :D
Edin H.

#63 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Siguran sam da ce nasi predstavnici iznaci najbolje rjesenje koje ce pomoci ozdravljenju BH fudbala i donijeti nam prvo mjesto u predstojecim kvalifikacijama :mrgreen:
Abacija

#64 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Edin H. wrote:Siguran sam da ce nasi predstavnici iznaci najbolje rjesenje koje ce pomoci ozdravljenju BH fudbala i donijeti nam prvo mjesto u predstojecim kvalifikacijama :mrgreen:
:lol: A vidis, ipak ih dodiruje sta svijet (tj. mi ulicari) mislimo o njima jer su poceli kukati kako nije fer sto se vrse personalne kritike. Kao hajd' sto navijaci kritikuju savez ali sto radnike tog saveza. Pa to nije fer prema njima jer se oni trude da sve bude bolje. :-)

Cak je i Ceko izjavio:
"Nismo svi isti. Jesam rekao da ću se povući ako se ništa ne promijeni, ali šta ću vidiš da niko neće ni da priča o tome. Osjećam se najmanje krivim i ne vidim razlog zašto bih ja otišao." http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=12470

Pa ja mogu da razumijem da on ovako petlja ali da mu niko od novinara ne postavi kontra pitanje pa da se izgubi, to jos ne kontam! Ili su i novinari dobili direktivu da ne postavljaju kriticna pitanja?
alphonse kauders

#65 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Ma ni novinari meni više nisu jasni - k'o lafo pozivaju na bojkot protiv saveza, pišu jedno vrijeme protiv čelnika, a 2 mjeseca poslije je sve zaboravljeno, vode se debate o novom selektoru, objavljuju prilozi o našim reprezentativcima - ma sve je normala...

Najbolja situacija bi bilo da izaberu Pirića za selektora, njega javnost ionako već mrzi, neće mu se odazvati nijedan kvalitetan igrač, od Španije će u gostima primiti barem 5-8 komada, samo će se pojačati mržnja, a nije isključeno ni da Fanaticosi hladno upadnu na teren, nokautiraju sudca ili sl. (akcija koju 100% podržavam, iako bi mi žalo bilo ako bi ikoga zatvorili zbog toga), uglavnom obezbijede da nas izbace iz svih takmičenja i onda lagano jovo-nanovo ispočetka.

Ako izaberu Zukanovića, nešto kontam da bi se oni mlađi igrači (džeko, ibričić, salihović, ibišević...) koji su već igrali kod njega u mladoj mogli odazvati i onda imaš situaciju u kojoj su ti dragi igrači, ali opet priželjkuješ da Savez propadne pa ne znaš bi li navijao za ili protiv ekipe...

Najelegantniji način je da se pokoji političar javi (imam tu svojih aduta :bih: ) i onako fola radi javno počne petljati u rad Saveza, fino se to dojavi Fifi i odmah je suspenzija na sve...

Uh, željo pusta, generacije dobrih igrača propadaju a nas nigdje..
Edin H.

#66 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

I :shock:

Ima li kakvih vijesti? :x
zastoqsviram

#67 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zastoqsviram »

ja konto da se sa cirinim imenom samo raja na forumu zaje....ju, kad on medj ozbiljnijim kandidatima :?
zanzibar

#68 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zanzibar »

zastoqsviram wrote:ja konto da se sa cirinim imenom samo raja na forumu zaje....ju, kad on medj ozbiljnijim kandidatima :?

Pa ljudi ne budite u zabludi...To što se pominju imena, pa i Ćirino, je čisti paravan. Pa i sam Ćiro kaže niko nije pričao s njim. U Savezu postoje samo dva kandidata, ozbiljna, : Zukanović i Pirić...

Što se mene tiče reprezentacija BiH sa ovim ljudima na čelu za mene ne postoji...I dok se ne promjene stvari navijam za Luksemburg

Neko je spomenuo novinare da su se ušutili i da raspravljaju o novom selektoru i zaboravili priču o Kodri. Naravno, sada treba putovati u Španiju, Tursku, Armeniju...A tamo sve džaba na račun Saveza, pa i kurve....I gdje ćeš pljunut u ruku koja te hrani...

Ale, ale, Luksemburg
mavi

#69 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mavi »

Muštuluk, Ćiro izgleda novi selektor! :|
zastoqsviram

#70 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zastoqsviram »

mavi wrote:Muštuluk, Ćiro izgleda novi selektor! :|
gdje cuo
Layne

#71 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Layne »

Aha, a zasjedaju tek u 17:00 8)
mavi

#72 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mavi »

zastoqsviram wrote:
gdje cuo
sportsport.ba
Mobile_Disco

#73 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Hotel "West" haahah Gdje je to? Ja zivim u Zenici a nikad za taj "Hotel" nisam cuo..
mr_niceee

#74 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mr_niceee »

cuo sam i ja da je ciro novi selektor, daaaaaajj boze!!!al to su samo glasine, vidjecemo sve za koji sat
mavi

#75 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mavi »

mr_niceee wrote:cuo sam i ja da je ciro novi selektor, daaaaaajj boze!!!al to su samo glasine, vidjecemo sve za koji sat
Nikada, ali baš nikada neću podržati čovjeka koji se za vrijeme rata priklonio Tuđmanovoj fašističkoj bulumenti i koji je, kada je bilo najteže, radio protiv moje zemlje. Svi oni koji su zapjenili pri spomenu Ćirinog imena, bujrum, došli su na svoje. Neke stvari se ne mogu tako lako zaboraviti.
Locked