Izjava Bakira Izetbegovica
- Luke Perry
#51 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
A sta kaze Bakir o dosadasnjem radu Malkica? Red bi bio da se na kraju mandata ocijeni.
-
Barbarez
#52 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Ja bih preporucio ovima sto se zgrazavaju na svaki pomen Izetbegivica, Delica, Sefera Halilovica, Midthada Hujdura Hujke, Nasera Orica, Atifa Dudakovica da sada na izborima organizuju svoju "Mi smo prespavali period od 1989 od danas"-ljubicastu stranku i prijave se na lokalne izbore u Sirkom Brijegu i Nevesinju sa porukama o tome kako smo svi fini i kako smo svi isto krivi za stanje u BiH pa neka mi jave koliko ce glasova dobiti.
Jadan smo mi narod jadan kada se i dans vise mrzimo izmedju sebe nego sto mrzimo one koji su nam poklali najmilije.
Bakir Izetbegovic je sasvim u pravu. Nase nejedinstvo je dovelo da masu uzasnih stvari i jedini smo narod koji je medusobno ratovao u proslome ratu. Licno nikada rahmetli Aliji necu oprositi sto je stavio potpis na to da se moja dedovina danas nalazi u nekakvoj republici Srpskoj ali nakon svega kada vidim kakav smo narod mislim da je Alija bio fantastican vodja (sa naravno svim svojim greskama).
P.S.
Za one koji se ne sjecaju ili ne zele da se sjecaju samo da napomenem da je bosnjacko nejedinstvo za malo dovelo da i citav Mostar padne u ruke HVO-a i agresorske Hrvatske vojske ali na srecu lokalni heroji se nisu dali prevariti.
Jadan smo mi narod jadan kada se i dans vise mrzimo izmedju sebe nego sto mrzimo one koji su nam poklali najmilije.
Bakir Izetbegovic je sasvim u pravu. Nase nejedinstvo je dovelo da masu uzasnih stvari i jedini smo narod koji je medusobno ratovao u proslome ratu. Licno nikada rahmetli Aliji necu oprositi sto je stavio potpis na to da se moja dedovina danas nalazi u nekakvoj republici Srpskoj ali nakon svega kada vidim kakav smo narod mislim da je Alija bio fantastican vodja (sa naravno svim svojim greskama).
P.S.
Za one koji se ne sjecaju ili ne zele da se sjecaju samo da napomenem da je bosnjacko nejedinstvo za malo dovelo da i citav Mostar padne u ruke HVO-a i agresorske Hrvatske vojske ali na srecu lokalni heroji se nisu dali prevariti.
-
zlatan01
#53 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Nejedinstvo je vrlo sirok i rastegljiv pojam. Rado bih cuo sta to zapravo znaci a posebno sta znaci upotrijebljena u izjavi koja je temelj ove diskusije?
-
Barbarez
#54 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Mozda je Bakir svjestan cinjenice koju ni ti kao ni jedan dio komu-bosnjaka nece da shvati: veoma-veoma malo broj srbe i hrvata zeli BiH i shvaca je kao svoju zemlju. Svaka cast svim tim ljudima koje si nabroja i ja imam ogroman respekt prema njima jer su pravi Bosanci i Hercegovci a li moj ti pogledaj iz kojih gradova ti ljudi dolaze? iz gradova gdje su bosnjaci u vecini. Hajde ti napravi neku listu za bolju BOSNU I HERCEGOVINU za ukiradnje entiteta, za spajanje jedinstvenoga energetskoga sistema i poreza, za jednu policiju i iadzji na izbore u nevesinje, siroki, drvar, prozor, capljinu, laktase, bijeljinu pa mi javi koliko ces dobiti glasova tamo.feral.tribune wrote:Na pojam ,, budimo jedinstveni ,, odmah postanem impotentan .Ja licno se ne mogu sloziti sa svojim najboljim drugom da li je jabuka dovoljno slatka a kamoli sta drugo .Da je Bakir covjek kao sto nije predlozio bi da da se nadmecemo pa da narod izabere najboljeg .U realnoj trci za gradonacelnika nikada u Bosni nikava desnica ne moze biti bolja od ljevice .Niti moze biti bolji Jovic od Komsica niti Bakir od Bogicevica i Bojica niti Haris od Lagumdzije .Ne moze hodza( Ceric ) bolje voditi drzavu od npr jednog elektro inzinjera direktora Energoinvrsta , ucenika Emerika Bluma i akademika Boze Matica .Cinjenica da Bakir potencira jedinstvo Bosnjaka potpuno zanemarujci par milona drugih ljudi u BiH dovoljno govori da njega ,, brine,, samo jedan narod a da su svi drugi ljudi ukljucujuci i mene kao bosanskog muslimana potpuno nevazni .Logickim slijedom ,, brige ,, samo o Bosanjacima dolazimo po zna koji put do zakljucka da su Izetbegovici i ostali njima bliski djelili jedinu nam domovinu sa fastickim strujama Bg-a Zg -a Pala i Gruda .Mada se jezim bilo kakvog jedinstva ipak i ja predlazem jedinstenu borbu i jedinsteveni front svih Bosanaca i svih postenih gradjana BiH da zajednickim naletom sa palicama od bukve poskidaju bandu koja je uporopastila jednu divnu drzavu kojoj po prirodnim ljepotama nema ravne na daleko .Bosna ima takve da resurse da bi udruzena ljevica preko noci mogla napraviti od BiH mjesto gdje bi Bosanci i svi drugi gradjani mogli da zive kao Bogovi a trebali bi nam i ,,robovi ,, ( radna snaga ) .I ja imam pridlog za Bosnjake .Udruzite se i budite jedinstestveni kao i uvijek do sada .Birali ste Aliju godinama i njegov SDA .Zar nije krajnje vrijeme da okrenete ledja lopovima i izdajnicima koji su vas u vasoj zemlji nagurali na 25 % teritorije i gdje vas nemilo pljackaju , lazu ...Ne glasajte za SDA , oni si vasi naprijatelji .Mada nije Bosnjak Komsic i Bogicevic i Divjak mnogi mnogi drugi su vasi veci prijatelji od Bakira Izetbegovica .Svjesno ili nesvjesno dragi moji Bosnjaci Izetbegovic Bakir vas vodi u nestanak .Skupa sa nestankom vase Bosne .Kako i zasto ? Odgovor je vrlo jednostavan .Bakir Izetbegovic je lazov i pohlepan covjek .On i njegovi u stranci i IVZ . Pohlepa i laz je kroz istoriju dovela do nestanka puno vecih i naprednijih civilizacija i naroda nego li su Bosnjaci .Budite jedinsteni .Pametne i postene ljude dovedite na vlast a Bakira pokazite put u aps .KPD Zenica vapi za Bakirom .
Znaci pricajte vi sta hocete ali stanje na terenu pokazuje sasvim jasno: zajednicki zivot u BiH je samo moguc (koliko toliko) gdje su Bosnjaci u vecini. U Sarajevu moze biti zgrada hrvatskoga kulturnoga drustva u sred grada a u Capljini Bosnjacka djeca treba da idu u skolu u logore gdje su im zatvarli oceve 93.
Ali hajde. Sjecamo se svi kako se Slobodanu Praljku i Jadranku Prlicu klepcalo u Sarajevu prije nekoliko godina sto dovoljno govori da kao narod nismo nista bolji od vodja. Cak sta vise!!!
- scooter21ba
#55 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
uzrok svih ovih desavanja ovdje je sto se "ti" izjanjavas kao bosnjak "ja" kao hrvat peti deseti kao srbin a nigdje nema bosanaca i hercegovaca sto je najzalosnije
-
Shoba
#56 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
ovo je isto ono sto je njegov babo zagovarao. Problem je sto Bosnjaci nisu elementarni nosioci prava na teritorij BiH i to najvise jebe SDA predvodjenu Bakirom. Da je napravljen Bosnjakistan sa dinastijom Izetbegovica ne bi bilo potrebe za jedinstvom Bosnjaka. Jedinstvo Bosnjaka podrazumijeva i jedinstvo i Srba i hrvata. Pa sta je onda problem? Sva sreca pa Bosnjaci nisu jedinstveni, ima i onih koji MISLE SVOJOM GLAVOM, inace bi sve davno bilo gotovo, a Bosnjakistan fildzan drzava.
(Svi oni koji su bili osvjesteni i znali da ce rata biti u kojem ce Bosnjaci najgore proci (citaj vrh SDA), nisu nista poduzeli, vec su sjedili i cekali da belaj prodje da se bace na preostale resurse.)
(Svi oni koji su bili osvjesteni i znali da ce rata biti u kojem ce Bosnjaci najgore proci (citaj vrh SDA), nisu nista poduzeli, vec su sjedili i cekali da belaj prodje da se bace na preostale resurse.)
-
politicar
#57 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Ni SDP nista nije bolji,a svi napadate SDA.SDA je predlagala zajednicki nastup SDA,SDP I SBIH U RS,samim tim i u Srebrenici, SDP je to odbio.Na taj nacin i SDP doprinosi podjeli glasova probosanskih snaga u RS i te snage su slabe u RS.Da je prihvacen zajednicki nastup probosanske snage u RS u bile duplo jace i mogle bi nesto uciniti za povratnike u RS,pogotovo u Srebrenici.SDP je to odbio zbog nekih parcijalnih i licnih interesa.
-
fgr
#58 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
neka si nam ti otvorio oci!Vedoni wrote:Bakiru je vec poodavno mjesto u zatvoru, a ne na politickoj govornici.
-
Šandor
#59 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
A nosioci konstitutivnosti morali bi bi biti gradjani (sto bi bilo precizirano novim Ustavom donesenim nakon vojnog oslobodjenja zemlje). To bi bio jedini nacin da BiH postoji u kapacitetu u kojem postoje sve drzave svijeta.nedim01 wrote:ako ikada drzava BiH bude postojala u onom kapacitetu kao nekada - izetbegovici ce iti najsramotnije prezime u toj zemlji, a alijini potomci bice na stubu srama. kakav bakir izetbegovic - polumafijas, ratni dezerter, onaj koji je vise sa celom ramizom setao nego sa rodjenom zenom koju je u ratu smejtio u hrvatsku. bjeziiite i vi koji mozete da pisete o ovakvim smradovima.
I Crnogorci su, doduse bez rata, elegantno gurnuli svoje Srbe prelivode u provaliju.Prije oko godinu dana donijeli su Ustav kojim su svi sa drzavljanstvom Crne Gore jednaki. Valjda su pouceni nasim iskustvom shvatili da bi dobili drzavu u drzavi da su se odlucili na konstitutivnost svakog pojedinog naroda. Za one koji ne znaju, Srba u Crnoj Gori danas ima oko 32% (prije rata ih je bilo oko 7%). Njihov san je da budu dio Srbije. Njihova osjecanja prema Crnoj Gori vrlo su slicna osjecanjima velike vecine Srba u BiH.
- batigol
#60 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Shoba wrote:ovo je isto ono sto je njegov babo zagovarao. Problem je sto Bosnjaci nisu elementarni nosioci prava na teritorij BiH i to najvise jebe SDA predvodjenu Bakirom. Da je napravljen Bosnjakistan sa dinastijom Izetbegovica ne bi bilo potrebe za jedinstvom Bosnjaka. Jedinstvo Bosnjaka podrazumijeva i jedinstvo i Srba i hrvata. Pa sta je onda problem? Sva sreca pa Bosnjaci nisu jedinstveni, ima i onih koji MISLE SVOJOM GLAVOM, inace bi sve davno bilo gotovo, a Bosnjakistan fildzan drzava.
otkrio toplu vodu...kako nam je super...dosada se sve kupali hladnom.........kako plitko razmisljanje i tebe a i vecine ostalih...
prolem i jest sto su svi jedinstveni i srbi i hrvati i zajedno ako treba protiv bosnjaka...a mi bosnjaci??? nije lose mislit svojom glavom ako je ta glava unekolko pametna a ako nije onda je bolje ne pokusavat razmisljat....
-
newone
#61 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
To sto medjunarodna zajednica "gotivi" Dodika nema veze sa cetnistvom. On je jednostavno sirom otvorio vrata stranom kapitalu u RS i to stranci cijene. Prodao je Telekom, Elektroprivredu, Rafineriju, Vitaminku,...,sve sto je valjalo i sto se moglo prodati i to strancima.
It is all about the money!
Nasuprot njemu ovi u Federaciji ne odricu se Telekoma, Elektroprivrede,.....,zasjeli ko kakve hadze, zaposlili svoje familije i zajahali svoj narod i pljackaju ga pljackaju,......., a u tim kompanijama najvise potencijala ima i to onog novcanog i to stranci zele milom ili silom. Kada i nasi politicari to prodaju strancu i otvore mu sirom vrata za investiranje, bice i oni tada demokrate, a Bosna ce automatski biti uvucena u EU jer ce tada stranac kroz institucije EU stititi svoje investicije i vlasnistvo u Bosni.
Lova vrti gdje burgija nece!
It is all about the money!
Nasuprot njemu ovi u Federaciji ne odricu se Telekoma, Elektroprivrede,.....,zasjeli ko kakve hadze, zaposlili svoje familije i zajahali svoj narod i pljackaju ga pljackaju,......., a u tim kompanijama najvise potencijala ima i to onog novcanog i to stranci zele milom ili silom. Kada i nasi politicari to prodaju strancu i otvore mu sirom vrata za investiranje, bice i oni tada demokrate, a Bosna ce automatski biti uvucena u EU jer ce tada stranac kroz institucije EU stititi svoje investicije i vlasnistvo u Bosni.
Lova vrti gdje burgija nece!
-
fixer
#62 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
zavjera je formular koji te ovakvi (kao sto su ovi ovdje) natjeraju da ispunis. na jednak nacin se "branioci srpskih(hrvatskih) interesa" dokopavaju glasova u svojoj birackoj "stali". spominjanje urote dva druga naroda protiv tvog je vec davno isproban metod.batigol wrote:Shoba wrote:ovo je isto ono sto je njegov babo zagovarao. Problem je sto Bosnjaci nisu elementarni nosioci prava na teritorij BiH i to najvise jebe SDA predvodjenu Bakirom. Da je napravljen Bosnjakistan sa dinastijom Izetbegovica ne bi bilo potrebe za jedinstvom Bosnjaka. Jedinstvo Bosnjaka podrazumijeva i jedinstvo i Srba i hrvata. Pa sta je onda problem? Sva sreca pa Bosnjaci nisu jedinstveni, ima i onih koji MISLE SVOJOM GLAVOM, inace bi sve davno bilo gotovo, a Bosnjakistan fildzan drzava.
otkrio toplu vodu...kako nam je super...dosada se sve kupali hladnom.........kako plitko razmisljanje i tebe a i vecine ostalih...
prolem i jest sto su svi jedinstveni i srbi i hrvati i zajedno ako treba protiv bosnjaka...a mi bosnjaci??? nije lose mislit svojom glavom ako je ta glava unekolko pametna a ako nije onda je bolje ne pokusavat razmisljat....
-
Šandor
#63 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Newone, nemoguce je argumentovati tvoje tvrdnje. Dodik je Telekom prodao majci Srbiji. Rafineriju prababi Rusiji. Ne znam da je ista znacajno prodao nekome iz EU.
Cinjenica je da Evropa generalno mirise Srbe. Britanci su danas protiv Srba jer nemaju hrabrosti da se usprotive Americi. Da nije bilo Amerike Srbija bi danas bila barem dva i po puta veca. Nestala bi barem 4 naroda na prostoru bivse Jugoslavije. Srbija bi granicila sa Grckom i za par godina bi zajednickim snagama napali Albaniju. Prilicno sam siguran da Britanci i Francuzi ne bi prstom makli.
Cinjenica je da Evropa generalno mirise Srbe. Britanci su danas protiv Srba jer nemaju hrabrosti da se usprotive Americi. Da nije bilo Amerike Srbija bi danas bila barem dva i po puta veca. Nestala bi barem 4 naroda na prostoru bivse Jugoslavije. Srbija bi granicila sa Grckom i za par godina bi zajednickim snagama napali Albaniju. Prilicno sam siguran da Britanci i Francuzi ne bi prstom makli.
- Ahmmed
#64 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
komi wrote:Izmetbegovići kad zinu zagade okolinu
ajde OK Srebrenica... nek se dogovore... ali zašto mora biti iz reda SDA
nek se ujedinje S za BiH SDA i nek bude neka manja bošnjačka stranka kao treći dio koalicije dala kandidata... dakle nek nije ni SDA niti ZABIH eh tada bi se moglo reći da nije serator taj Bahir
a da malo smanjiš doživljaj, pa pokušaš da ne budeš bezobrazan i vrijeđaš sve one koji nose prezime Izetbegović??
- Polynesian
#65 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Hebote, pa o radu Malkića trebaju da donesu sud Srebreničani a ne Bakir i dr.Luke Perry wrote:A sta kaze Bakir o dosadasnjem radu Malkica? Red bi bio da se na kraju mandata ocijeni.
Bakirova izjava apsolutno stoji, Bošnjaci nisu jedinstveni, i jedni drugima samo " kontriraju ", pa čak i na stvari kao što je ova izjava Bakira I, koja je sasvim razumljiva, logična i utemeljena u stvarnosti.
- Vodenjak
#66 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
@politicaru, znas li ti na kojoj si temi?politicar wrote: Ni SDP nista nije bolji,a svi napadate SDA.SDA je predlagala zajednicki nastup SDA,SDP I SBIH U RS,samim tim i u Srebrenici, SDP je to odbio.Na taj nacin i SDP doprinosi podjeli glasova probosanskih snaga u RS i te snage su slabe u RS.Da je prihvacen zajednicki nastup probosanske snage u RS u bile duplo jace i mogle bi nesto uciniti za povratnike u RS,pogotovo u Srebrenici.SDP je to odbio zbog nekih parcijalnih i licnih interesa.
De pogledaj jos jednom pa napisi post ponovo!
- Vodenjak
#67 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Sta je to logicno, razumljivo i utemeljeno u stvarnosti?Polynesian wrote:Hebote, pa o radu Malkića trebaju da donesu sud Srebreničani a ne Bakir i dr.Luke Perry wrote:A sta kaze Bakir o dosadasnjem radu Malkica? Red bi bio da se na kraju mandata ocijeni.
Bakirova izjava apsolutno stoji, Bošnjaci nisu jedinstveni, i jedni drugima samo " kontriraju ", pa čak i na stvari kao što je ova izjava Bakira I, koja je sasvim razumljiva, logična i utemeljena u stvarnosti.
Mozda to da se bosnjacki narod nastavi varati i narednih dvadeset ili sto dvadeset godina sa istom shupljom pricom tipa "u svojoj vjeri na svojoj zemlji"? Da nastave uzivati i u narednih "10, 20, 120 najtezih godina"?
Za mene je politika koju zagovara Izetbegovic ista ona koja je Bosnjake dovela gotovo do toga da postanu jedna obicna vjerska skupina u omanjoj enklavi na podrucju BiH!
Od konstitutivnosti koju su imali na podrucju bivse nam drzave, danas su Bosnjaci dovedeni u situaciju da cak ne budu priznati ni kao nacionalna manjina u svim ostalim dijelovima bivse Juge osim ovog Kvazimoda od drzave kakva je BiH!
Ne bih sada ulazio u razloge zasto je to tako i cija je to krivica ali Bakirovi i stavovi pojedinih diskutanata ovdje znace da ih ima masa koji i dalje zive u oblacima i vide sebe samo kao jadne, fine, dobre, pametne ali neshvacene merhametlije!
SDA je, treba to vec jednom shvatiti kao stvarnost, ”samo” sastavni dio politike koja je dovela do kataklizme velikog broja ljudi na podrucju BiH!
SDS-u i HDZ-u, treba da sudi cijeli svijet za zlodjela koja su napravili!!
SDA-u medjutim, treba da sude Bosnjaci i svi ostali Bosanci jer su bili i ostali stranka koja je svoje kleronacionalisticke ciljeve vjesto sakrivala borbom za Bosnu i Hercegovinu do koje joj je oduvijek bilo stalo koliko i meni do pobjede Turske protiv Hrvatske! (A do toga mi je bilo stalo ko do lanjskog snijega, da i to bude jasno!)
SDA je stranka koja je kao i njen prvi lider prije podne ovakva a od podne onakva i vjerovati istoj da zeli onakvu BiH za koju se kobajagi zalagala i zalaze je zlocin protiv svijesti i savjesti svakog normalnog covjeka!
I zato, poziv na jedinstvo i okupljanje do iznemoglosti dovedenog bosnjackog naroda oko kvocke u liku SDA je ujedno I poziv istom narodu da i dalje srlja u sopstvenu propast!
Zna se bosnjacki narod i sam survati ako treba i za to mu ne treba tutorstvo onih koji ih vode na nacin da shuruju sa njihovim dzelatima prije, u toku i nakon pokolja ili da im danas, u 21. vijeku, otkrivaju korijene u vidu majcinstva od strane Turske.
Last edited by Vodenjak on 04/07/2008 08:52, edited 2 times in total.
- Fair Life
#69 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Seronja poziva na jedinstvo bosnjaka a sam ih dijeli osnivanjem A-SDA stranke.
Mucak covjek k'o i otac sto mu je bio.
Mucak covjek k'o i otac sto mu je bio.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
koje su to komunjarske metode boktevidio
i oni su pozivali na jedinstvo
sada je samo crvena boja zamijenjena zelenom i opet se poziva na jedinstvo
kakvo jedinistvo?
čemu izbori onda?
pa ja mami i bratu ne govorim za koga će glasati a ne tamo nekim nepoznatim ljudima... svak ima pravo da glasa za onoga koji će mu donijeti bolje sutra...
a za ove što se stalno vraćaju na 1992-1995
brate eto odbranili ste nas vi iz SDA... ajde ba sjašite malo dokle mislite na toj staroj "slavi" paradirati
opet ste ko komunjare zasjeli i ne popuštaju šta sad trebamo vaše prvoborce iz logistike trpiti 45 godina dok svi ne umru... a onda sinovi prvoboraca imaju prednost pa unucad prvoboraca...
na kraju krajeva HDZ hrvatske je mense čini izbacio porodicu tuđman iz svog članstva
kaće se to desiti s Bahirom što je on svojoj stranci? beg? sultan? doživotni potpredsjednik s tendencijom da nelegalno smijeni predjednika?
i oni su pozivali na jedinstvo
sada je samo crvena boja zamijenjena zelenom i opet se poziva na jedinstvo
kakvo jedinistvo?
čemu izbori onda?
pa ja mami i bratu ne govorim za koga će glasati a ne tamo nekim nepoznatim ljudima... svak ima pravo da glasa za onoga koji će mu donijeti bolje sutra...
a za ove što se stalno vraćaju na 1992-1995
brate eto odbranili ste nas vi iz SDA... ajde ba sjašite malo dokle mislite na toj staroj "slavi" paradirati
opet ste ko komunjare zasjeli i ne popuštaju šta sad trebamo vaše prvoborce iz logistike trpiti 45 godina dok svi ne umru... a onda sinovi prvoboraca imaju prednost pa unucad prvoboraca...
na kraju krajeva HDZ hrvatske je mense čini izbacio porodicu tuđman iz svog članstva
kaće se to desiti s Bahirom što je on svojoj stranci? beg? sultan? doživotni potpredsjednik s tendencijom da nelegalno smijeni predjednika?
- Luke Perry
#71 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Tako znaci. Centrala pere ruke.Polynesian wrote:Hebote, pa o radu Malkića trebaju da donesu sud Srebreničani a ne Bakir i dr.Luke Perry wrote:A sta kaze Bakir o dosadasnjem radu Malkica? Red bi bio da se na kraju mandata ocijeni.
btw. pusti Srebrenicane onda da odluce kome ce dati glas a ne da ih Bakir savjetuje, licemjeru jedan.
-
popajic
#72 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Dugo se nisam javljao jer mi se podobro ogadila ova nasa politicka stvarnost.@vodenjak
Sta je to logicno, razumljivo i utemeljeno u stvarnosti?
Mozda to da se bosnjacki narod nastavi varati i narednih dvadeset ili sto dvadeset godina sa istom shupljom pricom tipa "u svojoj vjeri na svojoj zemlji"? Da nastave uzivati i u narednih "10, 20, 120 najtezih godina"?
Za mene je politika koju zagovara Izetbegovic ista ona koja je Bosnjake dovela gotovo do toga da postanu jedna obicna vjerska skupina u omanjoj enklavi na podrucju BiH!
Od konstitutivnosti koju su imali na podrucju bivse nam drzave, danas su Bosnjaci dovedeni u situaciju da cak ne budu priznati ni kao nacionalna manjina u svim ostalim dijelovima bivse Juge osim ovog Kvazimoda od drzave kakva je BiH!
Ne bih sada ulazio u razloge zasto je to tako i cija je to krivica ali Bakirovi i stavovi pojedinih diskutanata ovdje znace da ih ima masa koji i dalje zive u oblacima i vide sebe samo kao jadne, fine, dobre, pametne ali neshvacene merhametlije!
SDA je, treba to vec jednom shvatiti kao stvarnost, ”samo” sastavni dio politike koja je dovela do kataklizme velikog broja ljudi na podrucju BiH!
SDS-u i HDZ-u, treba da sudi cijeli svijet za zlodjela koja su napravili!!
SDA-u medjutim, treba da sude Bosnjaci i svi ostali Bosanci jer su bili i ostali stranka koja je svoje kleronacionalisticke ciljeve vjesto sakrivala borbom za Bosnu i Hercegovinu do koje joj je oduvijek bilo stalo koliko i meni do pobjede Turske protiv Hrvatske! (A do toga mi je bilo stalo ko do lanjskog snijega, da i to bude jasno!)
SDA je stranka koja je kao i njen prvi lider prije podne ovakva a od podne onakva i vjerovati istoj da zeli onakvu BiH za koju se kobajagi zalagala i zalaze je zlocin protiv svijesti i savjesti svakog normalnog covjeka!
I zato, poziv na jedinstvo i okupljanje do iznemoglosti dovedenog bosnjackog naroda oko kvocke u liku SDA je ujedno I poziv istom narodu da i dalje srlja u sopstvenu propast!
Zna se bosnjacki narod i sam survati ako treba i za to mu ne treba tutorstvo onih koji ih vode na nacin da shuruju sa njihovim dzelatim
Eto,sad ne odolih!
Nema fajde @Vodenjak od objasnjavanja da je nemoguce da nas iz govana izvade oni koji su nas sa bratskim SDS-om i HDZ-om u ta ista govna uvalili.
Bakir govori o nekakvom jedinstvu??? I ljudi mu vjeruju.Jos gore-slijede ga!
U svakoj normalnoj drzavi takva osoba bi camila iza zatvorskih resetaka.Kod nas je on pastir koji genetski uziva u liderstvu...a sta ce biti sa stadom...pa,nije on valjda zaduzen da se oko toga sekira.
Zalost bozija da jos uvijek i ovakvi vozovi prolaze...a prolaze...
- Polynesian
#73 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Sad kad smo kod Srebreničana, i njima treba malo neke stvari ( kao i tebi ) pojasniti.Luke Perry wrote:
btw. pusti Srebrenicane onda da odluce kome ce dati glas a ne da ih Bakir savjetuje, licemjeru jedan.
Rasipanjem glasova oni su na gubitku. SDP je jasan bio. Ne žele zajedničkog kandidata, što znači da time direktno dovode u pitanje izbor Bošnjaka za načelnika Srebrenice. Naravno, takav odnos prema Srebrenici, u kojem se stranački interesi, stavljaju iznad interesa Srebreničana je zaista, licemjeran.
- scooter21ba
#74 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
i opet srebrenica se pominje u licnu ili stranacku korist umjesto da je popuste malo i zivi kao i sav normalan svijet
sjete se srebrenice samo oko godisnjice ili kad treba skupiti glasove za ovu ili onu stranku
uglavnom se odnosi na SDA jer kao oni su jedini pacenici i nasljednici pacenika srebrenice
sjete se srebrenice samo oko godisnjice ili kad treba skupiti glasove za ovu ili onu stranku
uglavnom se odnosi na SDA jer kao oni su jedini pacenici i nasljednici pacenika srebrenice
- amko_sa
#75 Re: Izjava Bakira Izetbegovica
Alija je najvise radio na tome da svi i srbi i hrvati ostanu u svojim kucama na taj nacin sto nije dao da se unistavaju vjerski objekti i ubijaju civili.U takvoj uzasnoj situaciji uradio je sve sto je mogao kao moralan covjek (priznato u svijetu samo ne kod nas).Pojedinacnih slucajeva je bilo ali njegova politika nije protjerala srbe oni su sami sebe protjerali vjerujuci u fasisticku ideologiju velike Srbije znaci svojevoljno su isli iz svojih kuca ocekujuci vracanje na planski popaljenu njihovu + muslimansku imovinu i ubijene svoje komsije muslimane(ali po njima vrijedilo je truda tada).
A druga stvar oko ujedinjenja >> zar nebi trebalo da smo ujedinjeni kao sto smo bili u ratu ako nam je i opstanak na ovim prostorima i dan danas upitan.Politika prijetnji i otvorenog pokusaja cijepanja BiH nije gotova ni sad od strane Dodika.Dodik nastavlja put karadzica a mi seremo kako nam nije valjo Alija.Valjda vam onda valja Dodik.Ako cita ovo mislim da se cijepa od smjeha jer niti jedan srbin nece reci ni pomisliti nista lose o govnaru karadzicu ili mladicu.
Narod kad glasa za SDA (ja nisam glasao ni za koga) vjerovatno glasa iz straha da ih ne neko ne izda i ne zastupa njihov interes na nivou drzave pa glasa za nacionalnu stranku.To je glavni strah koji odluci za koga ce se glasati i realan je a probali smo i sa ostalim strankama.To nam je realnost u kojoj zivimo.Ako se to ikad rijesi svi bi glasali za onog ko ima plan boljeg ekonomskog razvoja.Imamo problem a to je rs i Dodik.Zato nam treba neko ko ce javno puno vise istupati i zacepiti usta onom govnaru a ujedno braniti i istinu o tome ko je bio zvjer a ko zrtva.Ne kazem ko treba to da bude na vlasti potpuno mi je svejedno samo da zna se boriti za ove ljude i ovu drzavu.Ako neko zeli bolji zivot morace sve su prilike otici odavde jer ga ovdje nece jos dugo biti zahvaljujuci prije svega Dodiku koji drzi komad zemlje koju autom predjes za 3 sata i zeli drzavu od i onako male drzave koja samo ujedinjena moze nesto postici u evropi.Sto je najtuznije nikad Dodik nece doci pameti ali izgleda ni mi pa da kao cjelina nesto uradimo.Tona je nelogicnosti u nasim glavama i ogromno plitkoumlje valjda ne zasluzujemo bolje od ovoga gdje smo sada ne samo zahvaljujuci nama nego i nikakvom izboru politicara koji bi znali nesto da urade osim mozda Zeljka Komsica.Toliko
A druga stvar oko ujedinjenja >> zar nebi trebalo da smo ujedinjeni kao sto smo bili u ratu ako nam je i opstanak na ovim prostorima i dan danas upitan.Politika prijetnji i otvorenog pokusaja cijepanja BiH nije gotova ni sad od strane Dodika.Dodik nastavlja put karadzica a mi seremo kako nam nije valjo Alija.Valjda vam onda valja Dodik.Ako cita ovo mislim da se cijepa od smjeha jer niti jedan srbin nece reci ni pomisliti nista lose o govnaru karadzicu ili mladicu.
Narod kad glasa za SDA (ja nisam glasao ni za koga) vjerovatno glasa iz straha da ih ne neko ne izda i ne zastupa njihov interes na nivou drzave pa glasa za nacionalnu stranku.To je glavni strah koji odluci za koga ce se glasati i realan je a probali smo i sa ostalim strankama.To nam je realnost u kojoj zivimo.Ako se to ikad rijesi svi bi glasali za onog ko ima plan boljeg ekonomskog razvoja.Imamo problem a to je rs i Dodik.Zato nam treba neko ko ce javno puno vise istupati i zacepiti usta onom govnaru a ujedno braniti i istinu o tome ko je bio zvjer a ko zrtva.Ne kazem ko treba to da bude na vlasti potpuno mi je svejedno samo da zna se boriti za ove ljude i ovu drzavu.Ako neko zeli bolji zivot morace sve su prilike otici odavde jer ga ovdje nece jos dugo biti zahvaljujuci prije svega Dodiku koji drzi komad zemlje koju autom predjes za 3 sata i zeli drzavu od i onako male drzave koja samo ujedinjena moze nesto postici u evropi.Sto je najtuznije nikad Dodik nece doci pameti ali izgleda ni mi pa da kao cjelina nesto uradimo.Tona je nelogicnosti u nasim glavama i ogromno plitkoumlje valjda ne zasluzujemo bolje od ovoga gdje smo sada ne samo zahvaljujuci nama nego i nikakvom izboru politicara koji bi znali nesto da urade osim mozda Zeljka Komsica.Toliko