Koje novine citate?
Moderator: anex
-
emra_a
#51 Re: Koje novine citate?
citam Avaz,Saff,i nekada al rijetko bh dane
- jennisjoplin
#52 Re: Koje novine citate?
agdje nece biti najcitanija kada 90% cine reklame i oglasi za pokojnikeb@tto wrote:avaz jeste najčitanija novina i najnepismenija novinaVozdra raja wrote:Avaz je daleko najcitanija novina u BiH!
Citam sve novine koje mi padnu pod ruku!
Slobodna Bosna je bolesna novina, sa bolesnim urednikom!!
- vjesticanametli
#53 Re: Koje novine citate?
nikoje
nemas sta ni citat
- accent
#54 Re: Koje novine citate?
dnevni avaz
expres
svet
i tv program (iz avaza naravno)
expres
svet
i tv program (iz avaza naravno)
-
klixober
#55 Re: Koje novine citate?
Nije grijeh citati Avaz,ali je grijeh kupovati Avaz.Ko kupuje Avaz radi direktno protiv drzave BiH.
-
callmethebreeeze
#56 Re: Koje novine citate?
dagens nyheter
sydsvenska dagbladet
fokus
economist
vanity fair
i na netu:
avaz, nezavisne, oslobodjenje i slobodnu i bhdane i start kad mi koja dobra dusa posalje koji primjerak ili clanak.

sydsvenska dagbladet
fokus
economist
vanity fair
i na netu:
avaz, nezavisne, oslobodjenje i slobodnu i bhdane i start kad mi koja dobra dusa posalje koji primjerak ili clanak.
- accent
#57 Re: Koje novine citate?
***********************************komeba wrote:Nije grijeh citati Avaz,ali je grijeh kupovati Avaz.Ko kupuje Avaz radi direktno protiv drzave BiH.
ko ne cita avaz nije bosanac, on/ona podriva ustavni poredak BiH i radi protiv drzave, i drzavni je neprijatelj
-
callmethebreeeze
#58 Re: Koje novine citate?
accent wrote:***********************************komeba wrote:Nije grijeh citati Avaz,ali je grijeh kupovati Avaz.Ko kupuje Avaz radi direktno protiv drzave BiH.
ko ne cita avaz nije bosanac, on/ona podriva ustavni poredak BiH i radi protiv drzave, i drzavni je neprijatelj
-
mamica papucarka
#59 Re: Koje novine citate?
meni je Havaz najdraze poturit kad gulim krompir
I to onu stranicu gdje je Komentar dana

- accent
#60 Re: Koje novine citate?
***********************************mamica papucarka wrote:meni je Havaz najdraze poturit kad gulim krompirI to onu stranicu gdje je Komentar dana
![]()
ahhhhhhhh!!!! SOTONO ili ti sejtane reci cu te rejisu
- otherside
#61 Re: Koje novine citate?
hem si dobra supruga hem si informisana
e haj nek neko sad kaze da zene nisu svestrane
e haj nek neko sad kaze da zene nisu svestrane
- jennisjoplin
#62 Re: Koje novine citate?
accent wrote:***********************************komeba wrote:Nije grijeh citati Avaz,ali je grijeh kupovati Avaz.Ko kupuje Avaz radi direktno protiv drzave BiH.
- veljaca
#63 Re: Koje novine citate?
Ne citam novine - PRATIM Sarajevo-x Forum

- jennisjoplin
#64 Re: Koje novine citate?
a meni kod umatanja krompiruse da se ne ohladimamica papucarka wrote:meni je Havaz najdraze poturit kad gulim krompirI to onu stranicu gdje je Komentar dana
![]()
-
mamica papucarka
#65 Re: Koje novine citate?
ti si pravi patriotaveljaca wrote:Ne citam novine - PRATIM Sarajevo-x Forum
![]()
![]()
![]()
![]()
- jennisjoplin
#66 Re: Koje novine citate?
koliko li je placaju za reklamumamica papucarka wrote:ti si pravi patriotaveljaca wrote:Ne citam novine - PRATIM Sarajevo-x Forum
![]()
![]()
![]()
![]()
- Gandalf
#67 Re: Koje novine citate?
accent wrote:***********************************mamica papucarka wrote:meni je Havaz najdraze poturit kad gulim krompirI to onu stranicu gdje je Komentar dana
![]()
ahhhhhhhh!!!! SOTONO ili ti sejtane reci cu te rejisu
- Fiore
#68 Re: Koje novine citate?
najcescce su oslobodjenje.,avaz.,ponekad kad nestane toga ide., san.. ode to najradije za rostilj.. avaz se odmah upali ., oslobodjenje malo vise dimi dok gori., a san izgori u sekundi., nema nesto dima.. 
-
callmethebreeeze
#69 Re: Koje novine citate?
u avaz ni koristene uloske ne treba zamotavatijennisjoplin wrote:a meni kod umatanja krompiruse da se ne ohladimamica papucarka wrote:meni je Havaz najdraze poturit kad gulim krompirI to onu stranicu gdje je Komentar dana
![]()
![]()
![]()
, al' nesto se pokvarili pa mi skratili za duplo vrijeme
salim se, treba citati da bi se znalo sta neprijatelj sprema.
-
cuturica
#70 Re: Koje novine citate?
Havaz u nedostatku tolaet papira
- jennisjoplin
#71 Re: Koje novine citate?
pa onda je bolje da te zmija ugrizecuturica wrote:Havaz u nedostatku tolaet papira
- ProS
#72 Re: Koje novine citate?
ja sam uvijek mislio da su avaz i sa-x jedno te isto
samo sto je sa-x brzi 
i,ne treba vala pikat sa-x,kad nemaju tim novinara,imaju tim urednika koji prevode,mozda,strane vijesti i pokojeg kolumnistu i intervju

i,ne treba vala pikat sa-x,kad nemaju tim novinara,imaju tim urednika koji prevode,mozda,strane vijesti i pokojeg kolumnistu i intervju
-
emra_a
#73 Re: Koje novine citate?
komeba wrote:Nije grijeh citati Avaz,ali je grijeh kupovati Avaz.Ko kupuje Avaz radi direktno protiv drzave BiH.
ma neka radim
- sffovac
#74 Re: Koje novine citate?
sto kaze danas haver
ja inace ne kupujem avaz, ali kad god idem na zeljinu utakmicu kupim avaz
-a zasto
pa da mogu svoj raji podijeliti da imaju na sta sjest, jedino je on dovoljno debeo

ja inace ne kupujem avaz, ali kad god idem na zeljinu utakmicu kupim avaz
-a zasto
pa da mogu svoj raji podijeliti da imaju na sta sjest, jedino je on dovoljno debeo
-
Nur40
#75 Re: Koje novine citate?
Ma šta je ovo? Niko ne smije priznati da čita Avaz. Zar je to tako strašno? Razumljivo je da je najčitaniji, najbliži je vlasti i onda zna šta se i dešava. Tako je uvijek bilo u BiH, a i u Yu. Ko je najbliži vlasti, taj je i najbolje informisan i od šire publike najčitaniji. Tako je bilo i sa Oslobođenjem. Doduše, davno, prije 1990.godine. Čovjek treba čitati, samo treba sve provjeriti, nevjerovati na prvu ne samo bilo kojim novinama, nego ni medijima općenito.
Eva mišljenja dva čovjeka, po meni relevantna, o današnjim medijima.
Urednik Ferala Viktor Ivančić:
Eva mišljenja dva čovjeka, po meni relevantna, o današnjim medijima.
Urednik Ferala Viktor Ivančić:
I o BH medijima - Prof.dr. Šemso Tucaković, šef Odsjeka za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, o nezavisnim medijima u BiH kaže:Novine se više i ne uređuju u novinskim redakcijama, kojima je oduzeta svaka autonomija, nego u korporacijskim centrima moći, a ovi su opet navezani na svoje političke i ekonomske partnere. Mediji više nisu tu da uistinu informiraju ili, sačuvaj bože, kritički misle na iole nezgodan način, nego da proizvode „javno mnijenje”, iliti poželjno „društveno raspoloženje”, kombinirajući metode radikalne redukcije i gole propagande. Samo što više nije potrebna politička sila da bi se to postiglo, dovoljna je zloupotreba „tržišta” i privatnog vlasništva, a rezultati su daleko učinkovitiji.
I za kraj opet Viktor IvančićTo je jedna floskula koja služi za zamajavanje javnosti, jer je riječ o biltenima čiji su urednici pripadnici kojekakvih tajnih službi, članovi različitih klanova, lobija, u čijem interesu i rade.
Trend je opći, naravno, uopće nema sumnje da svijetom – barem njegovom zapadnom stranom – vlada ideologija statusa quo i da su mediji glavni prodavači te ideološke robe: to znači čuvati i promovirati vrijednosti liberalnog kapitalizma kao „najboljeg od svih svjetova”, te pratiti inscenacije tobožnjih „promjena” koje zapravo simuliraju kolektivnu vjeru u „progres” i „popravljanje stanja”, a krajnje je skaredno postavljati radikalna pitanja i dovoditi sistem u pitanje. Sve izvan apsolutne lojalnosti vladajućem neoliberalnom sustavu smatra se politički nekorektnim i odioznim. Mediji se utoliko sve više obraćaju potrošačima, a sve manje građanima, zato jer intencija i jest da se građani u što većoj mjeri preoblikuju u potrošače. Dakle u klasu koja će biti potkupljena lažnim mogućnostima izbora i vjerom u lagodniji život.
Tranzicija, međutim, ima svoje neodoljive posebnosti, a one se očituju ponajprije u manjku skrupula. Tamo gdje na zapadu nastupa kirurgija, ovdje rade sjekire. Zapadne demokracije uspostavljaju glomazne infrastrukture da bi na što skrupuloznije načine provele i „opravdale” dominacije političkih i ekonomskih grupa, pa je povremeno moguće da im takve infrastrukture dođu glave, jer je barem potrebno poštovati zadana pravila igre. Ovdje takvih obzira nema. Ovdje se udruživanjem političke, ekonomske i medijske moći stvaraju zločinačke organizacije u najklasičnijem smislu riječi. Istim se manevrima i uzajamnim lojalnostima dobivaju parlamentarni izbori, otkupljuju građevinski tereni i prodaju genetski modificirani krumpiri.
Osim toga, u malim tranzicijskim zemljama dokida se margina. „Tržišta” funkcioniraju na principu sve ili ništa, nije rezerviran ni geto za alternativu, a istovremeno su ta „tržišta” toliko mala da ih se može potpuno destruirati u vrlo kratkom razdoblju. Na velikim tržištima još uvijek se održava tradicija dobrog pisanja i tzv. ozbiljnih novina koje neće imati samo komercijalno-zabavnu namjenu, makar u nekim ograničenim enklavama. Ovdje se, međutim, obavlja generalni izgon pameti iz novinarstva, vrlo temeljit i vrlo hitan. Halapljivost je pogonsko gorivo tranzicije i nikoga nije naročito briga što će ostati kada se u općem pustošenju potroši supstance struke, ono nešto što zovemo vjerodostojnost. Možda je to pretenciozno i patetično, ali stvarno mislim da je gašenje Ferala tužnije kao simptom, nego kao činjenica nestanka jednog lista.