Ne zatvora nego prisilnog rada. Tim frustriranim idiotima bi to najteze palo. Kao u USA - drustveno koristan rad.zandar wrote: 90% tih trkaca koji se izivljavaju na ulicama sarajeva ima desetine prijava po saobracaju od strane policije, ali eto kao sto vidis, i dalje divljaju... ti smatras da je to do policije, a ja se ne slazem.
ja bih to lako rijesio, za prekoracenje 50km/h u naseljenom mjestu - automatski kazna zatvora 30 dana, pa da vidis kako ce da voze svi ko baje. takva brzina u naselju se i moze tumaciti kao ugrozavanje zivota ostalih ucesnika u saobracaju...
Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
-
sabanss
#51 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
-
blackladyy
#52 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
najgore je sto mi u sarajevu uvijek ovako polemisemo sta trebai kako i zasto nakon sto se nesto desi i to se zaboravi za 5 dana i na tome ostane, naravno ne zaborave oni kojima se to desilo, mi nikad necemo imat dobru policiju dokle god ima guzonja za kojih zakoni ne vrijede i kad njihovi sinovi nesto naprave to se odmah sredi, samo se sjetite slucaja od mozda godinu il dvije nisam sigurna kad je mladic pokosio starca na tramvajskoj stanici kod predsjednistva i ja ga nakon 10 dana vidim u slozi
.. ne poznajem lika licno znam ga iz prica i znam da ima dobru pozadinu i et odmah je bio vani, tako ce biti i sa ovim likom, ljudi kakav zakon u ovoj drzavi nista ne vrijedi!

Last edited by blackladyy on 29/06/2008 14:31, edited 1 time in total.
- sesalmir
#53 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Slazem se za ovaj drustveno korisni rad, neka se isplati drzavi i drustvu kada god neko ucini neki prekrsaj, jer ne znam koja je svrha zatvora u kojem kojekakvi majmuni jos imaju smjestaj i redovnu hranu i po cijeli dan cesu guzicu i predstavljaju jos vece opterecenje za ekonomiju. I jos hocu da kazem da je ovdje sudstvo najgore, jer ce ovaj i njemu slicni uvjek povuc neku stelu, pomocu para ili poznanstva i eto ga opet za volanom. Za ovakve situacije gdje se utvrdi 100% krivica vozaca, u kojoj nije doslo ni do kakvog kvara na vozilu pa da je on iz tog razloga izgubio kontrolu, treba da minimalna kazna bude 5 godina zatvora, bez mogucnosti smanjenja kazne, a ovisno o okolnostima i veca. A mi imamo svjez primjer kada lik dedu na tramvajskoj stanici ubije autom i nije 10 dana proslo vec hoda ulicom a danas je vec i za volanom, pa kakva je ovo drzava i sudstvo. Doduse nije ni cudno kad vidis ko studira i zavrsava pravni fakultet odakle ustvari sve i pocinje, sve moze biti potpuno jasno.sabanss wrote:Ne zatvora nego prisilnog rada. Tim frustriranim idiotima bi to najteze palo. Kao u USA - drustveno koristan rad.zandar wrote: 90% tih trkaca koji se izivljavaju na ulicama sarajeva ima desetine prijava po saobracaju od strane policije, ali eto kao sto vidis, i dalje divljaju... ti smatras da je to do policije, a ja se ne slazem.
ja bih to lako rijesio, za prekoracenje 50km/h u naseljenom mjestu - automatski kazna zatvora 30 dana, pa da vidis kako ce da voze svi ko baje. takva brzina u naselju se i moze tumaciti kao ugrozavanje zivota ostalih ucesnika u saobracaju...
-
notabene
#54 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
ha ha ha.. Pa zar mislite da ce i dan provest u zatvoru.. Jadno je ovo mjesto.
- amrica
#55 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ako lik ima svedsko drzavljanstvo, a nije zatvoren odmah poslije nesrece, sad je vec u Svediji.
A da Bosanceros ogrebe nekog u EU, dozivotni odmah.
Jadan nasa dijaspora, tamo ih svi gaze, pa ovdje lijece frustracije na nama.
U Hrvatskoj od prije 10-ak dana je novi zakon, dozvoljen 0,5%% (promila), ali zato ako predjes 0,5 drito u zatvor. A kazne su im takve da moras dici kredit da platis.
Dok se kod nas ne desi slucaj kao Zuzic (mislim da se tako zove momak, sin tajkuna i odvjetnice ili sutkinje sa bijesnim autom i bezbroj prijava je ubio djevojku i tesko ranio momka) koji je dobio drakonsku kaznu ovakve stvari ce se desavati.
A da Bosanceros ogrebe nekog u EU, dozivotni odmah.
Jadan nasa dijaspora, tamo ih svi gaze, pa ovdje lijece frustracije na nama.
U Hrvatskoj od prije 10-ak dana je novi zakon, dozvoljen 0,5%% (promila), ali zato ako predjes 0,5 drito u zatvor. A kazne su im takve da moras dici kredit da platis.
Dok se kod nas ne desi slucaj kao Zuzic (mislim da se tako zove momak, sin tajkuna i odvjetnice ili sutkinje sa bijesnim autom i bezbroj prijava je ubio djevojku i tesko ranio momka) koji je dobio drakonsku kaznu ovakve stvari ce se desavati.
- don vito
#56 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Sta mislite da li bi se dijasporac u svojoj novoj domovini Svedskoj usudio voziti:
1. pijan
2. brze nego propisi dozvoljavaju
Cisto sumnjam, jer da je ovo sto je napravio ovom nesretnom bracnom paru, uradio porodici Kristensen u centru Geteborga:
1. dugo bi robijao
2. kada bi najzad izasao iz hapsa, radio bi do kraja zivota samo da im placa odstetu zbog pretrpljenih fizickih i psihickih boli
Stoga mu je u podsvjesti jasno da ne smije krsiti nikakav zakon, cak ni prelaziti ulicu kao pjesak na crvenom u Svedskoj. Ali, ima taj prelijepi mjesec dolaska u domovinu kada se moze raditi sta mu je volja. Pa, i da napravi masakr u uskoj gradskoj ulici. I dijasporcu se nece nista desiti i mozemo ga ocekivati naredne godine u novoj sezoni lova na "domoroce" uz zvuke turbo-folka, brzu voznju, skripu guma. A prije toga ce, u oktobru na izborima, zaokruziti kandidata koalicije SDA/SZBiH jer mu takvi kreiraju "pravni ambijent" da jedan mjesec godisnje moze dati oduska svojim divljim hormonima.
1. pijan
Cisto sumnjam, jer da je ovo sto je napravio ovom nesretnom bracnom paru, uradio porodici Kristensen u centru Geteborga:
1. dugo bi robijao
2. kada bi najzad izasao iz hapsa, radio bi do kraja zivota samo da im placa odstetu zbog pretrpljenih fizickih i psihickih boli
Stoga mu je u podsvjesti jasno da ne smije krsiti nikakav zakon, cak ni prelaziti ulicu kao pjesak na crvenom u Svedskoj. Ali, ima taj prelijepi mjesec dolaska u domovinu kada se moze raditi sta mu je volja. Pa, i da napravi masakr u uskoj gradskoj ulici. I dijasporcu se nece nista desiti i mozemo ga ocekivati naredne godine u novoj sezoni lova na "domoroce" uz zvuke turbo-folka, brzu voznju, skripu guma. A prije toga ce, u oktobru na izborima, zaokruziti kandidata koalicije SDA/SZBiH jer mu takvi kreiraju "pravni ambijent" da jedan mjesec godisnje moze dati oduska svojim divljim hormonima.
-
zandar
#57 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
sabanss wrote:Ne zatvora nego prisilnog rada. Tim frustriranim idiotima bi to najteze palo. Kao u USA - drustveno koristan rad.zandar wrote: 90% tih trkaca koji se izivljavaju na ulicama sarajeva ima desetine prijava po saobracaju od strane policije, ali eto kao sto vidis, i dalje divljaju... ti smatras da je to do policije, a ja se ne slazem.
to se podrazumijeva.
ja bih preporucio metenje ferhadije.
-
in33sa
#58 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Nebi se usudio, tamo nasi ljudi postuju zakone, ali nije to tema jer ovdje kod nas gradjane gaze i dijasporci i nedijasporci.don vito wrote:Sta mislite da li bi se dijasporac u svojoj novoj domovini Svedskoj usudio voziti:
1. pijan
1. dugo bi robijao
Ja sam siguran da ovi stranci kod nas uzivaju jer kod kuce ne smiju raditi sta ih volja. Jer tamo se zakoni postuju. Napravis prekrsaj, odgovaras. Pa da si tito.
Snipes nije platio porez, hop tri godine u zatvor. Pa se zali upravi vodovoda.
A kod nas i dalje vrijedi ono "meni badzo faca u policiji, boli me qrac, mogu raditi sta hocu".
Svemu ovome kumuje neucinkovita kriminalizirana korumpirana vlast, odnosno narod koji bira vlast. Ali kome govoriti, kad ce i na svakim sljedecim izborima prilikom glasanja glavna zvijezda vodilja biti ona "ma neka je lopov ba, daj da ja glasam za Hareta, Srbi i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". Ili "jeste lopov, ali ja cu za Dodika, Bosnjaci i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". I da ne idem na treci tor, predugacko.
U kakvoj drzavi zivimo, bolje nismo ni zasluzili. Prije par godina vracam se iz Slovenije sa par poznanika koji me pokupise usput, oni dosli iz Njemacke. Prelazimo granicu kod Gradiske, otvara se prozor i ovaj jedan baca praznu flasu kroz prozor i jos neke ostatke, kese od cipsa i slicno, sav sretan i ozaren, uz recenicu "konacno da mogu ko covjek...".
- lys
#59 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ne znam kako je u Svedskoj, ali nazalost u vecini evropskih zemalja ovakvi slucajevi su jako slabo kaznjeni. Nedavno je u Francuskoj bilo par ovakvih slucajeva, mladic pokosio djecu na autobuskom stajalistu, zena slala sms za volanom i pokupila vatrogasce na putu, pijan covjek uletio u sred Pariza u kafansku bastu....U prosijeku godina do tri zatvora, i to kad ne dobiju uslovnu. 
-
fixer
#60 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
al su kaznjeni... ovdje nisu ni kaznjeni, ovdje su nagradjeni izlaskom u slogu nakon samo 10 dana
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
nema se šta reći
sve je već rečeno
nadati se da te zaobiđe ova zla lutrija
sve je već rečeno
nadati se da te zaobiđe ova zla lutrija
- chuchumbamayumbe
#62 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
E ovo je bas dno-dna!in33sa wrote:
Nebi se usudio, tamo nasi ljudi postuju zakone, ali nije to tema jer ovdje kod nas gradjane gaze i dijasporci i nedijasporci.
Ja sam siguran da ovi stranci kod nas uzivaju jer kod kuce ne smiju raditi sta ih volja. Jer tamo se zakoni postuju. Napravis prekrsaj, odgovaras. Pa da si tito.
Snipes nije platio porez, hop tri godine u zatvor. Pa se zali upravi vodovoda.
A kod nas i dalje vrijedi ono "meni badzo faca u policiji, boli me qrac, mogu raditi sta hocu".
Svemu ovome kumuje neucinkovita kriminalizirana korumpirana vlast, odnosno narod koji bira vlast. Ali kome govoriti, kad ce i na svakim sljedecim izborima prilikom glasanja glavna zvijezda vodilja biti ona "ma neka je lopov ba, daj da ja glasam za Hareta, Srbi i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". Ili "jeste lopov, ali ja cu za Dodika, Bosnjaci i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". I da ne idem na treci tor, predugacko.
U kakvoj drzavi zivimo, bolje nismo ni zasluzili. Prije par godina vracam se iz Slovenije sa par poznanika koji me pokupise usput, oni dosli iz Njemacke. Prelazimo granicu kod Gradiske, otvara se prozor i ovaj jedan baca praznu flasu kroz prozor i jos neke ostatke, kese od cipsa i slicno, sav sretan i ozaren, uz recenicu "konacno da mogu ko covjek...".
Krkanluk zeschi!
-
aidaa_princess90
#63 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Meni je uzasno zao sto se ovo dogodilo,ali svaki dan se nesto desava i mene je postalo strah hodati ulicom jer svi mi mozemo nazalost da nastradamo
.Najtuznije od svega je to sto ce zeni u 25 godini ostala invalid. Kako ce samo nastaviti zivot.Samo moliM Boga da da njoj snage a i njenom suprugu da nastave zivot.
-
jagode
#64 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
jel dijaspora kriva za ovakvo stanje kakvo jeste u bosni tj krade,ubistva,premlacivanje,lopovluk,korupciju,siromastvo itd itd
za pojedince glava sluzi samo za sisanje
- chuchumbamayumbe
#65 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Pa krivi su kada ne nauce nista u SveCkoj nego dodju ovdje i prosipaju svoje seljacke manire koje su ponijeli sa sobom kada su napustili svoj zaseok.jagode wrote:jel dijaspora kriva za ovakvo stanje kakvo jeste u bosni tj krade,ubistva,premlacivanje,lopovluk,korupciju,siromastvo itd itd
Umjesto da dodju k'o gospoda i da i mi nesto pozitivno od njih naucimo, uglavnom se sve svodi na negativnosti i animozitet prema doticnima.
Evo ti gore primjera, od gazenja pjesaka, do bacanja smeca kroz prozor.
Cast izuzetcima, a ako se neko nasao prozvanim, to mi zaista nije bila namjera.
- sesalmir
#66 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Pa to je to zamisli prezivis rat ovdje i sve strahote i onda stojis najnormalnije na trotoaru i pijani dijasporac (kazem da je dijasporac jer je takva situacija, al nebitno o kome se radi) te s meckom satare i ostanes bez noge, a vozac za mjesec dana opet u svedskoj i voza se po ulici. Ja ne znam kako se to moze ikako podnijeti ako ti se desi ili nekome ko ti je jako blizak, ovo je uzas, pa lakse je u ratu bilo. Ovi takozvani extremisticki rezimi su zakon i to cu uvijek javno govoriti, pa da se ovo desilo u iranu ili sjevernoj koreji koje se od strane zapada predstavljeju kao najjvece zlo, vozac bi vec visio na glavnom gradskom trgu. Iako to nece vratiti zeni nogu, barem ce jedan idiot manje biti oko nas, a i svi zivi ce omda voziti maximalno 60 na sat, provjeravajuci stalno ispravnost vozila da ne bi ni slucajno nesta ovako napravili, a i zrtva ako nista nece morat gledat ovog majmuna kako joj se opet voza oko kuce, sto ce se u ovom slucaju siguran sam dogoditi vec sljedeceg ljeta.aidaa_princess90 wrote:Meni je uzasno zao sto se ovo dogodilo,ali svaki dan se nesto desava i mene je postalo strah hodati ulicom jer svi mi mozemo nazalost da nastradamo![]()
.Najtuznije od svega je to sto ce zeni u 25 godini ostala invalid. Kako ce samo nastaviti zivot.Samo moliM Boga da da njoj snage a i njenom suprugu da nastave zivot.
Last edited by sesalmir on 29/06/2008 17:20, edited 2 times in total.
-
Chairman
#67 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ma poenta je samo po dzepu udarati sto se tice prekoracenja brzina i divljanja.
Novi zakon u Hrvatskoj za prekoracenje brzine vise od 50 km/h od dozvoljene propisuje kaznu od 15 000 KUNA! Pa stisni i zagasaj....
Druga stvar je sto se policiji moraju dici plate da bi ih se teze moglo potkupiti.Kad bi policajac imao 1500-2000 km bilo bi ga tesko podmititi jer nije budala da zbog 20 km izgubi posao.
Novi zakon u Hrvatskoj za prekoracenje brzine vise od 50 km/h od dozvoljene propisuje kaznu od 15 000 KUNA! Pa stisni i zagasaj....
Druga stvar je sto se policiji moraju dici plate da bi ih se teze moglo potkupiti.Kad bi policajac imao 1500-2000 km bilo bi ga tesko podmititi jer nije budala da zbog 20 km izgubi posao.
- sesalmir
#68 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
chuchumbamayumbe wrote:Pa krivi su kada ne nauce nista u SveCkoj nego dodju ovdje i prosipaju svoje seljacke manire koje su ponijeli sa sobom kada su napustili svoj zaseok.jagode wrote:jel dijaspora kriva za ovakvo stanje kakvo jeste u bosni tj krade,ubistva,premlacivanje,lopovluk,korupciju,siromastvo itd itd
Umjesto da dodju k'o gospoda i da i mi nesto pozitivno od njih naucimo, uglavnom se sve svodi na negativnosti i animozitet prema doticnima.
Evo ti gore primjera, od gazenja pjesaka, do bacanja smeca kroz prozor.
Cast izuzetcima, a ako se neko nasao prozvanim, to mi zaista nije bila namjera.
- sesalmir
#69 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
PO mom misljenju sudstvo nam je u puno losijoj situaciji od policije, pa ovdje se 100% dokazani masovni ubica ako ima veze i pare moze izvuci sa uslovnom, i sta je tu kriva policija, sudstvo nam je katastrofa.Chairman wrote:Ma poenta je samo po dzepu udarati sto se tice prekoracenja brzina i divljanja.
-
fixer
#70 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
nema te sta biti strah.... to se zove prirodna selekcija. merdeces je jachi od "buranije" i u direktnom srazu on zasluzuje da zivi.aidaa_princess90 wrote:Meni je uzasno zao sto se ovo dogodilo,ali svaki dan se nesto desava i mene je postalo strah hodati ulicom jer svi mi mozemo nazalost da nastradamo![]()
- chuchumbamayumbe
#71 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Kralju, pa mog'o si makar jos jednu tacku ovdje da turish, ovako fakat tesko za procitati, vjeruj mi...sesalmir wrote:Pa to je to zamisli prezivis rat ovdje i sve strahote i onda stojis najnormalnije na trotoaru i pijani dijasporac (kazem da je dijasporac jer je takva situacija, al nebitno o kome se radi) te s meckom satare i ostanes bez noge, a vozac za mjesec dana opet u svedskoj i voza se po ulici, ja ne znam kako se to moze ikako podnijeti ako ti se desi ili nekome ko ti je jako blizak, ovo je uzas, pa lakse je u ratu bilo, ovi takozvani extremisticki rezimi su zakon i to cu uvijek javno govoriti, pa da se ovo desilo u iranu ili sjevernoj koreji koje se od strane zapada predstavljeju kao najjvece zlo, vozac bi vec visio na glavnom gradskom trgu, iako to nece vratiti zeni nogu, barem ce jedan idiot manje biti oko nas i svi ce zivi voziti maximalno 60 na sat, provjeravajuci stalno ispravnost vozila da ne bi ni slucajno nesta ovako napravili, a i zrtva ako nista nece morat gledat ovog majmuna kako joj se opet voza oko kuce, sto ce se u ovom slucaju siguran sam dogoditi vec sljedeceg ljeta.aidaa_princess90 wrote:Meni je uzasno zao sto se ovo dogodilo,ali svaki dan se nesto desava i mene je postalo strah hodati ulicom jer svi mi mozemo nazalost da nastradamo![]()
- Luke Perry
#72 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Naopakog li svijeta. Eto tuzilastvo koje nije dijaspora znace reagovati kako treba.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#73 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Stvarno ne znam koliko to kosta, ali vjerujem da to nije nikakvo mudro slovo da se nabavi. Rijec je o onim radarima koji izbace "racun" kada neko prekoraci brzinu i onda nikako policajac ne moze pustiti osobu da ne plati ili mu uzeti 10-20KM.
Bitna je samo volja koje ocigledno ovde nema kada su u pitanju nadlezni
Bitna je samo volja koje ocigledno ovde nema kada su u pitanju nadlezni
- sesalmir
#74 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Upravu si, odoh editovat, al toliko sam iznerviran da ti to ne mogu opisati. Stalno mi je u glavi da se to moglo desiti nekome mom, ko mi je blizak. Stvarno ne znam kako bi to podnio.chuchumbamayumbe wrote:Kralju, pa mog'o si makar jos jednu tacku ovdje da turish, ovako fakat tesko za procitati, vjeruj mi...sesalmir wrote:Pa to je to zamisli prezivis rat ovdje i sve strahote i onda stojis najnormalnije na trotoaru i pijani dijasporac (kazem da je dijasporac jer je takva situacija, al nebitno o kome se radi) te s meckom satare i ostanes bez noge, a vozac za mjesec dana opet u svedskoj i voza se po ulici, ja ne znam kako se to moze ikako podnijeti ako ti se desi ili nekome ko ti je jako blizak, ovo je uzas, pa lakse je u ratu bilo, ovi takozvani extremisticki rezimi su zakon i to cu uvijek javno govoriti, pa da se ovo desilo u iranu ili sjevernoj koreji koje se od strane zapada predstavljeju kao najjvece zlo, vozac bi vec visio na glavnom gradskom trgu, iako to nece vratiti zeni nogu, barem ce jedan idiot manje biti oko nas i svi ce zivi voziti maximalno 60 na sat, provjeravajuci stalno ispravnost vozila da ne bi ni slucajno nesta ovako napravili, a i zrtva ako nista nece morat gledat ovog majmuna kako joj se opet voza oko kuce, sto ce se u ovom slucaju siguran sam dogoditi vec sljedeceg ljeta.aidaa_princess90 wrote:Meni je uzasno zao sto se ovo dogodilo,ali svaki dan se nesto desava i mene je postalo strah hodati ulicom jer svi mi mozemo nazalost da nastradamo![]()
- burek_in_space
#75 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ne znam sta bih rekao a da vec neko od vas nije to spomenuo.Ogromna tuga i zabrinutost su osjecanja koja me obuzimaju kada vidim ili cujem nesto ovakvo.Mnogi govore da je rjesenje u ogromnim novcanim kaznama.Ne bih se slozio iz jednostavnog razloga-mnogi placaju kazne uredno ali ih to i dalje ne sprjecava da nastave krsiti Zakon.Sta nam vrijede pare i prinudni rad kada ce neka budala koja ima viska novca i manjak mozga nastaviti terorizirati sve ostale ucesnike saobracaja.Znam da se mnogi nece sa mnom sloziti i da je to u danasnjem "demokratskom" drustvu nemoguce sprovesti u djelo,ali da se 20-ak najgorih kazne "odvaljivanjem" bubrega i oduzimanjem vozacke dozvole dozivotno pa im onda sudskim putem odrediti i ogromnu novcanu odstetu koju moraju platiti svojim zrtvama... e tek tada bi se kod nas stanje popravilo u znacajnijoj mjeri.